Şimdi Ara

İbre-Kadran Sapmaları Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
3
Favori
17.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu durum her araçta var diyebiliriz,bu tarz ibre sapmaları azaltmak için maksimum teknolojiyi kullanmak ancak bugatti tarzı araçlarda olur...

mesela Bmw m5 270 kmh de sınırlamaya giriyor daha cıkmıyor,ama fabrika sınırlaması 250 kmh bakınız 20 kmh sapma var,a6 270 kmh giderken sınırlamaya giriyor ama esas hızı 250 kmh m5 deki sapmanın aynısı mevcut.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 7 Temmuz 2008; 21:38:32 >

dolayısı ile 5 km hızdaki yuvarlanma metresi ile 200 km hızdaki yuvarlanma metresinde farklılık çıkar.

ayrıca hız sapmaları birazda bilinçli olarak bırakılır.
    bunun amacı güvenliktir.
    küçük sınıflarda bu oran daha fazla iken sınıf yükseldikçe oran azalır,hatta yok olur.

Şöyle bir konum vardı, farklı bir bölümde ama işinize yarabilir;
    http://forum.donanimhaber.com/m_14563123/tm.htm

Orjinalden alıntı: Ömer

Kıymetli individual,

Şöyle bir konum vardı, farklı bir bölümde ama işinize yarabilir;
    http://forum.donanimhaber.com/m_14563123/tm.htm

selamlar
    konunu okudum

güzel paylaşım
  • quote:

Orjinalden alıntı: kirei

benim arabamda teste sokundaca belli oldu %12 yanılma payı varmış

hangi hızda %12
    zira hata oranı lineer değildir.

düşük hızlarda %5 de olabilir.
    max hızlarda %15 lere de çıkabilir.

100km--- GPS verisi 95 km
    110 km gps verisi 104 km
    120 km gps verisi 113 km

Bir de hatırladığım 160 km de 152 gosteriyodu gps

Tabii tam o hızda sabit tutmak lazım ki gps tam hızı olçüp söylesin.Esasında gps de de sapmalar olabilir diye dusunuyorum.Çünkü GPS de frame frame ilerlediği için hassasiyeti değişebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pascuu -- 7 Temmuz 2008; 22:43:20 >
  • Eskişehir'den Ankara'ya gelirken radar vardı fark etmedim, Corsa'm ile radarın önünden 120 km ile geçtim, polis durdurmadı. O yolda hız limiti 100 km/s ve %10 tolerans payını koyarsak, 110 km çıkıyor ki polis durdurmadığına göre ibrem 120 iken aslında 110 kmnin altında bir süratle gidiyormuşum. Faydalı bir icat demek ki :)

Test verileri

Göstergedeki hız......Gerçek hız
    80................................76
    100..............................96
    130.............................124
    140.............................134
  • quote:

Orjinalden alıntı: the-cure

eskiden radar olma ihtimaline karşı ve lavuk bir polisle muhatap olmama adına cruise controlu 98 e sabitliyordum şimdi rahat rahat 100 e sabitleyebilirim demek ki

Ben gps den bakıyorum gps de 99 km yi gorunce o hızda gidiyorum radar olan yerlerde ,polisler de gıcık olsun tam 99:)

bildiğim ve okuduğum kadarı ile zaten bu %5-10 luk fazla gösterme insanların tatmin olması için. marka, modele göre değişiyormuş ve hatta aynı modelin içinde bile değişebiliyormuş. takometreyi yapan firmanın ürettiği lota göre sanırım..

Golf 6
    Görülen/Gerçek
    80/75
    100/94
    130/122
    160/150

SuperB 2.0 TDI
    Görülen/Gerçek
    80/78
    100/98
    140/137
    180/176
    200/196

Skoda'nın verileri oldukça tutarlı görünüyor. Bu arada kendi aracımda da gps ölçümü yaptım.
    100 ile giderken gps 97 gösteriyordu ancak kadran 190'a sabitlendiğinde gps verisi 181 veriyordu. Fark hız arttıkça artıyor...
    Core2Duo E6850@3600mhz //Big Water 735//Abit IN9 32XMAX Wifi //Sapphire 4770//2*2GB Crucial Ballistic Tracer//2*500 Gb Seagate RAID0//HP W2207//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5 1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//
  • O zaman radara girecez diye boşuna sınırda gidiyorum 5-6 km hızımı artırayım
  • POLİSLERİNKİNDE SAPMA OLMAZ DEĞİL Mİ?
    quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

aracın analog göstergesi ile yol bilgisayarındaki digital gösterge arasında 3-5 km oynuyor...
    gps var ancak hiç denemedim....yakında hepsinin aynı anda neler gösterdiğini dener yazarım...
  • Ben eskiden yol kenarlarındaki hız göstergelerine bakardım 70 ise 67 90 ile giderken 85 gösteriyordu. Kaza geçirdim motor indi sonra tekrar takıldı. Şimdi aynı yol kenerlarındaki göstergeler kaddranımda ne yazıyorsa onu gösteriyor.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• peki motorsikletlede bu olay daha mı fazla!!
    hyundai accent 2004
    n95
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.