Bildirim
i3770k ısınma sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Stok fanın butun ayakları yerıne tam oturdumu kontrol edın Ivy ler ısınıyor ama bu kadarda ısınacanı sanmam kurulumda sıkıntı olabılır
Sırf bu sıcaklık mevzusu yuzunden 2 gun once 2700K aldım z77 anakartıma -
quote:
Orijinalden alıntı: dc106
iyi günler, 3 gün önce vatandan maximus v formula ile i 3770k işlemci aldım stock fanı kendi macunuyla taktım hiç overclock yapmadım daha sonra 20 tane vmare work station kurdum işelmci idle da 40c %100 de çalıştıktan bir süre sonra işlemci 80c görüyor ve pc res atıyor ne yapmam gerekli?
Hocam o işlemciyi stok fanla kullanmayın bence en azından 100 tl civarı bir soğutucu alın işlemciyi riske etmeyin.Overclock olacaksa zaten h100 den aşağısı kurtarmaz o işlemci için. -
kafamı karıştıran fan tam oturmuş olmasa idle da 40c normal değer değilmi? cpu kullanımı bütün çekirdeklerle birlikte %100. Şuan için zaten overclock yapmayı düşünmüyorum birazdan eve gideceğim olmadı anakartı söküp işlemciye macun sürüp tekrar takıcam . -
Hocam bellekleriniz kaç MHz ve kaç kanallı? 4 kanallıysa ve 1600MHz ise bence 3-4 çekirdek kadar ısı üretir bellek kontrolcüsü. Bellek kontrolcüsü de cpu içinde yer alıyor değil mi? Bellek kullanımıyla çok işiniz yok ise biraz kısmak 1333MHz yapmak biraz soğutabilir.
Bende fx8150 var, stok soğutucu var iken 80 leri geçiyordu ben de 1866 olan bellekleri 1333 yaptım (NB frekansını ve HT frekansını da bu değere kadar düşürdüm) ve 8 derece civarında daha soğuk olmuştu. İşlem gücü değişmemişti ama ön belleüin önemli olduğu programlar kasıyordu. Saf işlem gücü isteyen programlar %1 bile değişmemişti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 7 Mayıs 2013; 19:36:40 > -
Ustad ver oc yi ver oc yi gumlesin yolla garantiye iade çıkar 2700 e don derim bende 3770k aldım ana kartbios sorunu çıktı asusta yolladım gelince eğer oyle olursa hic acımam zaten kilit açık gümlet satan düşünsün
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
selam hocam cpu-z ss si koyarmısın ? -
bendede asus maximus gene ve 3770k var xigmatek aegir çift fan kullanıyorum defult halde 65 70 leri görüyor prime95 ile boşta 25 ile 35 derece arası çekirdekler boşta çok düşük sıcaklıklarda fakat yüke girdiği gibi çok çabuk ısınıyor. -
-
birde ramlerin cpuz si 133mhz e çekilmiş hali
https://store.donanimhaber.com/f8/dc/c5/f8dcc52b6f83d6a82e8daf45bb3352ab.jpg
-
Yani ramleri kısınca cpu sıcaklığı düştü mü? Yani iç bellek kontrolcüsünü yavaşlatmak işe yaradı mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit
Yani ramleri kısınca cpu sıcaklığı düştü mü? Yani iç bellek kontrolcüsünü yavaşlatmak işe yaradı mı?
evet sanırım dediğiniz işe yaradı birde tekrar 2400mhz ye çekip deniyorum -
quote:
quote:
Yani ramleri kısınca cpu sıcaklığı düştü mü? Yani iç bellek kontrolcüsünü yavaşlatmak işe yaradı mı?
evet sanırım dediğiniz işe yaradı birde tekrar 2400mhz ye çekip deniyorum
Yan etkileri olabilir bir süre test etmeniz iyi olur. Donanıma zarar gelmemesi gerek ama NB ile çekirdek uyumsuz çalışabilir. 3770k için default ddr hızlarını araştırmak gerek. Anakartı da zorlar hızlı ddr.
http://ark.intel.com/tr/products/65523/Intel-Core-i7-3770K-Processor-8M-Cache-up-to-3_90-GHz
1600MHz en fazla diyor. Sanırım 2400 overclocklu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 7 Mayıs 2013; 23:40:53 >
-
quote:
quote:
quote:
Yan etkileri olabilir bir süre test etmeniz iyi olur. Donanıma zarar gelmemesi gerek ama NB ile çekirdek uyumsuz çalışabilir. 3770k için default ddr hızlarını araştırmak gerek. Anakartı da zorlar hızlı ddr.
http://ark.intel.com/tr/products/65523/Intel-Core-i7-3770K-Processor-8M-Cache-up-to-3_90-GHz
aynen dediğniz doğru 2400mhz ye çektim pc gene takıldı ya çok ısınıyor yada ramin hızı işlemciye fazla geliyor bir kaç test daha yapıp sizinle sonucu paylaşırım yardımınız iin teşekkürler
-
quote:
quote:
quote:
quote:
aynen dediğniz doğru 2400mhz ye çektim pc gene takıldı ya çok ısınıyor yada ramin hızı işlemciye fazla geliyor bir kaç test daha yapıp sizinle sonucu paylaşırım yardımınız iin teşekkürler
Bende fx8150 var hızlı diye 1866MHz taktım baktım cayır cayır, 1333 e çektim 5 derece düştü. Sizin 2400 aşırı abartı ötesi. Ama server kuracaksanız tabi gerekebilir. Denemek gerek.
-
Hocam zaten anakartın bıos ayarları büyük ihtimalle defaulttadır işlemcide oc yok ayrıca bellek kontrolcüsü yani ımc(ıntegrated memory controller) ile ilgili ayarlarda büyük ihtimal autodadır bu ba demek oluyorki anakartın işlemci içerisindeki bellek kontrolcüsüne bıos üzerinden tweak yapılabiliyor.Zaten bu tür anakartlar bu tür ek özellikleri için pahalı oluyorlar.Kendimde 2400 mhz lik gskıll tridentx bellek kullanıyorum ve ekstra bir ısı oluşturduğunu sanmıyorum çünkü bende de ımc ile ilgili ayrlar autoda sadece bıosdan bellekleri x.m.p ye alıyorum gerisini anakart zaten hallediyor ayrıca bellekler 1.65 v sanırsam intelin sitesinde de 1.5 v 1600 mhz öneriliyor ama anakartlar 2800(daha üzerine müsade ediyorlar mı bilemiyorum)e kadar sorunsuz destek verebiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 7 Mayıs 2013; 23:51:40 > -
Kasa, Güç Kaynağı nedir ?
Kasa'da kaç fan var 80 lik mi 120 lik mi kaç tanesi tahliye görevi görüyor bunlar hakkı
Ben de hiç sanmıyorum bellek frekansı ısıya etki etsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 7 Mayıs 2013; 23:55:41 > -
quote:
Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_
Kasa, Güç Kaynağı nedir ?
Kasa'da kaç fan var 80 lik mi 120 lik mi kaç tanesi tahliye görevi görüyor bunlar hakkı
Ben de hiç sanmıyorum bellek frekansı ısıya etki etsin.
kasa cooler master haf 932 kendi fanları tepede 230m yanda 230m öndeki kaçlık bimiyorum arkada 140mm.Güç kaynağı corsair hx 850 -
yok termal macunun sürüldüğü kapağın ismi... o metalle çekirdek arasında adi termal macun kullanılmış... o ısıyı 40 derece kadar arttırıyor... -
quote:
Orijinalden alıntı: nevrotikstar
yok termal macunun sürüldüğü kapağın ismi... o metalle çekirdek arasında adi termal macun kullanılmış... o ısıyı 40 derece kadar arttırıyor...
Demekki ihs düzgün olsa işlemciler boşta - dereceleri görecekler.
Benzer içerikler
- 4060 ti için işlemci
- ryzen ne demek
- intel vtx nedir
- pbo nedir
- işlemci cache nedir
- amd ryzen 7 9800x3d
- intel core ultra 9
- intel core ultra 7
- amd yeni işlemci
- tpm 2.0
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X