istanbullu'lar mobil telefonlarda daha önce mobiett uygulaması kullanıyordu. sonra bu uygulama kaldırılmadan evvel ki; bir veya iki gün oluyor daha yeni kaldırıldı. bunun yerine "otobüsüm nerede?" uygulamasını google play üzerinden kullanıma sundular sunmasına da. yani forumda bu uygulamayı hiç mi kullanan olmadı ya da bu foruma istanbul'da yaşayan bir üye kayıtlı değil mi ben çok merak ettim gerçekten. belki de herkesin özel arabası var ve toplu taşıma kimin umurunda. çok uzatmayayım. eski hali çok iyi olan bir uygulama önce aksar hale getirildi. sonra bu uygulamanın yerine başka bir uygulamayı devreye aldılar almasına ama. yani o kadar çok eksiği, yanlışı var ki. tüm bunları gidermeden, eski uygulamayı neden kaldırdılar, inanın akıl alır gibi değil. bu konunun haber olmaması da çok ilginç. android 12 versiyona sahip telefonumda, otobüsün durağa geliş sürelerini göremiyorum. sadece bunu yazacağım. diğer eksikleri hataları yazmayıp bunun yerine programı komple kaldırıp iptal etsinler, çok daha iyi demem gerçekten yeterlidir. durakta otobüsün gelmesini bekleyen insanları hasta etmezler en azından. |
İBB'nin 'otobüsüm nerede?' uygulaması.

-
-
Abi öncelikle günaydın, mobiett neredeyse 2 aydır yüklemeye izin verilmiyordu. Yavaş yavaş cihazlara yüklenmesine müsade etmiyorlardı. Yeni bir durum değil yani.
Eski uygulamanın bile play store puanı 3.1'den azdı, eskisini beğenen İstanbul üzerinde bi sen varsın sanırım bir de uygulamanın coderi. Yeni uygulama da eski uygulama da fiyaskonun önde gideni. Fakat yeni uygulamanın şöyle bir güzelliği var ki, otobüslerin harita üzerindeki konumları doğru gösteriliyor. Arada sırada yanlış gösterdiği oluyor fakat diğer türlü zaten kalkış saatlerini, haritadaki konumunu düzgün gösteriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
otobüse binecek biri için en fazla ne gerekir?
- hangi otobüsü bekliyorsun?
- beklediğin otobüsün geliş saatleri nedir?
yani çalışsın veya çalışmasın, otobüsle öncelikle işi olanın sorgulayacağı sadece bu iki şey. otobüsün geliş sürelerini iett'nin web sayfasından görebiliyorsun. programa nasıl aktaramıyorsun? ben oppo reno4 lite kullanıyorum. eylül güvenlik güncelleştirmesini yeni aldı. android sürümü 12.1 bu telefonda o programın yazılımcısı, otobüsüm nerede uygulamasının nasıl çalıştığını görse utanır. kullanılacak gibi değil. samsung a34'de ise yanlış hatırlamıyorsam süreler en azından görünüyordu galiba. ama onda bile sorunların olduğu görülüyor. yani yazılımcının o kadar çok eksiği var ki; imamoğlu bu programı görmüş olsa, yani bu kişi kime bağlı çalışıyor bilmiyorum ama kovsalar yeridir. o derece felaket. mobiett ise bu yeni uygulamanın yanında, gül gibi kalıyor. hasta olmamak için ben programı kaldırdım. bununla mı uğraşacağız ya. milletin bir sürü derdi var zaten. google play de yorum yapmıştım kaldırdım. yani ibb'ye garezi olan ancak böyle bir uygulamayı yapar ve devreye alır. bundan daha da ağır bir yorum olamaz sanırım.
günaydın demekle olmuyor bu iş. forum sanırım muahlefet ağırlıklı üyelere sahip ve toplu taşıma kullanan sayı da çok az olmalı. bu program için yapmadığımız bildiri kalmadı. twitter'dan bile yazıldı. dayanamadım en sonunda foruma da yazdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 8 Eylül 2023; 2:3:36 >
-
Dudullu’ dan İstinye’ deki ABD Konsolosluğu’ na en kısa sürede hangi otobüslerle gidebilirim?
Yeni yüzyıl insanların konforu için otobüsten soğutma arabaya geçirme yüzyılı her evde 2-3 araba var.
aynı durum metrodalarda var ankarada kaç dakika kaldığını yazmıyor mal gibi bekliyorsun durakta.
-
Eski uygulama çok kötüydü ama yenisi daha da kötü,
Mobiiett daha hızlı çalışıyordu bu uygulamanın açılması ve yüklenmesinde bariz bir gecikme var,
Ayrıca eski uygulamada olan hareket halindeki aracın detaylarını görme (içindeki yolcu sayısı - aracın kalkış saati) yeni uygulamada yok, arayüzü desen karışık, koskoca İstanbul'un yıllardır adam akıllı ulaşım uygulaması yok
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Asrın lideei sayesinde otobüse binen yok
Itaksi de vardi mesela, bitirildi, sanirim onceki yonetim kendi yandas sirketlerinden birine vermisti, yeni yonetim bitirdi. Kendi personelinin icraati olsa niye bitirsin ama bir secim vs zamani zor dusurulmeye vesile olabilirdi boyle bir durum. Su anki yonetime kizmam, oncekine kizarim.
Neyse sorarim ibb'de bilgisayar muh. bir tanidigim var ;)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: PunisherLord
Itaksi de vardi mesela, bitirildi, sanirim onceki yonetim kendi yandas sirketlerinden birine vermisti, yeni yonetim bitirdi. Kendi personelinin icraati olsa niye bitirsin ama bir secim vs zamani zor dusurulmeye vesile olabilirdi boyle bir durum. Su anki yonetime kizmam, oncekine kizarim.
Neyse sorarim ibb'de bilgisayar muh. bir tanidigim var ;)şunları da sorabilir misin? bu app'yi yaparken hangi program veya programları kullanıyorlar? elli çeşit cihaz ve ister istemez farklı android ve ios sürümler olduğunu dikkate alırsak eğer, versşyon farklılığı nedeniyle yapılan programların düzgün çalışmaması ve eksik çalışmasını önlemeye yönelik, bu işin bir kuralı yok mu? ya da şöyle söyleyelim, android 13, android 12 ve android 11 sürümlerinde, bu yaptıkları programı test etmiyorlar mı? çünkü samsung a34'de otobüslerin geliş süresi görünüyor. android 12'de neden görünmüyor? şunu da sor ya sana zahmet olacak. hata bildirimlerine neden cevap vermiyorlar? bu en nefret ettiğim şey. elin yabancısına küfür ediliyor, adam buna bile özürlerini yazıyor ve hatanın detayını lütfen bizimle paylaşın diyor.
-
iğrenç bir uygulama
-
Uygulama seferdeki otobüslerin yerini yanlış gösteriyor. Benim hattımda mesela genelde 2 otobüs olur, 10 otobüs gösterdiği oluyor ya da olduğum durakta otobüs görüyorum ama otobüs yok. Düzeltmeleri gerekiyor.
-
valla ben çok şey istemiyorum. 2 tane beklentim var o programdan.
- aradığım otobüsün nosunu girdiğimde bulması.
- otobüs nosuna tıkladığımda, otobüsün yaklaşık geliş süresini göstermesi.
yani 5 dk. yazıyorsa gelmesine, 15 dakika sonra gelmesine de razıyım yani, ne diyeyim başka.
-
otobüsün geliş süresinin görünmeme sebebi belli oldu. bu sorunun ortadan kalkmış olması çok güzel oldu ya. diğerleri olmasa da olur.
sorunun kaynağı çözünürlük ayarlarından kaynaklanıyormuş. halbuki çok da kötü bir ayar değildi. telefon ekranında, otobüsün geliş süresinin görünmesi için yeterli bir alan mevcuttu. tekbir tık küçültme ile geliş süreleri önce dik olarak görünmeye başladı. bir tık daha düşürünce, görünür hale geldi. yukarıda yazmıştım sanırım. tam ekran ve düz basit bir liste ile de gösterebilirseler çok iyi olur.
-
play.google.com
Moovit: Bus & Train Schedules - Apps on Google Playhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.tranzmate
Kurun rahat edin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dudullu İmamhatip Durağı' ndan 522B ÖHO' ya binip Levent' te indikten sonra Maslak Otobosuna aktarma yapmak sanırım en hızlı çözüm...
-
mobiett yıllardır çalışıyordu. laz mütonun vasıfsız arpacıları geldiğinden beri aksamaya başladı. aksayan kısımlarını düzeltmek yerine birilerine yenisi yaptırıldı.
kim bilir hangi chplinin çocukları şimdi katalogdan bmw bakıyorlar şimdi
ne demişti eko: İstanbul nimet nimet
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moustapha129 -- 13 Eylül 2023; 11:28:55 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X