Şimdi Ara

Hyundai i20 mi Yeni Linea mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
5.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Genel olarak aile için alacağımız babam ve benim kullanacağım araç bakmaktayız...

i20 ve Linea arasında kaldık üst sınır 40.00 tl olmak üzere bu iki araçtan birisini seçeceğiz ama kararsız kalarak sizinde görüşlerinizi almak istedim.

Kendi görüşlerim

i20;

ön koltuğu kendime göre ayarladığımda arkası oldukça kullanışsız kalıyor ve malzeme kalitesini valide hanım bile beyenmedi

Ancak i20 nin 1.4 dizel motoru ve dış görüntüsü beni cezbetti bunun yanında 5 yıl 150.000 km garantiside var.

Ayrıca eps 4 disk fren cruss control da i20 de olup Linea da olmayan özellikler (linea urban modeli) (i20 sense)

Linea;

Geniş iç hacmi iç ve dış görüntüsü ferahlığı ailece beğenimizi kazandı.

Lakin gel gelelim 1.3 mjet motorun yakıt değerleri gözlemlediğim karadıryla oldukça fazla Örn: arkadaşımın punto su ortalama 6.7 lt gösterirken patronumun grant Scenic ki 1.500kg dir hergün 70km işe git ge e5 trafiğinde ortalaması 6.2 dir.

Bu beni bir çelişkiye düşürüyor.

Siz olsanız hangi aracı neden tercih ederdiniz yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

• iki aracıda kullandım. Bagaja çok ihtiyacınız olacaksa linea bu yönde daha avantajlı. i20 donanım olarak daha dolu. Cruze kontrol yagmur far park sensörü var.
    Ben olsam i20 alırım.
  • 40 bin limit varsa jazza bak bence.
  • Honda Jazz aklımdan geçmedi değil ancak toplum baskısı dizel olması lazım çok süreceğimiz içinde değil anladınız siz onu dizel olması lazım pek çok araca baktık lakin bu ikisi arasında kaldım :(

legendboxer ;

İ20 oldukça dar gelmesine rağmen güvenlik donunımları oldukça dolu geldi işte bir yanda konfor diğer yanda güvenlik...
    Napacağımı bilemedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nismogy -- 13 Kasım 2012; 10:42:07 >
  • 40 bin tl ye Tune modelinide zorlayabilirsiniz. Geri görüş kamerası eps vsm perde havayastıkları gibi ekstra donanımlarda var o modelde
  • linea
  • Araç donanımından çok ikisinden birisini seçme konusunda tereddütde kaldım açıkçası
    Birisi seçildikten sonra donanım paketleri değiştirebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia mı Hyundai' mi ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Accent Blue alın i20 ile linea arasında kesinlikle i20
  • kesinlikle i20 geçenlerde test ettik arkadaşa araba bakıyorduk beklentimin üzerinde çıktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: nismogy

Honda Jazz aklımdan geçmedi değil ancak toplum baskısı dizel olması lazım çok süreceğimiz içinde değil anladınız siz onu dizel olması lazım pek çok araca baktık lakin bu ikisi arasında kaldım :(

legendboxer ;

İ20 oldukça dar gelmesine rağmen güvenlik donunımları oldukça dolu geldi işte bir yanda konfor diğer yanda güvenlik...
    Napacağımı bilemedim..

Hocam toplum baskısı diye birşey yok.Jazz çok tutulan bir araçtır ve yakıtı üzmez ( otomatik olanları bile ) emin olabilirsiniz.Sınıfının en iyi değerlerinden birine sahiptir benzinli olmasına rağmen.35 + rakamlara çıkıldığında B sınıfında ilk tercih olmalı diye düşünüyorum.Hele 1500 tl gibi bir rakama navigasyon,tv-dvd, geri görüş kamerası ( 150 tl lik ufak bir opsiyon ) takılabiliyor %100 orjinal olarak.Cam tavan, birçoğunda ısıtmalı koltuk falanda olabiliyor yani dopdolu bir araçtır.Ama madem elediniz diyecek birşeyim kalmadı yani..

Onun dışında bu seçenekler arasında Linea daha uygun aile kullanımı için.Donanımı da biraz bütçe zorlanırsa aslında Lounge baya iyidir.Ama kesinlikle üst sınır 40 bin ise alınamayacak büyük ihtimalle.Özellikle İ20 sense dolu gelmedi pek bana.Ama tabi fiyatı uygun onunda.

• ne yapacaksın hocam i20 yi hem dar hem dandik hem 2.elide malum
    maceraya gerek yok bence kendini kanıtlamış motoru servis olanakları vs her yönden linea alır
    varsın cc de olmasın
  • i20
  • Ailecek bir yerlere giderken yüküm fazla olur dersen.Kangooya veya sedan araçlara bakabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

ne yapacaksın hocam i20 yi hem dar hem dandik hem 2.elide malum
    maceraya gerek yok bence kendini kanıtlamış motoru servis olanakları vs her yönden linea alır
    varsın cc de olmasın

neresi dandik euroncap ten 5 yıldız almış, linea testlere falan girmedi bile atıp tutuyosun
  • accent blue bakın derim.İ20 aile için yetersiz kalabilir.
  • Accent blue kullanıcısı olarak LİNEA diyorum. Bir amortisör sorununu servis 3 aydır çözemedi. Linea'da öyle bir şey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: postal58

quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

ne yapacaksın hocam i20 yi hem dar hem dandik hem 2.elide malum
    varsın cc de olmasın

neresi dandik euroncap ten 5 yıldız almış, linea testlere falan girmedi bile atıp tutuyosun

malzeme kalitesinden bahsediyorum ki zaten konu sahibide malzeme kalitesinin vasat olduğunun farkında ve konuda belirtmiş..
  • eğer iç mekan genişligi pek önemli değilse i20 derim
  • i20 6 vites ve 9* ps güçlü crdi motoruyla performans olarak çok ilerde bence. linea nın sevmediğim yönü ayağını gaza yapıştırınca motor geç devir alıyor. iki araç ta alınabilir yalnız.
  • linea eğer 1,6 ise alınır. velakin 1,3 ise pek tavsiye etmem. babamda vardı linea. hiç gitmiyor araç. gitmesi için sürekli devirli kullanmak gerekiyor. o da yakıt tüketimini arttırıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.