Şimdi Ara

Hyperx Cloud II Kullanıcı incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
2
Favori
36.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar. Kulaklıkla ilgili internette çok fazla veri bulamadığım için buraya yazıp oyuncu headseti alacak / almayı düşünen arkadaşlara faydalı olmak istediğimden, bu konuyu açıyorum.

    Öncelikle ürünü webdenal'dan aldığımı söylemeliyim. 1 gün içerisinde Ankara'ya yolladılar ürünü yani siparişimin ertesi günü elimdeydi kulaklık bu yüzden helal olsun öncelikle adamlara.





    KUTU AÇILIMI

    Ürünün kutusunu görünce bile kulaklığa verilen değeri ve kaliteyi hissediyorsunuz. Bilgisayarımı toplarken o kadar donanım aldım ancak Hyperx bu konuda aşmış diyebilirim. Gerek kutunun malzemesi gerek kutu içerisinde aleti koruyan sünger, üzerindeki kağıt, parçaların dizilimi vs. vs. her şeyiyle mükemmeli yakalamışlar. Adamlar uçak jakı ve taşıma çantası bile koymuşlar. Hatta iyice abartıp deri kulaklıkların yanısıra sünger olan yedeklerini de koymuşlar. Bunlar çok güzel ayrıntılar gerçekten. İşte burada fotoğrafları;

    https://store.donanimhaber.com/ef/87/e1/ef87e1050d560761bd9a9fce6211343e.jpg


    https://store.donanimhaber.com/10/40/f1/1040f13eefb9065b387e38f6ab77ea9f.jpg

    https://store.donanimhaber.com/1d/1b/d3/1d1bd373a20c007b95f31f3e2ed74c00.jpg

    https://store.donanimhaber.com/19/83/01/1983016ed2097179436d6e30cdc92b36.jpg

    https://store.donanimhaber.com/92/fb/fa/92fbfa752ad405773b1262f5690301a3.jpg







    MALZEME KALİTESİ

    Ürünün önemli her noktasında aliminyum kullanılmış (kafa bandı kısmında ve kulaklıkları tutan kırmızı kısımda. Yani genel olarak iskelet aliminyum hatta hyperx logosunun olduğu siyah elips şeklindeki parçalar bile aliminyum. Bu açıdan oldukça sağlam hatta beklenmedik derecede sağlam olduğunu düşünüyorum çünkü bundan önce almayı düşündüğüm Plantronics 788 modelinde herkes kulaklığın birkaç ay içinde kırıldığından şikayetçiydi. Logitech 430 da çok oynak bir şeydi ve amazon'da 50 dolara satılan ürünün Türkiye'de Vatan ve Teknosa gibi neyse küfretmeyeceğim güya ucuz satış yapan yerlerde 300 liraya satılması içime sinmemişti. Cloud 2 Amazon'da bile 90 dolar, dolayısıyla fiyatını koruyan ve hakeden bir ürün. 430 gibi Türkiye hariç dünyanın her yerinde fiyatı yarıya inmiş eski bir ürün değil. Bu arada Cloud II'nin sağlamlığına kimsenin bir şey diyebileceğini sanmıyorum.



    SES KALİTESİ

    Ben sesle ilgili her şeye dikkat eden biriyim. Halihazırda Logitech'in 5+1 ses sistemini kullanmaktayım fakat %20 ses yüksekliğinde bile apartmanı ayağa kaldırabileceği için kulaklık aldım zaten. Herneyse, şu ana kadar Senheiser'ın pahalı kulakiçi modellerinden birini de kullanmış biri olarak Cloud II'nin ses kalitesine bayıldım. Bassları derinden geliyor ve güçlü, tizleri de aynı kalitede ve müzik ve oyun hatta filmlerde kristal temizliğinde ses alabiliyorsunuz. Kingston'un bu kulaklığının arkasında, headset'in üreticisi olan Qpad'in kaliteli bir modelinin bulunduğunu unutmayalım. Son sesi gayet yüksek (mesela 430'un düşüktü) ve bozmuyor kendini.

    Gelelim 7.1 surround ses olayına. CS, BF, GTA gibi oyunları oynuyorsanız nerden geldiği belli olmayan sesler yüzünden yüzlerce kez ölmüşsünüzdür. Bu tür surround sistemli kulaklıklar bunu önleyebiliyor. Bir önceki Snopy marka ucuz headset'imde örneğin GTA'da önüme bakarken arkadaki sesleri kesinlikle duymuyordum. Arkama uçak bile düşse çıt bile etmiyordu. Bunda öyle bir sorun yok, 7.1 butonuna bastığınız zaman farkı anlıyorsunuz ve oldukça katkısı oluyor.

    7.1 ŞART mı ya da gerçek bir ses sistemi gibi (örneğin kullandığım 5+1 gibi) ses veriyor mu? Hayır. Zaten bunun mantık olarak imkanı yok. Lakin sesleri kolayca ayırt ettirebilecek, yön tayin etmede oldukça faydalı olabilecek bir yapıda. Ürünün stereo ses kalitesi zaten harika bunu da belirteyim.

    Ek olarak, yanar dönerli ışıklı (Steelseries ve Razer'in yaptığı şatafatlı gösteriş manyağı ürünler gibi) bir kulaklık olmadığından mütevellit sokakta da kullanabilirsiniz. Kulaklığı ve ses kartı uzantısı modüler olduğu için gayet kolay bir şekilde dışarda kullanılabilitesi var.


    Ürünün Konsollara, Telefon ve tabletlere, televizyona ve MAC bilgisayarlara uyumlu olması hanesine bir artı daha yazdırıyor.

    Bir de bir oturuşta saatlerce takmama rağmen kulak ve kafamı ağrıtmadı hiç. Hafızalı sünger dalgasından kullanmışlar ve bu gerçekten sıradan kulaklıklara göre farkını hissettiriyor. Kafanızda yokmuş gibi sanki o derece.

    Pasif ses önleme olayına gelecek olursak şöyle örneklendireyim. Odanıza hırsız girse arkanızdan ne var ne yok toplasa götürse farketmezsiniz. Skype'da konuşurken kendi sesimin dozajını çok zor ayarlayabiliyorum çünkü kendimi de az duyuyorum.



    SON SÖZ


    Bu fiyat aralığında (webdenal'dan 320 liraya aldım) alınabilecek EN İYİ kulaklık olduğunu düşünüyorum. Almadan önce haftalarca farklı ürünleri araştırdığımı da söylemeliyim. Ürün verdiğiniz parayı kesinlikle hakediyor ve fazlasını bile veriyor. Özellikle onboard olmayan şekilde güzel bir ses kartınız yoksa Cloud II'nin kendi ses kartı ve yazılımı gerçekten başarılı. Keyifle kullanıyorum, alan kişilerin de öyle yapacağına eminim.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fabuloguz -- 27 Haziran 2015; 16:48:57 >







  • eğer bütce var ise bu gaming adı altında satılan kulaklıklara para vermeyin.

    bütce varsa

    ad500x-700x, hd558-559-579, dt990, fidelio x2,

    bütce yoksa

    superlux 668b, samson sr850

    kulaklıklarından birini alabilirsiniz.

    ortalama 40-50 ohm a kadar anakarttaki ses kartı işinizi görecektir. yüksek ohm için dac/amp şart tabi düşük ohm da ise daha kaliteli ses alabilmek için dac/amp tercih edebilirsiniz. veya içerisinde amp olan standart 100-200 liralık ses kartı bakabilirsiniz. fakat öncelik ayrı dac/amp olmalı.

    mikrofon için bazı kulaklık modellerinde v-moda BoomPro, diğerlerinde masaüstü mikrofon veya modmic tercih edebilirsiniz.

    ortalama 500-600 liraya superlux 668b, samson sr850 kulaklıkları ve bahsettiğim mikrofonlar ile cloud 2 dahil bütün gaming kulaklıklardan daha iyi ses alırsınız.

    oyun için 7,1 değil soundstage ve imaging tercih edilmeli. ve alacagınız kulaklık acık veya yarı açık olmalı..


    ama ışıklı mışıklı teneke 7,1 gaming kulaklık kullanacagım diyorsanız

    bütceye göre sırayla cloud2(takstar fasonu oldugundan), roccat khan aimo, astro a50 alabilirsiniz.
    Benim kulaklıkta geldi. Cloud 1. Şunu söyleyebilirm ki bu kadar övgü ve 100 doların altında piyasanın en iyisi tabirlerini sonuna kadar hak ediyormuş. Harika bir ürün. Hızlıal'dan aldım. Amazon fiyatı 80 dolar + 20 kargosu var 100 dolar ediyor. 280 lira. Hızlıal'da şu an indirimde 279 + siteye üye olunca 24 saat içinde kullanmalık 25 lira indirim geldi kargo dahil 262 TL'ye almış oldum. İlk kez yurt dışı fiyatından daha ucuz bir ürün almış oldum.
  • Yeni sipariş ettim bakalım şuanda olmasada ayın 11.den sonra ayrıntılı bi şekilde oyunlardaki performansını yazabilirim.
  • asasmert75 A kullanıcısına yanıt
    Surround destekleyen oyun sayısı çok az. Desteklemeyenlerde 7.1 zaten işe yaramıyor. GTA, BF, CS GO gibi oyunlarda gayet işe yarıyor ve harika olmasa da başarılı.
  • Ellerinize sağlik. Eksilerini de yazar misiniz tabii varsa :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde cs 7.1 i desteklemiyor demisti biri... Evde olmadigimdan girip bakamiyorum oyuna. Eger dogruysa 7.1 icin kulakliktan pek performans alamayiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakecharmer kullanıcısına yanıt
    Hiçbir oyunda 1500 liralara çıkıp Razer Tiamat tarzı kulaklıkların içerisinde birbirinden bağımsız küçük hoparlörler ve subwoofer tarzı olan ürünler almadığın sürece zaten mükemmel performans alınamaz.

    Hyperx Cloud II, 500-600 liralara kadar çıkan oyuncu kulaklıkları arasında en iyi seçenek olarak duruyor. Yazılımsal olarak destekleniyor 7.1 ve CS, BF gibi oyunlarda gayet yeterli.

    Zararı olmaz faydası olur her türlü yani. Ayrıca CS bugün desteklemiyorsa bile yaırn birgün bir patch ile giderebilirler sıkıntıyı.

    Ürünün hiçbir eksiği olduğunu düşünmüyorum bu arada. Her geçen gün daha çok sevdiriyor kendini kerata :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fabuloguz -- 28 Haziran 2015; 16:35:50 >
  • asasmert75 A kullanıcısına yanıt
    sanırım amazon'dan aldınız. toplam ne kadar tuttu kargo vs.
  • snakecharmer kullanıcısına yanıt
    webdenal'da gayet ucuz. 315 lira falan kargoyla. amazondan getirtmeye kalksan bile 270 280 tutuyor ki amazonda kingston garanti olayı yok türkiyede.
  • Fabuloguz kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler. bu arada hayırlı, uzun ömürlü olsun. güle güle kullanın.
  • snakecharmer kullanıcısına yanıt
    rica ederim. daha iyisi (ya da aynısı :D) senin olsun
  • Bugun bu kulaklıgı sıparıs verdım. Umarım yazılanlar veya dıger sıtelerdekı ıncelemeler de dedıklerı gıbıdır.
    Benım beklentım
    - Bass seslerı ıyı duymak ıstıyorum (yanı bu fıyat aralıgında.. 1000tl ustu kulaklıklardakı gıbı bır beklentı ıcıne gıremem tabıkı)
    - Nıspeten tız seslerı ıyı duymak ısterım. Low yanı orta kısım cok onemlı degıl. (zaten her zaman dusuk tutarım )
    - Oyunlar da 7+ 1 sanalda olsa bıraz hıssedılır olsa guzel olur. Gercek 7+1 aramıyorum zaten. Bıraz benı kandırsa yeterlı
    - Ayrıca fılm ve muzıklerde dedıgım gıbı bass - Tız ıyı duyulsun. Bazı markaların kulaklık ıncelemelerınde oyunda ıyı.. fılm veya muzık vasat demısler. Bu kulaklık ıcın nıspeten daha olumlu yorumlar var.
    - En onemlısı ses sevıyesı yuksek olsun.
    Gelelım benım bır oncekı kulaklıgımın mını ıncelemesıne
    Su anda kullandıgım kulaklık gamecom 777, yaklasık 4 sene kullandım. Ikıncı senesınde sol taraftakı kulagı tutan plastık kısım kırıldı 2 yıldır sıyah elektrık bantıyla bantlı bır sekılde kullanıyorum Ayrıca arada kumandadan kaynaklanan tek taraflı ses duyulması .. akabınde kumandayı hafıfce vurunca duzelen bır sıstemı var Kulaklıgın ses sevıyesı dusuk.. Urbanears Plattan takınca ses neredeyse 3 katı fazlalasıyor. Yalnız Urbanears Plattan cok sıkı ve kulagı rahatsız edıyor.. Neyse Gamecom 777 7.1 sozde sanal sorround yazılımına sahıp ama wındows7 desteklemıyor Sadece wındows xp ve oncekı surumlerde calısıyor.. Yanı desteklemıyorsa gecen seneye kadar nıye satılıyor du merak edıyorum? Zaten wındows xpde de sozde desteklıyordu.. Ben oyle bır hısse bır an bıle kapılamadım Mazosıst bır yapım oldugu ıcın 4 sene kullanmaya devam ettım.. Bugun can sıkıntısı kulaklıklara bakarken gaza geldım.. Sonunda bır cok kulaklıgı eleyıp KINGSTON HyperX Cloud2 almaya karar verdım.. Aslında logıtech g35 ıle arasında kaldım ama oyun dısında g35 muzık, fılm ıcın onermıyorlar.. Ama software yazılımı ınsanı cezbedıyor.. Ozellıkle EQ, 7.1 ayarları vs.. KINGSTON HyperX Cloud2 ıcın benzerı bır yazılım goremedım. Pc yazılımı var mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ploff -- 14 Temmuz 2015; 7:40:25 >




  • ploff kullanıcısına yanıt
    Bu ürünün pc yazılımı yok. Gerek de yok bence. Müzik kalitesi haaaarika denilebilecek seviyede, basları ve tizleri tertemiz ve sağlam alıyorsun. Oyunlarda patlamaları duyunca bazen irkildiğim oluyor, hatta Battlefield oynarken manyağın biri sinsice arkamdan gelip tankımı falan patlatınca çok hopladığım çok oldu sandalyeden. 7.1 ses olayını açınca izlediğim film ve dizilerde örneğin restoran sahnesinde arka masalarda yemek yiyen adamların çatal-bıçak sesleri bile duyulur hale geldi. GTA'da örneğin hiç duymadığım çevresel sesleri duyabiliyorum 7.1 açınca. Elbette ki milyarlık gerçek 7.1 ses sistemleri gibi değil, lakin tatmin edici düzeyde bu olayı. Zaten ürün elinize geçince dediklerimin hepsinin doğruluğunu göreceksiniz. Hayırlı olsun.
  • Fabuloguz kullanıcısına yanıt
    Bende yeni aldim kulakligi. Incelemede yazilimi gayet basarili demissiniz ama ben yazilimini bulamadim bir turlu Birde ben equalizer ayari yapmadan ne muzik dinleyebilirim ne film izleyebilirim . Her programin kendi equalizer ayarini yapmak yerine realtek in ses yoneticisinden yaparim. Ama bu kulaklik usb ile takildigi icin realtek kulakligi gormuyor ve equalizer ayarida kulakliga etki etmiyor o yuzden. Kulaklik icin equalizer ayari yapabilecegim bir yazilim var mi acaba ?
  • kendi yazılımı derken bizim göremediğimiz yazılımdan sözediyordum aslında. yani default olarak gayet iyi bence.
  • 1 haftadır yabancı kaynaklarda kulaklık araştırıyorum. Önce 50 dolar civarı bir şey alıcaktım ki en son logitech g430 ve plantronics gamecom 780 arasında kalmıştım fakat "best gaming headset under 100$" araştırmalarımın hepsinden hyperx cloud sonucu çıktı. Bu kulaklık iyi anlamda söylüyorum patlamış. Deli gibi övüyorlar, yorumları her yerde çok iyi. 100 dolar altında satılan bir kulaklık için çok çok iyi bir kalite sunuyormuş hatta under 100'de piyasanın en iyisi deniyor. Bu arada şunuda söylemeliyim 1 ve 2 arasında sadece usb ses kartı aparat farkı var ki o aparat pc için sanal 7.1 özelliği sunuyor onunda incelemelerini okudum fiyat farkı kadar olmadığını dolayısı ile cloud 2'ye 2 katı para vermenin mantıklı olmadığı yazılmış. Geriye kalan tüm özellikleri cloud 1 ile bire bir aynı. Bu arada ingilizcesi olmayanlar için teknoseyir'de de 2'sinin inceleme videosu var. Yani bende bu ürünün cloud 1 olanını almaya karar verdim ayrıca ps4'te de çalışıyor bunlar. Controller üzerinde ki jack grişine takıyorsunuz ps4 ses ayarlarından chat only seçeneğini all sound yapınca oyun içi ve chat sesleri geliyor.




  • Benim kulaklıkta geldi. Cloud 1. Şunu söyleyebilirm ki bu kadar övgü ve 100 doların altında piyasanın en iyisi tabirlerini sonuna kadar hak ediyormuş. Harika bir ürün. Hızlıal'dan aldım. Amazon fiyatı 80 dolar + 20 kargosu var 100 dolar ediyor. 280 lira. Hızlıal'da şu an indirimde 279 + siteye üye olunca 24 saat içinde kullanmalık 25 lira indirim geldi kargo dahil 262 TL'ye almış oldum. İlk kez yurt dışı fiyatından daha ucuz bir ürün almış oldum.
  • Ben 200 e almıştım indirimden. Srs audio ile kullanıyorum yetiyor. Teknoseyir 7.1 de arka sesler iyi değil deyince bunu almıştım yani 1.sini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadyMM -- 15 Ağustos 2015; 23:05:14 >
  • kulaklık ayrıca müzik için de fiyat aralığının en iyilerindendir
    mikrofonsuz ve ses kartsız sade kullanım arayanlar
    çok daha hesaplı fiyata imzamda incelemesi bulunan
    takstar pro80 ya da gemini hsr-1000 adıyla satılan ürüne bakabilirler
  • bu kulaklık sahiplerine bir sorum olucak. bu kulaklığı takınca etraftaki sesleri fln rahat duyabiliyor musunuz ? yani yanınızda bir arkadaşınız fln varsa onun sesini engelliyor mu veya kendi sesinizi daha az duymanıza sebep oluyor mu ?
  • Aiko A kullanıcısına yanıt
    yalitimi cok cok iyi. Kulaklik sadece takili iken bile dis sesleri cok iyi engelliyor hele ki birde oyun oynuyarsaniz yaninizdakini duyma imkaniniz yok.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.