Şimdi Ara

hyundai getz 1.5 crdi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
0
Favori
61.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    Sen ceza almadın mı ya
    Adam forumda küfür ediyor kaç kişi şikayet etti ceza almadımı =?



    işine bak sen bulaşma bana.uğraşamam senle.hem ben senin yaptığından daha az bişey yapmadım.
  • forumun en saygın şahseyitlerindendir jackdaniels
    quote:

    Orjinalden alıntı: JackDaniels


    quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    Sen ceza almadın mı ya
    Adam forumda küfür ediyor kaç kişi şikayet etti ceza almadımı =?



    işine bak sen bulaşma bana.uğraşamam senle.hem ben senin yaptığından daha az bişey yapmadım.
  • tabi bazılarına GETZ GİRDİ demek çok saygınlıktır...

    Yada Getz kullananlar saygındır öyle mi düttürüleyla?

    Adam küfürbaz...

    BEn bir kişiye küfretmiş miyim sor bakalım Jack D.?

    Çok saygın şahsiyet ama bir sen biliyon saygınlığını benim konuştuğum kişiler pek öyle demiyor...
  • tamam kardeşim kapat bu konuyu artık derdin ne senin konuştun konuştun olmadı topic açtın kilitlediler.kimin ortalığı karıştırdığı belli.üstüme gelmeseydin yemezdin lafı.azcık gerçeklik sahibi insan anlar kimin ne olduğunu daha ne uzatıyosun.
  • ben laf falan yemedim ...
    Esas lafı sen yedin de görmedin sen... Ceza yiyesin diye sırf kaldırılmasını rica ettim keşke demeyeydim kalsaydı ...
  • jack'ın 5 km lik yolda daha motor ısınmadan 7.2-7.3 ü normal yani anlaşılır da...

    öbür arkadaşınki baya anormal aynı şartlarda kullanmıyorsa...

    bende yeni aldım ama 1 yılda o kadar değişiklik olacağını sanmam...

    kullanılan teknoloji aynı belki 0.1-0.2 lik ayar değişiklikleri olabilir en fazla!

    saygılar
  • http://www.milliyet.com.tr/content/otomobil/oto023/oto54.html

    "Getz'in 1.3 lt. motorunun gücü, 82'den 85 HP'ye çıkmış. Maksimum hızı ve çekiş gücü artarken, tüketimiyse, 100 km.'de 5.7 lt. veriliyor. Aynı şekilde 1.5 lt. dizel motorunda da ufak değişiklikler yapılıp, çekiş gücü (torku) yükseltilirken, yakıt tüketimi bir miktar daha azalmış."

    dediğim gibi 0,1-0,2 ya etkiler ya etkilemez tahminen
  • herkese merhaba forumu yeni gördüm bende yaklaşık 6 aydır getz crdi kullanıcısıyım yaklaşık 3 aydır arka fren balatalarından belediye otobüsü gibi ses geliyor şimdiye dek tuzladaki merkez sevis dahil 4 tane gaha servise gittim koreden geliştirilmiş fren sistemi bekliyorlarmış bu hata 2005 getz crdilerin çoğunda varmış. daha ne kada bekliyeceğim belli değil, ayrıva el freni ayar kaçırıyor, yolcu güneşliği bozuk, direksiyon kitlenmiyor ve en önemlisi 8.9 un altına düşmüyor. genel merkezde yakıt sorunumu söylediğimde aynı km sıfırlar gibi yakıt göstergesinide sıfırlamam gerektiğini zamanla çipin dolup kendini kitlediğin söylediler, hyundai değil 5 , 10 senende garanti koysa beş para etmez. arka frenlerden gelen ses beni mahvetti hergün trafikte evden işe işten eve 100 km yol yapıyorum ve kafam artık iflas etti bu sesten, bu sorunu yaşayan varsa lütfen yardımcı olsun.



    Not: bu arabayı almam zoraki oldu çünkü önceki arabam accent 1.5 GT (tek kapı) idi , arabayı 70 binde sattım araba aldığım ilk günden beri 3. vitese geçerken cortluyordu garanti kapsamında ve sonrasında kimse yapamadı, ama allah için arabanın şekli şemali 10 numaraydı, biraz yakıyordu ama iyiydi arıza olmasıydı değiştirmezdim. Araba kupon araba olduğu için kimse para vermedi tabiki herzamanki gibi en iyi parayı yine takasta saydılar. Sonuç: ARIZALI GETZ CRDİ Bana biakıl verin lütfen çok dertliyim!!!!




  • Aha efsanevi mükemmel getz e bak Allah yardımcın olsun
  • muratnukan geçmiş olsun şansın yokmuş heralde sorunlusu denk gelmiş...

    arka frenlerini parça gelince değiştirecekler mi? ne dediler

    aklımızda olsun da bizde de çıkarsa aynı sorun bizde değiştirtelim
  • sahi yakıt tüketimin ne?
    bide sorun arka diskte mi balatada mı?
  • arka balatalarda.daha öncede yazdım hyundainin kronik arka balata sorunu var.benim araçtada vardı aynı problem.birden ortaya çıktı servise gittim değiştiler yine azda olsa devam etti.tuzladaki mekez serviste konsinye balata taktılar şu an ses yok gibi çok dikkatli dinlersen bazen belli oluyor.aynı şekilde banide aradılar koreden yeni balata geliyomuş gelince haber verecekler değiştirecekler.

    en azından adamlar iligileniyor arayıp soruyolar.307 lerinde inanılmaz sorunları var ama kimse bukadar üstelemiyor hala çatır çatır satıyo adamlar.
  • birde şöyle bir sloganda bulabiliriz.

    getz in balatası varsa corsanın direksiyon kutusu var.

    corsa sahiplerinin haline acıdım valla.en azından hyundai ilgileniyo.zavallı corsa sahipleri sahipsiz ortada kalmışlar.sevabına hyundai ye desemde baksa adamların arabalarına.

    http://www.sikayetvar.com/index.php?ara=corsa&loc=ara
  • Aha bu mudur? Ballandıra ballandıra bitiremediğiniz Hyundai her tarafı dökülüyor...
  • yok kardeşim yok dünyaya at gözlüğüyle bakan insanlara söyleyecek bişeyim yok istediğinizi yazın.bıktım çoluk çocuğa izahat yapmaktan derdim neki benim.

    motorsporlar bölümü getz düşmanlığı bölümüne döndü bu tipler yüzünden.adamlar bayrak alıp sokağa çıkacak oldular nerdeyse.böyle rezalet görmedim.bence buraya girebilmek için kimlik fotokopisi istensin artık.lise öğrencileri ile tartışıyoruz adamlar araba görmemiş hayatında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackDaniels -- 22 Temmuz 2005, 15:30:52 >
  • yakıt tüketim 8.9 ile 11 arası değişiyor tabi yakıt tüketimi çipini sıfırladıktan sonra tabi bide araba 18.000'e geldi onunda etkisi var herhalde sevisten çıkınca düzelir. Sıfırlamadan evvel hep 7.5 gösteriyordu kitlendi adeta. benim ses balatalardan geliyor. ama servisin birinde boşuboşuna diskleri tornaya soktular ötekisinde arka balataları değiştirdiler ama yine aynı. bu koreden gelicek olan GELİŞTİRİLMİŞ FREN SİSTEMİ içerisinde 12 tane bilya balata disk falan filan bi sürü şey saydılar senin anlıyaağın herşeyi değiştiriyoar. Ben Bıktım hyundaiden 5 taksidim kaldı sonra değiştirecem inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratnukan -- 25 Temmuz 2005, 10:28:58 >




  • Mesajım niye silindi?
    Üstelik küfür ve hakaret de icermiyordu
    Bu donanim haber forumu iki üç kişinin tekelinde ise,
    sadece onların fikirlerini duyurmaksa amaç bir daha yazmıyorum da,
    okumuyorum da bu forumu....
    işinize gelmeyince silin mesajları , oh ne güze......
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muratnukan

    yakıt tüketim 8.9 ile 11 arası değişiyor tabi yakıt tüketimi çipini sıfırladıktan sonra tabi bide araba 18.000'e geldi onunda etkisi var herhalde sevisten çıkınca düzelir. Sıfırlamadan evvel hep 7.5 gösteriyordu kitlendi adeta. benim ses balatalardan geliyor. ama servisin birinde boşuboşuna diskleri tornaya soktular ötekisinde arka balataları değiştirdiler ama yine aynı. bu koreden gelicek olan GELİŞTİRİLMİŞ FREN SİSTEMİ içerisinde 12 tane bilya balata disk falan filan bi sürü şey saydılar senin anlıyaağın herşeyi değiştiriyoar. Ben Bıktım hyundaiden 5 taksidim kaldı sonra değiştirecem inşallah.

    Ben bu kadar sorunlu bir araç olduğunu bilmiyordum şaştım kaldım...
    Hocam baksana foruma Getz de Getz tutturuolar, sen bunu birine bir güzel kakalarsın




  • quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    Aha efsanevi mükemmel getz e bak Allah yardımcın olsun


    hocam niye bu kadar sinirleniyorsun, getz de diğerleri gibi mükemmel değil. Ben foruma üye olup bu topici actım ve kullanıcıların ne düşündüklerini görmek istedim. Kısa bir süre sonra da (kendi çapımda diğer firmalara tepki olarak) aracı aldım. 4000 km oldu. Daha önce kullandığım focus, astra ve golf ü de eleştirdiğim gibi şimdi bu aracı da rahatlıkla değerlendirebiliyorum. Bana göre:

    eksileri: Direksiyon sistemi hiç başarılı değil / sert süspansiyon sebebiye arkada oturanlar zıp zıp zıplıyorlar / 5.nci vitesten 4.ncü vitese ani küçültme yaparken vites yolunu tutturmak biraz gıcık veriyor ama sanırım zamanla alışılabilir / müzik sistemi çok çok iyi değil / ön göğüs dışında kapılardaki plastik kalitesi zayıf / yol bilgisayarının çalışma mantığı anlamsız, hiç koymasalardı da olurmuş / kasisler olan uzun yollarda arabayı biraz sıkı tutmak gerekiyor.

    artıları: Çekiş gücü çok güzel / Sınıfına göre çıkabildiği sürat ve bu süratteki sessizliği gerçekten çok çok başarılı / ***fiyatı ve sunduğu donanım*** (bendeki full 26.000 ytl) / bagaj küçük ama iç mekan eski focusum kadar, özellikle arka koltukta ve arkadaki diz mesafesi /

    Sonuç olarak makul fiyata MP3+sunroof zevkini (zira diğer markalar uçuk fiyatlara sattıkları en üst donanım versiyonlarına koyuyorlar bunları sadece) ve dizelin ekonomisini yaşamak isteyenler için gerçekten kullanımı zevkli ve hesaplı bir araba ama kalite yönünden çok yüksek beklentileri olanlara hitap etmiyor diyebilirim. saygılar...




  • Oh be objektif bir yorum.. Helal olsun hocam forumda yenisin ama nasıl biri olduğun anlaşılıyor.. Fakat sunroof olayına katılmıyorum bence daima opsiyonel olması lazım, en üst modelde bile, mp3 çalar olayı iyi ama müzik sistemi iyi değil ki.. yani daha ucuza uyduruk kaset çalar koysa, onu söküp kaliteli bir sistem monte edilmesi daha mantıklı olurdu.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.