Merhabalar arkadaşlar uzatmadan özet geçeceğim bisiklet sevdasının üstüne italyaya gidip gelince birde çok yakın arkadaşımın vespasını topladığını görünce bende birde klasik vespa merakı başladı. ikinci el Vespa Bajaj buldum 1990 model trafikten hurdaya ayrılmış fakat çatır çatır çalışıyor. Bununla trafiğe çıkılırmı? tekrar plaka nasıl çıkartılır? kullanabilirmiyim ? amacım hafta sonları kız arkadaşımla sahilde şehir içinde sakin sakin binip gezmek bazen funclupla takılmak olacaktır mantıklı ve seviyeli yorumlarınızı bekliyorum vakit buldukça gelen cevaplara binaen yazarım
hayvandoktoru
kullanıcısına yanıt
hocam arabada hurda belgeli çıkamıyor motorda büyük ihtimalle aynı ama emin değilim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
hayvandoktoru
kullanıcısına yanıt
genelde motosiklet kullanıcıları vergi ödememek için hurda belgesi alıyorlar buda trafiğe çıkamaz anlamına geliyor fakat motosiklette kask falan varsa ve güzelce kullanırsan fazla dikkat çekmezsen farkedilmesi zor ama farkedilirse tabi biraz uğraştırır
benim motorda hurda belgeli vergiden muaf ama trafiğe çıkamaz ama ben kullanıyorum göze batmadan
plakasının olması lazım plaka yoksa zaten alınmaz. hurda belgeli araç kesinlikle trafiğe çıkamazsın
trafik yönetmeliği şöyle bişey diyor
''Hurdaya ayrılmış olan taşıtlar, onarımla yenilenseler bile trafiğe tescil edilemezler.''
demek istediğim iş biraz kumar.
Malesef trafiğe tekrar kayıt ettiremezsin motosikleti. Üstteki arkadaşın dediği gibi eğer full koruma çıkıp fazla çevirme olmayan yerlerden gidersen seni keyfi olarak durdurmazlar. 15 yaşında abimin 600rr'ını kullanırken polis çevirmişti. Bottan kaska kadar her türlü ekipman var diye ceza yazmıyorum sana demişti
bu olay beni aydınlattı açıkçası teşekkür ediyorum :)