Şimdi Ara

Hususi otomobil ruhsatlı hafif ticari ve k belgesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Çok sevdiğim bir arkadaşıma 2. el bir hafif ticari almayı düşünüyoruz. Opel Combo, Peugeot Partner, Ford Connect, Fiat Doblo gibi birşey. Bu arkadaşım esnaf. Tekstil işi ile uğraşıyor. Yeri geldiğinde 5 kişilk ailesiyle sağa sola gidecek, yeri geldiğinde arka koltukları yatırıp, içine kumaşları vs doldurup farklı illere, ilçelere ürün teslim edecek.

    1-) Bu saydığım araçlardan, ruhsatında otomobil yazanlara K belgesi isteniyor mu?

    2-) Bütçe 15.000 TL ile 20.000 TL arası. Piyasası olan, tutulan, yakıt, performans, satmak istediğinde elimizde kalmayacak olan bu fiyatlar arasında yukarıda saydığım araçlardan alınabilecek hangisini tavsiye edersiniz?

    3-) Yakınınızda, çevrenizde bu tarz aracı olup da satmayı düşünen var mı? Veyahut internet üzerinden alım satım yapan oto sitelerinden birkaç tavsiede bulunabilir misiniz?

    Konu biraz acil. Birkaç gün içerisinde araç alınacak.

    Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.







  • Arkadaşlar yardımcı olacak kimse yok mu?
  • Merhaba Türk_ay

    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Söylediğiniz marka araçların ''Hüsusi Otomobil'' olanını bulmak oldukça zor durumda. Bildiğim kadarı ile 2002-2003 model altı Renault Kangoo-Citreon Berlingo-Peugeout Parthner model araçlarda ancak Hususi Otomobil olanını bulunabilir. Ancak bu yaştaki araçlarda da
    temizini bulmak ya çok güç, ya benzinli yada düz dizel dediğimiz turbosuz motora sahip olanları bulunmakta. Ayrıyetten Dacia Logan MCV model araçta Hususi Otomobil olarak üretilen model bulunmakta. Bu aracında fiyatları ise 20.000,00 TL nin üstündedir. Şunuda söylemek isterim ki maalesef ne kadar Hususi Otomobil olsa bile arka koltukları yatırıp yük taşımak Trafaik Polisleri tarafında ciddi sorun yaratmaktadır.
  • saydıgın aracların ıcınde connect en ıyısı dıyebılırım ama suan pıyasası soyledıgın rakamların uzerunde soyledıgın fıyatlara opel combo var ve bana gore tam bır aile arabası ic mekan genis ferah ve konforu taksı tadında dıyebılırım ben kendım 2003 combo kullanıcısıyım ve cok memnunum...
  • bende bu hafta aldım 1.7ctdi opel combo 61 bnde çok temız ve kılometresi az dıye aldım bir almancıdan gecti elimize araç 2005 model az kullanayım belki satabilirim ama şuan çok harıka süper bir kullanımı var en çok hoşuma gidenide yokuş kalkış destegi olması harika bir araç tavsiye ederim
  • K belgesi almasına mani yoksa ve aracı özellikle SRC belgesi olmayan birden fazla kişi kullanmayacaksa K belgesi çıkartmak yararınıza. Kullanım amacı Hususi olan araçla ticari faaliyet yapmak yasak. 2500,00-TL cezası var yanlış hatırlamıyorsam. Ticari araçlar özellikle çevirmelerde dikkat çekiyor. Hususi ruhsatlı ticari araçta şahsi eşyanızı taşıyor olsanız bile çevirmede şahsi eşya taşıdığınızı ispat yükümlülüğü sizde oluyor.

    Bu yüzden MPV, SUV ve SW satışlarında son 2 yılda belirgin artış var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.