Şimdi Ara

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██ (48. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.069
Cevap
62
Favori
421.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xuye

quote:

Orijinalden alıntı: ****76

quote:

Bugün itibariyle 1.2 otomatik aracımızın tamamen şehir içi kullanımında ortalama hız 29 ve ortalama tüketim 7.4... Hava gündüz bile en yüksek -1, sabahları -5 civarında. Hatta bugün -8 idi. Kapalı otoparkımız falan da yok arkadaşlar. Kış şartlarında gayet iyi gidiyor yakıt tüketimimiz.

Maşallah hocam.. Umarım Afyon soğunda da benzer sonuçlar elde ederiz.. Renk olarak kurşun gri ve siyah bulabildim, sizce en güzel renk hangisi :) eşim de tarçın bulabilirmiyiz diyor :)

Valla ben renk işini tamamen eşime bıraktım. Sonuçta o binecek onun zevki olsun (önceki i10'un rengini ben seçmiştim 5 yıl laf işittim ) Tarçına baktı aynı renk i20'de de var ve beğenmedi. Ben alev kırmızı istiyorum dedi ve onu aldık. Renk işi kişiye göre değişir. Ama bence de alev kırmızı güzel renk. İçi de bez ve siyah. Yollarda şuan en çok alev kırmızı görüyorum. Koyu gri füme gibi olan rengini bayide gördüm ve pek beğenmedim. Cam göbeği de güzel, bayiye gelen ilk araç o idi. Bana kalsa ben cam göbeği rengini de alabilirdim.

Aynen hanım kullanacak daha çok bizde de .. Bir de hocam bu motor tüpe gider mi.. Şu anda takmayı düşünmüyorum ama araç stepne yeri var sonuçta araçta, acaba motor uygun mu ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bugün itibariyle 1.2 otomatik aracımızın tamamen şehir içi kullanımında ortalama hız 29 ve ortalama tüketim 7.4... Hava gündüz bile en yüksek -1, sabahları -5 civarında. Hatta bugün -8 idi. Kapalı otoparkımız falan da yok arkadaşlar. Kış şartlarında gayet iyi gidiyor yakıt tüketimimiz.

Maşallah hocam.. Umarım Afyon soğunda da benzer sonuçlar elde ederiz.. Renk olarak kurşun gri ve siyah bulabildim, sizce en güzel renk hangisi :) eşim de tarçın bulabilirmiyiz diyor :)

Valla ben renk işini tamamen eşime bıraktım. Sonuçta o binecek onun zevki olsun (önceki i10'un rengini ben seçmiştim 5 yıl laf işittim ) Tarçına baktı aynı renk i20'de de var ve beğenmedi. Ben alev kırmızı istiyorum dedi ve onu aldık. Renk işi kişiye göre değişir. Ama bence de alev kırmızı güzel renk. İçi de bez ve siyah. Yollarda şuan en çok alev kırmızı görüyorum. Koyu gri füme gibi olan rengini bayide gördüm ve pek beğenmedim. Cam göbeği de güzel, bayiye gelen ilk araç o idi. Bana kalsa ben cam göbeği rengini de alabilirdim.

Aynen hanım kullanacak daha çok bizde de .. Bir de hocam bu motor tüpe gider mi.. Şu anda takmayı düşünmüyorum ama araç stepne yeri var sonuçta araçta, acaba motor uygun mu ?

Tüp düşünüyorsanız en azından şubat ayını bekleyin derim. Benim Hyundai'den öğrendiğime göre fabrika çıkış tüplü model üretilecek. Şubat gibi çıkabilir dediler. Ben tüplü düşünmediğimden dolayı beklemedim. Tüplü model haberini daha önce vermiştim bu arada. Sanıyorum tüplü model + 1000 TL olur. Honda da tüp farkı o kadar çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 15 Aralık 2013; 20:10:01 >

• Benim gibi aracı bulmakta sıkıntı çeken var mı? 10 gün oldu sipariş vereli, bayi fabrikadan yeni araba satışa çıkmadığını söylüyor. 3 renk seçeneği de ilettim adamlara, sonuç yok.
    1.0 Style Otomatik siparişi verdik, inşallah yakın zamanda gelir ise görüşlerimi paylaşırım.

1.0 benzinli motor tam otomatik vites şehir içi tüketimi: 7.5 litre benzin.

1.2 benzinli motor tam otomatik vites şehir içi tüketimi: 8.0 litre benzin.

Bence bunun üzerine 1-2 litre ilave etmek gerçek şartlardaki tüketimi gösterecektir.

Bu konuda şu ana kadar hiç yanılmadım. İstisnalar ise var. Örneğin fabrika verisinden 3-4 litre daha fazla yakanlar.

quote:

quote:

quote:

quote:

Tüp düşünüyorsanız en azından şubat ayını bekleyin derim. Benim Hyundai'den öğrendiğime göre fabrika çıkış tüplü model üretilecek. Şubat gibi çıkabilir dediler. Ben tüplü düşünmediğimden dolayı beklemedim. Tüplü model haberini daha önce vermiştim bu arada. Sanıyorum tüplü model + 1000 TL olur. Honda da tüp farkı o kadar çünkü.

Hocam ben beklesem de sanırım hanım beklemez artık:) uzun süredir araba almak için bekliyoruz ona ancak müsait olabildik.. Ben aslında çok yakıt çıkarsa ya da ilerde olurda satarsak tüpe uygun mu diye bakıyor insanlar sonuçta.. Yoksa şehir içi 8 litreye kadar razayım ben..

• yaris ıyı tüketimi olabilir ama guvenlık istesen dahı parayla gene alamıyosun bu da komik oluyor açıkçası ama en azından diğer seçenek olarak kafamda o vardı

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Fabrika verileri:

Bence bunun üzerine 1-2 litre ilave etmek gerçek şartlardaki tüketimi gösterecektir.

Bu konuda şu ana kadar hiç yanılmadım. İstisnalar ise var. Örneğin fabrika verisinden 3-4 litre daha fazla yakanlar.

Bende bugüne kadar böyle bilirdim böyle deneyimlemiştim. Fakat Hyundai yerli üretim i10'da gerçek kullanıma uygun yakıt tüketim verileri vermiş. Bunu aracı almadan öncede teknik verileri okuyunca tahmin etmiştim ve alınca da gördüm.
    Şöyle ki:
    1- Eski 1.1 4 silindirli otomatik i10'un şehir içi yakıt verisi 7.2 iken yeni 3 silindirli 1000 motorun yakıt değeri 7.5 verilmiş.
    2- Yeni i10 da kullanılan 1.2 motorun aynısı ve aynı şanzımanla kia picanto'da da var ve onun da şehir içi tüketimi 7.2 iken aynı motor ve şanzıman için i10'da 8 litre verilmiştir.
    3- 10 gündür Eskişehir'in soğuğunda ve trafiğinde kullanıyorum ortalama hızımız 29 ve yakıt tüketimimiz 7.4 Oysa kendi dizel otomatik i30'umda (ilk nesil 4 vitesli 115 beygir) aracımda 7.6 olan şehir içi tüketimim sakin kullanmama karşın 8.2 civarı seyrediyor. (Bu arada i30 açılmış bir motor yeni i10'umuz ise henüz rodaj aşamasında)

Yeni araç alan arkadaşlar ilk işiniz aracınızın lastik hava basınçlarını kontrol etmek olsun. Üretimden yüksek basınçlarda şişirilen lastikler maalesef servislerde olması gereken basınca indirilmiyor. Bir de rodaj aşamasında 2000-4000 devir aralığında, uzun süre aynı hızda seyretmeden, ani hızlanma (gaz kökleme) ani kalkış ve frenleme yapmadan ve 3 dakikadan fazla rölantide beklemeden kullanın. İlk 1000 km bu önemli çünkü aracınızın sonrasında az yakmasında önemli rol oynuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 16 Aralık 2013; 0:51:24 >

• Perşembe günü 1.2 Elit için 33 fiyat almıştım, bu gün bi arkadaş için aradım 34.5 diyor o'da bana yani...
  • i 20 sense düz vites mi 34200 lü fiyatlar gördüm 20 ay sıfır faiz var.. Ya da 1.2 elite i 10 :) acil yazarsanız seivinirim bugün anlaşmamı yapıyorum çünki :) Araç yüzde 90 şehir içi Afyon da ve daha önce araç kullanımı çok olmayan eşim tarafından kullanılacak :)

Orijinalden alıntı: Coşkun Uçar

Perşembe günü 1.2 Elit için 33 fiyat almıştım, bu gün bi arkadaş için aradım 34.5 diyor o'da bana yani...

Ben 1.0 otomatiği, öğretmen indirimi ile 30.000'e aldım. Park sensörü + trafik sigortası dahil. Ocak ayını beklersem ocak vergisini de ödeyecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bado6100 -- 16 Aralık 2013; 14:00:09 >

i 20 sense düz vites mi 34200 lü fiyatlar gördüm 20 ay sıfır faiz var.. Ya da 1.2 elite i 10 :) acil yazarsanız seivinirim bugün anlaşmamı yapıyorum çünki :) Araç yüzde 90 şehir içi Afyon da ve daha önce araç kullanımı çok olmayan eşim tarafından kullanılacak :)

Eşiniz kullanacaksa otomatik derim. Hiç düşünmeyin...

Orijinalden alıntı: bado6100

quote:

i 20 sense düz vites mi 34200 lü fiyatlar gördüm 20 ay sıfır faiz var.. Ya da 1.2 elite i 10 :) acil yazarsanız seivinirim bugün anlaşmamı yapıyorum çünki :) Araç yüzde 90 şehir içi Afyon da ve daha önce araç kullanımı çok olmayan eşim tarafından kullanılacak :)

Sayın hocam bir de 1.4 sense otomatik var, o da 20 ay sıfır faiz 39000 lira o da faizi düşsen 36,5 gelir, arada ki yakıt farkı düşündürüyor sadece.. Gerçi i 10 daha tok geldi bana genel anlamda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizliman76 -- 16 Aralık 2013; 20:12:20 >

quote:

quote:

Sayın hocam bir de 1.4 elite otomatik var, o da 20 ay sıfır faiz 39000 lira o da faizi düşsen 36,5 gelir, arada ki yakıt farkı düşündürüyor sadece.. Gerçi i 10 daha tok geldi bana genel anlamda..

Hyundai her 5 yılda bir araçlarının kalitesini artırıyor, yeni bir nesle geçiyor. Gördüğüm kadarıyla son dönüşüm noktasının başında yeni i10 yer alıyor. Bence i10 1.2 elit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 16 Aralık 2013; 17:20:24 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Fabrika verileri:

Bende bugüne kadar böyle bilirdim böyle deneyimlemiştim. Fakat Hyundai yerli üretim i10'da gerçek kullanıma uygun yakıt tüketim verileri vermiş. Bunu aracı almadan öncede teknik verileri okuyunca tahmin etmiştim ve alınca da gördüm.
    Şöyle ki:
    1- Eski 1.1 4 silindirli otomatik i10'un şehir içi yakıt verisi 7.2 iken yeni 3 silindirli 1000 motorun yakıt değeri 7.5 verilmiş.
    2- Yeni i10 da kullanılan 1.2 motorun aynısı ve aynı şanzımanla kia picanto'da da var ve onun da şehir içi tüketimi 7.2 iken aynı motor ve şanzıman için i10'da 8 litre verilmiştir.
    3- 10 gündür Eskişehir'in soğuğunda ve trafiğinde kullanıyorum ortalama hızımız 29 ve yakıt tüketimimiz 7.4 Oysa kendi dizel otomatik i30'umda (ilk nesil 4 vitesli 115 beygir) aracımda 7.6 olan şehir içi tüketimim sakin kullanmama karşın 8.2 civarı seyrediyor. (Bu arada i30 açılmış bir motor yeni i10'umuz ise henüz rodaj aşamasında)

Yeni araç alan arkadaşlar ilk işiniz aracınızın lastik hava basınçlarını kontrol etmek olsun. Üretimden yüksek basınçlarda şişirilen lastikler maalesef servislerde olması gereken basınca indirilmiyor. Bir de rodaj aşamasında 2000-4000 devir aralığında, uzun süre aynı hızda seyretmeden, ani hızlanma (gaz kökleme) ani kalkış ve frenleme yapmadan ve 3 dakikadan fazla rölantide beklemeden kullanın. İlk 1000 km bu önemli çünkü aracınızın sonrasında az yakmasında önemli rol oynuyor.

Araclarınız hayirli ugurlu olsun.. bu ayin başına kadarbizde bu sinif araclari arastirdik. İ10 u çok beğenmemize rağmen bayinin 20 gun beklememiz gerektigi ve fiyat istikrarsizligi yuzunden bayiden soguduk ve 2 gunde otomatik sıfır km kia picanto sahibi olduk. Yorumum 2. Madde de yazdinizi dogrulayacak türden... henuz daha 190 km de aracimiz ve yol bilgisayarinda 7.1 lt tuketimimiz var... tamami sehir ici... araçlarımızın kalbi ortak sonuçta :)))) herkese kazasiz suruşler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _Samsung Note II

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sayın hocam bir de 1.4 elite otomatik var, o da 20 ay sıfır faiz 39000 lira o da faizi düşsen 36,5 gelir, arada ki yakıt farkı düşündürüyor sadece.. Gerçi i 10 daha tok geldi bana genel anlamda..

Hyundai her 5 yılda bir araçlarının kalitesini artırıyor, yeni bir nesle geçiyor. Gördüğüm kadarıyla son dönüşüm noktasının başında yeni i10 yer alıyor. Bence i10 1.2 elit

www.hyundai.co.uk
    Discover the Hyundai i10 - Specs & Colours | Hyundai UK
    http://www.hyundai.co.uk/coming-soon/i10

Burdaki video hoşuma gitti.. Evet son karar i 10 kurşun gri oldu, bir kaç güne teslim alacağız, Allah (c.c.) utandırmasın..

• quote:

1.4 Elit otomatik'in fiyatı 46.300 hocam 39.000'u nerden buldunuz....

i20 1.4 CVVT ELITE OTM 46.300 TL 46.300 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşkun Uçar -- 16 Aralık 2013; 20:06:23 >

quote:

1.4 Elit otomatik'in fiyatı 46.300 hocam 39.000'u nerden buldunuz....

i20 1.4 CVVT ELITE OTM 46.300 TL 46.300 TL

Özür hocam, o kadar çok son 3 günüm arabalarla geçti ki karıştırmıştım.. Sense di söylediğim model..

Özür hocam, o kadar çok son 3 günüm arabalarla geçti ki karıştırmıştım.. Sense di söylediğim model..

Doğrudur hocam, ben aldım bugün 1.4 Sense otomatik filo indirimiyle 38.000'e.....

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██

• quote:

quote:

Doğrudur hocam, ben aldım bugün 1.4 Sense otomatik filo indirimiyle 38.000'e.....

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██

Yeni aracınız hayırlı olsun.. Allah (c.c.) kaza belasız güzel günlerde binmeyi nasip etsin..

• quote:

Yeni aracınız hayırlı olsun.. Allah (c.c.) kaza belasız güzel günlerde binmeyi nasip etsin..

Amin, cümlemizinkine...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.