Şimdi Ara

İban bilgilerimi kullanıp 'altın' ve 'para' istemişler, tehdit etmişler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hepinize merhabalar.


    Beni aşırı sıkıntıya sokan ve üzen, arkadaş ortamımda rencide olduğum ve ne yazık ki bende psikolojik sıkıntılara yol açan bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum.


    2022'nin son aylarında kendini polis olarak tanıtan bir kişi yakınından bile geçmediğim bir şehirdeki insanı arıyor ve "Umut senin bilgilerinle kredi çekti, Umut'u yakalamam için evdeki ne kadar altın ve paran varsa "12412......." numaralı ibana atmasını söylüyor. İban bana ait. Polise gitmemesini söylüyor eğer giderse Umut'un yani benim bu durumu anlayacağımı ve kaçacağımı söylüyor. Adam inanmıyor tabi. Hesaba para falan atmıyor. Adam polise şikayet edeceğini söylediğinde kendini polis olarak tanıtan kişi "ya evindeki altınları bozdurursun ya da seni görevinden alırız" şeklinde tehdit ediyor.


    Bana Ocak aylarında ifade vermemle ilgili hiçbir bilgi, sms, kağıt gelmedi. E-Devlet ve UYAP'ta bununla ilgili hiçbir şeyde çıkmadı. Ben anlım ak vicdanım temiz bir şekilde gezerken ifade vermeye gitmediğim için hakkımda yakalama kararı çıkmış. 1 ay önce cenaze dolayısıyla Giresun'a giderken sabah saatlerinde beni gözaltına aldılar ve 3 ila 4 saat kadar karakolda nezarette tuttular. Sonra adliyeye götürüp SEGBİS aracılığıyla savcılığa ifade verdim ve saldılar. 4 ay sonra ya da mahkemem çıkmış o da SEGBİS şekilde olacak.



    - İBAN bana ait fakat nereden bulduklarını kesinlikle bilmiyorum.


    - İletişime geçtikleri GSM ile hiçbir şekilde iletişimim yok. Telefondan kontrol ettim arama kısımlarına baktım ama özet dahi çıkmıyor.


    - GSM hattının sahibi yabancı. Muhtemelen İran, Afgan ya da Suriye uyruklu olabilir ismi Arap ismiydi çünkü tam hatırlayamasam da.


    - O ibanı kesinlikle aktif olarak kullanmıyorum. Pandemi döneminde devlet 5 bin TL kredi vermişti o hesap üzerinden çekmiştim. Sadece her ay babam ya da annem ya da 7 8 ay da bir ben gidip yatırıyordum bankaya. Hatta bazen kartın varlığını bile unutuyordum. Ne zaman ki cüzdanımı düzeltmeye kalksam arkalarda köşelerde gördüğümde aklıma geliyordu.


    - Benim İBAN bilgilerimle insanları dolandırmaya çalıştılar, peki şifre işi ne olacaktı? O insan dolandırılsaydı (çok şükür kanmamış) hesabıma para gelmiş olsaydı, aynı şekilde beni de ya polis ya da bankacı adıyla "hesabınıza yanlış bir para gönderimi oldu, gönderdiğimiz ibana yollayın" mı diyeceklerdi? Ben yolda cüzdan bulduğum zaman direkt polise gidip vermişliğim var, yüklü bir para ya da nereden geldiğini bilmediğim bir para hesabıma düşseydi ya polise gider ya da o bankaya durumu sorgulatırdım.


    - Hesabıma hiçbir şekilde para girdi-çıktı olmadı. Kimsenin adına kredi de çekmedim. Bilgilerime nasıl ulaşmış olabilirler?


    - Çıkacağım mahkemenin akıbeti ne olur ilk duruşmada beraat alır mıyım çünkü çok utanıyorum yapmadığım bir şey üzerinden dolandırıcılık gibi rencide edici bir suçlama benim iş ve sosyal hayatımın kötüye gitmesine de sebep olur.


    - Korkmuyorum ama açıkçası ilk defa karakola gitmiş ve suçlanmış birisi olarak çok utanıyorum ve bu süreç nasıl işler bilmediğim için ürperiyorum


    Bana yardımcı olur musunuz? Ne yapmam gerek, ne etmem gerek? Hangi yolları izlemeliyim. Psikolojim çok bozuldu çünkü evden dışarı çıkmak dahi istemiyorum zorunlu olmadıkça.


    Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.








  • Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Karşı taraf ile irtibata geçtiniz mi hiç?

  • Şikayetçi olanı diyorsanız hayır geçmedim. Kendisini tanımıyorum. Bu süreçte onunla iletişime geçmem sakıncalı olabilirmiş. Savcı, benim o telefonla iletişime geçmediğim, hesabıma ya da herhangi diğer banka hesaplarıma para girdi-çıktı olmadığı için kovuşturmaya yer vermemiş dolayısıyla kamu davası açılmadı. Büyük ihtimal şikayet üzerine mahkemem görülecek.


    Şikayetçi olan şahsı arayan numarayı soruyorsanız hiçbir şekilde iletişimim onunla da yok.

  • umut1l4syon U kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ediyorum detaylar için hocam.

  • Bir yorumunuz var mıdır ya da hukukla ilgili bir bilgiye sahip misiniz beni aydınlatmanız mümkün müdür acaba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam maalesef bu hususta bir şey diyemiyorum, bölümümüzdeki uzman arkadaşlarımız inşallah sizleri aydınlatacaktır.

  • konu üst... yardımcı olacak birisi var mı?

  • umut1l4syon U kullanıcısına yanıt

    hocam en yakın adalet sarayından bu durum hakkında davacı olmanı tavsiye ederim, gerekli bilgileri orada sora sora öğrenirsin, hesabına girdi çıktı da yok zaten. yazışmaların seninle alakasını gösterecek tek delilin isim ve iban olması normal şartlarda yetersiz ama illiyet bağı sebebiyle olay sana düşüyor. karşı davanı aç, savunmanı da yapmışsın zaten sorun yok

  • Öncelikle geçmiş olsun. Somut olaya göre bakıldığında TCK m.157 kapsamında suçun unsurlarının oluşmadığı anlaşılıyor. Dolayısıyla beraat etme ihtimalinizin yüksek olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.