Bildirim
i5 8500 mü ? i7 7700 mü ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
oyun sistemi mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet. -
Sinerji.gen'den toplandı:
http://prntscr.com/jqy594 -
Cok tesekkur ederim onerin icin ama AMD islemcilere pek guvenemiyorum. Bide baslikta belirttigim islemcilere gore toplamada bulunun Ryzen 5 verimlilik acisindan daha az degilmi ?. -
Ryzen gelen stok soğutucu ile çok kolay bir şekilde overclock edilebilir + geleceğe yönük bir işlemci. AM4 sokete daha 3 sene boyunca işlemci çıkacakken 8. nesil ve 7. nesil İntel aldıktan sonra daha üst nesillere geçmek için anakart parası vereceksiniz işlemci değiştirmek isterseniz.
https://www.youtube.com/watch?v=nS-t2Z0Wc3I
AMD çoklu-çekirdek performansında i5 8500'ü yerin dibine sokarken oyun performansında oldukça yaklaşıyor ve ikisinin işlemci kullanımını karşılaştırın demek istediğimi anlayacaksınız. AMD'nin işlemcilerinin çok kötü olduğu dönemler eskide kaldı önyargı ile yaklaşmayın artık.
Video'da Ryzen stok hızda, overclock edildikten sonra i5 8500 ile aynı performansı/ona çok yakın bir performans verecektir. Karar sizin.
06:58'inci dakikada İntel'in ve Ryzen'in frametimelarını karşılaştırın. Bu arada testler 720P'de yani yükün çoğu İşlemciye biniyor, 1080p'de alacağınız performans İntel'e çok çok daha yakın olacak ve overclock edildiği zaman büyük ihtimal ile geçecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Townley -- 5 Haziran 2018; 7:45:7 >
-
https://www.youtube.com/watch?v=hM5jT6TLPww
1060- 1070
7700-- ryzen 1600 oc civarı 1080ti fps değerlerine bakabilirsin.
https://www.youtube.com/watch?v=m9Xlq8Yw8T0
https://www.youtube.com/watch?v=URd8LS5Na_0
https://www.youtube.com/watch?v=lCOwS5qere0
i7 --1080ti kadar gidiyo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanozgen -- 5 Haziran 2018; 8:18:5 >
-
ekran kartını gt 1030 a düşür işlemcinide i5 8600k yap birde Tefal tava al bak şimdi bunlar muhteşem üçlü oldular ısınan işlemcinle ekran kartına hiç gerek yok biryandan oyununu oyna biryandanda işlemci ısısından etklilenen Tefal tavana yumurtayı kır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu arada yorumlara bakmadığım için sorgulamadım ama, oyun bilgisayarıymış la bu? Hocam oyun bilgisayarına neden işlemciyi yükseltip ekran kartını düşürüyoruz biz? Ve şöyle bir şey var, kasa ve PSU dahil mi? Yoksa sadece Ekran Kartı, İşlemci, RAM ve HDD için mi bütçeniz 4000TL? Oyun bilgisayarı için ileride 1 tane daha 8GB RAM alırsanız tamamsınız işte?
http://prntscr.com/jqyotj -
Hepsi dahil. İslemci ise beni daha uzun umurlu yapmasi icin. Ve performansda sorun veya kasma yasamamam icin. 1060 6gb ligini bende dusundum ama dedigim gibi sorun yasamamam icin oyle islemci farkinida goz onunde bulunarak bu iki islemci arasinda kaldim. Zaten bide ileride 1060 6gb'ligi alma imkanim olabilir o yuzden bi skntim kalmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RidvanJNR -- 5 Haziran 2018; 8:54:22 > -
Uzun ömür ve performansda sorun veya KASMA yaşamak istemiyorsanız benim topladığım Ryzen sistemi tercih edin. Oraya roman yazdım okursanız az bilgisayar bilginiz var ise anlarsınız demek istediğimi, yok ise Google'larsınız "frametime" gibi kavramların ne olduğunu. -
Selamlar,quote:
Orijinalden alıntı: RidvanJNR
Hepsi dahil. İslemci ise beni daha uzun umurlu yapmasi icin. Ve performansda sorun veya kasma yasamamam icin. 1060 6gb ligini bende dusundum ama dedigim gibi sorun yasamamam icin oyle islemci farkinida goz onunde bulunarak bu iki islemci arasinda kaldim. Zaten bide ileride 1060 6gb'ligi alma imkanim olabilir o yuzden bi skntim kalmaz.
Bilgisayar (pc), playstation değildir. öyle alayım hiç değiştirmeden 5 yıl boyunca kullanayım mantığı yanlıştır. birkere bir oyun bilgisayarının en önemli ve pahalı parçası ekran kartı olmalıdır. ilk etapta çok güçlü bir sistem toplayıp , çok para vermektense, paranın fazlasını ekran kartına ayırıp orta karar bir sistem kurmak ve 1,5 - 2 yıl gibi periyotlarla upgrade yapmak hem daha ucuza mal olur, hemde daha güncel ve güçlü bir sistem kullanmanıza olanak verir. ayrıca güncelliğini yitirmeden çıkan parçaları 2. elde değerlendirip hatırı sayılır bir parasal tasarruf yapabilirsiniz.
intel bu durumu iyi bildiği ve bunun önüne kesmek ve sürekli donanım sattırmak için her yeni jenerasyon ile yeni bir anakart-chipset modelini zorunlu tutuyor. amd ise bizim eski klasik anlayış ile kullanıcı dostu bir firma. o yüzden size öneri getiren arkadaşların uyarı ve tavsiyerlini dikkate alınız. bende birşey ekleyeyim ssd'siz bilgisasyar artık olmaz. 1050ti'ın dengi rx 280, rx 280x'dir ve neredeyse 4 yıllık bir karttır. adam gibi bir oyun pc'si için gtx 1060 bence alt sınırdır. gerekirse işlemcini kıs . yok 144 fps yok 4k, onlarada takılma. Türkiye şartlarında fazla lüks o işler. belki bir sonraki sistem toplamadanda yaparsın, hem o zaman bu sistemlerde ucuzlar. 60-75hz 1080p monitöre göre 1060'lı ve 120gb ssde'li sistem önerisi iste.
-
İ5 8400 lü sistem topla -
Hahahah hocam çok güzel yorumlamışsınız -
Cok tesekkur ediyorum bu yorumunuz icin. Baya bi aciklayici oldu benim icin. Normalde hic kullanmamistim AMD markali bi donanim. Ve bu yuzden gordugum ve duydugum yorumlardan dolayi almak istemiyordum. Ama biraz degisim ile tecrube edinmek lazim, bu yuzden dediginiz gibi yapip AMD islemci alicam ama Ryzen 7 1700 ile 1060 3gb temelli. Butceye biraz katki yapicam. Uygunmudur bu ozellikler sizce ?.quote:
Orijinalden alıntı: bakkalamca14
Selamlar,
Bilgisayar (pc), playstation değildir. öyle alayım hiç değiştirmeden 5 yıl boyunca kullanayım mantığı yanlıştır. birkere bir oyun bilgisayarının en önemli ve pahalı parçası ekran kartı olmalıdır. ilk etapta çok güçlü bir sistem toplayıp , çok para vermektense, paranın fazlasını ekran kartına ayırıp orta karar bir sistem kurmak ve 1,5 - 2 yıl gibi periyotlarla upgrade yapmak hem daha ucuza mal olur, hemde daha güncel ve güçlü bir sistem kullanmanıza olanak verir. ayrıca güncelliğini yitirmeden çıkan parçaları 2. elde değerlendirip hatırı sayılır bir parasal tasarruf yapabilirsiniz.
intel bu durumu iyi bildiği ve bunun önüne kesmek ve sürekli donanım sattırmak için her yeni jenerasyon ile yeni bir anakart-chipset modelini zorunlu tutuyor. amd ise bizim eski klasik anlayış ile kullanıcı dostu bir firma. o yüzden size öneri getiren arkadaşların uyarı ve tavsiyerlini dikkate alınız. bende birşey ekleyeyim ssd'siz bilgisasyar artık olmaz. 1050ti'ın dengi rx 280, rx 280x'dir ve neredeyse 4 yıllık bir karttır. adam gibi bir oyun pc'si için gtx 1060 bence alt sınırdır. gerekirse işlemcini kıs . yok 144 fps yok 4k, onlarada takılma. Türkiye şartlarında fazla lüks o işler. belki bir sonraki sistem toplamadanda yaparsın, hem o zaman bu sistemlerde ucuzlar. 60-75hz 1080p monitöre göre 1060'lı ve 120gb ssde'li sistem önerisi iste.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RidvanJNR -- 5 Haziran 2018; 12:4:58 >
-
r7 1700 çok güçlü bir işlemci . bu güç ile ne yapmak istediğinize bağlı. render veya masaüstü yayıncılık tarzı işlere girmeyecekseniz bence fazla gelir. r5 2600 bir oyun pc'si için fazla bile. gameing diyip adam söğüşleme işi olan anakartlardan da bence uzak durmalı. mosfet soğutması iyi bir b serisi standart anakart bakın. ikinci elde olsa bence gtx 1060 6 gb veya gtx 1070 de olabilir. sıfır 1060 fiyatına ikinci el temiz 1070 alınabilir. onda da fazla markalara takılmayın, overclcok filan yapmayacaksanız. genelde artık oyuncular milleti rahatsız etmeden oyunları kulaklık ile oynuyor. fan sesi filan zaten duyamazsanız bu şekilde oynadığınızda. bende milletin beğenmediği gigabyte windforce 1060 6 gb vardı. fan sesi, soğutma cart curt diyorlardı. overclcoklu ve özel fan profilli olarak gpu 2000 mhz'de en fazla 74C geçmeden canavar gibi çalıştı 1 yıl boyunca . manli , inno gibi markalarda var onları da bir sorun, kullanalar var sanırım forumda.
-
Ainen oyle ben 26 yasindayim ve pek fazla dediginiz gibi oyle yuksek grafikle oynama sartinda degilim ornek veriyorum en yuksek boyutta bi oyunu bile normal yani medium ayarlarda oynamayi secip zevk almak isteyen bi insanim. Ve bu yuzden orta butceli ama sorunsuz oyun oynama acisindan bu konuyu actim ve arastirmalarim sayesinde konu ismindeki islemciler arasinda kalmistim. Fakat sizin dediklerinizden sonra bazi ihtiyaclara oyun icin arastirip emin olduktan sonra gerek duyulmadigini farkettim. Tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ediyorum. Saglicakla kalin.quote:
Orijinalden alıntı: bakkalamca14
r7 1700 çok güçlü bir işlemci . bu güç ile ne yapmak istediğinize bağlı. render veya masaüstü yayıncılık tarzı işlere girmeyecekseniz bence fazla gelir. r5 2600 bir oyun pc'si için fazla bile. gameing diyip adam söğüşleme işi olan anakartlardan da bence uzak durmalı. mosfet soğutması iyi bir b serisi standart anakart bakın. ikinci elde olsa bence gtx 1060 6 gb veya gtx 1070 de olabilir. sıfır 1060 fiyatına ikinci el temiz 1070 alınabilir. onda da fazla markalara takılmayın, overclcok filan yapmayacaksanız. genelde artık oyuncular milleti rahatsız etmeden oyunları kulaklık ile oynuyor. fan sesi filan zaten duyamazsanız bu şekilde oynadığınızda. bende milletin beğenmediği gigabyte windforce 1060 6 gb vardı. fan sesi, soğutma cart curt diyorlardı. overclcoklu ve özel fan profilli olarak gpu 2000 mhz'de en fazla 74C geçmeden canavar gibi çalıştı 1 yıl boyunca . manli , inno gibi markalarda var onları da bir sorun, kullanalar var sanırım forumda.
-
Passmark sonuçları:
i7-7700 = 10.782
i5-8400 = 11.778
Ryzen 5 2600 = 13.405
Fiyatlar:
i7-7700 = 1.629 tl
i5-8400 = 986 tl
Ryzen 5 2600 = 1.133 tl
İşlemci + anakart kombinasyonunu Ryzen öneririm.
https://www.sinerji.gen.tr/amd-ryzen-5-2600-340-ghz-19mb-am4-12nm-islemci-pmu411504
https://www.sinerji.gen.tr/msi-b350m-pro-vd-plus-1866mhz-3200mhzoc-am4-matx-anakart-pmu406606
-
Adam ne soruyo... gelen cevaplar ne... Konuyu ryzen fanboyları basmış. 7700 ü geçin bir kere eski işlemci sıfır alınmaz. Bu berbat 2. el piyasasında da 2. el özellikle nispeten yeni işlemci alınmaz. 8500 ve 8600 fiyatlarına göre çok mantıksız işlemciler. i5 7400 ile 7500 arasındaki fark şuan 8400 ile 8600 arasındaki farka eşit. Eski nesilde bile i5 ler kendi aralarında pek bir farkları yoktu şimdi o fark da yarıya inmiş ama fiyatlar gene aynı. Kısacası 8400 alın. Veya bu ryzen 2600 almanız için bir taraflarını yırtan arkadaşları dinleyin o da pişman etmez. Ben fanatiklik yapmıyorum. Birini abartılı överken diğerini abartılı gömmenin manası yok. İki işlemcinin de çok yakın oyun performansları var ve gtx 1070 e kadar rahat besleyebiliyorlar. Pişman olmazsınız. Ben kendime alacak olsam ryzen 2600 alırdım. Çoklu çekirdek kullanımından yararlanacak bazı meşgalelerim var çünkü. Ama sadece günlük kullanım ve oyun için kullanılacak bir pc de bence 8400 daha mantıklı bir seçim. Yalnız bu seviyede işlemci alındığından en az 1060 ekran kartı almanız lazım yoksa mantıksız olur çünkü i3 8100 + 1060 kesinlikle i5 8400 + 1050ti dan çok daha fazla fps verecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 5 Haziran 2018; 17:3:11 >
-
i7-7700 kullanıcısıym ve çok memnunum. Gtx 1060'la kullandım ve sonrasında 2k monitör, gtx 1070 ti ile kullanıyorum. Enerji tüketimi ve ısı değerleri düşük. Eğer istersem ileride yeni nesil ekran kartlarında da güncelleme seçeneği sunuyor bana. K ibareli seçmedim çünkü hız aşırtma yapmıyorum. Sonuç olarak hareket alanımı geniş tuttuğu için i7 seçmiştim. Giriş seviyesi ekran kartları kullanıcısı olsam i5, belki i3 seçerdim. Bu durum tamamen senin ayıracağın bütçe ve kullanıcı tercihleri ile ilgili. Hangisini alırsan al şimdiden hayırlı olsun sistemin
Benzer içerikler
- hazır sistem önerisi
- izoly"den bilgisayar alınır mı
- dled nedir
- bilgisayarımı satmak istiyorum ne kadar eder
- mini itx kasa
- mediatek dimensity 9300+
- 5080 fiyatı
- rtx 5090 türkiye fiyatı
- mx550 ekran kartı
- rtx 5090
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X