Şimdi Ara

i5 760 vs i7 860

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI R7 370 ekran kartım var anakartım 1156p olduğu için darboğaz yapmayacak işlemci önerisi istedim.
    Bu ikisi önerildi şuanda i5 760 satan bi arkadaş buldum fakat i7 860 bulamadım.
    i5 760 alsam darboğaz yaparmı ?
    i5 760 ve i7 860 arasında ne kadar fark var ?

• oyunlarda nerdeyse hic fark yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

oyunlarda nerdeyse hic fark yok
    Hocam bazı arkadaşlar i5 760 darboğaz yapabilir diyorlar ne düşünüyorsun bu konu hakkında ?
  • İmmortalKeko kullanıcısına yanıt
    Hayır darboğaz yapmaz.
  • oyle bisi yok rahatlikla alabilirsin ama fiyat farki azsa i7 de alinir
  • quote:

oyle bisi yok rahatlikla alabilirsin ama fiyat farki azsa i7 de alinir
    i7 hiçbir yerde bulamadığım için i5 almak zorundayım gönül rahatlığıyla almalımıyım sizce ?
  • aynen oyunda fark yapmaz
  • quote:

aynen oyunda fark yapmaz
    i5 760'ı 3,7 ghz rahatlıkla çalıştırabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

i5 760'ı 3,7 ghz rahatlıkla çalıştırabilirsin.

Alıntıları Göster
    Hocam o nasıl olucak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmmortalKeko

Hocam o nasıl olucak ?
    Anakartının modelini bilmiyorum, bios cpu ayarlarında base clock 180'e getir, pci 100'de kalsın, ayrıca netten araştır çok kolay bir işlem, yalnız stok soğutucuyu hiçbir zaman önermem.
  • Su intel'in fanboylarindan gina geldi ama he Sand Bridge mimarisinden onceki i5'ler i7'ler darbogaz'in alasini yapar fanboyluk bir yere kadar.
  • Darbogaz ben yapar demistim.Gecenlerde actigin konuda size i7 860 tavsiye edildi.Sandy bridge öncesinde single thread performansi malesef o kadar iyi degil.
  • quote:

MSI R7 370 ekran kartım var anakartım 1156p olduğu için darboğaz yapmayacak işlemci önerisi istedim.

hepsi 1. nesil intel :(
    bence anakartı + işlemciyi değiştirin.

yada o anakartta kalmakta kararlıysanız şöyle birşey yapın,
    i7 1. nesilin en sonu neyse onu alın =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersal_

quote:

MSI R7 370 ekran kartım var anakartım 1156p olduğu için darboğaz yapmayacak işlemci önerisi istedim.

hepsi 1. nesil intel :(
    bence anakartı + işlemciyi değiştirin.

yada o anakartta kalmakta kararlıysanız şöyle birşey yapın,
    i7 1. nesilin en sonu neyse onu alın =)
    i7-860 ile i5 760 arasinda %25lik bir fark var, bulabilirseniz i7 860 daha iyi bir secim olur. i7 860'in darbogaz yapicagini dusunmuyorum, x4 840 kadar passmark skoru var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FD2EF0EB9

i7-860 ile i5 760 arasinda %25lik bir fark var, bulabilirseniz i7 860 daha iyi bir secim olur. i7 860'in darbogaz yapicagini dusunmuyorum, x4 840 kadar passmark skoru var.

Alıntıları Göster
    Beyler şuanda i7 bulunmuyor . Fazla bütçem olmadığı için anakart ve işlemci değişimide yapamıyorum . İ5 760 kötü bi işlemcimi alsam pişman olurmuyum ?
  • quote:

Beyler şuanda i7 bulunmuyor . Fazla bütçem olmadığı için anakart ve işlemci değişimide yapamıyorum . İ5 760 kötü bi işlemcimi alsam pişman olurmuyum ?

Alıntıları Göster
    i7 800 serisi ile i5 700 serisi arasında aynı frekanslarda hiçbir zaman %5'in üstünde fark yoktur, zaten tek farkları hyperthreadin. Günümüzde hyperthreadin farkları nedir dediğimizde de halen sadece benchmarklerde ve teknoloji showlarında kullanılan bir özellik.

İşlemcileri kıyaslarken frekans hızlarını da göz önünde alırsan fark çok çok az. i5 750, i7 860, i7 920, şu an da i5 2500k kullanıcısı olarak bir oyuncuysan ve overclock yapacaksan i5 760 işini haylice görür.

i5 760 vs i7 860

i5 - i7 hyperthreadin testlerinde de ht nerdeyse performans kaybı veriyor.
     i5 760 vs i7 860

• quote:

i7 800 serisi ile i5 700 serisi arasında aynı frekanslarda hiçbir zaman %5'in üstünde fark yoktur, zaten tek farkları hyperthreadin. Günümüzde hyperthreadin farkları nedir dediğimizde de halen sadece benchmarklerde ve teknoloji showlarında kullanılan bir özellik.

İşlemcileri kıyaslarken frekans hızlarını da göz önünde alırsan fark çok çok az. i5 750, i7 860, i7 920, şu an da i5 2500k kullanıcısı olarak bir oyuncuysan ve overclock yapacaksan i5 760 işini haylice görür.

i5 760 vs i7 860

i5 760 vs i7 860

Alıntıları Göster
    i7 her türlü alır. HT genel anlamda başarım sağlar.

i5 750 ile gtx 650ti boost kullandığım zamanlarda darboğaz yaşıyordum overclocklu olmasına rağmen. i7 öncelik olmalı.

• quote:

i5 760 vs i7 860

i5 760 vs i7 860

Bu tablo kesinlikle yanlış, tabloda celeron i7'ler ile aynı performansı vermiş ama benim elimde o celerondan çok daha güçlü 4.7ghz'de kullandığım g3258 ve 2600k var crysis 3'te iki işlemci arasında uçurum fark var

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

i5 760 vs i7 860

i5 760 vs i7 860

Bu tablo kesinlikle yanlış, tabloda celeron i7'ler ile aynı performansı vermiş ama benim elimde o celerondan çok daha güçlü 4.7ghz'de kullandığım g3258 ve 2600k var crysis 3'te iki işlemci arasında uçurum fark var

Yüksek çözünürlüktede bu fark aynimi hadi dusuk çözünürlükte 4 çekirdekli i7 fark yaratır ya yüksek çözünürlükte örneğin full hd ,de. Bukadar fark olmaması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ®eis -- 28 Ağustos 2016; 12:41:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ®eis

quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

i5 760 vs i7 860

i5 760 vs i7 860

Yüksek çözünürlüktede bu fark aynimi hadi dusuk çözünürlükte 4 çekirdekli i7 fark yaratır ya yüksek çözünürlükte örneğin full hd ,de. Bukadar fark olmaması gerekir.

Çözünürlük 1080p, crysis 3'te hele bol yeşillikli yerlerde g3258 benden bu kadar diyor 4.7ghz stabil olduğu halde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.