Şimdi Ara

İ30 dizel otomatik&manuel yakıt farkı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
14.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tamda araba alma arefesindeyim, hepsi dizel olmak üzere; astra, i30 veya c4 ten birini seçeceğim, bu hafta sonu astra sedan ve diğerlerini test edeceğim, lakin i30 un yakıt tüketiminin yüksek olduğunu çok duyuyorum, acaba bu durum otomatik vitese mi özgü yoksa manueld de durum böylemi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• otomatik vites 1 litre en az manueline gore daha fazka yakar, ama cok konforlu arac.
  • sadece otomatiğe özgü bir durum olduğunu biliyorum arkadaş elite modelinde manual aldı 100 km 5 litre gibi bir rakam söylemişti.
  • Astrada dizel otomatik yok.
    İ30 otomatik, manueline göre en az 2 litre fazla yakar ama şanzımanı konforludur.
    C4de ise biraz sarsıntılıdır vites geçişleri ama yakıt olarak ekonomiktir.
    Amaç ekonomiyse bence i30 otomatikten uzak durulmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: leigh_hunt

Dostlarım,
    Tamda araba alma arefesindeyim, hepsi dizel olmak üzere; astra, i30 veya c4 ten birini seçeceğim, bu hafta sonu astra sedan ve diğerlerini test edeceğim, lakin i30 un yakıt tüketiminin yüksek olduğunu çok duyuyorum, acaba bu durum otomatik vitese mi özgü yoksa manueld de durum böylemi?

Benimde hoşuma gitmiyor değil i30. Fakat uzakdoğu arabalarının dizelleri dizel değil diye çok duydum. Gerçek kaliteli dizelleri sadece avrupa markaları üretiyor. i30'un adı boşuna çıkmamış benzinli kadar yakar i30'un dizeli.
  • geçen hafta yeni ceed ile c4 dizel otomatik arasında kalmıştım ancak seçimimi yakıt tuketimi nedeni ile c4 ten yana kullanacaktım ama almadım henüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

Astrada dizel otomatik yok.
    İ30 otomatik, manueline göre en az 2 litre fazla yakar ama şanzımanı konforludur.

Aklımdaki i30 manuel elite dir öncelikle, ve çok yaktığını duyuyorum, eğer manueli de otomatiği gibi yakıyorsa elemek durumunda kalacağım, öte yandan donanım listesi beni mest ediyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dizel Clio 4 Edc otomatik
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Aklımdaki i30 manuel elite dir öncelikle, ve çok yaktığını duyuyorum, eğer manueli de otomatiği gibi yakıyorsa elemek durumunda kalacağım, öte yandan donanım listesi beni mest ediyor...

quote:

Orijinalden alıntı: darkness88

sadece otomatiğe özgü bir durum olduğunu biliyorum arkadaş elite modelinde manual aldı 100 km 5 litre gibi bir rakam söylemişti.

Yukarıda yazdığım gibi otomatik vitese özgü bir durumdur.

• Hafta sonu test sürüşü yapacağım ve test araçları otomatikmiş, orada göreceğim rakam yüzünden manuelini elemeyim durduk yere...

• şahsen test etmemekle birlikte manual vitesin normal sınırlarda yakıt tükettiği elite model olarak bahsediyorum donanım seviyesinin yüksek olduğu bir araç testten sonra yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.
  • ben açıcaktım bu konuyu sizin açtığınızı görünce sevindim.

otomatik vites i30 için kullanan arkadaşlar kaç yakıyorlar?
    paylaşırlarsa seviniriz neredeyse 12 bin tl fark var full golf le full i30 arasında
    bu farkı bir hesap etmek gerekirse güncel motorin fiyatına 4.2 desek litresine 12000/4.2=2857lt cebimizde diyelim bu namuzsuz şanzuman ortalama site 7.2 diyorda biz sakin falan kullanalım onuda yuvarlayalım 8 lt 100 km diyelim (2857/8)*100 = yani yanlış bir hesap yapmadıysam 36000 km bonus veriyor i30 sana yılda benim gibi 12bin km falan kullanan biri aradaki farkı 3yılda karşılıyor ve donanımlarda eşit hatta fazlası var i30 da 3 yıl yakıt bedava
    bahçeli hesabı oldu biraz yanlışım varsa affola beyler
    midterm den çıktım geldim şuan kafam darmadağın

• quote:

Orijinalden alıntı: questwar

ben açıcaktım bu konuyu sizin açtığınızı görünce sevindim.

otomatik vites i30 için kullanan arkadaşlar kaç yakıyorlar?
    paylaşırlarsa seviniriz neredeyse 12 bin tl fark var full golf le full i30 arasında
    bu farkı bir hesap etmek gerekirse güncel motorin fiyatına 4.2 desek litresine 12000/4.2=2857lt cebimizde diyelim bu namuzsuz şanzuman ortalama site 7.2 diyorda biz sakin falan kullanalım onuda yuvarlayalım 8 lt 100 km diyelim (2857/8)*100 = yani yanlış bir hesap yapmadıysam 36000 km bonus veriyor i30 sana yılda benim gibi 12bin km falan kullanan biri aradaki farkı 3yılda karşılıyor ve donanımlarda eşit hatta fazlası var i30 da 3 yıl yakıt bedava
    bahçeli hesabı oldu biraz yanlışım varsa affola beyler
    midterm den çıktım geldim şuan kafam darmadağın

hesabın doğru olmakla birlikte eklemek istediğim bir nokta var bakım masraflarınında daha ekonomik olacağını düşünüyorum hyundai de ve cebine daha fazla kalacaktır diye tahmin ediyorum. yanlış varsa düzeltin lütfen

• ama 3 sene sonra, satarken birisi 60,000 tl, diger 45 000 tl eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fullflavor1977

ama 3 sene sonra, satarken birisi 60,000 tl, diger 45 000 tl eder.

birine alırken 70 bin veriyosun 60 bin eder diğerine 55 veriyosun 45 eder aynı şey değil mi :D
  • quote:

quote:

birine alırken 70 bin veriyosun 60 bin eder diğerine 55 veriyosun 45 eder aynı şey değil mi :D

o da güzel aynı hesaba geliyor + 2 yılda vw garantiyi bitiriyor dsg zımbırtısı olayı var garanti yok ama yinede ikinci eli sağlam aracın
    hyundai sana 5 sene garanti veriyor satarkende garantisi olacak aracın

i30 un tek rakibi bence c4 o velette ekonomiden kazandırıyor vitesten kaybediyor ama tabikide zevk meselesidir tasarım ona birşey diyemem ama kalbim tasarım konusunda i30 diyor adamlar yapmış

• quote:

Orijinalden alıntı: questwar

quote:

quote:

o da güzel aynı hesaba geliyor + 2 yılda vw garantiyi bitiriyor dsg zımbırtısı olayı var garanti yok ama yinede ikinci eli sağlam aracın
    hyundai sana 5 sene garanti veriyor satarkende garantisi olacak aracın

i30 un tek rakibi bence c4 o velette ekonomiden kazandırıyor vitesten kaybediyor ama tabikide zevk meselesidir tasarım ona birşey diyemem ama kalbim tasarım konusunda i30 diyor adamlar yapmış

fransız araçları ile ilgili yorum yapamam söylediklerine katılıyorum ve sıfır araç alacak olsam i30 kesinlikle düşünürdüm

• quote:

quote:

Aklımda dediğin aracı geçtiğimiz hafta aldım, resmi sitesinde yakıt tüketimleri:

i30, dizel, düz vites:
    şehiriçi : 4,9 lt
    şehirdışı : 3,7 lt
    ortalama: 4,3 lt

* Ek bilgi: bu verilere ortlama 0,5-0,8 lt daha eklemek gerekir doğru verileri elde etmek için. Son bir bilgi olarak unutmayın ki araç testleri en kusursuz havada, en iyi yakıtla, en kaliteli lastikle, düz yolda ve 70 kg'luk bir sürücü ile yapılır. Ayrıca test verileri genellikle 80-90 km hızla elde edilir. Bu nedenle biz aracımızı kullanamaya başladığımızda fabrika verilerini genellikle tutturamayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: timsah54

quote:

quote:

Aklımda dediğin aracı geçtiğimiz hafta aldım, resmi sitesinde yakıt tüketimleri:

i30, dizel, düz vites:
    şehiriçi : 4,9 lt
    şehirdışı : 3,7 lt
    ortalama: 4,3 lt

* Ek bilgi: bu verilere ortlama 0,5-0,8 lt daha eklemek gerekir doğru verileri elde etmek için. Son bir bilgi olarak unutmayın ki araç testleri en kusursuz havada, en iyi yakıtla, en kaliteli lastikle, düz yolda ve 70 kg'luk bir sürücü ile yapılır. Ayrıca test verileri genellikle 80-90 km hızla elde edilir. Bu nedenle biz aracımızı kullanamaya başladığımızda fabrika verilerini genellikle tutturamayız.

demek ki arkadaşımın söylediği değer doğru sayılır karışık 5 litre demişti siz aracı kullanan olarak söylerseniz benim için daha iyi olur sürüş zevki açısından nasıl?

• Aracı satın aldım ama teslim almadım henüz çünkü fabrikadan gelen aracın kapısı çizik çıktı o nedenle yeni aracın gelişini bekliyorum. Araç bugün firmaya ulaşmış ve hafta içersinde teslim alıcam. Araç hakkında yaklaşık 6 aydır inceleme yapıyorum, neredeyse birçok satış temsilcisinden arabayı daha iyi tanıdığımı söylesem yanlış olmaz. Aracı birkaç kez test sürüşü şeklinde denedim ve son derece harika bir araç, uzun soluklu kullanmaya başlayınca da farklı bir düşüncem olacağını sanmıyorum.

* Yakıt verisindeki farklılık sadece i30 için değil tüm araçlar için geçerlidir, fabrika verilerine bahsettiğim şekilde eklemeler yaparak genel tüketim değerleri hakkında bilgi sahibi olunabilir.
  • Evet sürüş zevki, kalite hissi, iç mekan sessizliği ve kapıların tokluğu nasıl dostum ? Hayırlı olsun bu arada...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.