Şimdi Ara

i7 4790K ile Corsair H75 70 C Sıcaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar. İ7 4790K cpu sahibim ve oyunlarda özellikle sıcaklik 70 80 derecelere kadar çıkıyor. Normal midir. Soğutucuyu değiştirmem gerekebilir mi ?



  • Normal değildir, neye dayanarak söylüyorum ?
    Resmi İntel Bilgilerine göre söylüyorum, resmi İntel bilgilerine göre İ7-4790K işlemcinin, işlemci Entegre Soğutucusu'nda (IHS) izin verilen maksimum sıcaklık 74.04°C derece

    https://ark.intel.com/tr/products/80807/Intel-Core-i7-4790K-Processor-8M-Cache-up-to-4_40-GHz

    Tavsiyem, eğer işlemcinin garantisi dolmuş ise, IHS Delid yapmanız hem çok daha ucuza gelecek hemde işlemcinin ömrü açısından daha iyi olacaktır.

    Sıvı işlemci soğutucusu tavsiyesi olarak, Corsair Hydro Series H115i Extreme Performance Liquid CPU Cooler tavsiye edebilirim. (Ben kullanmadım ancak kullananlar iyi olduğunu söylüyorlar.)




  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Corsair Hydro Series H115i benim de aklimdan geciyor, fakat delid islemi yapmadan acaba hangi seviyelere indirirm. Delid islemi acikcasi beni biraz korkutuyor. CPU ya vereceğim zarar bana direk 2k dan maal olacak beraberinde ddr4 ramler ve yeni bir anakart :)
  • met@lrock kullanıcısına yanıt
    Aslında yapmak çok zor değil ve gerekli alet ile güvenlidir, internette 4790K Delid Tool araması yaparsanız satın alabileceğiniz bir kaç model var ve yine internette bir çok, nasıl yapıldığına dair videolar var, o videoları rehber olarak kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.