Şimdi Ara

I5 2500K bu anakart ile ne kadar OC olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Z68A G43 B3 ile ne kadar OC olur sıkıntı çıkar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O işlemciyle 5 GHz sınırlarını zorlayanlar var fakat hiç tavsiye etmem, uzun süreli kullanımda problem yaşamamak için aşırı voltaj vermekten kaçınılmalı ve iyi bir soğutucu kullanılmalı. 1.3V civarı voltajla 4.5 GHz alınabilmesi lazım.

Def. 1.2v ile sadece çarpanı 40 yapıp dener misin, takoz değilse bu halde stabil günlük kullanabilirsin, üstü için de deneme yapman lazım ve soğutucuya göre saat hızını belirlemen gerekiyor.
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

İşlemci takoz değilse gayet iyi OC olur. Takoz işlemciye en iyi anakart bile fayda etmez.

O işlemciyle 5 GHz sınırlarını zorlayanlar var fakat hiç tavsiye etmem, uzun süreli kullanımda problem yaşamamak için aşırı voltaj vermekten kaçınılmalı ve iyi bir soğutucu kullanılmalı. 1.3V civarı voltajla 4.5 GHz alınabilmesi lazım.

Benim için en az 4.2 gerekli. Ancak anakart sıkıntı çıkarır mi önemli olan

|| Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • bende yedek anakart arıyorum
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • işlemcinin ömrü sizin kullanacagınız süreden uzundur merak etmeyin. 5 ghz de günlük kullanabilirsiniz bu işlemci sakız değilki ısındı gerildi diye erişin bitsin...

burası donanım forumu ama maşallah; aman overclock yapma işlemcinin ömrü kısalır aman sıcaklık düşük olsun işlemci yanar.

şaka herlde bu yorumlar.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.