MERHABA ARKADASLAR Hyosung gtr 250 almak istiyorum St kanuniyede baktım Hyosung da Zincir germe problemi falan var diyorlar kötüleyen cok ben bu motoru almak ıstıyorum ve kendım motor bölümü okuyorum motora bakmakta pek sıkıntı olmaz zinciri germektede . ama bana hep böyle sorunlar cıkaran motorada binmek istemiyorum cogu yere baktım ve bilgi sahibi olamadım herkez farklı seyler soylemis sizce ne yapmalıyım bu motor'u almak ıstıyorum ama kötüleyen ve iyi düsünenlerin arasında kaldım bildiginiz iyi kötü ne varsa yazarsanız Sevinirim simdiden cok teşekkürler herkeze
Beğeniyorsan alacaksın. Sym fiddle II aldım. Mırın kırın ettiler. Honda NC700X aldım mırın kırın ettiler.
Aldığın motorun elbette ki sorunları olacaktır. Geçen Hyosung kullanan bir arkdaşım illahlah etttim o kadar çok sıkıntı verdi dedi ama forumlara bakarsan çok iyi motor.
CBR1000 alıcam desen yine kötüleyen çıkar. Sen forumları oku kullanıcı yorumlarını oku ona göre karar ver. Ayrıca yorum yapan kişiler motosiklet bilgisinide araştır. Bende 2012 gt250R var 5 bin km ye geldi. Herhangi bir sorunu yok orjinal zincir kullanıma bağlı olarak 10-15 bin km arasında götürüyor. Ayrıca zinciri yağladıktan sonra az bir yol yapınca zincir yapısı gereği biraz açılır ve kendini salar. Ufak bir germe ile düzelir. Ama motora bakmazsan garajdan çıkacak taakati bile olmaz. Ben her 200 kmde bir zinciri yağlayıp 500 kmde birde benzin yada gazyağı ile temizliyorum. Bu arada hyosung yada st kanuni bunların hiçbir farkı yok bu şekilde motorları ayırma. Bu motoru 2 ye ancak 2008 öncesi ve sonrası diye ayırabilirsin. 2008 den sonra enjeksiyon ve devir kesici geldi. Ayrıca 2009-2010 gibide makyaj yedi daha zarif bir kuyruğa ve led stopa kavuştu. Bunun dışında farkları yok. Tavsiyem en az 7 bin bütçe ayır gt250r için ve 2008 sonrasına bak.
@osman
benzinle zincir temizlenmez
Zinciri 5-20 ölçüdedir. Regina markayı 22600Km kullandım. Her depo benzinde gazyağı ile temizleyip yıkayıp kurulayıp yağladım. Önceki zincirler 8-10 bin arasında bozulmuştu. DID yada regina markalar 100 avro yada 180 tl arasında değişiyor. İnternette 120TL ye de Vietnam malı zincirler var. Bakla sayısı az gelir yada kilitte sorun yaşarsan sadece zincirin kilidi serviste 40TL dir. Hariçten alınırsa takılması 50 TL . İzmir de Burak21 in servisinde 240TL ye gene regina bağlattım. Memnunum.
geçen sene aldım 2008 11 bindeydi :D 10 gün kastırdım arka pistondan ses gelmeye başladı 3 bin tl verdim yine düzen tutmadı öldürdü yedi beni lanet olsun çıt dedimi satacan alırkende sıfır alacaksın çok güzel motor sakın 2. el alma :D herşeyi çok narin ve dandik
Gerçekten yorumları şaşırarak okuyorum.Durmadan sorun çıkarıyo diyenmi ararsın,sakın 2.el alma diyenmi ararsın.İnsanları yanlış yönlendirmekten başka bişey bilmeyen insanların yaptığı bu yorumlara sakın aldanma hocam.2 sene kullanıp daha sonra cc yükselten birisi olarak söylüyorum.Özellikle orjinal hyosung almanı tavsiye ederim.Motorsikletini apaçi birisinden değilde;iyi araştırıp temiz orjinal bir motor bulursan 3-5 liradan sakın kaçma al.Doğru düzgün kullandıktan sonra uzun yıllar sıkılmadan binersin.