Şimdi Ara

İ5 4460 OVERCLOCK YAPILABİLİYORMU? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
4.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Cevabı bulmak için bios'a girip bakabilirsin, işlemci çarpanı artırılabiliyorsa bir miktar artırmana müsade eder. 1155 soketlerde çarpan kilitli işlemcilerin çarpanı Z serisi chipset'lerle turbo hızının üzerine +4 çarpan artırılabiliyordu, Haswell'le beraber turbo OC'nin artık olmayacağını okumuştum bir yerde.

Muhtemelen anakartın h81 veya h97 chipsetdir. Haswell serisinde kilitsiz işlemcilerin bu anakartlarla da OC yapılabildiğini okumuştum ama kilitli işlemcilerin herhangi bir şekilde çarpanının artırılabildiğini bilmiyorum. Cevabı bulmak için bios'a girip işlemci çarpanını artırmaya çalışman yeterli.

İşlemci çarpanı artırılmasa da BCLK ile oynayarak elindeki donanıma bağlı olarak %5 civarı OC yapabilirsin. Mesela benim elimdeki i5 3470 işlemciyi 38 çarpan vererek 3.8 GHz hızına; sonra da 105,25 BCLK vererek 4.0 GHz hızına OC yapabiliyorum.

Elindeki işlemci işini görmeyecek seviyede beş para etmez bir şey olur canına okursun anlarım, güzelim işlemciye de sistemine de boşuna eziyet etme. Kilitsiz işlemcin olsa, iyi bir soğutucu alıp 60 derece altında zaptetsen işlemciyi tamam ama boş 3.6'dan 4GHz'e çıkarmak sana ciddi bir şey kazandırmaz. Elinde GTX 970 SLI olsa, işlemci darboğaz yapsa bile bu durumda sana kazandıracağı %11 fps olur.

Meraktan yapıyorsan zaten işlemciyi yakmadığın sürece her türlü fanteziyi yap, meraka karşı saygım sonsuz
    Yukarıda yaptığımı söylediğim OC'yi meraktan yaptım yoksa hiç o şekilde uzun süre kullanmadım bilgisayarı. Onun yerine OC ile öğrendiğim bilgileri bilgisayarı daha serin çalıştırmak için kullandım ve çarpanı 36 yapıp voltaj azaltarak stok hızda daha serin kullanım elde ettim

• TeknoMut T kullanıcısına yanıt
    Çarpan kilidini kırarsak yapamıyormuyuz ben üyle biliodum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kingbro1223 K kullanıcısına yanıt
    4460 'ın çarpan kilidi kırılmaz. Kıramazsınız.
  • kingbro1223 K kullanıcısına yanıt
    taa kaç sene önce kurşun kalemle kırardık, şimdi yapılmıyor önlemlerini alıyorlar
  • Prometheus-25 kullanıcısına yanıt
    Hortlatmışınız :D
  • İntel'in bu huyunu anlamıyorum K olmayan işlemcisi olanlar overclock yapmaktan mahrum kalıyorlar. Halbuki 775'ler ne güzel her biri overclock'a müsait İntel'i bu yönden eleştiriyorum .
  • FairLighty kullanıcısına yanıt
    usta bu işlemci overclock edilebilrmi şuanki hızı standart 3.10 ghz ?
     İ5 4460 OVERCLOCK YAPILABİLİYORMU?
  • quote:

Orijinalden alıntı: denqesizz001

usta bu işlemci overclock edilebilrmi şuanki hızı standart 3.10 ghz ?
     İ5 4460 OVERCLOCK YAPILABİLİYORMU?

Dostum bende de amd athlon x2 250 modeli vardı zamanında 3.0 ghz di işlemci çarpan kilidi var ama baya gidiyordu işlemci stok fanla 3.45 ghz
    yapmıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.