Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (264. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.862
Cevap
348
Favori
603.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
41 oy
Giriş
    Hocam fiyatına birşey diyemem başka bir arkadaşım cam tavan olmayanı hediyesiz 1820 ye almış ilk konuştuğu bayiden almış liste fiyatına göre iyi diye.
    Sizin fiyat çok kötü değil fakat mtv, ruhsat işlemleri falan ödemeyen bide aracı fişe takıp 100 liraya şarj edip bunu hediye gibi sunan bayi ikinci el galericilik yapsa daha iyi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kurt.kaya kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum, basiretimiz bağlandı. Daha sonra Antep 1780’den vermiş bilsek onu alırdık. Krediye yetişelim endişesiyle aldık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

22kw alsanız araç 11kw çekebilecektir. 11kw alırsanız araç yine 11kw çekecektir. 11 ve 22 kw için trifaze elektrik hattı gerekmektedir ve trifaze uygun elektrik saatiniz olması lazım. eğer aracı iş için kullanmıyorsanız ve gün içi hızlı doldurma ihtiyacınız yoksa 11 ve 22 kw yerine 7kw'lık mavi priz denilen monofaze şarj sistemlerini de düşünebilirsiniz. youtubeda bol bol anlatım ve video var.

22 gereksiz ve çok riskli bir tüketim değeri. Tavsiyem 11 geçilmemesi araç zaten 11 destekliyor ama 22 destekleyen araç dahi olsa gereksiz olduğunu düşünüyorum. 11kw ile şarj olan ioniq-6 20 den 80 e 3 saatte geliyor ev için çok yeterli bir süre. Bataryası büyük araçta da olsun olsun 6 saat olur. 11kw ucuzdur, daha güvenlidir ve daha düşük kablo çapı ile iletilir. Yüksek akım ev ve alryapı için riskleri vardır.

• psychedelicious P kullanıcısına yanıt

Hocam sizin için sorun olmayacaksa, 7kw'nın 11e göre avantajları nedir ? Yani bir elektrikçi gelip 32A Monofaz Mavi priz kurulumu yapıyor ve bu kadar mı ? Fiyatı diğerlerine göre mi daha uygun ?

7.4Kw şarj bakıncaw 22kw wallbox ile fiyatları yakın gibi çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 29 Haziran 2025; 7:4:21 >

-7kw'lık şarj aletleri 11 veya 22 kw şarj aletlerinden daha ucuz

-11 ve 22 kw için minimum 5x6 kablo kullanmanız gerekiyor. 7kw için 3x6 kablo kullanılması gerekiyor. Kablo masrafı 7kw'da daha ucuz. metraj arttıkça bu fark büyüyor.

-Eğer evinizin elektrik saati trifaze değil monofaze ise 11 veya 22 kw için trifaze saatle değişmeniz gerekiyor. Bunun için de elektrik dağıtım şirketinden kapasite artışı raporu almanız lazım. Bunun için de bir elektrik mühendislik müşavirlik firmasıyla çalışmanız gerekli. Size yeni bir proje çizip bir başvuru dosyası hazırlayacaklar.

-trifaze saatiniz var ve 11 veya 22 kw şarj cihazı taktıracaksanız binaya gelen ana elektrik kablosunun uygunluğu da kontrol edilmeli.

eğer aracınız gün içi hızlıca dolması gereken bir işletme aracı değilse veya evinizde 2 tane elektrikli araç var ve ikisinin de çok fazla elektrik tüketimi olup sabaha kadar dolması gerekmiyorsa 11 ve 22 kw günlük kullanım için biraz yüksek güç değerleri.

ben de ilk olarak 22 kw hedefiyle yola çıkmıştım. arkadaşın Tesla hesabı üzerinden Tesla wallbox almayı planlıyordum. piyasadaki en iyi f/p ürünü o gözüküyordu. Ioniq 5 aracım 11 kw çekebilecekti ama geleceğe yönelik elimin altında 22 kw bir güç kaynağı olacaktı.

sonra ilk olarak elektrik saatimin monofaze olduğunu öğrendim. ondan sonra ben yine bu wallboxu alayım saatten trifaze kablo çektireyim ama monofaze kullanıp 7kw güç alayım. bir süre bunu bu şekilde kullandıktan sonra bir mühendislik müşavirlik firması bulup elektrik projesi çizdirip trifaze saate geçeyim diye düşündüm. ama bu sefer de garaja trifaze kablo çektiremedim panodan garaja giden elektrik kablosu borusunda trifaze kablo için uygun boşluk yoktu.

elektrikli aracı olan ve 22kw'lık wallbox taktıran bir arkadaşım bana buna kesinlikle gerek olmadığını, aracını genellikle Tesla aracından giriş şarj gücünü ayarlayarak 2 veya 3kw ile şarj ettiğini, akşamdan sabaha bu değerlerin yeterli olduğunu, 2 senede sadece 1 defa 11 kw güce ihtiyaç duyduğunu söyledi.

ben de o zaman 7kw'lık bir şarj aleti taktırırım, uzun yol öncesi %100 için hızlı bir dolum gerekirse dışarıda bir DC cihazında 10-15 dakikada %80'e getirip evde %100'e tamamlarım vs diye düşünüp 7 kw'lık bir şarj ünitesi taktırdım. aldığım ürünlerin linkleri sanırım 3-4 gün önceki sayfalarda vardı.

şu an günlük ortalama %20-40 arası şarj harcıyorum. %80'e kadar şarj ediyorum. Satın aldığım şarj cihazına 32 A güç geliyor ama alet üzerinden amper değeri ayarlanabiliyor. bu amper değerine göre verdiği kw değeri değişiyor. genelde 2-3 kw (10-13A) ile şarj ediyorum. akşam eve gelince takıp sabaha %80 olarak alıyorum. Bir kaç defa pil baya boşaldığında sabaha pili %100 yapmak için 24A değerine çıktım. henüz 32A yani 7kw kullanma ihtiyacım olmadı bile. iyi ki 11 veya 22 kw için gereksiz masraf yapmamışım diyorum.

Hocam güzel bilgiler için teşekkürler monofaz için sizinle aynı fikirde olsamda trifaz için aynı fikirde değilim. Trifaz sayacı olan kişiler için 11kw daha mantıklı 5x4mm kablo ile 3x6mm kablo fiyatı aynı sayılır. Yine 7kw ile 11kw şarj ünitesi arasında da ciddi fark yok. 11kw avantajı ne derseniz daha düşük akım ile daha az enerji kaybı oluyor. Ek olarak yangın ve ısınma riskleri azalmış oluyor.
    Hangi şarj ünitesi olursa olsun evlerde ben zaman baskısı yoksa düşük akım tavsiye ediyorum. 7 olan dahi mümkünse daha düşük güçlerde kullanılmalı ihtiyaç yokken. 11 olanda aynı şekilde. 22 zaten ticari bir durum veya çoklu araç durumu yoksa kesinlikle fazladan masraflı ve riskli bir duruma sebep oluyor.
    Bizim araçların yanında verilen benim henüz hiç kullanmadığım şarj cihazı ile aracını 1,5 yıldır şarj eden kişi biliyorum. Haftada bir 15 saat bırakıyorum diyor. Bu araçta da herhangi bir kapasite kaybı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurt.kaya -- 29 Haziran 2025; 13:57:34 >

• Bu araç için ac kablosu nereden temin edebiliriz arkadaşlar. Hyundai çok para ister sanki internette 6bin tl ye evoşarj var ama nasıldır bilmiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    musty-016, cagrimir, Iwaynes, megaramazan, PublicAdministrator, kaptancoo, Theori, VoLKaN ÇaHaN, halimcokoksen, vedatakdemir, dr.amon, aytun, BLooregard Q.Kazoo, Onur Orhun, CTU, snaking, cemkula, oguzhant, DirtyMoneySyndicate, ELyesa24, CaptainLuffy, sensation888, djenez, hasan1129, samet.aslan, synweap, resai
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    INTEL I5 4670K -- MSI GTX 780 Gaming OC -- 2X4GB CORSAIR VENGEANCE 1600Mhz -- SAMSUNG EVO 840 250GB -- MSI Z87 GD-65 Gaming -- CORSAIR H80 -- Aerocool GT-S BLACK EDITION -- Aerocool Strike X 800W 80+Silver

Teşekkürler hocam sadece bir şeyi anlamadım, bu mavi prizden eve taktırdık diyelim, ama o prize uygun şarj kablosu da 5-6 bin TL zaten, fiyat bilmiyorum ama 3-4 de priz tutsa wallboxa gelmiş olmuyor mu ? Yanında verileni kullanamıyoruz herhalde bu dediğinizde

Eklemeler ve düzeltmeler için teşekkürler 🙏🏻

yanında verileni hiç poşetinden çıkarıp incelemedim bir gün lazım olursa diye hala bagajda öylece duruyor. Kullanan arkadaşlar daha iyi bilgi verebilir. Ama bildiğim kadarıyla maksimum 2.5 kw güç veriyor ve onu da bir prize takıp kullanabilirsiniz pekala. Evde şarj için yeterli olabilir gayet.

-Bina panosundaki elektrik saatinizden garajdaki şarj noktanıza kablo çekilmesi

-Şarj noktanızda içinde kaçak akım rölesi ve sigortalar bulunan kombinasyon panosu kurulumu

-şarj aleti ile kombinasyon panosunun bağlantısı

bu işlemler 7kw ve 11kw için ortak. sadece kullandığınız kablo ve sigorta tipleri değişebilir duruma göre. Yani wallbox da alsanız 7kwlık bir alet de alsanız ortak masrafları olacak.

bir de wallbox duvar kutusu demek. şarj aletini duvara sabitlediğinizde bir duvar kutusu elde etmiş olacaksınız zaten.

benim durumumda şöyle oldu

-panodan şarj noktasına kadar elektrikçiye kablo çektirdim.

-şarj noktasında aşağıdaki kombinasyon panosudan alıp taktırttım

https://truwatt.com.tr/elektrikli-arac-aksesuarlari?product_id=76

-Bu kombinasyon panosunda da aşağıdaki şarj aletini alıp duvara sabitleyip bağladım. Duvardan aracın etrafını dolanmak için 10 mt kablolu lazımdı bana.

https://truwatt.com.tr/elektrikli-arac-sarj-cihazlari/zt300-serisi-tasinabilir-sarj-cihazlari/truwatt-zt310-tasinabilir-elektrikli-sarj-cihazi-32a-7kw-220v-10-metre

-Bu kabloyu da duvarda asmak için askı aparatı aldım.

https://truwatt.com.tr/elektrikli-arac-aksesuarlari/truwatt-ztt50-elektrikli-araclar-icin-type-2-kablo-duvar-aski-aparati

Ben de bu elektrik işlerine detaylarıyla hakim değilim. 1-2 ay önce kısa araştırmalar sonucu kendi durumum için vardığım sonuç bu şekildeydi.

• Dün aracımı teslim aldım, bayideki arkadaş geçen hafta blue link için eğitime gittiklerini, bu sene geleceğini söyledi. Farklı bilgisi olan var mı?

Hocam öncelikle hayırlı olsun aracınız güle güle kullanın.

Bluelink işi biraz karışık. İoniq 6 facelift ile gelecek diyenler var. Bir kısım eski araçlara açılacak bir kısım açılmayacak diyor. Hyundai bu konuda net açıklamasına rastlamadım.

Teşekkürler hocam, ben bayiye özellikle sordum "eğitime gittik, bize gelecek dediler donanımı var" ama onların dediklerini size aktarıyorum dedi.

Umarım gelir, çok kritik bir şey değil ama güzel olurdu :)

eski araçlara vermeyecekler demişlerdi. Muhtemelen o yüzden yok. Ekim ve sonrası çıkacak araçlarda olacak deniliyor.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.