Şimdi Ara

Hyundai İ30 mu Mazda 3 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
3.373
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 56000 tl ye iki araç arasında kaldım.Hyundai İ30 Crdi elite ,Mazda 3 İmpressive dizel ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence iki aracıda test et ve karar ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lambofgod35

56000 tl ye iki araç arasında kaldım.Hyundai İ30 Crdi elite ,Mazda 3 İmpressive dizel ?

kriterler?
  • iki aracıda test ettim.mazda yol tutuş ve motor olarak daha üstün.donanım olarakta i30.ama ikinci el degerleri ne olur onu bilmiyorum.

• iki aracıda test ettim.motor ve yol tutuş ve direksiyon konusunda mazda bana üstün geldi.fakat mazdanın seneye yeni kasasının gelecek olması ve İ30 daha 1 yıl önce çıkmıs olması kafamı kartıran detaylar.

• quote:

56000 tl ye iki araç arasında kaldım.Hyundai İ30 Crdi elite ,Mazda 3 İmpressive dizel ?

Otomatik dizel i30 bende var.Fabrika verisinde de belirtildiği gibi biraz fazla yakıyor. Manueli arkadaşımda var o memnun yakıttan. Size benim kendi arabamda yaşadığım sıkıntılardan söz edeyim aklınızda bulunsun. Elite donanımda cam tavandan ses geliyordu. Servis bülten yayınlamış işlem yapıldı;aylardır kullanıyorum ses kesildi. Bu ses çukur veya kasise girince geliyordu. Deri direksiyonda hafif soyulma başladı yeni yeni. Bunu da takmıyorum çünkü servis direksiyonu komple değiştiriyor. Bir ara gideceğim. Ön göğüste radyo ve klimanın yanından aşağı inen gri renkli parçalardan çukur ve kasise girince ses geliyor. Şu an tek canımı sıkan bu. Bir ara bunun içinde servise gideceğim. Arabanın içi çok ferah, kullanımı çok zevkli, donanımı bol. Hyundai ön yargısı mevcut çoğu kişide. Ancak arabaya binenin görüşü değişiyor. Herkes hayran kalıyor. Sonuç olarak iki arabayıda kesinlikle kullanın yol sesi ,performans ,donanım karşılaştırın. Ben arkadaşımın mazda 3 otomatiğini 1 kere kullandım i30 aldıktan sonra. Açıkcası beni etkilemedi o araç. Şimdiden hayırlı olsun kolay gelsin

• ikisini de denedim. i30 hoş araç ve beğendim ve hatta almak bile istedim. Mazda da hoş araç ve çok seri, oldukça hızlı tepki veren inanılmaz bir gaz pedalı ve motoru var. frenlerine bayıldım mazdanın. teknoloji yönünden hyundai daha ağır basıyor sanırım özellikle aynada çıkan kamera ve diğer donanımlar vs...
    parça yönünden tüm diğer japonlar gibi biraz pahalı mazda ve gerçi hyundailerin de özellikle i serisinin parçaları tuzlu, geçen arkadaş yan sağ aynayı kırdı ve yan aynaların tanesinin 1350 tl olduğunu söyledi.. yani parça yönünden bence bir fark yok gibi ama konfor yönünden i30 daha hoş cidden, mazda da biraz sıkıldım ama bunda sebebin sunroof olması da olası.. gerçi benim kullandığım i30 test aracının direksiyonu yıpranmıştı ve otomatik vites geçişleri sarsıntılı idi ama mazdayı manuel kullandım, mazda da konsoldan takır tukur hiç ses duymadım ama i30dan sesler duydum diyebilirim ama test aracı cidden hırpalanmıştı ve sanırım 33000 km idi. mazda da ve i30 da da amortisörler müthiş derecede yumuşaktı ve sürüş keyfi güzeldi. i30 un direksiyon ayarı güzeldi, dijital kliması da fena değil...ikinci elde i30 ve mazda 3 arasındaki duruma pek hakim değilim ama rahatlıkla bulabilirsin..
    benim Hyundai de sevmediğim model devamlılığı yok.. getz vardı, hop getz gitti ve piyasası feci düştü.. i30 kasa değişti ve ikinci eli tamamen etkiledi; oysa mazda da bmw ve ford vs gibi belirli bir model devamlılığı var.. benim tavsiyem forumdaki i30 ve mazda bölümlerini okumanız ve kullanıcılarla bizzat temasa geçmeniz..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 6 Mı BMW F30 mu
    3 yıl önce açıldı
    Hyundai i20 mi Honda jazz mı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mazda 3 alındı bugun itibariyle.tercih sebebim ise yol tutus ve motorunu daha cok begenmem.İ30 da guzel bir araç ama 128 hp gibi gelmedi bana.donanimsal eksikler ise 1000 tl civari bir maliyetle karsilanabiliyo.ama tabi İ30 daki cam tavan zevki baska olsa gerek :)

• quote:

mazda 3 alındı bugun itibariyle.tercih sebebim ise yol tutus ve motorunu daha cok begenmem.İ30 da guzel bir araç ama 128 hp gibi gelmedi bana.donanimsal eksikler ise 1000 tl civari bir maliyetle karsilanabiliyo.ama tabi İ30 daki cam tavan zevki baska olsa gerek :)

hayırlı olsun kazasız belasız kullanın

• hayırlı olsun. bende mazdanın motor gücünü i30dan daha etkileyici bulmuştum zaten. kazasız belasız kullanın..
  • şimdi birkaç caponcu fanatik çıkar moron kılıklı avensis önerirler
  • Hayırlı olsun.Bende bir i30 alıcısı olarak konuya girdim ama Performans-Yol tutuş öncelikse kararınız çok doğru olmuş.Fakat konfor-donanım-tasarım ön plandaysa yanlış olmuş.
  • İ30 alıcıysanız bakım masraflarını almadan önce iyice konuşun dedikleri ile yaptıkları tutmayabiliyor.ve ayrıca ceed de aynı motor olmasına rağmen bakım aralıklari 15000 km diye biliyorum.o da sizin için iyi bir tercih olabilir.

• Hayırlı olsun arkadaşım. Bence doğru kararı vermişsin. Her ne kadar moda artık Kore arabaları da olsa, bir ara niyetine girdiğim Mazda 3 Sedan'ın her türlü farkı kendi lehine çevireceği şüphesizdir. Bu çok güzel ve sorunsuz markanın ülkemizde az tercih edilmesinin sebebi distribütörü olsa gerek. Bu markaya haklı olarak hak ettiği ilgi ve satış adedini sağlayamıyor. Ama doğru her zaman ve her yerde doğrudur. Kullandığın sürece doğru kararı verdiğin için her gün kendini kutlayacaksın.
  • çok sağolun teşekkürler.açıkçası 2.elini düşünerek içime sinmeyen bir arabaya binmek istemedim.toplumsal baskıları karşıma alıp kalbimin sesini dinledim :)

• her türlü mazda demeye girmiştim. bence doğpru olanı yapmışsınız. hayırlı olsun.
  • quote:

çok sağolun teşekkürler.açıkçası 2.elini düşünerek içime sinmeyen bir arabaya binmek istemedim.toplumsal baskıları karşıma alıp kalbimin sesini dinledim :)

Öncellikle aracınız hayırlı olsun, kazasız güvenli sürüşler diliyorum.

İnanın Mazda 3 tercih edenlerin hemen hepsi kalplerinin sesini dinledikleri için bu aracı tercih ediyorlar.

Trafikte çok az rastlanan ve segmentindeki en iyi sürüş keyfine sahip bir araca sahip olmanın ayrıcalığını hissedin.
  • quote:

mazda 3 alındı bugun itibariyle.tercih sebebim ise yol tutus ve motorunu daha cok begenmem.İ30 da guzel bir araç ama 128 hp gibi gelmedi bana.donanimsal eksikler ise 1000 tl civari bir maliyetle karsilanabiliyo.ama tabi İ30 daki cam tavan zevki baska olsa gerek :)

Çok güzel tercih hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: A380

şimdi birkaç caponcu fanatik çıkar moron kılıklı avensis önerirler

Kafandaki terazi azıcık düzgün tartıyor olsa burada satın alınan arabanın moron kılıklı dediğin araba gibi bir JAPON arabası olduğunu görürdün.. Sen neci fanatiksin ? Onuda yaz..HYUNDAİ İ 30 reklamı yapacağım diye bol resimli topikte arabanı BMW ile mukayese yapmaya devam et...BMW yetmez...AUDİ ve MERCEDES ilede mukayese yap....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 11 Mayıs 2013; 5:16:17 >

• çok teşekkürler.aracı almamdaki en buyük etken sürüşteki hissettirdikleri.izmitte bayideki test aracı benzinli otomatik versiyon.ama dizelini kullanmadan alamazdım.izmitte bir taksicide oldugunu duymustum bundan 6 ay önce.pazar gunu taksi duraklarini gezip o araci buldum.cok sagolsun aracin sahibi salih abide kullanma firsati tanidi bana.kullandiktan sonra dedim salih abiye ben bu araci alacam dedim.nasip oldu bizde satin aldik.i30 da direksiyon modlari arasinda bi fark hissedememistim acikcasi.ama mazda direksiyon tepkileri cok net geldi.kasimda i30 alacaktim param yetismemisti demek ki her iste bi hayir varmis.mazda 3 nasipmis :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.