Geçen bankadayken bankacı elemanın biri "iban" diye okudu onu referans alaraktan "iban" diye okunur diyorum.
google tıransleytte söylttirem ne diyor o karı http://translate.google.com.tr/?hl=tr&tab=wT#en|tr|IBAN avrat iban diye okuyor
quote:Orijinalden alıntı: ChelseaSmile quote:Orijinalden alıntı: Citizen quote:Orijinalden alıntı: uAslAnkara quote:Orijinalden alıntı: Macromedia iban diye okurum,karşımdaki yabancı değilki ona bir telefuz uydurayım colgate i kolgeyt diyemi colgate diye mi okuyorsun? coca cola mi diyorsun koka kolami? Kısaltmalar Türkçe harfleriyle okunur. IMF(ayemef) yi imefe diyemi okuyacaz yani? zaten öyle okuyorduk.
quote:Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE quote:Orijinalden alıntı: ChelseaSmile quote:Orijinalden alıntı: Citizen quote:Orijinalden alıntı: uAslAnkara quote:Orijinalden alıntı: Macromedia iban diye okurum,karşımdaki yabancı değilki ona bir telefuz uydurayım colgate i kolgeyt diyemi colgate diye mi okuyorsun? coca cola mi diyorsun koka kolami? Kısaltmalar Türkçe harfleriyle okunur. IMF(ayemef) yi imefe diyemi okuyacaz yani? zaten öyle okuyorduk.
quote:Orijinalden alıntı: Hotspot International Bank Account Number açılımı İ bi ey n ibieyn okunuşu ayben diye okunur. tek kelime gibi dusuneceksin. hatta iban number diyorlar.
quote:Orijinalden alıntı: ChelseaSmile quote:Orijinalden alıntı: Citizen quote:Orijinalden alıntı: uAslAnkara quote:Orijinalden alıntı: Macromedia iban diye okurum,karşımdaki yabancı değilki ona bir telefuz uydurayım colgate i kolgeyt diyemi colgate diye mi okuyorsun? coca cola mi diyorsun koka kolami? Kısaltmalar Türkçe harfleriyle okunur. IMF(ayemef) yi imefe diyemi okuyacaz yani? allah belamı versin ilk kez böyle okuyanı duydum
quote:Orijinalden alıntı: Eren quote:Orijinalden alıntı: ChelseaSmile quote:Orijinalden alıntı: Citizen quote:Orijinalden alıntı: uAslAnkara quote:Orijinalden alıntı: Macromedia iban diye okurum,karşımdaki yabancı değilki ona bir telefuz uydurayım colgate i kolgeyt diyemi colgate diye mi okuyorsun? coca cola mi diyorsun koka kolami? Kısaltmalar Türkçe harfleriyle okunur. IMF(ayemef) yi imefe diyemi okuyacaz yani? allah belamı versin ilk kez böyle okuyanı duydum dolar ı da dalır diye mi okuyacağız ya da arkadaşın yötemle dioeleyar mı oluyor.
Harfleri tek tek okunur İngilizcede. Benzeri ISBN için geçerlidir. Ama en iyisi Türkçe okumak yani heceleyerek.
ben intirneyşınıl banking nambır diye salladım. kısaltma türkçe okunduğu için (kaynak citi) iban diyordum bende.
iban diye okurum ben, diğer türlü belirli bir anlamı olmadığı halde okumak komik oluyor.. iban... iban.. iban...
quote:Orijinalden alıntı: uAslAnkara quote:Orijinalden alıntı: Hotspot International Bank Account Number açılımı İ bi ey n ibieyn okunuşu ayben diye okunur. tek kelime gibi dusuneceksin. hatta iban number diyorlar. iban number olamaz açılımı zaten international bank account number
quote:Orijinalden alıntı: OzzmynnTR quote:Orijinalden alıntı: Reznov_Viktor ay bi ey en avatarda ki sen misin :P Hayalim