Şimdi Ara

İ5 4460 OVERCLOCK YAPILABİLİYORMU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
4.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşar K ibaresi bulunan işlemcilerin o.c yapılabildiğini zaten biliyoruz ama benim öğrenmek istediğim 4460 a hiçbir şekilde o.c yapma şansımız yokmu fazla değil 3.6-3.8 GHZ e falan çekilemiyormu.Elimdeki intel p.e2200 2.2ghz i 2.8ghz yaptım kullanıyorum 4460 tada böyle bir şansım varmı ve bunun anakartla ilgisi varmı öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prometheus-25 -- 5 Mart 2015; 20:58:08 >

• Belki çok ufak oynatabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prometheus-25

Evet arkadaşar K ibaresi bulunan işlemcilerin o.c yapılabildiğini zaten biliyoruz ama benim öğrenmek istediğim 4460 a hiçbir şekilde o.c yapma şansımız yokmu fazla değil 3.6-3.8 GHZ e falan çekilemiyormu.Elimdeki intel p.e2200 2.2ghz i 2.8ghz yaptım kullanıyorum 4460 tada böyle bir şansım varmı ve bunun anakartla ilgisi varmı öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Hayir yapilamaz cunku carpan kilidi acik degildir ama intel turbo boost teknolojisi ile bir miktar islemci hizi yukselebiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski adıyla FSB yeni adıyla BLCK yoluyla 3.8 ghz civarını görmek mümkün olabilir. Mesela 34*110= 3.74 ghz
    34×117= 4.0 ghz

110 yapılıp 3.74 yapılabilir fakat 34×117 konusunda tam emin değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

quote:

Evet arkadaşar K ibaresi bulunan işlemcilerin o.c yapılabildiğini zaten biliyoruz ama benim öğrenmek istediğim 4460 a hiçbir şekilde o.c yapma şansımız yokmu fazla değil 3.6-3.8 GHZ e falan çekilemiyormu.Elimdeki intel p.e2200 2.2ghz i 2.8ghz yaptım kullanıyorum 4460 tada böyle bir şansım varmı ve bunun anakartla ilgisi varmı öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Hayir yapilamaz cunku carpan kilidi acik degildir ama intel turbo boost teknolojisi ile bir miktar islemci hizi yukselebiliyor

Biraz araştırdım yabancı forumlarda yapılabildiğine dair bazı şeyler okudum o yüzden kafam karıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: TeknoMut

Eski adıyla FSB yeni adıyla BLCK yoluyla 3.8 ghz civarını görmek mümkün olabilir. Mesela 34*110= 3.74 ghz
    34×117= 4.0 ghz

110 yapılıp 3.74 yapılabilir fakat 34×117 konusunda tam emin değilim.

Yani mümkün?Ve bu block nedir biosla ilgilimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prometheus-25 -- 5 Mart 2015; 21:04:15 >
  • K olmayan islemcilerde fsb degerleri degistirelebilirmi bilmiyorum ancak islemcinin icindeki grafik islemcinin hizlari bir miktar yukseltilebiliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i5 4460 vs i5 4590
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

K olmayan islemcilerde fsb degerleri degistirelebilirmi bilmiyorum ancak islemcinin icindeki grafik islemcinin hizlari bir miktar yukseltilebiliyor

Grafik kart hızı artırılabiliyormu bunu bilmiyodum eğer öyleyse cok iyi olur çünkü gpu suz sistem toplayacağım dahili grafik birimi yeter bana tabi performansı az olsada atırılabiliyorsa ne mutlu bana :)
  • Prometheus-25 kullanıcısına yanıt
    Bclk ile yapilan oc verimli olmaz aldigindan cok verdigi olur.

Cunku bclk ile oc yaparsan butun sitemin hizi degisir, sata portlari dahil, ramler dahil, bu da sistemin stabilitesini gocurur

• quote:

quote:

K olmayan islemcilerde fsb degerleri degistirelebilirmi bilmiyorum ancak islemcinin icindeki grafik islemcinin hizlari bir miktar yukseltilebiliyor

Grafik kart hızı artırılabiliyormu bunu bilmiyodum eğer öyleyse cok iyi olur çünkü gpu suz sistem toplayacağım dahili grafik birimi yeter bana tabi performansı az olsada atırılabiliyorsa ne mutlu bana :)

Evet grafik islemciye birazda olsa oc yapabilirsiniz ancak yukaridaki arkadasin dedigi gibi fsb yani blck ile yapilan oc pek saglikli ve stabil olmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Cunku bclk ile oc yaparsan butun sitemin hizi degisir, sata portlari dahil, ramler dahil, bu da sistemin stabilitesini gocurur

Aaah ahhh , demek siz hiç C2D , C2Q zamanlarını yaşamadınız yada O.C yapmadınız.

Ben yaklaşık 6 yıldır Pentium Dual Core kullanıyordum , normalde işlemci 2.8 Ghz'di aldım 40 liralık soğutucu bastım 3.5 Ghz'e baya canavar oldu ama ekran kartını değiştirdikten sonra kartı besleyemedi işlemci ben de değiştirdim.

Ayrıca sata portu ile alakası yoktur. Stabiliteyi göçermez. Sizin dediğiniz "BCLK" yani FSB ayarlamadığınız sürece Ram hariç hiçbir bileşene dokunmaz.

Ben 1066 FSB'den 1333 FSB'ye çekmiştim Pentium'u , Ram Ratio'yu da 12:10 yapmıştım ram'lar stok hızda çalışıyordu yani hiçbir etkisi yoktu.

Şu an soğutucu yetmediği için Q8200'ı stok kullanıyorum seidon 120v plus alınca bi 1600 FSB denemesi yaparım.

• quote:

quote:

quote:

Evet grafik islemciye birazda olsa oc yapabilirsiniz ancak yukaridaki arkadasin dedigi gibi fsb yani blck ile yapilan oc pek saglikli ve stabil olmuyor

Zamanında FSB ile O.C yapınca sorun olmuyordu da şimdi BLCK ile yapınca mı stabil olmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Aaah ahhh , demek siz hiç C2D , C2Q zamanlarını yaşamadınız yada O.C yapmadınız.

Ben yaklaşık 6 yıldır Pentium Dual Core kullanıyordum , normalde işlemci 2.8 Ghz'di aldım 40 liralık soğutucu bastım 3.5 Ghz'e baya canavar oldu ama ekran kartını değiştirdikten sonra kartı besleyemedi işlemci ben de değiştirdim.

Ayrıca sata portu ile alakası yoktur. Stabiliteyi göçermez. Sizin dediğiniz "BCLK" yani FSB ayarlamadığınız sürece Ram hariç hiçbir bileşene dokunmaz.

Ben 1066 FSB'den 1333 FSB'ye çekmiştim Pentium'u , Ram Ratio'yu da 12:10 yapmıştım ram'lar stok hızda çalışıyordu yani hiçbir etkisi yoktu.

Şu an soğutucu yetmediği için Q8200'ı stok kullanıyorum seidon 120v plus alınca bi 1600 FSB denemesi yaparım.

Degerli kardesim abicim,

Birazcik bilgi sahibi olsak keske(forum karisir bu laftan sonra espri olarak alin)

Lutfen biraz arastirin da konusun, dual core e2140 260 fsb kullandim de e5700 240 fsb de kulaniyorum, anakartim voltaj vermiyor, o yuzden ileriye gidemiyorum, ram frekanslarini da timinglerle oynayarak dengeledim gibi, c2d lari biz de biliriz evelallah

Yalniz dedigim gibi bclk den OC yapamamanizin sebebi diger butun bilesenlerin de Oc olmaya calismasi, yoksa neden millet sirf bi K eki icin fazladan 100 150 lira versin? Bclk bir neci Pci frekansini da icine alin 775 pinlerde bukunan, yani nasil pci i sabitliyirsak 100 e sikinti olmamasi icin, bclk i da ayni sekilde sabitlemeli ya da cok cok az oynamaliyiz(105 belki)

Kaynak gekiyir link3 birazdan:)

Edit: link

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1681966/bclk-pcie-overclock-safe.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihburak95 -- 6 Mart 2015; 1:09:48 >

• quote:

quote:

quote:

Degerli kardesim abicim,

Birazcik bilgi sahibi olsak keske(forum karisir bu laftan sonra espri olarak alin)

Lutfen biraz arastirin da konusun, dual core e2140 260 fsb kullandim de e5700 240 fsb de kulaniyorum, anakartim voltaj vermiyor, o yuzden ileriye gidemiyorum, ram frekanslarini da timinglerle oynayarak dengeledim gibi, c2d lari biz de biliriz evelallah

Yalniz dedigim gibi bclk den OC yapamamanizin sebebi diger butun bilesenlerin de Oc olmaya calismasi, yoksa neden millet sirf bi K eki icin fazladan 100 150 lira versin? Bclk bir neci Pci frekansini da icine alin 775 pinlerde bukunan, yani nasil pci i sabitliyirsak 100 e sikinti olmamasi icin, bclk i da ayni sekilde sabitlemeli ya da cok cok az oynamaliyiz(105 belki)

Biraz Türkçe yazım kurallarına dikkat etsen güzel olur.

• quote:

quote:

quote:

Degerli kardesim abicim,

Yeni nesil anakrtların hemen hemen hepsi voltaj verebiliyor.

Açıkçası OC'da sabit 100 pci değerinin değiştiğini ilk defa sizden duyuyorum. Hem C2D hemde Phenom X4' e oc yapmıstım öyle pci hızı etkilenmiyordu sadece ram ayarlamak gerekiyordu.

• Max. turbo frekansla ne kadara kadar çıkabiliyorsa o kadar yükseltebilirsin.Tabi işlemcinde öyle bir özellik varsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknoGamings -- 6 Mart 2015; 8:42:16 >
  • Yeri gelmişken ben de bir şey sorayım. 4460'daki 3.5 GHz turbo olayı h81, B85, H97, Z97 anakartlarda farklılık gösteriyor mu?

Bu soruyu zamanında h61, B75 sahipleri için sormuştum:http://forum.donanimhaber.com/m_94718313/f_//tm.htm#94718313

Sorunun cevabı da, Z68-Z77 anakartlarda 4 çekirdek turbo hızında sabit çalışırken H61-B75 anakartlarda ise kullanılan çekirdek sayısına göre değişen, turboya yakın hızlarda çalışıyordu.
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Forumda Overclock tarihiyle ilgili bir konu vardı, oraya baktıysanız eğer şunu görmüşsünüzdür, ilk üretilen bilgisayarda işlemci çarpanı yoktu ve işlemci hızı sistemin veriyolu hızına bağlı çalışıyordu. Bu hızı manuel olarak artıranlar OC yapabiliyordu, ilerleyen yıllarda işlemcilerin potansiyeli sistem geneline göre çok hızlı gelişince "çarpan" ortaya çıkıyor. Bu sefer de kullanıcılar çarpanı elle değiştirerek daha ucuz işlemci alıp daha yüksek hız elde etmeye başlıyor hatta bazı üretici firmalar işlemciye OC yaparak bir üst işlemci gibi piyasaya sürüyorlar. Çarpan kilidi denen zımbırtı da bunun üzerine ortaya çıkıyor.

Alakasız bilgilerden sonra konuya geleyim
    İşlemci çarpanı artırılırken işlemcide belli noktadan sonra stabilite sorunu ortaya çıkıyor ve voltaja müdahale ediyoruz. Sistemin geneli için söylediğiniz stabilite sorunu işlemci için de geçerli fakat işlemcide bunun çözümü kolayken BCLK'dan dolayı sistemin herhangi biryerinde oluşacak stabilite sorunlarına çözüm bulmak imkansıza yakın. Yoksa sistem stabil çalıştığı sürece BCLK'nın hiçbir zararını duymadım.

Bir işlemciyi 3.5 GHz'den 3.8 GHz'e (%8) çıkarmak için BCLK ile oynamaya değer mi? Bence değmez: diyelim ki ekran kartında darboğaz oldu ve bunu yaptınız, sadece %8 fps artışı olacak.

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle, biz pci i 100 e sabitliyirduk o serilerde,

Autoda kalmasi problem cikarabiliyirdu/cikariyordu mmalum.

Bclk dedigimiz olay tum sistemi etkiliyor, ramlerle kalmiyor sadece, tum sistem in icinde elbet sata portlari da var pci exp. Portu da var...

Epeyi uzattik konuyu, benim bildigim bu, bclk ile OC yaparsak tum sistemi etkiler(sata portuna kadar) bu da stabiliteyi bozar, bu yuzden bclk ile OC yapilmamalidir, yapiliyorsa da cok cok az olmalidir(eski donemlerde pci frekansiyla da ufak oynayanlar vardi onun gibi dusunebiliriz bence, aksini gosteren bi kanitiniz varsa lutfen belirtin biz de bizim i3 leri OC yapalim:))

• Prometheus-25 kullanıcısına yanıt
    Şimdi arkadaşlar herkese teşşekkür ediyorum yorumlar için ben ne sonuç çıkarmalıyım 4460 alırsam O.C yapabilcekmeyim kesin bi bilgi yokmu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.