Şimdi Ara

hyundai getz 1.5 crdi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
0
Favori
61.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benimkiyle aynı yakıyo ozaman demekki. sendemi kısa mesafede kullanıyorsun.
  • getz güzel araba iki kusuru bir arka diz mesafesi çok dar 180 lik 4 kişi zor sıgar arabaya..ikincisi de iç mekan işçilik kalitesi..diger yönleriyle çok iyi bir araç....
  • az önce servisten geldim.bu yağ olayını sordum.servisteki usta yağın çizginin ortasında olmasının normal olduğunu söyledi.çünkü karterin huni şeklinde olduğu için yağ dolu olmasına rağmen ortadaymış gibi göründüğünü topu topu 1/2 litre yağla full görüneceğini söyledi ve gerçektende 1/2 litre yağ koydular full gösterdi çizgi.yani çizgi aldatıyo biraz o yüzden iki çizginin ortasında olması normal arkadaşlar
  • Jack hocam bilgi için sagol. Demekki Bizim araba yağ eksiltmiyomuş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: amac22

    getz güzel araba iki kusuru bir arka diz mesafesi çok dar 180 lik 4 kişi zor sıgar arabaya..ikincisi de iç mekan işçilik kalitesi..diger yönleriyle çok iyi bir araç....


    beni de bu araçtan soğutan tek şey iç mekan - plastik kalitesi paliodan bile daha düşük
  • plastik kalitesi düşük falan değil öncelikle belirtmek lazım. palionun yanağından makas alacak kadar kaliteli, jack usta evet ben şehir içinde 35 gidiş 35 geliş toplam 70 km ortalama kullanıorum genelde , bazen 200 ü bukluo :) şehjir içinde mesai çıkışı saatlerinde kullandığımdan 200-300 kez en az dur kalk oluo abartısız. bu yüzden araba çok yakıyor. zati tüma rabalar yani dizeller bu seviyede yakıyor. geri kalanlar arabalarını övmek için şehirler arası yolda , yada şehir içi otobanda takıyolar 5 vitese 90 sabitle gidiolar , sonra onu şehir içi tüketim diye sunuyolar külliyen yalan. benim tarz kullanımda minimum yakıt tüketimi yük km de 7.0 - 7.5 arasıdır. 8 civarı normal karşılanmalıdır. benzinlide olsa bu tarz kullanım minimum 16 litre 1.6 motor için 24 litre 2.0 motor için . ki bunlarda minimumdur.

    anlayacağınız fark çok açık ortada. şehir içi değerleri dur kalk değerleri değildir. fabrika verileri ile reel çok farklı. getz ekonomik bir araba.




  • demek benimkide öle eksilticek yağ ilerledikçe. ii demek normali oymuş sağol jack usta
  • Şanslıyım iyi ki istanbulda yasamıyormuşum yoksa hayatta bukadar az yakmazdı demekki getz. Benim guzergahımda 20km gidiş 20km donus. ilk 15km de hiç ışık yok. Ve okula genelde mesai saatlerinde gitmiyorum.( ilk 15km de 80-90km 5. vites) O yuzden neredeyse sehirler arası gibi yakıyo getz :)
    Yakıtda tarafigin ve yolun durumu cok onemli tabi. Ben artık yakıtı olcmeyi bıraktım zaten. Çünkü arkadaslardan kimse inanmıyor

    Birde palstik kalitesini nasıl anlıyorsunuz. Benim bildigim malzeme kaliteliyse, tıkırtı yapmaz ve içeri ses almaz derler. İnanın Getz bu konuda çok iyi. Yalıtımı mukemmel diyebilirim.Zaten 23-24 milyarlık arabayla polo yada golf'ü kıyaslamak insafsızlık olur dusuncesindeyim.

    On kokpitin yapısı girintili cıkıntılı desene sahip bu nedenden mi kalitesiz plastik goruntusu veriyo diyosunuz. Gercekten plastik kalitesi nasıl anlasılır cok merak ediyorum. Nasıl anlasılır plastik kalitesi soyleyinde bizlerde bilgilenelim.




  • Elleyerek
  • arkadaşlar gecen hafta bende hyundai getz aldım ve yakıt konusunda eger bir fikir verecek ise


    herzaman kuıllandıgım yolda ve araclarımdaki yakıt durumunu vereyim

    çevre yolu ve şehir içi karma 40 km yol gidiyorum.

    renault safrane 2000 motor ile 8.5 lt
    renault broadway ile 6.8 lt benzin 8.5 lt LPG (1400 motor karbüratörlü)
    Hyundai Getz dizel 5.4 lt motorin

    degerler 100 km deki genel yakıt olayı


    aracları herzaman 2500 d/d kullanıyorum.
  • ya arkadaşlar bu lastiklerden memnunmusunuz. hyundai getzin lastikleri hoonkok , korenin sağlam bir lastik firmasıymış. bu lastikler hakkında bilgisi olan varsa yada değiştirmeyi düşünen varsa bi bilgi şeyettiriseniz çok şey olurum.
  • valla memnunum aslında ama aklıma takılan şey diyelim düz yolda giderken virajlarda falan asfalttaki sonradan yapılan yamaların üstünden geçtiğinde araba kayıyo gibi geldi bana.acaba sizdede öylemi.daha önce hiç dikkat etmemiştim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JackDaniels

    valla memnunum aslında ama aklıma takılan şey diyelim düz yolda giderken virajlarda falan asfalttaki sonradan yapılan yamaların üstünden geçtiğinde araba kayıyo gibi geldi bana.acaba sizdede öylemi.daha önce hiç dikkat etmemiştim


    zannediyorum aks mesafesi kısa tüm küçük araçların yaşadığı bir sorun bu.

    bende puntoda süratli girdiğim virajlarda aynı sorunu hissediyorum.sanki arka lastikler o tümsekte hafiften kayıyor gibi.

    lastikle alakası yok yani tamamıyla süspansiyon ve geometri sorunu
  • olabilir ama daha önce palioda kullandım ama onda hiç farketmedim.
  • j.daniels zannediyorum sizlerde dikkatli ölçüm yapan arakadaşlarsınız.

    bundan sonra ayakıt tüketimlerinizi çok uzun mesafelerde harcadığınız toplam yakıt cinsinden vermeniz mümkünmü.

    mesela ben 42.000.km nin toplam yakıt tüketimini biliyorum dolayısı ile 42.000.km için çok net tüketim değerleri verebilirim.

    sizlerde böyle yaparsanız daha gerçekçi ve bilimsel sonuçlara ulaşabiliriz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mab2003

    j.daniels zannediyorum sizlerde dikkatli ölçüm yapan arakadaşlarsınız.

    bundan sonra ayakıt tüketimlerinizi çok uzun mesafelerde harcadığınız toplam yakıt cinsinden vermeniz mümkünmü.

    mesela ben 42.000.km nin toplam yakıt tüketimini biliyorum dolayısı ile 42.000.km için çok net tüketim değerleri verebilirim.

    sizlerde böyle yaparsanız daha gerçekçi ve bilimsel sonuçlara ulaşabiliriz.

    Punto nun tüketim değerlerini verirsen çok memnun olurum. Benim aklımdaki 2. alternatif olduğu için, Corsa ve Punto ikisi aynı motoru Multijeti kullanıyor, ve genel izlenimin nasıl? Memnun musun? Yol tutuşu vs. Biraz bilgilendirebilirsen sevinirim




  • olabilir tabi aldığım her yakıtı yazıyorum.toplamına bakarım bi ara
  • 18 ocaktan beri 700 liralık mazot almışım ve arabam depodaki mazotuda gittik sayarsak 4900 km de.
    2.16 desek mazotu 7 litre oratlamam.151 bin lirada ortalama yakıt sarfiyatı oluyor.ama bu değerlerin %90 5km lik normal gidiş geliş güzergahımda yaptım.gittiğim en uzak yol 3-4 defa yakacık-bakırköy oldu oda 50 km.yani daha uzun yol deneyimi yok arabanın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackDaniels -- 2 Temmuz 2005, 15:36:46 >
  • bende tam hesap çıkartınca net değerleri yazarım.

    ayrıca bilgi vermeyede çalışırım.
  • benim hesaplar:

    40.952 kmde..........................1855 lt.

    100 kmde .............................4.53 lt

    yani ortalama her yüz km.de 4.53 lt yakıyor.tabi bunun bir bölümü kayseri şehir içi trafiği büyük bölümü ise şehir merkezi ile ilçe arası ve benim yurtiçi seyahatlerim.yol bilgisayarını hep kullanırım sadece performanslı zamanlar haricinde.

    antiochos ben de günlük yüz km civarında yol alıyorum.ortalama 100 kmde 9-10 ytl arasında mazot yakıyor.ama kayseride trafik istanbul,ankara gibi yoğun değil.

    araba memnuniyetime gelince punto genel olarak iyi bir araç.ekonomik,performanslı(zannediyorum sınıfında dereceye girer),kullanımı kolay(özellikle city seçenekli direksiyondan dolayı),yol tutuşu focus kadar değil ama yinede virajalarda insanı korkutmuyor yani fena değil,ilk alış fiyatı alınabilir sınırlar içinde.zannediyorum yürüyen aksamı gayet sağlam.bana 1.5 yıl içinde önemli bir sorun çıkartmadı.

    sevmediğim yanları çok kalitesiz iç malzeme ve buna bağlı ilerleyen zamanda çıkan tıkırtılar buda biz Türk tüketicisinin kaderi(yollardan dolayı).esp,asr gibi seçeneklerin multijete konmaması.çok küçük yan aynalar,arka camların elektirikli olmaması.

    servis masrafları.

    10.000.km yağ filtre değişimi .....50-60 ytl

    20.000.km periyodik bakım..........140-160 ytl

    mtv 2005 toplam tutarı:280 ytl civarı.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.