Şimdi Ara

En yüksek işlemci durumu kaç olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
36.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun oynarken pc ısınıp kapanıyordu. En yüksek işlemci durumunu 80 yaptım fps arttı hatta grafikler yüksekde bile oynuyorum hafif kassada. Isınmada azaldı. Sizce daha düşürmelimiyim yada sizlerinki kaç?

• Yapay Zekanın Yanıtı

En Yüksek İşlemci Durumu Kaç Olmalı?

İşlemci güç yönetimi, bilgisayarının performansı ve enerji verimliliği üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. En yüksek işlemci durumu, işlemcinin maksimum hızda çalışabileceği seviyeyi belirler.

En yüksek işlemci durumu kaç olmalı sorusunun tek bir cevabı yoktur, çünkü ideal değer çeşitli faktörlere bağlıdır, bunlar şunlardır:

• İşlemcinin özellikleri
    • İşlemci soğutma sistemi
    • Kullanım amacı

Genel olarak, en yüksek işlemci durumunu işlemcinin izin verdiği maksimum değere ayarlamak, en iyi performansı sağlar. Ancak, bu ayar aynı zamanda işlemci sıcaklığının ve güç tüketiminin artmasına neden olabilir.

İşlemci sıcaklığı çok yüksek seviyelere çıkarsa, işlemci termal boğulmayı önlemek için yavaşlayabilir. Bu, performansta düşüşlere yol açabilir. Bu nedenle, işlemcinin güvenli bir sıcaklık aralığında çalıştığından emin olmak önemlidir.

İşlemci güç yönetimi, işlemcinin en düşük işlemci durumu olarak bilinen bir ayarını da içerir. En düşük işlemci durumu, işlemcinin güç tasarrufu modundayken çalışabileceği minimum seviyeyi belirler.

En düşük işlemci durumu, bilgisayar hafif yükler altındayken veya kullanılmadığında ayarlanmalıdır. Bu, güç tüketimini azaltmaya ve pil ömrünü uzatmaya yardımcı olur. Ancak, en düşük işlemci durumu çok düşük bir değere ayarlanırsa, bilgisayar görevleri yavaş bir şekilde gerçekleştirebilir.

En yüksek işlemci frekansı, işlemcinin her çekirdeğinin çalışabileceği maksimum hızdır. En yüksek işlemci frekansı, işlemci gücünün önemli bir göstergesidir. Ancak, daha yüksek işlemci frekansları daha yüksek güç tüketimi ve ısı üretimi ile ilişkilidir.

Bu nedenle, en yüksek işlemci frekansının kullanım amacına ve işlemcinin özelliklerine uygun olarak ayarlanması önemlidir. Ağır görevler için daha yüksek bir işlemci frekansı gerekebilirken, hafif görevler için daha düşük bir frekans yeterli olabilir.

Sonuç olarak, en yüksek işlemci durumu, işlemcinin kullanım amacına, özelliklerine ve soğutma sistemine göre optimize edilmelidir. En yüksek işlemci durumunu, performans ve enerji verimliliği arasındaki dengeyi sağlayacak şekilde ayarlamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Eskiden kaçta duruyordu ? İşlemciniz ve soğutucunuz nedir ? normalde 100de durması gerek o ayarın. Yoksa işlemci son hızda çalışmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • YoğunBelKası kullanıcısına yanıt
    CPU Türü DualCore Intel Core i5 540M, 2800 MHz (21 x 133)

evet normalde 100dü internette araştırma yaptım bunu azaltınca faydası oluyomuş ki oldu. herhalde kendiliğinden boost yapıyor
  • bu ayarı nerden yapıyoruz merak ettim
  • O ayarın normalde %100 olması lazım her kişide öyledir yoksa arkadaşın dediği gibi işlemci tam kullanılmaz.
  • Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri\Plan Ayarlarını Düzenle\Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir\İşlemci Güç Yönetimi\En Yüksek İşlemci Durumu

orada %100 olanları 80e indirdim ben.
  • Isınma sorununu çözdüğü için fpsler yükselmiştir. Belki işlemci sistemi çok ısıtıyordu ekran kartı falanda kendini kısıyordu şimdi daha iyi çalışıyordur.
    Ama soğutucu falan alıp %100 e çekerseniz daha olumlu performans alırsınız
  • anomaly A kullanıcısına yanıt
    dediğiniz çok mantıklı ve doğrudur büyük ihtimal. peki bunu azaltmakta dahada fayda sağlanırmı acaba o merak konusu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldguy -- 2 Nisan 2016; 18:36:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coldguy

dediğiniz çok mantıklı ve doğrudur büyük ihtimal. peki bunu azaltmakta dahada fayda sağlanırmı acaba o merak konusu?

Hocam %70 e kadar deneyin ama daha azı ile uğraşmayın bence. Çok güçlü bir işlemci değil çünkü.
    ben işlemci konusunu detaylı olarak bilmiyorum. çok eskimi bu işlemci ? ve pek performans beklememek lazım değilmi?

bu arada normal sıcaklık 48-52 arası değişiyor

oyunda ise 75-85 arası değişiyor. normalmi sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: coldguy

ben işlemci konusunu detaylı olarak bilmiyorum. çok eskimi bu işlemci ? ve pek performans beklememek lazım değilmi?

bu arada normal sıcaklık 48-52 arası değişiyor

oyunda ise 75-85 arası değişiyor. normalmi sizce?

laptop için çok anormal değil.
    anladım teşekkürler
  • Boşu boşuna frekans düşürceğinize cpu min core voltage değerini bulun ve onda kullanın.

Piyasada ki tüm anakartlar cpu vcore u autoda fazla verir.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum o işleri ya :( yardım edersen iyi olur
  • %99 denedim ben 3230m ile. bir süre sonra takılmaya başlıyor oyun.
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    5er 5er dusurulmesı gerekıyor sanırsam
  • dizüstünün içini açın fan kanallarındaki tozları güzelce temizleyin. Piyasada kendini kanıtlamış bir termal macun alın sürün. Bunlarda olmazsa dizüstü modelinize uygun orjinal cpu fandan daha fazla devirli çalışan bir fan ile değiştirin ses artar ama oyunda filan rahatsız etmez.
  • efemelih kullanıcısına yanıt
    ya fanı temizliyorumda, termal macun işi hep kafama takılıyor ya bişeyleri kırarsam bozarsam falan diye oyüzden yapamıyorum korkudan. Başkasınada en az kendim kadar güvenmiyorum çünkü bir keresinde içinden parça almışlardı eski bilgisayarımda
  • Ayar Derken OC Yapmayimi Kasettin ? .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.