Şimdi Ara

I5 2500K & Phenom II X4 İnceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
2
Favori
11.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: utabev

quote:

Orijinalden alıntı: StummScream

İmzamdaki sistemi kullanıyorum hiçbir eksikliğini, performans sorunu yaşamadım.
    Tabi zamanında biraz daha bütçe ayırıpta 5850 alsam hiç fena olmazmış ama o zamanlar bu karta 433TL bayılmışım

Şimdi tek eksik SSD kaldı.

Ben gözle görülür bir fark görmüyorum bilgisayarımda. Kasma ve takılma olmadan oynayabiliyorsam oyunları problem yok.
    Kaldı ki son zamanlarda bazı oyunlarda Sync özelliği açılmazsa oyunda yırtılmalar oluyor. Yani hem oyunu 60FPS'ye sabitleyeceğim hemde işlemciye deli gibi para dökeceğim.

Pek mantıklı değil açıkçası

Öncelikle İnceleme detaylı ve faydalı herşeyden önce anlaşılır..Bunun için teşekkürler.

Arkadaşım Senin mesajından alıntı yaptım çünkü sistemimiz hemen hemen aynı..:)
    Sıra geldi Ssd ye demişsin...
    Sistemlerimiz Anakart,İşlemci benim 965 sadece diğerleri aynı..
    Ben Ocz Agility 3 120 Gb Ssd aldım ve bu sisteme entegre ettim.Achi modda kullanıyorum..Windows Puanım 7.9
    Kesinlikle bu sistemine Ssd alacaksan Ocz Agility 3 Al ve kesinlikle en düşük 120 Gb tercih et.
    Daha önce Ocz Verex 2 60 Gb kullanan biri olarak kesinlikle Ocz Agility 3 Öneriyorum.Sisteminle çok uyumlu olacağını garanti ediyorum..

Tavsiyen için çok teşekkürler.
    Kısa bir süre önce başlık açmıştım bu konu hakkında zaten.

Zaten kesinlikle 120GB alacağım windows kuracağım için.
    OCZ agility biraz alt segment kalıyor gibi o yüzden onun yerine şu ikisini düşünüyorum.

OCZ Vertex 120 SATA3
    Corsair Force GT 120 SATA3

Bu ikisi piyasada gerçekten diğer rakiplerine göre açık ara önde gibi
    Asus TUF GAMING VG259Q 25" 144Hz // BenQ XL2411Z 24" 144Hz
    Steelseries Apex PRO TKL // Razer Deathadder Elite // FiiO E10K DAC/AMP // Sennheiser G4ME ONE

• Elinize saglik cok guzel inceleme olmus ozeti su ki elinde p2 x4 veya x6 olan kisilerin degistirmesine hic gerek yok; ama sifir aliyorsaniz ve butceniz de uygunsa 2500k da cok yerinde bir secim. Ben de boyle dusunuyordum ispatlamissiniz...

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

Böyle bir test yapma ihtiyacını forumda gördüğüm konularda 2.el forumda işte 2500K ya geçmek için işlemcimi anakartımı vs. satıyorum tarzı konular gördüğüm için açma ihtiyacı hissettim, çünkü test siteleri o kadar çok abartıyor ki farkı ben de merakımdan aldım i5'i, almayı düşünenlere yol göstermesi için böyle ufak bir inceleme yapmak istedim, umarım açıklayıcı olmuştur gereken mesajı vermişim.Çok klişe olacak ama hakikaten değişilmez bir gerçek varsa o da AMD F/P, intel Performans işlemciler üretiyor.

Her zaman hiç bir markanın fanlığını, taraftarlığını, sempatizanlığını yapmadan tamamen objektif düşüncelerimi söylerim, bu testleri hazırlarken de aynı titizlikle hazırladım

Phenom II kullananlar üst seviye ekran kartı(HD 6990, HD 7970, GTX580-590) kullanmadıkları sürece işlemcileri fazlası ile yeterli gelir, üst seviye kartları içinde 4.00 ghz seviyesinde tutarsa işlemciyi stok i5 ile aralarında pek fark kalmıyor zaten yüksek çözünürlükte 2-3 fps fark oluyor o farkta ortadan kalkar.Tabi ki phenom II X4, 2500K dan iyi değil ama aradaki performans farkına verdiğiniz +200/300 TL azımsanmayacak bir miktarda.

Okuyan düşüncelerini paylaşan herkse tekrar teşekkürler.

eline sağlık.çok mantıklı bir test olmuş.bir 2500k salgınıdır gidiyor.sanki insanlığın geldiği son nokta bu işlemci i5 2500K 3.30 :472,16 TL , AMD Phenom II X6 1075T:347 tl , AMD Phenom II 960 X4 (3.0 GHz) :271,20 TL intel kesinlikle o fiyat farkını kapatacak performans sunmuyor.bende intel kullanıyorum ama bir daha ki işlemci güncellemem ati olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

quote:

Böyle bir test yapma ihtiyacını forumda gördüğüm konularda 2.el forumda işte 2500K ya geçmek için işlemcimi anakartımı vs. satıyorum tarzı konular gördüğüm için açma ihtiyacı hissettim, çünkü test siteleri o kadar çok abartıyor ki farkı ben de merakımdan aldım i5'i, almayı düşünenlere yol göstermesi için böyle ufak bir inceleme yapmak istedim, umarım açıklayıcı olmuştur gereken mesajı vermişim.Çok klişe olacak ama hakikaten değişilmez bir gerçek varsa o da AMD F/P, intel Performans işlemciler üretiyor.

Her zaman hiç bir markanın fanlığını, taraftarlığını, sempatizanlığını yapmadan tamamen objektif düşüncelerimi söylerim, bu testleri hazırlarken de aynı titizlikle hazırladım

Phenom II kullananlar üst seviye ekran kartı(HD 6990, HD 7970, GTX580-590) kullanmadıkları sürece işlemcileri fazlası ile yeterli gelir, üst seviye kartları içinde 4.00 ghz seviyesinde tutarsa işlemciyi stok i5 ile aralarında pek fark kalmıyor zaten yüksek çözünürlükte 2-3 fps fark oluyor o farkta ortadan kalkar.Tabi ki phenom II X4, 2500K dan iyi değil ama aradaki performans farkına verdiğiniz +200/300 TL azımsanmayacak bir miktarda.

Okuyan düşüncelerini paylaşan herkse tekrar teşekkürler.

eline sağlık.çok mantıklı bir test olmuş.bir 2500k salgınıdır gidiyor.sanki insanlığın geldiği son nokta bu işlemci i5 2500K 3.30 :472,16 TL , AMD Phenom II X6 1075T:347 tl , AMD Phenom II 960 X4 (3.0 GHz) :271,20 TL intel kesinlikle o fiyat farkını kapatacak performans sunmuyor.bende intel kullanıyorum ama bir daha ki işlemci güncellemem ati olacak.

elbette

• quote:

quote:

quote:

İmzamdaki sistemi kullanıyorum hiçbir eksikliğini, performans sorunu yaşamadım.
    Tabi zamanında biraz daha bütçe ayırıpta 5850 alsam hiç fena olmazmış ama o zamanlar bu karta 433TL bayılmışım

Şimdi tek eksik SSD kaldı.

Ben gözle görülür bir fark görmüyorum bilgisayarımda. Kasma ve takılma olmadan oynayabiliyorsam oyunları problem yok.
    Kaldı ki son zamanlarda bazı oyunlarda Sync özelliği açılmazsa oyunda yırtılmalar oluyor. Yani hem oyunu 60FPS'ye sabitleyeceğim hemde işlemciye deli gibi para dökeceğim.

Pek mantıklı değil açıkçası

Öncelikle İnceleme detaylı ve faydalı herşeyden önce anlaşılır..Bunun için teşekkürler.

Arkadaşım Senin mesajından alıntı yaptım çünkü sistemimiz hemen hemen aynı..:)
    Sıra geldi Ssd ye demişsin...
    Sistemlerimiz Anakart,İşlemci benim 965 sadece diğerleri aynı..
    Ben Ocz Agility 3 120 Gb Ssd aldım ve bu sisteme entegre ettim.Achi modda kullanıyorum..Windows Puanım 7.9
    Kesinlikle bu sistemine Ssd alacaksan Ocz Agility 3 Al ve kesinlikle en düşük 120 Gb tercih et.
    Daha önce Ocz Verex 2 60 Gb kullanan biri olarak kesinlikle Ocz Agility 3 Öneriyorum.Sisteminle çok uyumlu olacağını garanti ediyorum..

Tavsiyen için çok teşekkürler.
    Kısa bir süre önce başlık açmıştım bu konu hakkında zaten.

OCZ agility biraz alt segment kalıyor gibi o yüzden onun yerine şu ikisini düşünüyorum.

OCZ Vertex 120 SATA3

Alıntıları Göster

OCZ Vertex 120 SATA3

Kesinlikle kararlarına saygı duyuyorum..
    Daha önceki kullandığım Ssd Ocz Vertex 2 idi..Hepsiburad dan almıştım..Ürün 55 gb kapasite göstermesi gerekirken 51 gb kapasite gösteriyordu ve okuma yazma testlerinde
    performansı olması gerekenin yarısı kadar çıkıyordu.Hepsiburada ve Akortekle giriştiğim mücadeleyi kazandım ve param iade edildi.
    Amacım yine Vertex 3 serisi almaktı.1 Hafta süreyle araştırdım.Kağıt üzerinde değerler Vertex3 için yüksek ancak Agility alıpta sorun yaşayana rastlamadım.
    Window sun verdiği puan 7,9 Atto testinide ekliyorum..Karar senin..
    Şimdiden hayırlı olsun..

I5 2500K & Phenom II X4 İnceleme

• Orijinalden alıntı: utabev

OCZ Vertex 120 SATA3

Daha önceki kullandığım Ssd Ocz Vertex 2 idi..Hepsiburad dan almıştım..Ürün 55 gb kapasite göstermesi gerekirken 51 gb kapasite gösteriyordu ve okuma yazma testlerinde
    performansı olması gerekenin yarısı kadar çıkıyordu.Hepsiburada ve Akortekle giriştiğim mücadeleyi kazandım ve param iade edildi.
    Amacım yine Vertex 3 serisi almaktı.1 Hafta süreyle araştırdım.Kağıt üzerinde değerler Vertex3 için yüksek ancak Agility alıpta sorun yaşayana rastlamadım.
    Şimdiden hayırlı olsun..

Hmmm işte zaten bende bunun için danışıyorum.
    Kağıt üstü testlere göre olmuyor herşey maalesef

O yüzden dikkate alacağım bu söylediğini. Vertex serisi yerine Agilityi yazdım ama 2 ay sonra alacağım için problem yok rahat rahat bakıyorum
    Steelseries Apex PRO TKL // Razer Deathadder Elite // FiiO E10K DAC/AMP // Sennheiser G4ME ONE

• Orijinalden alıntı: StummScream

OCZ Vertex 120 SATA3

Şimdiden hayırlı olsun..

O yüzden dikkate alacağım bu söylediğini. Vertex serisi yerine Agilityi yazdım ama 2 ay sonra alacağım için problem yok rahat rahat bakıyorum

Ben kesinlikle corsair force gt tavsiye ediyorum.

• Orijinalden alıntı: aykutx

OCZ Vertex 120 SATA3

Şimdiden hayırlı olsun..

Ben kesinlikle corsair force gt tavsiye ediyorum.

Valla Corsair dist. hakkında olumlu yorumlar aldım.
    Diskleride sorunsuz diyorlar göz önünde bulunduracağım

• konu ne ara SSD lere geldi ?

saptırmayalım ssd ler hk. bu kadar bilgi yeterli çok amaçlı konu oldu :)

Denon x2800H Avr
    / Lg 77C1 Oled / Ps5 Pro / iPhone 16 Pro Max
  • amd fanatiği olarka bu sefer intel ve nvidia alacağım sistmemi keisnleştirdim 2400 işlemci p67 anakart 4 gb ddr3 ram 550ti ekran kartı.amdnin indiriminden sonra işelr biraz değişti ama önceki sistemime göre çokda fark göstermeyeceği için tercih etmedim.yoksa x4 ayda x6 alacaktım.
  • @sky__walker hocam sizde 1100T var ise aman diyim 2500K ya buluşmayın en az i7 2600K veya yeni nesil ivy leri beklemek en mantıklısı zaten işlemcin iyi maceraya gerek yok ben 5870 de zaten ahım şahım bir kart değil 1100T üstesinden gelir , FX8120-8150 nin fiyatları özellikle FX8150 nin fiyatı 2500K nın altına indiği an tam F/P olacak oyunlarda i5 i7 ile aralarında çok az fark var 1-2 bilemedim en fazla 3 fps oyun odaklı sistemler için süper olur zaten oyun dışındaki uygulamalarda farkı anca test programları ile hissediyoruz

@montevo p67 ve i5 2400 kötü bir tercih olur 550ti de güçlü bir ekran kartı değil, x4 960T li bir sistem + HD6870 ve yava gtx 560 alına bilir diye düşünüyorum daha az maliyetli olur belki + 50-75 Tl daha ekleyere HD 6950 bile alınabilir

@DoSöDoKöKo teşekkürler zaman ayırıp incelediğiniz için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 2 Mart 2012; 14:25:10 >

• 5870 ahım şahım bir kart değil ama bende Crossfire var

Denon x2800H Avr
    / Lg 77C1 Oled / Ps5 Pro / iPhone 16 Pro Max
  • o detayı kaçırmısşım 875/1225 hızlarında 5970 yani i7 2600K takarsanız o sisteme örnek 56 FPS değilde 58 belki 60 fps alırsınız oyunlardan Amd 1100T [email protected] olduğu sürece fark bile olmaz en azından günlük 4.00 olsun yeterli

@sky__walker hocam sizde 1100T var ise aman diyim 2500K ya buluşmayın en az i7 2600K veya yeni nesil ivy leri beklemek en mantıklısı zaten işlemcin iyi maceraya gerek yok ben 5870 de zaten ahım şahım bir kart değil 1100T üstesinden gelir , FX8120-8150 nin fiyatları özellikle FX8150 nin fiyatı 2500K nın altına indiği an tam F/P olacak oyunlarda i5 i7 ile aralarında çok az fark var 1-2 bilemedim en fazla 3 fps oyun odaklı sistemler için süper olur zaten oyun dışındaki uygulamalarda farkı anca test programları ile hissediyoruz

@montevo p67 ve i5 2400 kötü bir tercih olur 550ti de güçlü bir ekran kartı değil, x4 960T li bir sistem + HD6870 ve yava gtx 560 alına bilir diye düşünüyorum daha az maliyetli olur belki + 50-75 Tl daha ekleyere HD 6950 bile alınabilir

...bu sayfayı seviyorum...

• Eline sağlık güzel inceleme olmuş.
  • ben bu amd fanboylarına acıyorum bazen. işleri güçleri yokmuş gibi gelip bütün topiclerde yok phenom 2 süperdir oh maşallah phenom tarzı yorumlar yapıp her testte yenilmeleri üzüyor beni. phenom 2 sene belki dayanabilir ama i5 2500k, en az 5-6 sene boyunca hiçbir sıkıntı çekmeyecek. ister inanın ister inanmayın.

Orijinalden alıntı: artariel

ben bu amd fanboylarına acıyorum bazen. işleri güçleri yokmuş gibi gelip bütün topiclerde yok phenom 2 süperdir oh maşallah phenom tarzı yorumlar yapıp her testte yenilmeleri üzüyor beni. phenom 2 sene belki dayanabilir ama i5 2500k, en az 5-6 sene boyunca hiçbir sıkıntı çekmeyecek. ister inanın ister inanmayın.

sende görüldüğü üzere intel fan boysun, sen dahil hiç bir fan boy konuya mesaj yazıp kirletmesin şikayet edilecektir.

Burada amaç bir tarafı savunmak değil karşılaştırmalı test ve ihtiyaca göre işlemci seçimini ortaya koymaktır, hangisi iyi hangisi kötü diye sorgulamıyoruz konun amacını bilmeden okumadan başlığa göre cevap atmayın

imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 3 Mart 2012; 16:25:27 >

• quote:

@sky__walker hocam sizde 1100T var ise aman diyim 2500K ya buluşmayın en az i7 2600K veya yeni nesil ivy leri beklemek en mantıklısı zaten işlemcin iyi maceraya gerek yok ben 5870 de zaten ahım şahım bir kart değil 1100T üstesinden gelir , FX8120-8150 nin fiyatları özellikle FX8150 nin fiyatı 2500K nın altına indiği an tam F/P olacak oyunlarda i5 i7 ile aralarında çok az fark var 1-2 bilemedim en fazla 3 fps oyun odaklı sistemler için süper olur zaten oyun dışındaki uygulamalarda farkı anca test programları ile hissediyoruz

amacım oyun değil ama 82 lcd aldım biarz yüksek yarda oyun oynayım istiyorum.önceki kartım 4670 idfi ve oynamadığım oyun kalmadı.p67 neden kötü bir tercih?ekran akrtı büyüdükçe güç kaynağı ihtiyacı da büyüyort o yüzden çokda uçuk bişey istemiyorum.zaten film mil izliyorum vidoe işliyorum.intelin zaten 6 serisinde değil mi son anakart serisi.bununda h p z gibi modelleir var.küçük bi araştırma yaptım zler pahalı :) pler uygun h lerede gerek yok.gerçi anakrtta aradığım 6 sata 3 pcı 3pcıe x1 ve 1 pcıexpresss x16.tv kartı felan takılıyorum :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.