Şimdi Ara

hyundai getz 1.5 crdi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
0
Favori
61.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba ...
    ben de hyundai getz ile skoda fabia arasında kaldım!! :(
    yorum ve karşılaştırma alabilir miyim , ben yoruldum düşünmekten dünden beri!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mab2003

    benim hesaplar:

    40.952 kmde..........................1855 lt.

    100 kmde .............................4.53 lt

    yani ortalama her yüz km.de 4.53 lt yakıyor.tabi bunun bir bölümü kayseri şehir içi trafiği büyük bölümü ise şehir merkezi ile ilçe arası ve benim yurtiçi seyahatlerim.yol bilgisayarını hep kullanırım sadece performanslı zamanlar haricinde.

    antiochos ben de günlük yüz km civarında yol alıyorum.ortalama 100 kmde 9-10 ytl arasında mazot yakıyor.ama kayseride trafik istanbul,ankara gibi yoğun değil.

    araba memnuniyetime gelince punto genel olarak iyi bir araç.ekonomik,performanslı(zannediyorum sınıfında dereceye girer),kullanımı kolay(özellikle city seçenekli direksiyondan dolayı),yol tutuşu focus kadar değil ama yinede virajalarda insanı korkutmuyor yani fena değil,ilk alış fiyatı alınabilir sınırlar içinde.zannediyorum yürüyen aksamı gayet sağlam.bana 1.5 yıl içinde önemli bir sorun çıkartmadı.

    sevmediğim yanları çok kalitesiz iç malzeme ve buna bağlı ilerleyen zamanda çıkan tıkırtılar buda biz Türk tüketicisinin kaderi(yollardan dolayı).esp,asr gibi seçeneklerin multijete konmaması.çok küçük yan aynalar,arka camların elektirikli olmaması.

    servis masrafları.

    10.000.km yağ filtre değişimi .....50-60 ytl

    20.000.km periyodik bakım..........140-160 ytl

    mtv 2005 toplam tutarı:280 ytl civarı.

    Abi çok saol çok yardımcı oldu, gerçekten çok iyi yakıyormuş.
    Bir soracağım var, araç biraz yüksek rüzgar yiyomu çok nasıl o konuda ne dersin?




  • sayın jackdaniels hocam bişey sormak istiyorum bi arkadaş bana virajlarda getz savruluyormuş dedi bu konuda fikrini almak istiyorum birde fanatik getz ci olmana rağmen ford fiesta dizel ve fiat punto ile getz i karşılaştırmanı istiyorum eğer bi fikrin varsa bu sıralar bende bi getz almayı düşünüyorumda ....
  • 1 aydır dizelgetz kullanıyorum.Bu konularda cok tecrubeli degilim ama Yol tutusunun iyi oldugunu soyleyebilirim.
    Araba virajlarda guven veriyor. Bunuda sert sayılabilecek suspansiyonlarına mevcut diyebilirim. Ama sert suspansiyonlar konfordan biraz ödün veriyor ve yoldaki cukurları falan hissediyosun biraz.
    Fiesta ve puntoyu ayrıntılı incelemedigim için o konuda ben yorum yapmak istemiyorum.
  • arkadaşlar foruma biraz geç katıldım o yüzden sorma gereği duyuyorum daha önceki mesajlarda getz in yakıt tüketiminden bahsedilmiş kimi 110 demiş kimi 150 demiş bu rakamlar getz in benzili modeli için mi yoksa dizel modeli için mi? bu arada getz in dizelini mi öneriyorsunuz benzinlisinimi? evden işe işten eve gidecek birisi için yaılda birde tatile 1500 km yapacak hangisi daha avantajlı olur acaba....
  • yılda 40.000-50.000 km yapacaksan dizel al. ama işe gidip gelmek içinse benzinli aracları tercih etmelisin. yoksa dizel arabalarda daha fazla zarara uğrarsın.
  • bence her sartda dizel almalısın. Alırken pahalı alıyosun ama satarkende pahalıya satıyosun. Pek zarar etmiyosun anlayacagın. Tek zararın dizellerin periyodik bakımları benzinlilere gore biraz pahalıymıs ama cok onemli bir fark yok.
    o verilen degerler dizel getz için. Benzinlisi galiba 7-8litre yakıyomus 100km de.
    Benim dizel getz 5- 5,5 litre arası yakıyo genelde. Uzun yolda bu daha da dusebiliyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

    bence her sartda dizel almalısın. Alırken pahalı alıyosun ama satarkende pahalıya satıyosun. Pek zarar etmiyosun anlayacagın. Tek zararın dizellerin periyodik bakımları benzinlilere gore biraz pahalıymıs ama cok onemli bir fark yok.
    o verilen degerler dizel getz için. Benzinlisi galiba 7-8litre yakıyomus 100km de.
    Benim dizel getz 5- 5,5 litre arası yakıyo genelde. Uzun yolda bu daha da dusebiliyor.

    +1

    hocam Getz in benzinlisine girmeyin çok yakıyormuş dizeli ucuz zaten.
    Ama en iyi dizel Multijet
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tekcig

    sayın jackdaniels hocam bişey sormak istiyorum bi arkadaş bana virajlarda getz savruluyormuş dedi bu konuda fikrini almak istiyorum birde fanatik getz ci olmana rağmen ford fiesta dizel ve fiat punto ile getz i karşılaştırmanı istiyorum eğer bi fikrin varsa bu sıralar bende bi getz almayı düşünüyorumda ....



    ben dizel kullanıyorum ve yine kesinlikle ne olursa olsun dizel derim.benim yol üzerindeki virajlara birazda f1 den etkilenerek hep hızlı girerim yani sağa dönüşte sol şerite geçerek 80 le filan viraja girer çıkışta tekrar sol şeritte olurum ve virajlar keskin olmasına rağmen kaydığını görmedim.yalnız

    bazı virajlarda veya düz yolda yol üstünde tümsek gibi şeyler olduğunda araba kafadan kayıyor bunu daha önce yazmıştım forumdaki arkadaşlardan biri bu durumun küçük araçlar için normal olduğunu söyleyince rahatladım.

    kıyaslamaya gelince fiesta çok takoz ve düz olmasına rağmen getzden çok pahalı.punto ise bence(bence)paliodan çok fazla bi farkı kalmadı onun yerine palioyu tercih ederim.bence getz ve palioyu fiyat donanım olarak kıyasla deneme sürüşü yap. ondan sonra tercihini yap .ben getz modellerinden sunrooflu olanını tercih ederim açıkçası çünkü getzde olan görüş ferahlığı ve iç hacim(özellikle ön taraf-banada orası lazım zaten arkada oturmuyorum çünkü)hiç bir araçta yoktur bence.zaten beni paliodan sıyrtan o oldu normalde ben palio almaya gidiyodum getzi fiyat donanım ve ön konsolun beni boğmadığını görünce palioyu falan unuttum.


    yakıt olayına gelince ben günde 5 gidiş 5 de geliş 10 km falan kullanıyorum.yani daha motor ısınmadan işte oluyorum ve ben aracı 3000-3500 devirlerde kullanıyorum.o yüzden benim araç 150 civarı yakıyor .ama diğer arkadaşlar demekki şehir içi bile olsa 30-40 km yapıyolar o yüzden olabilir.mesela bende yakacıktan çıkıp durmadan bakırköye gittiğimde 120-130 la gittiğim halde yol bilgisayarında 5.5 litreyi görüyorum fark bu sebeple olabilir.ayrıca geçen ayın 10 unda aldığım depo daha bitmedi 100 km si var nerden baksan bu pisikolojiyi hiçbişeye değişmem valla




  • quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos


    quote:

    Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

    bence her sartda dizel almalısın. Alırken pahalı alıyosun ama satarkende pahalıya satıyosun. Pek zarar etmiyosun anlayacagın. Tek zararın dizellerin periyodik bakımları benzinlilere gore biraz pahalıymıs ama cok onemli bir fark yok.
    o verilen degerler dizel getz için. Benzinlisi galiba 7-8litre yakıyomus 100km de.
    Benim dizel getz 5- 5,5 litre arası yakıyo genelde. Uzun yolda bu daha da dusebiliyor.

    +1

    hocam Getz in benzinlisine girmeyin çok yakıyormuş dizeli ucuz zaten.
    Ama en iyi dizel Multijet


    +1 bende 1 aydır getz dizel kullanıyorum 1400 cc benzinli bir araca göre dizel ortalama bugünki fiyatlatla 4-3 ykr/km (km 1 ykr amortismanı+bakım farkı dahil) daha ekonomik 20000 km yapsanız yılda 600-800 ytl yakıt tan kardasınız

    ki kaldıki 2. eldede fiyat fark ediyor




  • beyler benim araç 300 km de yeni... 30 da doldurdum depoyu... yakıt göstergesi 3/4 tü tam 230 km deyken yani çeyrek depoyla (gösterge tam gösteriyorsa) 200 km bu da 5 litre/100 km eder. ne 13 litresi 7 litre nedir? sizin araçta sorun var hemen bir servise götürün!
    şu var... abi lastik janta alışsın diye 35 33 basmışlar lastiklere... bu yakıt tüketimini azaltır bir miktar. ama rodajı bitmedi bitince daha azalır bir de rodajda oldugu için talimatnamelere uygun kullanıyorum biraz da onun için yüksek. Bu 5 lt şehir içi ama batı ankara, yani şehir dışı sayılır karma ile şehir dışı arası.
    Ben pek memnunum. Yani diğer dizellere de baktım. en iyisi bu 24 milyara. o yüzden getz ci oldum. yoksa getz diye şartlandığım için değil.
    Benim bildiğim crdi üstüne yeni teknoloji yok! mültijet dediğiniz crdi nin farklı adlı olanu başka bişi değil. Performans derseniz... 3000 devri geçmememe rağmen (malum rodaj) çok iyi.
    Yanlız şöyle bir sorun var arabada... araba 6 vitesli gibi. vites aralıkları şehir içi için çok açık. yani 5. vitesi 6. vites gibi düşünün... 4. vitesi 5 gibi ilk 3 vitesin aslında 4 vitese dağınık olması gerekiyor şöyle ki...
    benzinli 1,5 accent vardı: 5. vites 2500 devirde 90 idi hız, bunda 4. vites 2500 devirde 90.
    araba zorlanıyo 4 te azıcık, 5 te biraz çok hafif belli belirsiz rampa varsa eger 2000 devirde. 2 de 3 te 1500 devire bile inabiliyorsun... yani motoru da tam anlayamadım. 4-5 te biraz azıcık edim ama benzinlinin sarsıntıya girmesi gibi değil... daha farklı... rodaj dolmadığı için fazla inmiyorum aşağı devirlere de.
    yol tutuşu daha kötü bekliyordum. çok zorlamadım biraz zorladım ama yinede 35 33 psi basılı lastikle kayma yapmadı hankook lastik. daha kötü bekliyodum açıkçası yol tutuşu memnunum.
    Ha bu arada, arabanın kitabında 3,7 litre 100 km yazıyo... ben 1.5 benzinli accentle ki 5,6 yazar. 70-75 le gittim geldim ankaradan antalyaya tatile, para yoktu bi de merak ettim denemek istedim. 4.98 gibi bir değer yakaladım. 70-75 ama, arada bir 3. viteste 110 km hızda rampa çıktığım da oldu. 3.7 yi tuttururum sanıyorum dayanabilirsem... ama çok ceza yiyecekmişim gibi geliyo... farketmeden hızlanıyo araç. gaz pedalı da 2 kademeli gibi... yada ben turbo dizel yeni kullandığım için öyle geliyo...
    gaza biraz basıyorsun hızlanıyor, biraz daha ittirince moturun sesi değişiyor atlıyor araba ileri...


    bunun dışında 1. viteste dik yokuşta özellikle kalkarken sorun oluyor... ağır ya araba, ilk kalkışta hızlanamıyor... yüksek devire getirip, yarım debriyaj lazım oluyor... vites aralıklarını söylemiştim 1 de o yüzden yüksek sanırım ondan oluyor.
    sessiz... o dizel sesi alçak hızda duyuluyor... ama yüksek hızda rüzgar sesinden başka duyulmuyor...

    hiç klimalı araba kullanmadım ama klima zor-yavaş sogutuyo gibi geldi.




  • 13 benzinli için dur kalk değeri çok normal. 7 dizel için dur kalk buda normal.
    kimsenin arabada sorun yok. tek sorun milletin şehiriçi diye verdiği değerlerin şehiriçi kriterlerine uymaması.
    şehirden şehirede fark var. istanbulun içinde merter trafiğiyle cebelleşen ile senin yakıt tüketimin tabi aynı olmaz. getz kesinlikle tutumlu ve performanslı bir araç, tabi kendi segmentinde .

    getzi çekemeyenlerin desteksiz sıkmaları yüzünden forum karışıyor. buda getzin başarısını çekemeyen şer odakları yüzünden ahahha

    getz yokuşta çok ii kalkıyor kaldırmasını bilen kaldırıyor yani, klima segmente göre ii soğutuyor. arabanın rengi koyu ise +3 derece oynar yazın. birşeyi ilk kez kullanırken ansıl oluyorda az soğutuyıor denilebiliyor. sanki başkasının ne derece soğuttuğu veride , ona nazaran azlık çokluk veriliyor. neyse. hayırlı olsun ii araba , kıskananlar çatlasın abi. yaşasın getz cumhuriyeti , valla gıcık oldum fun club kurup mangal partisi yapıcam , pirzola kemiklerinide çekemeyenlere atıcam, nede olsa beyez şahin tipliyiz

    quote:

    Orjinalden alıntı: ulask

    beyler benim araç 300 km de yeni... 30 da doldurdum depoyu... yakıt göstergesi 3/4 tü tam 230 km deyken yani çeyrek depoyla (gösterge tam gösteriyorsa) 200 km bu da 5 litre/100 km eder. ne 13 litresi 7 litre nedir? sizin araçta sorun var hemen bir servise götürün!
    şu var... abi lastik janta alışsın diye 35 33 basmışlar lastiklere... bu yakıt tüketimini azaltır bir miktar. ama rodajı bitmedi bitince daha azalır bir de rodajda oldugu için talimatnamelere uygun kullanıyorum biraz da onun için yüksek. Bu 5 lt şehir içi ama batı ankara, yani şehir dışı sayılır karma ile şehir dışı arası.
    Ben pek memnunum. Yani diğer dizellere de baktım. en iyisi bu 24 milyara. o yüzden getz ci oldum. yoksa getz diye şartlandığım için değil.
    Benim bildiğim crdi üstüne yeni teknoloji yok! mültijet dediğiniz crdi nin farklı adlı olanu başka bişi değil. Performans derseniz... 3000 devri geçmememe rağmen (malum rodaj) çok iyi.
    Yanlız şöyle bir sorun var arabada... araba 6 vitesli gibi. vites aralıkları şehir içi için çok açık. yani 5. vitesi 6. vites gibi düşünün... 4. vitesi 5 gibi ilk 3 vitesin aslında 4 vitese dağınık olması gerekiyor şöyle ki...
    benzinli 1,5 accent vardı: 5. vites 2500 devirde 90 idi hız, bunda 4. vites 2500 devirde 90.
    araba zorlanıyo 4 te azıcık, 5 te biraz çok hafif belli belirsiz rampa varsa eger 2000 devirde. 2 de 3 te 1500 devire bile inabiliyorsun... yani motoru da tam anlayamadım. 4-5 te biraz azıcık edim ama benzinlinin sarsıntıya girmesi gibi değil... daha farklı... rodaj dolmadığı için fazla inmiyorum aşağı devirlere de.
    yol tutuşu daha kötü bekliyordum. çok zorlamadım biraz zorladım ama yinede 35 33 psi basılı lastikle kayma yapmadı hankook lastik. daha kötü bekliyodum açıkçası yol tutuşu memnunum.
    Ha bu arada, arabanın kitabında 3,7 litre 100 km yazıyo... ben 1.5 benzinli accentle ki 5,6 yazar. 70-75 le gittim geldim ankaradan antalyaya tatile, para yoktu bi de merak ettim denemek istedim. 4.98 gibi bir değer yakaladım. 70-75 ama, arada bir 3. viteste 110 km hızda rampa çıktığım da oldu. 3.7 yi tuttururum sanıyorum dayanabilirsem... ama çok ceza yiyecekmişim gibi geliyo... farketmeden hızlanıyo araç. gaz pedalı da 2 kademeli gibi... yada ben turbo dizel yeni kullandığım için öyle geliyo...
    gaza biraz basıyorsun hızlanıyor, biraz daha ittirince moturun sesi değişiyor atlıyor araba ileri...


    bunun dışında 1. viteste dik yokuşta özellikle kalkarken sorun oluyor... ağır ya araba, ilk kalkışta hızlanamıyor... yüksek devire getirip, yarım debriyaj lazım oluyor... vites aralıklarını söylemiştim 1 de o yüzden yüksek sanırım ondan oluyor.
    sessiz... o dizel sesi alçak hızda duyuluyor... ama yüksek hızda rüzgar sesinden başka duyulmuyor...

    hiç klimalı araba kullanmadım ama klima zor-yavaş sogutuyo gibi geldi.






  • hakkaten getz kullananlar kıroymus. sabah sabah okudum nevrim dondu walla.
    Devlet memurları surunuyor anca getz alıyor. Ondan sonra bu insanlara kıro deniyor. Bırak arkadasım, umarım yaptıgı hatayı anlar arkadasımız.
  • Selam ben 7 aydır getz dizel kullanıcısıyım. Genel olarak arabadan memnunum yalnız yakıt konusunda tereddütlerim va. Araba 7500 de 20 milyonluk eurodizelle 110 120 km gidebiliyorum şehiriçi. Göstergede de 8 l. görünüyor. Bu hiç normal olmasa gerek. ne dersiniz?
  • lelion senin araba anormal fazla yakıyomus. Bence bi servise gotur goster arabayı.
  • 20 milyonluk eurodizel... 9.2 litre eder...
    2000-2500 devir arası git hızlanmadığın zaman.

    ama yinede anormal! servise git bir sorun olması lazım!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lelion

    Selam ben 7 aydır getz dizel kullanıcısıyım. Genel olarak arabadan memnunum yalnız yakıt konusunda tereddütlerim va. Araba 7500 de 20 milyonluk eurodizelle 110 120 km gidebiliyorum şehiriçi. Göstergede de 8 l. görünüyor. Bu hiç normal olmasa gerek. ne dersiniz?



    yol bilgisayarı fazla gösteriyor her zaman.anca anlıkta anlayabilirsin net yakışını.benimkide 8.2 filan gösteriyor ama depoyu fulleyip hesapladığımda 7.3-7.4 civarı yakıyor hep.
  • Jack hocam senin araba da 7 litre civarı yakıyo diyosun ya acaba getz yenilendikten sonra (mp3 calar vs.) motorda ve sanzıman oranlarında da degiştirme yapılmıs olabilirmi. Cunku ben hiç 7-8 litre yakacagını ongormuyorum bendeki getzin.
    lelion arkadasın da getz'i makyaj gecirmemiş getz heralde. Bu tuketim farkı tabiki istanbul-ankara arası farkediyodur ama yenilenen getzlerde tuketim daha dusuk gibi geldi bana forumdan okuyunca. Sen ne dersin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se®k@n -- 20 Temmuz 2005, 12:41:58 >
  • valla bilemiyorum çünkü ben arabayı tam şehir içi kullanıyorum.yani 5km git 5km gel bitti.yani motor ısınmadan varıyorum.arada birde 1-2 yere gidiyorum.istanbulda millet bi çıkıyo 100 km yol yapıyo bi anda ondan sonra istanbul içinde kullandığı için şehir içi diyo.benim palioda 100 kmde 11.5 litre yakıyodu kimse inanmıyodu.o yüzden bana göre normal değer ama bi daha servise götürecen arabayı getzin arka balataları yenilemiş hyundai benimkilerde geliyo yoldaymış. gelince haber verecekler o zaman bu yakıt işinede baktıracam.
  • Sen ceza almadın mı ya
    Adam forumda küfür ediyor kaç kişi şikayet etti ceza almadımı =?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.