Şimdi Ara

hypermiling - hypermiler (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
9
Favori
10.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: derememo

lastik çapını, aracın orjinal çapından % 3 daha falza değiştirmek teklikeli diye biliyorum ama?

Evet bu bilgi tüm lastik ile ilgili bilgi veren sitelerde yazar.
    Ancak bizim arazi araçlarıyla zaten fazla hız yapmadığımız için ben şimdiye dek bir sıkıntı yaşamadım.
    Amaç hypermilling olunca da zaten hız yapılmaz diye düşünüyorum, ancak önceki mesajımda da yazdığım gibi bence asıl sıkıntı tehlikeden önce binek araçlarda zaten çok fazla çap büyütme şansı olmaz, küçük çap artışlarında yapılacak tasarruf ise çok hassas ölçümlerle ancak farkedilebilir.
    Benim %8 çap büyüttüğüm araçta daha önce yakıt azaldığında yanan ışık 850 km'de yanarken çap büyüdükten sonra yine aracın göre aynı km'de yandı fakat navigasyonda gerçek gidilen km 925'ti.

• Benzin fiyatkarı Arttı. Konu Hortlatılmalı.
    Burda bbenim Lpg ile 10 liraya 100 km rekor denemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UberJager -- 20 Ekim 2016; 13:02:52 >
  • Buda Trafik akışına uygun ilerlediğim zaman yaşadığım tecrube

• bakkalda kasapta benzincide pazarda, elekti rikte doğalgazda ,heryerde hypermiling manyağı olduk zaten istikrar sayesinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca hypermiler olacam diye kafayı sıyırtmanız ve haftada 2 kutu Prozac 2 kutu da Lustral + ayda bir psikiyatri parasını da ekleyeyim.

• Merhabalar. Aracım düz vites. Hız sabitleme kullanmak hipermiling tekniklerine aykırı mıdır? Ben olabildiğince az yakıt yakacak şekilde sürmeye çalışıyorum. Hızla işim yok genelde 70-80 gibi gidiyorum. Düz dediğimiz yollarda bile çok hafif inişler - çıkışlar genelde var. Bu nedenle 3-5 km/s gibi çok az da olsa hızım sürekli değişken. Bu şekilde sürmek yerine hız sabitleyiciyi 70- 80 hangi hıza ayarlarsam ayarlayayım, yol düz de görünse anlık tüketim artıyor. Ancak tüm forumlarda hız sabitleyici ile daha az tüketim olduğundan bahsedilmiş. Hız sabitleyici normal standart bir sürücü için tasarruf aracı olsa da hipermiling tekniklerini uygulamak istediğimizde kullanılmamalı mı? Yoksa hız sabitleyici ile daha az yakmak için bu hız sdabitleyiciyi de kullanmanın bir tekniği var mı? Rampa ve virajlarda hız sabitleyicinin fazla yaktıracağını biliyorum. Ama benim gözlemim göze düz görünen yollarda bile anlık tüketimin arttığı yönünde. Bazı arkadaşlar hız sabitleyicideki değeri sık sık artırıp düşürerek şehir içinde bile daha az yaktıklarından bahsetmişler ancak bu durumdada hız sabitleyicinin bir mantığı kalmıyor aynı işi ayak yerine elle yapmış oluyorlar. Zaten her arabada böyle mi bilmiyorum ama benim araçta hız sabitleyicinin değeri ile oynayınca yol bilgisayarındaki anlık tüketim ekranı gidip sabitlemenin yapıldığı değeri gösteriyor. Anlık tüketimi takip etmek için her seferinde yol bilgisayarının ekrnı ile oynamak mantıklı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: medvet

Merhabalar. Aracım düz vites. Hız sabitleme kullanmak hipermiling tekniklerine aykırı mıdır? Ben olabildiğince az yakıt yakacak şekilde sürmeye çalışıyorum. Hızla işim yok genelde 70-80 gibi gidiyorum. Düz dediğimiz yollarda bile çok hafif inişler - çıkışlar genelde var. Bu nedenle 3-5 km/s gibi çok az da olsa hızım sürekli değişken. Bu şekilde sürmek yerine hız sabitleyiciyi 70- 80 hangi hıza ayarlarsam ayarlayayım, yol düz de görünse anlık tüketim artıyor. Ancak tüm forumlarda hız sabitleyici ile daha az tüketim olduğundan bahsedilmiş. Hız sabitleyici normal standart bir sürücü için tasarruf aracı olsa da hipermiling tekniklerini uygulamak istediğimizde kullanılmamalı mı? Yoksa hız sabitleyici ile daha az yakmak için bu hız sdabitleyiciyi de kullanmanın bir tekniği var mı? Rampa ve virajlarda hız sabitleyicinin fazla yaktıracağını biliyorum. Ama benim gözlemim göze düz görünen yollarda bile anlık tüketimin arttığı yönünde. Bazı arkadaşlar hız sabitleyicideki değeri sık sık artırıp düşürerek şehir içinde bile daha az yaktıklarından bahsetmişler ancak bu durumdada hız sabitleyicinin bir mantığı kalmıyor aynı işi ayak yerine elle yapmış oluyorlar. Zaten her arabada böyle mi bilmiyorum ama benim araçta hız sabitleyicinin değeri ile oynayınca yol bilgisayarındaki anlık tüketim ekranı gidip sabitlemenin yapıldığı değeri gösteriyor. Anlık tüketimi takip etmek için her seferinde yol bilgisayarının ekrnı ile oynamak mantıklı değil.
    1- cruise control düz uzun yolda etkili. düz yolda kullanın. ancak yokuş inerken kapatın. bazı araçlarda hafif gaz veriyor çünkü. yokuşu direkt viteste hiç gaza basmadan kendisi insin araç, sadece ara sıra gereken çok hafif frenleme işini kendiniz yapın.

2- bir araba en az 70-80 km/h hızlarda yakar. 90 filan değil maalesef. 90 en azami sınır. 70 veya 80'le (tercihen 70) en üst viteste (5 ya da 6), sağ şeritte giderseniz cidden araç koklama moduna geçecektir. mesela ben 1.6 117 hp aracımla 60 km hıza gelince 5. viteste gidiyorum düz yolda. hypermiling'in ilk kuralı, vites yükseltmektir. düz yolda eğer araç izin veriyorsa 40'la giderken bile 5. ya da 6. vitese alabiliyorsanız alın.

cruise control'ün yakıt tüketimini en iyi, aracınızda anlık yakıt tüketimi ekranı, çubuğu vs varsa görebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: UberJager

Buda Trafik akışına uygun ilerlediğim zaman yaşadığım tecrube

gaz pedalına pek sabit basmıyor gibisiniz. pedal'a öyle bir basmanız lazım ki, altında hakikaten yumurta olduğunu düşünerek. çubuk sizde çok hızlı iniyor kalkıyor. mesela gaz'ın ilk kademesini tespit edip öyle basarsanız çok çok daha az yakacaktır...

• Beyler e 5 te yol.açıkta olsa 70 le.giden biri görürseniz o benim :) 1 aydır böyleyim artık. 110 km hız bile görmedim.. hanım bazen diyor bir yere gittiğimizde. Bu sefer yol uzun sürdü felan ama yapacak bişey yok :)

• 2-3 ay önce Eskişehir-Ankara arası denedim. Üniversite Eskişehir’de okuduğum için birinci sınıftan beri Civic FD6, Astra J 1.4T, Golf 6 dizel ve Giulietta ile sık sık bu yolu yaptım.

Sabırla deneme şansını biraz da meraktan sadece Giulietta’da buldum. Yol bilgisayarı sıfırlandıktan sonra 200 kilometre, 95 kmh ortalama hız.

Bulduğum her inişte ayağımı gazdan çektim, çıkışlarda hızımı korumak için çabalamadan vites düşürdüm ve sık sık ağır vasıtaların rüzgar tünelinden faydalandım İbre tam yarımdaydı Ankara’ya girdiğimde bir çizgi aşağısına düştü

hypermiling - hypermiler

Edit: Yüklemede hata oluyor fotoğraf net gözükmüyor sanırım. 3.5 litre yazıyor. Fotoğrafı çekmeden hemen önceki yokuşu çıkmadan 3.4 litreydi Bu arada araç 1480 kg geliyor

Normalde bu kadar kasmadan aynı yolda 4.2 civarı tüketim yakalıyordum. Ayrıca bir kez Sivrihisar’a kadar düzlükten faydalanarak 170-180 sonrasında 140-150 geldiğimde oldu o gün facia bir şekilde Ankara girişinde 6.5 litre gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humerus06 -- 6 Eylül 2018; 17:19:52 >

• Tucson 1.6 T-GDI 177Hp 4x4

Sürücü + 2 yetişkin + 2 çocuk ve bagaj

Hız 90-100 arası, hız sabitleyici sıklıkla açık, klima Ankara - Bozüyük arası açık, geriisnde sıklıkla kapalı.

29 ağustosta Ankara’dan Balıkesir Akçay’a seyahat sonucu:

hypermiling - hypermiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 6 Eylül 2018; 17:33:51 >
  • Hypermiling'in kralı

2.8 Litre ve sadece 5 10 km değil tam 184 km yol katedilmiştir. Lastikler kışlık ve hava +7 -5 arasıydı.

hypermiling - hypermiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Tucson 1.6 T-GDI 177Hp 4x4

Sürücü + 2 yetişkin + 2 çocuk ve bagaj

Hız 90-100 arası, hız sabitleyici sıklıkla açık, klima Ankara - Bozüyük arası açık, geriisnde sıklıkla kapalı.

29 ağustosta Ankara’dan Balıkesir Akçay’a seyahat sonucu:

t-gdi için çooook başarılı...

•  hypermiling - hypermiler

ben de bunu görmüştüm zamanında...
  • Hort

Şu an mercedes e180 kullanıyorum. Hipermilinge devam tabi.

• Bu sabah...

hypermiling - hypermiler

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.