Şimdi Ara

i5 6600k Değerler Doğrumu!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçen hafta sistem topladım. İşlemcim 6600k. Sistemi kurdum Black Ops 3 kurdum ilk oyun olarak msi After burner ile değerlere bakim dedim. Özellikle sıcaklık değerlerine bakim dedim. 30-40 dk oynadım.

Soğutucu : XIGMATEK DARK KNIGHT II (http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-dark-knight-ii-intel-775-1155-1156-2011-amd-am2-am3-islemci-sogutucu.html)

Kasa : Zalman Z3 PLUS (http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-z3-plus-600le-600w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html)

Bu bileşenler ile oyunda 33-34 dereceyi geçmiyor. Boşta ise 21-23 arası gidip geliyor. Aida64 ile stres testine soktum 15 dk bekledim 36 yı geçmedi. Bu değerler normal mi? Şimdi belki garip gelicek size normal bunlar diceksiniz ama laptoptan geçtim bu kasaya. Casper laptopta boşta 65 lerde oyun oynarken 91 92 oluyordu oyun kasıyordu soğusun diye beklemeye alıyordum :D Eşekten inip mercedese binmek gibi oldu benim durum. i5 6600k Değerler Doğrumu!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sooso -- 30 Nisan 2016; 18:28:31 >

• Sooso kullanıcısına yanıt
    Değerler fazla iyi görünüyor.
    En başta sorulacak soru, oda sıcaklığınız nedir? 21-23 arası veya daha fazla ise, değerin yanlışlığını oradan anlayabiliriz.
  • AIDA testinde 36'yı geçmediyse hatalı ölçüm olabilir.
  • Arkadaş kutuplarda yaşiyor heral
  • Oda sıcaklığı 23 civarı şuan. Bakın şuan oyun felan oynamıyorum forumda takılıyorum sadece değerler 22-23

http://i.hizliresim.com/BP3BQp.jpg

Bakın Buda resmi. Aida64 de bu şekilde ölçüyor Msı afterburner ile de değerler aynı.
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    :D :D Resim attım diğer cevaba bi bakarmısınız. Yanlış sanırım nasıl düzelticem değerleri ben :S
  • Testte 36 yi gecmesi lazim. Kutuplardan boru mu çektin ne ettin odana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sensörlerde bir sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sooso

Oda sıcaklığı 23 civarı şuan. Bakın şuan oyun felan oynamıyorum forumda takılıyorum sadece değerler 22-23

Bakın Buda resmi. Aida64 de bu şekilde ölçüyor Msı afterburner ile de değerler aynı.

Hava soğutmayla oda sıcaklığının altında değerler görmeniz mümkün değil. Dolayısıyla ölçüm hatası olduğunu söyleyebiliriz.
    Zaten dendiği gibi, stress testte de 36c'yi geçmesi gerekiyor.
  • MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    Kar yağdırıyom eve :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Sooso

Oda sıcaklığı 23 civarı şuan. Bakın şuan oyun felan oynamıyorum forumda takılıyorum sadece değerler 22-23

i5 6600k Değerler Doğrumu!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 30 Nisan 2016; 19:28:29 >

• Hava soğutma ile o değerlerin olmaması lazım.
  • Boşta (sadece internet) 25-26 derecelerde de 20 dakikalık prime95 testinde 64-65 derece oluyor, prime95 testinde 36 derecelerde kalmak mümkün mü acaba?
  • aynı işlemci bendede var. 15 dakikada 60 küsürlere ulaşıyor. 36 olması çok ilginç
  • Bu değerler bu işlemci için inanılmaz..Nasıl oluyor bu dereceler olmuş inanılmaz aşırı düşük değerler..
  •  i5 6600k Değerler Doğrumu!!!!

Arkadaşlar 13 dk lık stres testi sonucu bu. CPU USAGE 100 OLUYOR AMA CPU THOTTLİNG 0 DA O NORMALMİ.Acaba ondan dolayımı olmuyor. Şimdi şöylede durum vae kasada 5 fan var. hepsinden soğuk hava geliyor ısınma yok gibi. ben mi bişi yanlış yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sooso -- 30 Nisan 2016; 22:50:03 >
  • İntel i5 6600k - Corsair h100i sivi sogutmam ve noctua nt-h1 macun surulu. S340 Nzxt kasam. Bosta 19-20 derece, 2xaf120 ve Sp120 HP fanlar full devirde 31 dereceyi gecmedi aida64 testinde. Tabiki de sende bende OC yapmadik. Prime95 testinde 20dakika da 60 derecede kaldi. Prime 95 2 saat calistirip degerlere bakmak lazim. Yoksa ayni sorundan bende dusunceliyim, sorun yoksa mutlu olacagim degerler konusunda.

• Yaptığın testde sıkıntı olabilir, intel extreme tuning utility yükleyip, oradan stres test açıp bir resim paylaşın.

Sıcaklıklarıda hwmonitor ile ölçün.
  • Wictors W kullanıcısına yanıt
    Hocam inş değerler doğrudur. Diyorum ya 13 dk çalıştı stres altında. Kasadan hala serin hava geliyor. Hiç ısınma belirtisi yok acaba testimi yanlış yapıyorum. Prime95 testi nasıl onu nasıl yapiyoruz?

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Hemen deniyorum dediğiniz testi 10 dk yapsak sonuç belli olur herhalde

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.