Şimdi Ara

i5-9400F ile onboard ekran kartı olan bir anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam herkese,

    i5-9400F ile Gigabyte Z390 D anakart alsam görüntü alabilirmiyim yoksa harici ekran kartı almam gerekiyor mu? Bu anakartta dahili ekran kartı var ama işlemcide yok bildiğiniz gibi. Kafam karıştı, işlemci de dahili GPU olması ile anakart üzerinde dahili GPU olması farklı şeyler mi? ikisinde de mi olmalı görüntü alabilmek için?



  • alamazsın
    F serisi işlemciler ile alamazsın

    Z390 yongalı anakarlar 9600K gibi K serisi işelemciler alırsın
    9400 gibi işlemciler için pahalı
  • Yani F serisi hiçbir işlemci ile bu anakart görüntü vermez mi? Bu o zaman anakarttaki GPU'nun işlemcide GPU yoksa bir işe yaramadığını mı gösteriyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cilimpuli

    Yani F serisi hiçbir işlemci ile bu anakart görüntü vermez mi? Bu o zaman anakarttaki GPU'nun işlemcide GPU yoksa bir işe yaramadığını mı gösteriyor?
    AYNEN
  • Anakartta gpu yok.
  • Ben hepsiburada dan hızlıca Dahili anakart var olan modellere baktım. Orda yanlış işaretlenmiş olabilir. Benim merak ettiğim 9400F ile onboard GPU lu bir anakart alırsam Harici ekran kartı alıp almama durumu. Çünkü oyun durumu yok. Photoshop bolca kullanılan bir ofis bilgisayarı için işlmeci+anakart+ram güncellemesi yapıcam. Onun için soruyorum. 9400F ile GPU lu bir anakartmı alsam yoksa 8400 veya 8500 iel B365 anakartlı bir sistem mi yapsamı irdeliyorum.
  • cilimpuli kullanıcısına yanıt
    Daha çok photoshop gibi işlerle uğraşacaksanız aşağı yukarı aynı paralara neden ryzen sistem düşünmüyorsunuz daha performanslı ve ileriye dönük olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben AMD sistem toplamak istemiyorum artık. İşyerinde 6 bilgisayar var birde laptop. Ben Intel'i hiç sevmiyorum, şahsi tüm bilgisayarlarımı AMD topladım şu güne kadar. Ama işyerindeki AMD laptop'un işlemci yandı, Toshiba markaydı. Sonra onuda masaüstüne döndürdüm. Yıllardır hep AMD kullanıyorum. Şu anda da 6 bilgisayarın 4 ü AMD ama hepsini Intel'e dönücem. AMD sistemlerimin tamamı 2-3 yıl sonra donmalar v.s. yaşıyor. Denemek için showroom da aynı masada yanyana bilgisayarlarda birini AMD birini en düşük i3 işlemci ile Intel topladım aynı gün. Soruyorum showroomdaki arkadaşlara. AMD li bilgisayar ara ara donuyor takılıyor, Logo muhasebe programı kullanıyoruz, Logo'da da bazen kasılma hata v.s. problemler oluyormuş ama Intel olan sistem daha stabil ve sorunsuz görünüyor. Bilmiyorum belki bize öyle denk gelmiştir ama benim tecrübem bu yönde oldu ki hep kaliteli Anakart RAM kullanırım. Tüm AMD sistemelerin anakartları MSI, hepsinde 80 Bronze Power'lar var, kasalarımız ya Zalman ya Corsair. Yani gidip herşeyin en dandiğinide almıyoruz, hepsini kendim topluyorum. Hepsinde Samsung EVO SSD var ve HDD leride hep WD Black serisi. Ram'ler hep dual sistem ve en kötüsünde 2x4 var. Şu an yenileyeceğim burada sorduğum makinede de AMD FX-6300 işlemci MSI 970A-G46 anakart GSKILL RipjawsX 2x4 GB CL9 ram var. Power'ı mesela Seasonic SEA-M12II 620W, o zaman çok para vermiştim çok iyi hatırlıyorum

    Neyse çok uzattım galiba

    Bu arada benim şahsi bilgisayarımın 3. revizyonu. İlk iki AMD idi. 3. Intel. Ben de çok memnunum. Çok ağır ofis programı + Illustrator kullanıyorum. Canını okuyorum yani bilgisayarın tabiri caizse, sürekli masamdayım ve bir browserlar, Logo, Illustrator, yeryer Photoshop, müzik sürekli açık, arada video v.s., 7-8 tane yedekleme, printer, barkod yazıcı, yedekleme yapılan harici HDD, dahili 4 tane HDD 1 SSD tümü aktif, sürekli tüm HDD lerde hareket var ama hiç daha windows donmuş değil. İlk windows 3 yıldır bangır bangır çalışıyorum. Gıcık olduğum Intel'e döndüm yani. Hiç oyun oynayan biri değilim, o yönünü bilmiyorum ama ne yazık ki bence Intel oyun hariç kullanım için çok daha iyi. Benim tecrübem bu yönde oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilimpuli -- 6 Mayıs 2020; 11:18:18 >




  • cilimpuli kullanıcısına yanıt
    1 - donma takilma islemci ile ilgili degil depolama birimi veya RAM ile ilgili olur, yazilim ile ilgili olur genelde. Islemci asiri isinmadigi/asiri voltaja maruz kalmadigi durumlarda kendisini resetlemez, sistemin en zor bozulan birimlerindendir hatta. Intel-AMD bagimsiz boyle bir donma yasiyorsaniz isi degerlerini ve voltaj degerlerini kontrol edin. Tabii ilk asamada dedigim gibi yazilmsal sorunlardan emin olun.

    2 - FX serisi ile Ryzen serisi bastan asagi komple farkli islemci gruplari. ikisini birlikte degerlendirmek cok yanlis.

    3 - Anakartta dahili GPU donemi cooook eskide kaldi. Artik grafik birimleri Islemci yongasina dahil ediliyor. Intel alacaksaniz ya eski G serisi alacaksiniz ya da sonunda F takisi olmayan I3-I5-I7 modellerden alacaksiniz.

    4 - Alternatif olarak Ryzen 3 2200G alabilirsiniz(2200g ve 3200g 4cekirdek 4thread, 2400g ve 3400g 4 cekirdek 8thread. yogun kullanima maruz kaliyorsa coklu thread avantaj saglar, excel, office vb kullanimlarda 2200g-3200g yetiyor). Ryzen islemcilerde sonunda G takisi olan modeller Grafik birimine sahip modellerdir. Anakartin grafik islemlerdeki tek yonu DVI-HDMI-DP cikislari olup olmamasi, baska bir onemli etkisi bulunmuyor(dahili grafik birimli bir islemci aldiginiz durumda).




  • Merhaba,

    Uzun zamandır İntel destekli anakartların hiç birinde anakarta dahil grafik(onboard) çözümü yer almaz. Sebebi ise 10 yılı aşkın süredir, neredeyse tüm tüketici seviyesi intel işlemciler -işlemci zarı(cpu die) içinde grafik birimi barındırır. Yani bu durumda dahili grafik desteği işlemciden gelir.

    Bunların yanında intel 9. nesil işlemcileriyle birlikte bazı modellerinde dahili grafik çözümünün bulunmadığı seçenekleri piyasaya sürdü. Bu modeller ise sonlarında F takısı olanlar. Yani 9. nesil İntel işlemcileri destekleyen anakartların özelliklerinde bahsedilen dahili grafik seçeneği, eğer işlemcide bu özellik varsa kullanılabilir.

    Bu durumda günlük temel işler, office programları, internet gezintisi, video izleme vb gibi kullanım senaryoları için sonunda F takısı olmayan intel işlemcileri almanız halinde ayrıca gpu yatırımı yapmadan yeterli performansı alırsınız.

    Benzer durum AMD işlemciler için AMD'nin APU adını verdiği sistemlerde mevcut. Bunlarda İntel'in nadir çözümleri hariç genel çözümlerine göre farklı bir yol olarak; işlemci içerisinde, işlemci zarının yanında ayrı bir grafik birimi zarı bulunur.

    AMD'nin bir çok APU modeli bir yana, Ryzen işlemcilerinde dahili grafik çözümü ise sonunda G takısı olan modellerde mevcut. Ryzen 2200G-2400G-3200G-3400G gibi. Yukarıda anılan anakart özelliklerinde geçerli dahili grafik desteği AMD işlemciler içinde aynen geçerlidir. Lakin AMD'nin Ryzen serisi APU modelleri şu anki İntel dahili grafik çözümlerine göre çok daha yüksek performansa sahiptirler, Ryzen Apu'ların hedefi giriş ve orta seviye oyun performansıdır.




  • Aslında su anda AMD oyun haric cooooook daha iyi , coklu uygulamalar render 3d vs ezip geciyor.
    İncelemelere bakarsanız gorebilirsiniz.
  • İşte inceleme v.s. var, birde pratik var sayın @huso. Ben tek taraflı yaşadığım tecrübeyi paylaştım. Intel ile ilgili GPU and onboard anakart ile ilgili gereksiz mevzu yarattığım için özür dilerim. @KOKTURUK arkadaşımızı boşuna zahmete sokmuşum. Bu F işi çıkınca kafam karıştı. Bütün intellerde zaten GPU olduğundan ben hiç bir makineye harici ekran kartı almadım. Öyle devam etmek istiyorum. Sayın @CCaaNN teşekkürler mesajınız için. Kesinlikle Ryzen ile FX serisini kıyaslamıyorum tabii ki. O dönemde o sistemle kurdum, karşısında o dönemin i3 ve i5 leri vardı. Benim 6 bilgisayarlık işyerimde yaşadığım deneyim beni Intel'e döndürdü. Yarın aynı durum tersine dönerse AMD'ye dönerim. Fanatik değilim yani bu konuda. Aynı şeyler birebir kurulu, özellikle iki bilgisayarda da showroom'da birebir aynı şeyleri kurdum ki sağlıklı kıyaslama yapabileyim diye. Bende sonuç bu yönde çıktı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cilimpuli

    İşte inceleme v.s. var, birde pratik var sayın @huso. Ben tek taraflı yaşadığım tecrübeyi paylaştım. Intel ile ilgili GPU and onboard anakart ile ilgili gereksiz mevzu yarattığım için özür dilerim. @KOKTURUK arkadaşımızı boşuna zahmete sokmuşum. Bu F işi çıkınca kafam karıştı. Bütün intellerde zaten GPU olduğundan ben hiç bir makineye harici ekran kartı almadım. Öyle devam etmek istiyorum. Sayın @CCaaNN teşekkürler mesajınız için. Kesinlikle Ryzen ile FX serisini kıyaslamıyorum tabii ki. O dönemde o sistemle kurdum, karşısında o dönemin i3 ve i5 leri vardı. Benim 6 bilgisayarlık işyerimde yaşadığım deneyim beni Intel'e döndürdü. Yarın aynı durum tersine dönerse AMD'ye dönerim. Fanatik değilim yani bu konuda. Aynı şeyler birebir kurulu, özellikle iki bilgisayarda da showroom'da birebir aynı şeyleri kurdum ki sağlıklı kıyaslama yapabileyim diye. Bende sonuç bu yönde çıktı.
    O zaman B360 ile duz 8400-9400-8500-9600 alacaksınız Hocam onlarda Onboard VGA var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cilimpuli

    Ben AMD sistem toplamak istemiyorum artık. İşyerinde 6 bilgisayar var birde laptop. Ben Intel'i hiç sevmiyorum, şahsi tüm bilgisayarlarımı AMD topladım şu güne kadar. Ama işyerindeki AMD laptop'un işlemci yandı, Toshiba markaydı. Sonra onuda masaüstüne döndürdüm. Yıllardır hep AMD kullanıyorum. Şu anda da 6 bilgisayarın 4 ü AMD ama hepsini Intel'e dönücem. AMD sistemlerimin tamamı 2-3 yıl sonra donmalar v.s. yaşıyor. Denemek için showroom da aynı masada yanyana bilgisayarlarda birini AMD birini en düşük i3 işlemci ile Intel topladım aynı gün. Soruyorum showroomdaki arkadaşlara. AMD li bilgisayar ara ara donuyor takılıyor, Logo muhasebe programı kullanıyoruz, Logo'da da bazen kasılma hata v.s. problemler oluyormuş ama Intel olan sistem daha stabil ve sorunsuz görünüyor. Bilmiyorum belki bize öyle denk gelmiştir ama benim tecrübem bu yönde oldu ki hep kaliteli Anakart RAM kullanırım. Tüm AMD sistemelerin anakartları MSI, hepsinde 80 Bronze Power'lar var, kasalarımız ya Zalman ya Corsair. Yani gidip herşeyin en dandiğinide almıyoruz, hepsini kendim topluyorum. Hepsinde Samsung EVO SSD var ve HDD leride hep WD Black serisi. Ram'ler hep dual sistem ve en kötüsünde 2x4 var. Şu an yenileyeceğim burada sorduğum makinede de AMD FX-6300 işlemci MSI 970A-G46 anakart GSKILL RipjawsX 2x4 GB CL9 ram var. Power'ı mesela Seasonic SEA-M12II 620W, o zaman çok para vermiştim çok iyi hatırlıyorum

    Neyse çok uzattım galiba

    Bu arada benim şahsi bilgisayarımın 3. revizyonu. İlk iki AMD idi. 3. Intel. Ben de çok memnunum. Çok ağır ofis programı + Illustrator kullanıyorum. Canını okuyorum yani bilgisayarın tabiri caizse, sürekli masamdayım ve bir browserlar, Logo, Illustrator, yeryer Photoshop, müzik sürekli açık, arada video v.s., 7-8 tane yedekleme, printer, barkod yazıcı, yedekleme yapılan harici HDD, dahili 4 tane HDD 1 SSD tümü aktif, sürekli tüm HDD lerde hareket var ama hiç daha windows donmuş değil. İlk windows 3 yıldır bangır bangır çalışıyorum. Gıcık olduğum Intel'e döndüm yani. Hiç oyun oynayan biri değilim, o yönünü bilmiyorum ama ne yazık ki bence Intel oyun hariç kullanım için çok daha iyi. Benim tecrübem bu yönde oldu.
    Donan sistemin özelliklerini yazmadınız sanırım eğer fx-6300 ise o seriler sorunlu zaten hocam. AMD'nin phenom serisinden sonrası genelde hep sorunlu oldu. Sorunlu sistemler, anakartlar hepsi sorunlu, bile bile hep sattılar millete.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.