Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (377. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: bank06
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.562
Cevap
342
Favori
587.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
41 oy
Giriş
    Selamlar aracı kaç aydır kullanıyorsunuz memnun musunuz halâ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    PS4+HUAWEİ MATE20 LİTE+asus tablet
  • basis35 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun, hangi renk ve hangi bayi acaba?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sarpuli kullanıcısına yanıt
    %25 üstü EV nin değer kaybı çok daha fazla olacak. Bu gerçekten kaçamayız.. Ben de bu nedenle DS7 den IONIQ 5e downgrade yaptım..
    %90 beklentimi karşıladı DS ten sonra. Aslında ülkemize gelmeyen ust donanim gelseydi %100 beklentimi saglayabilirdi rahatlıkla.

• acquiles A kullanıcısına yanıt
    Donanım eksikleri + bağlantılı olmaması hariç mükemmel araç...

Hocam 11 ay oldu bakıma girdim bu ay. Ufak tefek trim sesleri vardı servis halletti. Orta kolçak sürücü koltuğunu çok geriye yatırınca sürtüyor servis çözüm yok dedi hepsi aynıymış 2025 modellerin. Kışın 280 yazın 400 gidiyor. Her şeyinden çok memnunum. Şu ana kadar en ufak mekanik veya kullanımı etkileyecek sorun yaşamadım.

musty-016, cagrimir, Iwaynes, megaramazan, PublicAdministrator, kaptancoo, Theori, VoLKaN ÇaHaN, halimcokoksen, vedatakdemir, dr.amon, aytun, BLooregard Q.Kazoo, Onur Orhun, CTU, snaking, cemkula, oguzhant, DirtyMoneySyndicate, ELyesa24, CaptainLuffy, sensation888, djenez, hasan1129, samet.aslan, synweap, resai
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    INTEL I5 4670K -- MSI GTX 780 Gaming OC -- 2X4GB CORSAIR VENGEANCE 1600Mhz -- SAMSUNG EVO 840 250GB -- MSI Z87 GD-65 Gaming -- CORSAIR H80 -- Aerocool GT-S BLACK EDITION -- Aerocool Strike X 800W 80+Silver
  • tylan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap için. Ben de dün 2026 modelini sipariş verdim, bugün gelmiş aracım. Muhtemelen hafta içi teslim almış olacağım. Eski mesajlara bakınca sizin alalı epey olmuş o yüzden tecrübenizi öğrenmek istedim. Tipi, iç hacim genişliği, bagajı falan tam istediğim gibi arabanın.

• Arkadaşlar aracı bayiden teslim alırken yanında muhakkak istemem gereken, ya da sormam gereken bir şey var mı? Aksesuar vs

Honda'da ben servise gitmiyordum, hondadan ayrılma çok iyi bir ustamız vardı yıllarca ona gittik hep. Bende ioniq 5 var çok memnunum.

Bu kış Kayseri'nin -15 dereceli havasında ortalama 280 km yol yaptım, ortalama tüketimim de 23kw idi. Togg t10x sahibi iş yerinden birisi bana ortalama tüketiminin 36kw olduğunu söyledi ki 200km bile gitmiyor dedi. Togg finans desteği olmasa ayda 10 tane satamaz.

1.2 kw ile sarj etmek sizin seciminiz mi yoksa cihazi ayarlamayi mi unuttunuz?

Sizin seçiminiz ise yeni alacaklar için bilgi olsun..

Cİhazin üstündeki düğmeye uzun süre basarsanız ekrandaki 6 rakami yanıp sönmeye başlar, düğmeye basarak onu 10 veya 12 seviyesine getirip tekrar uzun basarak kaydedin.

Bir de araç içinde AC şarj hızı ayarı var.. %60- %100 arasında değişebiliyor. O da %60 ta ise düşük hız ihtimaliniz mevcut.

Normalde o şarj cihazından 2.4-2.5kw civarı alabilirsiniz.

Evet tespitlerinizde ve uyarılarınızda haklısınız.

Şarj cihazının üzerindeki ayarları görmüştüm ama ne işe yaradıklarına kafa yormamıştım. Dün kontrol ettim. 6 Amper ile 1.2, 8 Amper ile 1.5, 12 ile 2.5 civarı veriyor. 8 Ampere ayarladım, 1.5 ile gecede %40 kadar şarj etti. 12 Ampere getirmemi yapay zeka önermedi. Açıkçası hangisi iyidir, doğrudur bilemedim.

Araç içindeki ayarı bilmiyorum. Onu da kontrol edeyim.

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 18 Mayıs 2026; 10:34:26 >

• Sıfır aracın km ortalama kaç olmalı acaba aldığınızda dikkat ettiniz mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

benim 9 km'de idi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ABRP kullanın araç bilgilerini eksiksiz ve doğru şekilde girin uygulamaya, sonrasında kaç şarjla yola çıkacaksınız nerelerde ne kadar şarj etmeniz gerek hepsini söyleyecek size.

musty-016, cagrimir, Iwaynes, megaramazan, PublicAdministrator, kaptancoo, Theori, VoLKaN ÇaHaN, halimcokoksen, vedatakdemir, dr.amon, aytun, BLooregard Q.Kazoo, Onur Orhun, CTU, snaking, cemkula, oguzhant, DirtyMoneySyndicate, ELyesa24, CaptainLuffy, sensation888, djenez, hasan1129, samet.aslan, synweap, resai
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    INTEL I5 4670K -- MSI GTX 780 Gaming OC -- 2X4GB CORSAIR VENGEANCE 1600Mhz -- SAMSUNG EVO 840 250GB -- MSI Z87 GD-65 Gaming -- CORSAIR H80 -- Aerocool GT-S BLACK EDITION -- Aerocool Strike X 800W 80+Silver
  • kadobjk kullanıcısına yanıt

Şarj sırasında saatte 400w a yakın aracın iç sistemleri harcıyor. Ne kadar düşük hızla şarj ederseniz kaybınız o kadar çok olur özetle. . Eğer evinizdeki elektrik tesisatı iyi ise 10A gayet sağlıklı bir değer olabilir. 12A da en ufak voltaj dalgalanmasında şarjı kesiyor o alet.

Ideali bence 10A. Araç içi ayarlar kısık olsa zaten o hızları almazdınız.

Aşağıdaki adreste şarj ile iligli bir çok detay bulaiblirsiniz.

ta2nc.blogspot.com
    IONIQ 6 Sık Sorulan Sorular Cevaplar
    https://ta2nc.blogspot.com/2024/12/ioniq-6-sk-sorulan-sorular-cevaplar.html

ABRP planlaması güzel, başlangıç ve varış şarj oranlarını oradan görüp google maps a durak oluşturarak gidebilirsiniz. Araç ekranından izlemek isterseniz aylık 79-tl abonelik bedeli var uygulamanın.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.