Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (265. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.862
Cevap
348
Favori
603.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
41 oy
Giriş

Hocam, redditte gördüm, aracların bazılarında özel servisle girince otomatik kapı kapatma bile var, eğer doanım varsa yazılımla menüye eklemeleri kolay olur. Bende zaten iddia etmiyorum kesin demiyorum satış temsilcisi dediği böyleydi :D

Hocam başka marka araç kullanıyorum ve bizde sistem hazır olmasına rağmen açılmadı. Burada naçizane önerim İoniq kullanlar Telegram, Whatsapp aktif olarak nereye kullanıyorsanız firmaya bu ara baskı yapmanız gerekiyor. Herkes şikayet dosyası oluşturursa bu konu dikkat çeker.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yanıt:

🔹 Official Availability

🔹 Real‑World Experience in Türkiye

• However, Ioniq 5 owners in Türkiye have reported that Bluelink often doesn’t function properly post-delivery. For example, one Reddit user inquired:
    “I really hard to understand why Bluelink does not works in Türkiye. Is there any way to use this giant feature without permission?” reddit.com
    • Similarly, in Turkish owner groups, users frequently state that Bluelink remains inactive despite having it installed .

🧩 Explanation & What You Can Do

IssueDetailsInstalled, but inactiveIoniq 5s in Türkiye come with Bluelink hardware and app support, but Hyundai Türkiye may not have activated the necessary server-side services.Subscription unlockThe Bluelink system typically includes a free trial period—after which you must subscribe. However, if Türkiye lacks live service activation, even subscription may not enable it.Next stepsVisit your Hyundai Dealer or authorized service center and ask specifically if Bluelink can be enabled on your VIN. Ask whether Türkiye supports server connectivity or if a firmware update or subscription can activate it.

• Hyundai Türkiye tarafından çok basit soruların bile adam gibi cevabının verilmemesi çok sinir bozucu. Bu araçlarda şu özellik var veya yok diyeceksin. Deli gibi internetten bilgi arıyoruz, yabancı forumlara bakıyoruz. Adam gibi açıklama yapsan bir neden belirtsen şu sebeplerden Türkiye'de bluelink yok desen millet bu kadar peşine düşmeyecek. Bu Hyundai Türkiye yetkilileri bu kötü yönetimle maaş alıyor bu kalitesizlikle para kazanıyorlar. insan sinir oluyor gerçekten.

Tesla'nın fabrikadan eve sürücüsüz otonom teslimata başladığı zamanlarda hala bayiler arası farklarla uğraşıyoruz. fiyatlarda 60.000tl'ye varan farklar konuşuluyor. kimi cam filmi hediye alıyor kimi pas pas kimi hiç birini alamıyor. Standart bir muamele istiyor artık insanlar. çocuklarımız için 3'ün 5'in hesabını yapıyoruz arabayı aldıktan sonra niye beni bu hislere maruz bıraktırıyor Hyundai Türkiye.

Koreli mühendislere ve designerlara yazık vallahi. Bu kadar mükemmel bir aracı konuşacağımız yerde bu köhne sistem sebebiyle neleri konuşuyoruz. Araçta çok güzel elektrik altyapısı var. inanılmaz bir pil ve şarj sistemi var. yabancı forumlara bakıyorum ısı pompası ve pil özellikleri, pil sağlığının stabilitesi çok standart üzerinde. Aşağıda pilin içinin açıldığı videosu var. bu kanalda diğer parçaları da söküp bakmışlar. Pilin yanında ısı pompası da çok iyi. Bu mükemmel mühendisliği konuşacağımıza halojen farı konuşuyoruz ya. Tesla koca farı 8000 liraya satıyor. halojen sinyalden ne kadar kar etmiş olabilirki Hyundai türkiye. Koreli mühendislere yazık vallahi.

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLARMunro Liveyoutube
    Antonio and Julian dissect the battery pack of the Hyundai Ioniq 5. Thanks to our friends at Anker for sponsoring today's video! Until July 26, you can get $90 off your purchase of the Anker 625 Solar Panels with code MUNROLIVE or by using the affiliate link below. https://click.linksynergy.com/link?id=viLaEb0gUZc&offerid=986818.4346920742175122&type=2&murl=https%3A%2F%2Fus.anker.com%2Fproducts%2Fa2431%3Fvariant%3D41982439030934%22%3eAnker We would really appreciate it if you subscribe to our channel. The more subscribers we have, the more opportunities and teardowns we will be able to bring to you! Antonio on Twitter: @DiNunno_Antonio For more behind the scenes content: Twitter: https://twitter.com/live_munro Instagram: https://www.instagram.com/munrolive LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/munro-live Facebook: https://www.facebook.com/MunroLiveTeam/ Tik Tok: https://www.tiktok.com/@munrolive Inquiries: Sales@leandesign.com For Exclusive Content Join our Patreon! Patreon: https://www.patreon.com/MunroLive #hyundai #ioniq5 #ev
    https://www.youtube.com/watch?v=5PASNQU5RSw

• Merhaba (aracim ioniq5)

Cuma akşamı İstanbul Maltepe'den yola çıkarak (%95 sarj ile çıktım) Oksijen Balikesir bati o288 tesislerindeki Lumicle sarj istasyonunda aracı şarj ettim.

%23 den

%81 e kadar

40kw enerji aldım

431 Tl ödedim

240 kw cihazdan sarj ettim

18 dk sürdü.

Gerçekten wc ye gidip gelene kadar oldu. Araçta autocharge özelliği olduğu için telefonumu cebimden dahi çıkartmadım, Tek yaptığım şey araca şarj kablosunu takmak oldu. 

Arac ile klima acik (24derece, fan 1) 120 km nin altına düşmeden, 271 km yolu 3 saat 24 dk da geldik. (istanbulda köprüye gidene kadar trafik vardı. 41km yolu 63 dk da asabildik)
    Gittiğim yerde de normal prizden şarj ettim.
    81 sarj ile yola çıkıp, 157 km gittim. Şarjım %57 idi.

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

• Bu kez dönüş yolunda aracı spor modu aldım Geri kazanıma sıfıra getirdim Klimayı yine 1'e getirdim.
    Çok rüzgarlı ve fırtınalı olmasına ve paralı yoldaki kötü eğime rağmen hız limitini aşmayacak şekilde (saatte 157km sabit hız) Balıkesir Tellioğlu istasyonundan Bursa gişelere kadar durmadan geldim.
    Paralı yol olmasına rağmen saçma bir şekilde Gişelerde 6 dakika boyunca insanların para ödemesini bekledik. Bu süre içerisinde haliyle ipedal özelliğini açtım.
    Bu kadar Yüksek hızda gelmeme rağmen ücretsiz yol ile arasında 35 dk fark oldu.
    Fakat bu 35 dakika fark yolu kısalttı anlamında değil tam tersine yolun uzadığı şeklinde gerçekleşti.

Bursa da 240 kw görünen ama 150 kw olan Lumicle da

Saatte 157 km hiz ile geldiğim 100 km yol icin
    39.2 kw alarak
    Toplam 422 tl ödedim

100 km yolda
    Minimum 157 km hiz ile
    Enerji ortalamam 31.5

Üstelik süreyi azaltmayı bir kenara bırakıyorum, İstanbul trafiğinden dolayı 40 dk da varış suremize eklendi.

Denedim,
    Bitti.
    Yuksek hız iyi değildir
    Turkiyede ve özellikle istanbul tarafında varış sureni düşürmez, etki dahi etmez.

Bu harcamayı, tekrar ediyorum, fırtınalı bir Türkiye gününde yaptım. Rüzgar devamlı onden geliyordu. Tahminim 31.5 tüketim yerine 24 gibi bir şey olabilirdi.

Lumicle seçmenin nedeni
    1- ucreti 10.6 -tl
    2- hiz, cok hizli istemiyordum ama 150 de az geldi
    3- autocharge. Telefon ile uğraşmıyorum.

Dönerken wattmobile Tellioğlu Balıkesir de sarj (%43 den %77 yaptım. 120 kw. Orada da autocharge kullandım.

• Autocharge olan firmalar hangileridir?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Zes

Lumicle

Wattmobile

Sarj cihazlarına göre ozellik değişiyor. Tek yapacağınız, kartinizda/uygulama hesabınızda yeterli para olduğundan emin olmak ve daha öncesinde bir defa normal/telefonu kullanarak şekilde şarj etmiş olmak.

Sonrasında sadece sadece kabloyu araca takıyorsunuz, 10 saniye icinde arac saej etmeye başlıyor.

Bu değerli bilgiler için çok teşekkürler. Sadece şu aşağıdaki kısmı tam anlayamadım. Ücretsiz yol mu daha kısa sürerdi yoksa ücretli yol mu?

"Bu kadar Yüksek hızda gelmeme rağmen ücretsiz yol ile arasında 35 dk fark oldu. 

Fakat bu 35 dakika fark yolu kısalttı anlamında değil tam tersine yolun uzadığı şeklinde gerçekleşti."

Sanki Twitter'da da ücretsiz yolun elektrikli araçlar için daha mantıklı olduğuna dair bir şeyler görmüştüm ama o zaman önemsememiştim. hız açısından ve şarj istasyonu bolluğu ve boşluğu açısından avantajları vardı sanki. şimdi siz yazınca merak ettim ama tekrar bulamadım.

Ben teşekkür ederim. Uzun süredir ben de dile getiriyorum, ucretsiz yani devletin yolu,

Hem sarj istasyonunun bolluğu hem yemek yeme yeri hem yakıt hem de süre bakımından tercih ettiğim ve önerdiğim bir yol.

Kesinlikle ucretsiz yol daha iyi.

Hem elektrikliler icin

Hem de normal yakitlilar icin.

Paralı yolun,

eğimi kotu

Cok fazla ruzgar alıyor.

Ayrıca, ucretsiz yolda varacağınız yer istanbul tarafında ise mutlaka trafiğe gireceğiniz icin mantığı kalmıyor.

Haklısınız 1.5-2 saat fark ediyor sanki birde stres cabası. Ancak köprü ve otoyol fiyatları eski yola çıkana kadar bile baya masraf durup dururken o ücreti vermek istemiyor insan özellikle elektriklide olunca :)

Şahsen, pendik yalova arabalı feribotunu kullanıyorum. Bu sayede

Hem açık havada deniz yolculuğu yapıyoruz

Hem arac km yapmiyor

Hem enerji harcamıyorum

Hem yorulmuyorum

Hem de süreden tasarruf ediyorum.

Basit bir sekilde,

Kopru gidiş ve köprüden çıkış en az 975 tl

Feribot 675 tl

Kopruye kadar gitmek en iyi ihtimalde 35 dk

Feribot ile karşıya geçmek 40 dk

Stres yok, ekonomi var. Bir de sabahları yanımıza çay, kahve alıp feribotta deniz manzarası ile kahvaltı etmek var.

Ben de aynı tercihi yapıyorum ve kesinlikle söylediğiniz gibi baya keyifli ancak bazen yer kalmıyor ya da saatler uymuyor ne yazık ki. Elektrikli araç sahibi olunca daha bir planlı olmak gerekiyor :) Ancak Pendik IDO çok doğru bir tercih.

BYD seal u ev yi yüzde 10 dan yuzde 40 ötv ye çikarmıs fiyat 1925 ten 2800 gibi bişey olmuş.

Fiyaylar ayni kalmış ama kampanya kaldırılmış görüyorum. Hem kredi hem de indirim gitmiş. Duz 1919 olmuş.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.