Şimdi Ara

İ3 3220'mi ? AMD Phenom II X4 965'mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
3.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AhmetGüler

quote:

Orijinalden alıntı: potur

quote:

Peki fx 6100 veya amd alınabilecek diğer amd işlemcilerinde soğutucu olması gerekmez mi ? zira stok fan yetersiz kalabilir.gürültü kirliliği ve aşırı ısınma başa bela.sağlam bir soğutucu fiyatlara etki etmez mi ?

stok fanda aşırı ısınma diye bir şey yok fanboy falan değilim eskiden amd çok ısınır diye bir laf çıkarttılar öle kalmış akıllarda buz gibi artık işlemciler intel daha çok ısınıyor ses konusunda haklısın bir şey diyemem

birde teknobiyotikten alışveriş yapmayı önerirmisiniz acaba ? bu ürünlerin teknobiyotikten alınması ve soğutucu olarakta AKASA-AK 968 X4 nasıl olur ? çok soru sordum kusura bakmayın lütfen

teknobiyotik değilde vatan da hafta sonu %30 indirim var bence oradan alın daha ucuza gelir sisteminiz soğutucu hiç kullanmadım birşey diyemicem

• quote:

Orijinalden alıntı: ResVR

SAPPHIRE HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI
    XILENCE BLUESTORM 550W MIDT ATX SİYAH KASA
    AMD FX X6 6100 SOKET AM3+ 3.3GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI
    GIGABYTE 970A-DS3 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART
    GSKILL 4GB RIPJAWS 1600MHZ DDR3 CL9 1.5V TEK MODÜL RAM
    SEAGATE 3.5" 500GB BARRACUDA SATA 3.0 16MB CACHE 7200RPM HARDDISK
    PHILIPS 21.5" 226V3LAB5/00 GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

1372 TL Vatan Bilgisayar %25 İndirim.

ayrıca bu arkadaşın sistem çok güzel olmuş buna karar kılın vatandan hafta sonu %30 ile alın derim

ram ı de 8 gb yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potur -- 15 Aralık 2012; 0:20:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: potur

quote:

SAPPHIRE HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI
    XILENCE BLUESTORM 550W MIDT ATX SİYAH KASA
    AMD FX X6 6100 SOKET AM3+ 3.3GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI
    GIGABYTE 970A-DS3 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART
    GSKILL 4GB RIPJAWS 1600MHZ DDR3 CL9 1.5V TEK MODÜL RAM
    SEAGATE 3.5" 500GB BARRACUDA SATA 3.0 16MB CACHE 7200RPM HARDDISK
    PHILIPS 21.5" 226V3LAB5/00 GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

1372 TL Vatan Bilgisayar %25 İndirim.

ayrıca bu arkadaşın sistem çok güzel olmuş buna karar kılın vatandan hafta sonu %30 ile alın derim

ram ı de 8 gb yapın

Vatandan hiç alışveriş yapmadım.bu %20'lik indirimlerden nasıl faydalanabilirim acaba ?

• quote:

Peki fx 6100 veya amd alınabilecek diğer amd işlemcilerinde soğutucu olması gerekmez mi ? zira stok fan yetersiz kalabilir.gürültü kirliliği ve aşırı ısınma başa bela.sağlam bir soğutucu fiyatlara etki etmez mi ?

şahsen stok fanımın tek sıkıntısı yük altında çıkardığı sesti birazda fazla ısınıyordu bu yüzden değiştirmek zorunda kaldım şuan thermaltake marka soğutucu kullanıyorum size de tavsiye ederim + kasanıza da uygun 80 mm ya da 120 mmlik 1 2 tane led takarsanız özellikle de renkli olanlardan çok güzel bir şekil alacaktır amd alırsanız şayet hiç pişman olmazsanız kanımca buarada fx6100 daha iyidir ve de denk getirebilirseniz ileri de overclock için 6300 almanızı tavsiye ederim buarada vatan 10 numara alışveriş yeridir şahsen bir çok kez parça aldım kasayı ordan topladım indirim sayesinde de çok daha uygun fiyata denk geldi indirimden yararlanmanız için internetten ya da mağazısına gitmeniz gerekir o kadar ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bboy 2pac -- 15 Aralık 2012; 2:33:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bboy 2pac

quote:

şahsen stok fanımın tek sıkıntısı yük altında çıkardığı sesti birazda fazla ısınıyordu bu yüzden değiştirmek zorunda kaldım şuan thermaltake marka soğutucu kullanıyorum size de tavsiye ederim + kasanıza da uygun 80 mm ya da 120 mmlik 1 2 tane led takarsanız özellikle de renkli olanlardan çok güzel bir şekil alacaktır amd alırsanız şayet hiç pişman olmazsanız kanımca buarada fx6100 daha iyidir ve de denk getirebilirseniz ileri de overclock için 6300 almanızı tavsiye ederim buarada vatan 10 numara alışveriş yeridir şahsen bir çok kez parça aldım kasayı ordan topladım indirim sayesinde de çok daha uygun fiyata denk geldi indirimden yararlanmanız için internetten ya da mağazısına gitmeniz gerekir o kadar ;)

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.Bunlar aklımın bir köşesinde duruyor olacak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bboy 2pac

quote:

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.Bunlar aklımın bir köşesinde duruyor olacak

bildiğim konu olsun yeterki insanlara yardım etmeyi severim hayırlı olsun şimdiden ve de rica ederim :)

• 2120 kullanan biri olarak , daha şimdiye kadar yetmediğini hiç görmedim . Tartışmaya gerek yok bence . O işlemciler arasındaki farkı ancak Benchmark testlerde görürsünüz .
  • AMD fiyat olarak daha ideal ama :)
  • 2 çekirdekli işlemci ile 4 çekirdekli işlemci mi karşılaştırılıyor.oyunlarda biri atıyorum 57fps aldı diğeri 54fps buna bakarak performans değerlendirmesi yapılmaz.cinebench var winrar var wprime var vray var bunlar daha belirleyici olur.oyunlardaki fps değerleri sizi yanıltmasın.oyunlarla grafik kartı test etmek daha mantıklı olur.
  • Ekran kartıda en önemli faktör tabii ki.Güncel oyunlarda iyi bir kart şart oluyor.Fakat işlemciler arasında fiyat farkıda önemli.bütçe diyince amd,kalite diyince intel diyorlar.benim gözlemlerime göre amd şuanda bir adım önde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: afsin07

2 çekirdekli işlemci ile 4 çekirdekli işlemci mi karşılaştırılıyor.oyunlarda biri atıyorum 57fps aldı diğeri 54fps buna bakarak performans değerlendirmesi yapılmaz.cinebench var winrar var wprime var vray var bunlar daha belirleyici olur.oyunlardaki fps değerleri sizi yanıltmasın.oyunlarla grafik kartı test etmek daha mantıklı olur.

http://www.anandtech.com/bench/Product/102?vs=677
  • http://www.anandtech.com/bench/Product/699?vs=677

Bi de böyle bişey var, fiyatı biraz daha aşağı gelirse çok iyi alternatif olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serty23

quote:

Orijinalden alıntı: afsin07

2 çekirdekli işlemci ile 4 çekirdekli işlemci mi karşılaştırılıyor.oyunlarda biri atıyorum 57fps aldı diğeri 54fps buna bakarak performans değerlendirmesi yapılmaz.cinebench var winrar var wprime var vray var bunlar daha belirleyici olur.oyunlardaki fps değerleri sizi yanıltmasın.oyunlarla grafik kartı test etmek daha mantıklı olur.

http://www.anandtech.com/bench/Product/102?vs=677

http://www.vatanbilgisayar.com/intel-bx80637i33220-core-i3-3220-soket-1155-33ghz-3mb-cache-22nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=61951

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5366

fiyat olarak intel %50 pahalı ama testlerde geride beni doğrulamışsınız teşekkür ederim

• Eğer bir sistem kuracak olsaydım AMD işlemci kullanırdım. Özellikle de yeni fx serisi. Pratikte hissetmeyeceğim bir kaç küçük değer için %50 fazla para vermek bu zamanda akıl işi değil. Üstelik fiziksel, gerçek çekirdek sanal çekirdekle karşılaştırmamalı bile. Test sonuçlarını buraya koymama gerek yok, arkadaşlar yeterince bilgilendirmişler sizi. Hayırlı olsun sisteminiz. Deneyim ve tecrübelerinizi buradan paylaşırsanız herkes faydalanır kanımca. İyi günler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes Eyibil

quote:

Orijinalden alıntı: artariel

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: artariel

3-4 çekirdekli oyun ne ya asdfsf ayrıca i3 3220de hyperthreading var 4 thread ile çok rahat her şeyi kaldırırsın, gidip amdye ölü yatırım yapmak istersen buyur. hala amd intel tartışması mı kaldı 2013e girerken

amd ye ölü yatırım mı saçmalamaktan başka bir şey yaptığınız yok

amd 2014 e kadar am3+ soketinden devam edecek

intel 6 ay için de soket değiştiriyor

neyin ölü yatırımından bahsediyorsun

fx 6100 vs i5 3570k

http://forum.donanimhaber.com/m_67540193/tm.htm

arkadaşa sistem lazım fx 6100 322 tl i5 3570k 640 tl alın testlere bakın varsa o fps farkına bu kadar fiyat farkını hak ettiğini düşünen gitsin kumda oynasın

düzgün optimize edilen oyunlar çıkacağı sürece single thread üzerine değil de multi threadı iyi kullanan oyunlar olduğu sürece

işlemcinin gücü daha da iyi anlaşılacaktır

sanal çekirdeği de gerçek çekirdekten saymayın yapacağı katkı %10 ile %20 arasındadır

işlemciye yüklenen multi threading i düzgün şekilde kullanan oyunlarda işlemci zaten kendisini belli ediyor

http://b1211.hizliresim.com/13/x/gd5xb.png

bir kaç yeni oyun daha gelsin i3 ler patlayınca göreceğim o zaman i3 ün sanal çekirdeği 4 çekirdek gibi diyenleri

niye çıldırdın ki abicim bir şeyi çok savununca güzel olmuyor ne kadar kasarsanız kasın. mimari > saat hızı = çekirdek. düzgün mimari yaptığın sürece tek çekirdeği bile threadlere bölerek her şeyin üstesinden gelebilir.

var ya yeminle diyorum mahalle pc kafasindasin ben 5 senedir amd kullandim şu an ki işlemcim amd p2 965 hangi oyunda beni yarida birakti hangi işimi yapamadi hiç hepsini yapti senin o savundugun i3 2013 de güme gidecekler arasinda adamlar mal i5 ve i7 boşuna çikariyorlar i3 xx yapsinlar mimari diye al sana işlemci ayrica 6100 ile i5 arasinda fark %15 max %20 değil fiyat farkina bak %50 sen intelinle mutlu mesut yaşa ama gelip de burda amd kötü kaka çiş deme kullanmadan kötülemek gibi huy edinmiş millet 8350 misal i7 3770 k gibi işlemci ile yaraşiyor biri çikip da diyor i3 geçiyor onu bu gibi insanlara tek laf at gözlüklerinle yaşamaya devam et.

olay budur... Core i3 3220 ne uyduruk bir işlemci intel'e tapan saftirikler öve öve bitiremiyor... utanmadan FX6100'den iyi diyorlar... yuh... saçma sapan testlerde iyi gösterip reklamını yapıyorlar...

+
    AM4 soket AM3+gibi AM3 işlemcileride destekliyecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grezimonk -- 17 Aralık 2012; 19:17:40 >

• I3 tabiki, hem elektrik faturanda daha az gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fullflavor1977

I3 tabiki, hem elektrik faturanda daha az gelir.

ne içiyorsan söylede yasaklatalım saftirik intel fanboyu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

quote:

bunun fanboyluk ne alakasi var. gercekleri soyluyorum. bana ne ha intelmis ha amdmis? ben kendi cebime bakarim once.

cahil insan ancak iftira atar.
  • quote:

quote:

quote:

bunun fanboyluk ne alakasi var. gercekleri soyluyorum. bana ne ha intelmis ha amdmis? ben kendi cebime bakarim once.

haklisin peki neden intel şu tasarruf dediğiniz şey 2-3 yilda anca olacak şey
  • quote:

quote:

quote:

tabi tabi... ekran kartı 250W ve katları harcarken işlemci 125W yada 95W harcamış olunca çok diyenlere bak... Pentium D serisi 95W harcarken sen o seriyide kötülüyordun heralde... intel senin giibileri kandırmak için boşta harcadığı gücü azalttı...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.