Şimdi Ara

i7-2700K En iyi işlemci değil mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-920-vs-Intel-Core-i5-4460
    i7 920 i5 4460 ı hangi benchmarkta geçmiş acaba ben göremedim zaten biri 45nm üretim teknolojisinin ürünü biri 22nm ikisini karşılaştırmak bile mantıksız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cpuboss'u referans alıyorsanız hiçbir şey diyemem.

https://www.youtube.com/watch?v=mSD40aoNRIc
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

2500k efsane işlemcidir. GPU tarafını makul tuttukça günümüzdeki bütün oyunları son ayarlarda oynatma kapasitesine sahip. Bence bu seri intelin çıkarttığı en sağlam ve uzun ömürlü işlemcilerdi. Bu seri çıktıktan sonra performans anlamında gıdım gıdım ilerleme oldu. Şahsen sistem toplamak istesem gidip enayi gibi 800-900 lira i5 işlemciye vermem. Alırım mis gibi 2.el 2500k + Z77 board (toplam 350-400TL). Kırbaşla 4.5 Ghz'ye hiç bir oyunda tökezlemez.

o ikinci el z77 yi nerden bulacaksın merak ediyorum varsa hemen alalım. temmuzdan beri bakıyorum doğru düzhün bişey yok, ikinci elde bile yok. anca h61 bulursun. z68 bile yok hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İşin ilginçi 4460 Userbenchdede geçmiş hani kagıt uzerinde geçiyor desek userbenchdede geçmesi ilginç degilmi attıgınız videodada oc si ile aralarında bi fark göremedim biri bir yerde 3 fps geçiyor diger başka bir yerde 3 fps geçiyor açık ara farkı bir 4790k ile görebildim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sertan-57

Ben Kotu Demiyorum Ki O Zaman ilk Ciktigin'da Canavar Bir islemci Yine Canavar 2015 Yilinda Cikan islemci'yi Asla Gecemez 14 Nm Oldugunu Hatirlatmak isterim . 14 Nm Asil Farki'ni Anlatayim 14 Nm icin Butun Alanlar Buyuk'tur islemci'nin Tasarimini Alt Yapisini Tasarlarken Alan Genis Oluyor Bu Demek Oluyor Ki Tasarima istediginiz Yenilik Eklenebiliyor Daha Az isiniyor TDP Degeri Dusuyor Daha Fazla Transistor Ekleniyor Transistor'ler Daha Fazla Gelisebiliyor TDP'yi Daha Rahat Dusuruluyor 14 Nm'nin Farki Bu iste . Eger islemci'de Nm Dusmesse Asla Performans Olarak Gelismez . intel ve AMD 40 Sene'dir Bosuna Nm Dusurmedi .

Performans olayı sadece nm ile ilgili değil ki, öyle olsa her nm'si düşük işlemci daha hızlıdır gibi bir genelleme yapmak zorunda kalırdık. Şimdi gidip i7 2700, pentium 3220'den yavaş diyebilir miyiz? Sonuçta pentium daha genç bir işlemci ve nm olarak daha düşük. Bu nm olayı tamamen önemsiz demiyorum ama tek başına her şeyi ifade etmez.

Bence işlemcilerde o.c potansiyeli çok önemli, bu da en iyi sandy'lerde bulunuyor şu ana kadar. (oransal olarak) Şu da bir gerçek i3 6100 artık stok i5 2500 ayarında performans verebiliyor. Yani en modern i3, 2.nesil i5 ayarına yükselmiş durumda. Bu yeni i3 6100'lerin çift çekirdek olmasına karşın çok iyi oyun performansı olduğunu düşünürsek i5 2500k'lerin hele hele o.c ile daha yıllarca ömrü olduğu ortaya çıkıyor.

Malesef, yeni ddr4 ramler, yeni sata veriyolu ve hatta gelecek olan pci exp 4.0 veriyolu vs yeni platformun getireceği bütün bu özelliklerin oyun dünyasında, en azından normal bir oyuncunun dünyasında pek bir getirisi yok. Daha ekran kartları 4way sli ekran kartı bağlamadıkça pci exp 3.0 bile kullanamıyor. DDR 2 ve DDR4 arasında bile olsa olsa 3-5 fps fark var, DDR 3 ile daha az fark var. Eskiye göre çok yavaş ilerliyor teknoloji. Belki de böyle olması isteniyor zira intelin rakipsizliğinin en büyük etken olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 30 Kasım 2015; 13:32:47 >

• Zamanın iyi işlemcisi olabilir ama teknoloji durmadan gelişirken günümüz işlemcileri kadar iyidir demek pek mantıklı değil tek kıyas 4-5 ghz çalışmasımı yani

• _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt
    Dostum Alemsin . Bilmiyorum Artik 45 Nm ile 22 Nm Arasinda Buyuk Fark Oldugu Kesin. 22 Nm islemci 3D Transistor'e Sahip. i5 ve FX Gibi islemci'lerde Hyper-Threading Yok. Bence Hyper-Threading Sayesinde iyi FPS Aliyor . Hyper-Threading Olmasa o islemci iyi FPS Alamaz .

• Arkadaşlar yanlış anlaşılmalar var konuda
    Şuan yeni sistem alacak kişiye 2700k iyidir al diyen yok tabiki DDR4 sistem alınır yeni alınıyosa fakat hali hazırda 2700K-2500K gibi bir sistem varsa bu bahsi gecen ddr4 sistemlere yakın sonuçlar alınabılır dıyoruz
    ddr4 un getırdıgı genişlik falan umurumda degıl işimi görüyorsa tamamdır benım ıcın günde oynadığım ortalama 3 saat oyun o kadar

Alize sana hayatta başarılar
  • i5 2500K, i7 2600K. 2700K o kadar efsane değildi. Çünkü zamanında fiyatı 100MHz fark için hatırı sayılır şekilde yüksekti 2600K'ya göre. i5 2500K bile taş gibi, 2600K bana mısın demedi 5 senedir. Ha, 4.5-5GHz'de kullanmaya gerek olacağını sanmıyorum, zaten yeterli performansı veriyor, ne diye daha fazla güç tükettireyim, daha fazla abandırayım? Açıkçası hiç merak edip kaça kadar gidiyor lan bu deyip OC denemedim 5 senedir. Ama abandırsam 5-5.1GHz görürüm herhalde
  • 1v ile 4 ghz çalışan, 1.35v ile prime da 4.8k da 80 derece gören bir 3770k kullandım ve burada sattım. Bu işlemciler Kostarika serisi olarak forumda satılmıştı, bir kaç arkadaş olarak biz de öyle almıştık. Alınan bu Kostarika serisi işlemcilerin hepsi aynı değerleri veriyordu. O zamanın oyunu bf3 de yüzde 24 cpu kullanımı gibi düşük bir oranda oldukça başarılıydı.

2700k iyi bir işlemciydi ama bu Kostarika serisi işlemcinin 4.5 ghz de düşük voltajla kararlı olarak verdiği performansa denkleştirmek için 5ghz e dayayıp sağlam voltaj vermek gerekirdi.

Sonrası yok tabi, ne bu kalitede işlemciler perakendeye geldi, ne de piyasadan 3770k alanlar bu değerleri görebildi.
    Bizim yakalayıp aldığımız seri dışında evet genel olarak Sandy serisi iz bırakan bir seri olarak kalacaktır...

• 2500k kullanıyorum ve iyiki almisim. En son çıkan oyunları Gtx780 ile birlikte stok hızlarında bile tokezlemedi. Intel bunları ürettiği için pişman bence

• Firaristt F kullanıcısına yanıt
    2 islemci'nin Arasin'da Sadece Hyper-Threading Farki Var Yoksa ikisi'de Ayni.

• Athlon 64 Athlon x2 Athlon FX Phenom 64 Phenom II Phenom FX Phenom II X6'larda Efsane islemci'lerdi Bu islemci'leri Ayni Tepe Ureticisi Uretiyordu. Sadece Bulldozer'ler Efsane Olmadi Ama FP Olarak Efsane Bir islemci. Phenom'larin Hepsin'de Multi Core Teknolojisi Sayesin'de Bu Ozellik Sayende Herseyin ustesin'den Gelebiliyor. Phenom II'de K10h Adin'da Cekirdek Barindiriyor h Kelimesi Hybrid Anlamina Geliyor Yani Super Guclu Anlamina Geliyor Demek Enerji Tuketimi Dusuk Saat Hizi Verimli Calisan Cekirdege Sahipti. K10 Cekirdegi Cok Basariliydi Phenom II'lerin Super Guclu Cekirdegi Var .

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

2500k efsane işlemcidir. GPU tarafını makul tuttukça günümüzdeki bütün oyunları son ayarlarda oynatma kapasitesine sahip. Bence bu seri intelin çıkarttığı en sağlam ve uzun ömürlü işlemcilerdi. Bu seri çıktıktan sonra performans anlamında gıdım gıdım ilerleme oldu. Şahsen sistem toplamak istesem gidip enayi gibi 800-900 lira i5 işlemciye vermem. Alırım mis gibi 2.el 2500k + Z77 board (toplam 350-400TL). Kırbaşla 4.5 Ghz'ye hiç bir oyunda tökezlemez.

o ikinci el z77 yi nerden bulacaksın merak ediyorum varsa hemen alalım. temmuzdan beri bakıyorum doğru düzhün bişey yok, ikinci elde bile yok. anca h61 bulursun. z68 bile yok hocam.

gittigidiyorda 169tl ye z68 gigabyte anakart var 2/3 yil garantili ben 300tl ye asus maximus 4 extreme p67 aldim yoksa onu alicaktim.

• dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    Dostum Olur Mu Nm Cok Onemli Yoksa Performans Yukselmez islemci'ler Boyle Gelisti intel ve AMD Boyle Yol Kat Etti .

• 2011 den beri 2600k yı kullanıyoryom şu an gtx970 ve maximus gene z77 anakart la bana yeni nesil işlemci hiç aratmıyor, ne gereği var dünya kadar masraf etmeye gittiği yere kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: kalbinihack

quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

gittigidiyorda 169tl ye z68 gigabyte anakart var 2/3 yil garantili ben 300tl ye asus maximus 4 extreme p67 aldim yoksa onu alicaktim.

Bak bios güncellemesi listesinde ne yazıyor,

Improve power on issue

Bu sorun benim gigabayte dada var, kapandığında bir iki saat içinde hemen açılmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Doom II

şimdi de zen geliyor diye hemen intelin yol haritasında 6-8-10 çekirdekli işlemciler gözüktü amd bir hamle yapmazsa intel elindekileri göstermiyor arpa misali veriyor resmen 4 senedir işlemciler hiç gelişmedi sadece biraz verimlilik arttı, %10 performans farkına gelişti deniyorsa evet biraz geliştilerde ama akıllı telefon pazarındaki rekabet x86 mimarisinde yaşansaydı güncel süper bilgisayarlar kadar güçlü pcler kullanıyor olurduk şimdi herhalde

İntelin ev kullanıcıları için ürettiği kişisel bilgisayar işlemcileri ciddi anlamda ileriye çok yavaş bir şekilde gidiyor. Ancak intel 'in Xeon işlemci ailesine baktığımızda ve incelediğimizde aslında ellerinde ne denli güçlü işlemcileri üretbilen bir teknolojiye şu anda zaten bulundurdurkları apaçık ortada. Fakat dediğiniz gibi karşısında ezeli bir rekabet ürünü olmadığı için boylesine yavaşça ilerliyor kişisel bilgisayar platformunda. Yani bunu çocuk bile anlar, bunlar basit hesaplar ve basit staış stratejilerinden başka hiç bir şey değil elbette.

quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Hocam ikiyiye 350 400 e bupabipsek dunden alacagiz da yok.. Kur gibi onlar da firladim 250 ye 2500k alirlen 300 350 istiyor millet. Amd fx leri hic saymiyorum. Adam 300 e fx6300 almis gene 300 e satma pesinde... Satar satmaz ayri mesele de istiyorlar be..

Arkadasa sistem bakiyoruz, ucuz tollu sandtbridge i5 i ve h61 le aradan sıvısmaya calisacagiz bakalim

Cidden sitede bende FX 8350 işlemci ve 990FX anakartlı sistem kurmak için günlerce ikinci el forumu kategorisinde gezindim durdum ama durum şöyle: 2 sene önce aldığın fiyata sat .. Bunu görünce hemen INTEL 4000 serisi işlemci ve uygun anakart topladım. Yani sizce ikinci el nedir ? Bence ikinci el ürün alıyorsam ve bir takım risklere girip kullanılmış rüün alıyorsam alınan fiyatın yarı fiyatına olmalıdır. Ki özellikle ekran kartı alıpta yine ikinci el kategorisinde 1 hafta sonra bpzulduğu için feryat edenleride görmedik değil, ikinci el işi, ciddi bir risk işidir. Ben zaten sıfırı ile arasında %20 - %25 fiyat farkı olduktan sonra sıfırını alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: NEFRIT

quote:

Orijinalden alıntı: Doom II

şimdi de zen geliyor diye hemen intelin yol haritasında 6-8-10 çekirdekli işlemciler gözüktü amd bir hamle yapmazsa intel elindekileri göstermiyor arpa misali veriyor resmen 4 senedir işlemciler hiç gelişmedi sadece biraz verimlilik arttı, %10 performans farkına gelişti deniyorsa evet biraz geliştilerde ama akıllı telefon pazarındaki rekabet x86 mimarisinde yaşansaydı güncel süper bilgisayarlar kadar güçlü pcler kullanıyor olurduk şimdi herhalde

İntelin ev kullanıcıları için ürettiği kişisel bilgisayar işlemcileri ciddi anlamda ileriye çok yavaş bir şekilde gidiyor. Ancak intel 'in Xeon işlemci ailesine baktığımızda ve incelediğimizde aslında ellerinde ne denli güçlü işlemcileri üretbilen bir teknolojiye şu anda zaten bulundurdurkları apaçık ortada. Fakat dediğiniz gibi karşısında ezeli bir rekabet ürünü olmadığı için boylesine yavaşça ilerliyor kişisel bilgisayar platformunda. Yani bunu çocuk bile anlar, bunlar basit hesaplar ve basit staış stratejilerinden başka hiç bir şey değil elbette.

quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Hocam ikiyiye 350 400 e bupabipsek dunden alacagiz da yok.. Kur gibi onlar da firladim 250 ye 2500k alirlen 300 350 istiyor millet. Amd fx leri hic saymiyorum. Adam 300 e fx6300 almis gene 300 e satma pesinde... Satar satmaz ayri mesele de istiyorlar be..

Arkadasa sistem bakiyoruz, ucuz tollu sandtbridge i5 i ve h61 le aradan sıvısmaya calisacagiz bakalim

Cidden sitede bende FX 8350 işlemci ve 990FX anakartlı sistem kurmak için günlerce ikinci el forumu kategorisinde gezindim durdum ama durum şöyle: 2 sene önce aldığın fiyata sat .. Bunu görünce hemen INTEL 4000 serisi işlemci ve uygun anakart topladım. Yani sizce ikinci el nedir ? Bence ikinci el ürün alıyorsam ve bir takım risklere girip kullanılmış rüün alıyorsam alınan fiyatın yarı fiyatına olmalıdır. Ki özellikle ekran kartı alıpta yine ikinci el kategorisinde 1 hafta sonra bpzulduğu için feryat edenleride görmedik değil, ikinci el işi, ciddi bir risk işidir. Ben zaten sıfırı ile arasında %20 - %25 fiyat farkı olduktan sonra sıfırını alırım.

En a %50 fark olmazsa ikinci el almam trde ise adamlar aldıkları paraya satıyorlar Neredeyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: ErKaN-23

2011 den beri 2600k yı kullanıyoryom şu an gtx970 ve maximus gene z77 anakart la bana yeni nesil işlemci hiç aratmıyor, ne gereği var dünya kadar masraf etmeye gittiği yere kadar

Hocam o anakart 800 tl görünüyor bu saatten sonra buna bu para verilir mi?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.