Şimdi Ara

Hunlar Türk müdür? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
12.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @kraven Türklük dil ve kültür bağıysa kazaklar Türk değil
    Niye bu kadar zorluyorsun anlamıyorum
    Bak 3. defadır oku diyorsun, alınmam ben böyle şeylere merak etme ama sen çok okuduysan çok basit bir şey dedim yukarda:
    Hun kaynaklarında Türk isminin geçtiği bir yer göster kabul edeyim, haklıymışsın diyeyim
    Bulamazsın Türklük kavramı Göktürklerle ortaya çıkmıştır. Öncesinde yaşayan atalarımız "sence" Türk olsalar dahi kendilerine Türk demiyorlardı. Aksi yönde kaynak göstereceksen konuşalım yoksa tartışma başa sarıyor vakit kaybetmenin anlamı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: onlyone

@kraven Türklük dil ve kültür bağıysa kazaklar Türk değil

çok doğru.
  • quote:

@kraven Türklük dil ve kültür bağıysa kazaklar Türk değil
    Bak 3. defadır oku diyorsun, alınmam ben böyle şeylere merak etme ama sen çok okuduysan çok basit bir şey dedim yukarda:
    Hun kaynaklarında Türk isminin geçtiği bir yer göster kabul edeyim, haklıymışsın diyeyim
    Bulamazsın Türklük kavramı Göktürklerle ortaya çıkmıştır. Öncesinde yaşayan atalarımız "sence" Türk olsalar dahi kendilerine Türk demiyorlardı. Aksi yönde kaynak göstereceksen konuşalım yoksa tartışma başa sarıyor vakit kaybetmenin anlamı yok

Ya anlamak istemiyorsun ya da anlamak istemiyorsun. Hunların Türk olması için kendilerine Türk demesi gerekmiyor. Resmi adları Devlet-i Aliyye halk olarak Osmanlı diye tanınan koca bir imparatorluk yaşadı bu topraklarda. Türklüklerini gayet iyi bilmelerine rağmen resmi olarak Türk adını kullanmadılar.
    "sence" dediğin kaynakları kendi kafamdan uydurmuyorum zira ben 4500 sene önce yaşamadım ama Asurlular yaşamış ve bir Asurlu vatandaş tabletleri yazarken oraya Turukku adını düşüvermiş.
    Göktürk döneminde Türk adının önem kazanması veya başlaması diye bir kavram yok zira Göktürk diye bir devlet yok ortada. O devletin adı Türk Devletidir. Tüm dünya o devleti Türk olarak tanırken sadece Türkiye olarak biz ayrım yapabilmek için adına Göktürk diyoruz.
    Bu arada Kazakları Türklük dışında bırakmışsın ya daha da tartışmaya gerek yok aslında. Benimle Türk tarihini tartışacak adamın en azından Kazakların büyük oranda Kırgız ve Kıpçaklardan geldiğini dolayısıyla Türk olduğunu bilmesi gerekiyor. Kazaklara Türk değil diyen adamla Türk tarihi tartışmak vakit kaybından başka birşey değil bunu anlatmış oldun bana, teşekkür ederim.

• Onlarca kaynak var. Bilimsel tartışma dediğimizde
    eldeki kaynaklarda belirsiz ya da yoruma açık noktalarda
    yapılan tartışmaları anlarız. Yani kişiler bilimsel kaynakları incelemiş,
    bilgi sahibidir. Ancak bazı noktalarda yorum farklılıkları vardır
    ve bu konuları tartışırlar.

Ama burası bir forum.
    Yani, bilgisi olmadan fikri olan ve
    "bence", "mantıklı olan" gibi ifadeler kullanan
    insanların toplaştığı yerdir.

Kraven, insanlara onlar izin verdiği kadar ulaşabilirsin.
    Öğrenme, bilgi edinme, merak edip araştırma kanallarını
    kapatmış kişilere bilimsel bilgiler sunmak için bu kadar
    çaba harcama. Çünkü zaman kaybı.
    Ve seni asıl araştırma konundan uzaklaştırıyor.
  • Sen sinirden okumamışsın yazdıklarımı
    Türklük dil ve kültürden oluşuyorsa kazaklar Türk değil yazdım, nitekim dilimizde kültürümüz de çok farklı
    Fakat Kazakların da Türk olduklarını düşünüyorum bu konu da hemfikiriz
    Ya rica edicem şu 3. sınıf cahil yaftalarını da bırakın, konuşmak istemeyen konuşmaz, söyleyecek birşeyi kalmayan birşey bilmiyorsun diyor

Hunlar Türk olup kendilerine Hun diyebilir demişsin, katılıyorum.Fakat durum bu şekilde değildir, Türk adının hiç geçmemesidir. Osmanlı bu konuda yanlış bir örnektir.
    Kaldı ki bunun olması için Türk isminin Hunlardan önce tarih sahnesine girmesi gerekirdi. Fakat böyle bir durum söz konusu değil. Çin kaynaklarına baktığınızda Kuzeydeki topluluklara verilen isimlerde Hunların Türklerden daha önce olduğunu görürsünüz.
    Sadece hatırladığım kadarıyla yusuf halaçoğlu diyordu Türk diye bir imparator varmış hunlardan eski sanırım. O da millet olarak değil, kişi ismi
    Asurlularda Turukku geçiyor Türkler var demek Galyalılara Türk demekten pek de uzak değil sanırım (vercingetorix)
    Millet bir insanın kendini nitelendirdiği en yüksek sıfattır. Ben Terekemeyim diyebilirim, Artvinliyim diyebilirim, fakat en genel ifade olarak hep Türklüğü kullanırım.
    Ya Hunlarda bu yok işte olsa bilirdik ama bilmiyoruz, adamların kendine Türküz dediği bir kaynak yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlyone -- 30 Nisan 2013; 23:41:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Orijinalden alıntı: Kripoli

quote:

quote:

@kraven
    Anadolu milleti yoktur fakat Türk dediğimiz kavramda kendi içinde ayrılmıştır. Irak Türkleri,Türkiye Türkleri,Kazak Türkleri vs..

Türkler kendi aralarında ayrılmıştır fakat senin söylediğin şekilde değil. Boylar halinde ayrılmıştır Oğuz Türkleri Kıpçaklar Peçenekler şeklinde. Toplamda 38 farklı boy mevcuttur.

Senin dediğinde gibi senin bahsettiklerin Boy,boy. Ama Anadolu Türkleri dediğin ayrıştırma kategorisi tek bir boy değil birçok boyu kapsar.

edit: Aksi halde önüne geçemezsin sınıflandırmanın. Boylar dağılmış durumda şu anda eskisi gibi değil yani. Kayı boyundan gelenler (örnek) hem Anadolu da var hem Irak'ta mesela.

Kayı boyundan bahsetmedim ben yukarıda. Oğuzlar 24 alt boydan meydana gelir yani kısacası Türkmen ve Yörük diye bilinen kişilerin hepsi, Azeriler, İran Türkleri, Irak Türkleri, Afgan Türkleri bunların hepsi Oğuz boyuna mensuptur.

Kayı boyu Oğuz Türk'ü değil mi yani?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@kraven
    Anadolu milleti yoktur fakat Türk dediğimiz kavramda kendi içinde ayrılmıştır. Irak Türkleri,Türkiye Türkleri,Kazak Türkleri vs..

Türkler kendi aralarında ayrılmıştır fakat senin söylediğin şekilde değil. Boylar halinde ayrılmıştır Oğuz Türkleri Kıpçaklar Peçenekler şeklinde. Toplamda 38 farklı boy mevcuttur.

Senin dediğinde gibi senin bahsettiklerin Boy,boy. Ama Anadolu Türkleri dediğin ayrıştırma kategorisi tek bir boy değil birçok boyu kapsar.

edit: Aksi halde önüne geçemezsin sınıflandırmanın. Boylar dağılmış durumda şu anda eskisi gibi değil yani. Kayı boyundan gelenler (örnek) hem Anadolu da var hem Irak'ta mesela.

Kayı boyundan bahsetmedim ben yukarıda. Oğuzlar 24 alt boydan meydana gelir yani kısacası Türkmen ve Yörük diye bilinen kişilerin hepsi, Azeriler, İran Türkleri, Irak Türkleri, Afgan Türkleri bunların hepsi Oğuz boyuna mensuptur.

Kayı boyu Oğuz Türk'ü değil mi yani?

Yazılanı okumuyor musunuz arkadaş ya ?

@onlyone

Yazdığın şeylerden ben şunu anlıyorum. Genel Türk tarihi hakkında detaylı araştırmadığın gibi İskit Sakalar kimdir nedir haberin bile yok. Arkadaşım Asurlu vatandaşın Turukku diye bahsettiği adamlar Hun değil İskitler. Çünkü o dönemde çok büyük bir İskit Saka devleti mevcut Anadolu'nun içlerine kadar girmiş durumda adamlar.
    Bütün dünya, birkaç satılmış dengesiz tarihçi hariç kabul etmiş durumda İskit Sakaların Türk olduğunu. Altın elbiseli adam gibi muazzam bir tarihi bize yedirmezlerdi yoksa. Hal böyle iken Hunlar konusunda tartışma dahi yoktur.
    Dediğim gibi Özbekler kendilerine Türk demez Özbek derler. Bu onların kimliklerini değiştirmediği gibi Hunların da kimliğini değiştirmez.
    Ayrıca Türklük dil ve kültür bağı ile olur. Bunu o her yerde örnek gösterdiğin Orhun yazıtlarında anlatıyor, dönüp tekrar bir oku.

• Hunlar Türktür, Moğolların bir kısmıda Türktür, fakat Türkiye'de bulunanşarın malesef yarısından çoğu Türk değildir. ironik ama gerçek.

• @kraven şimdi nasıl desem bilmiyorum ama iskitler Türk değildir canım kardeşim
    Sen Mete Han mantığındasın sanırım, yolu orta asyadan geçen ok atıp ata binen bütün milletlere Türk diyorsun
    Çok kısır bir tartışmaya giriyoruz
    Eğer onlar Türkse biz değiliz, biz Türksek onlar değil
    Çünkü Türklük dediğin gibi kültür ve dil bağıyla oluyorsa ne kültürümüz ne dilimiz benzer değildir.

Neyse yeterince konuştuk sanırım birbirimizi ikna edemeyeceğiz boşa vakit harcıyoruz
    Bana göre Türküm demeyen ve dili göktürklerle ortak olmayan millet Türk değil, sana göre orta asyadan yolu geçen göçebe bütün kavimler Türk
    Orta noktası yok bu tartışmanın bir yere varmaz...

• Güzel kardeşim bu işin sana göresi bana göresi yoktur. Aynı kültür bağına sahip ve aynı dili konuşanlar Türktür. Çok bağlı olduğun Göktürklere ait Orhun yazıtlarında Türklüğün dil ve kültür bağı ile oluşan bir millet olduğu şeklinde tanım yapılır.
    Senin kafanda olup olmamaları tarihi değiştirmez, dünya tarihinde İskit Sakalar Türktür.
    Dediğim gibi benimle Türk tarihi tartışacak isen kaynak okuyup tarihi belge ile gelmen gerekiyor öyle sana göre bana göre ile tarih yapılmaz. Bugün Altın Elbiseli Adam gibi muazzam bir tarihi eser Türklere aittir şeklinde tüm dünyada tanınıyorsa ve bu altın zırh bir İskit vatandaşına aitse ve tüm dünya buna olur diyorsa, sana göre İskitlerin Türk olmaması senin saçmalamandır Türk tarihini bağlamaz.
  • senin sorun şuna benzemiş suudiler veya ıraklılar arap mıdır ? Hunlar tabiki türktür isminin niye türk olamdığına takılma o ismi kendilerine başkaları verdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugrul35

Türkler,Çinlidir..Bunu bilelim yeter..

Tamam trol arkadasim oyledir. Turkler cinlidir yada japondur

Hunlar turktu diyenlere sunu sorcam; peki mogollar turkmudur?ı

• quote:

Orijinalden alıntı: faaty

quote:

Orijinalden alıntı: tugrul35

Türkler,Çinlidir..Bunu bilelim yeter..

Tamam trol arkadasim oyledir. Turkler cinlidir yada japondur

Hunlar turktu diyenlere sunu sorcam; peki mogollar turkmudur?ı

Hayır değildir. Ayrı bir ırklardır. Ancak sonradan Türkleşmişlerdir.
  • Hunlar Türktür devamındaki Türk boylarının Çinli hanımlarla evlenmesi ve karışıklıklar gibi uzun mevzular var belki bu tam netlik yok konuşmasını Ak - Hun lar için yapabiliriz hatta Tabgaç hanedanlığının Çinlilere hayranlığından dolayı kendi milletinden utanması ve küçük görmesi gibi durumlar var ama Hunlar için secere net Türkler. Hatta Oğuz Destanında Oğuz Handan "Uluğ Türk" diye söz ediliyor.
  • Gumilev, Türk Tarihini anlatmaya başlarken, iskitleri kapsayarak, hunları Türk ailesine dahil eder. lev nikolayeviç gumilyov tam adıdır, büyük başkanlardandır. Avrupa menşeili tarih tezlerine ayarı vermiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaraki_kenpachi -- 9 Mayıs 2013; 22:17:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mahlegan

doğrudur hunlar Türklerden önce mi var sahnede!! Bugün Bosna'da Türkler dolu ve onlara Boşnak deniyor. Şimdi hangi zeka pırıltısı kalkıp boşnaklar Türktür ama Türklerden boşnak olduğu kesin değil der?

Orduları Türk, kıyafetleri Türk, Kültürleri, yönetim biçimi Türk, dilleri Türkçe. O zaman Hunlar Japondur hatta aborjinlerin atalarıdır.

Ya, iki üç aşağılık kompleksli europalının aptal iddialarını destekleyeceğim diye bu kadar çaba göstermeyin.

Sen dinle milliyeti karistirmisin. Bosnaklar müslüman ama slav asillidir. Sirp ve hirvatlarla ayni millettir. Ama dinleri degisik oldugundan birbirlerine dusman olmuslardir. Mesela arnavutlarda tûrk degildir ama bize bosnaklardan bile daha yakindir. Zira yuzyillar boyu beraber yasamisizdir. Oralarda çok az turk azinligi vardir. Lûtfen bir sey yazarken oradan buradan duydugunuzu degil arastirdiginizi yazsaniz!

• quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

quote:

Orijinalden alıntı: Mahlegan

doğrudur hunlar Türklerden önce mi var sahnede!! Bugün Bosna'da Türkler dolu ve onlara Boşnak deniyor. Şimdi hangi zeka pırıltısı kalkıp boşnaklar Türktür ama Türklerden boşnak olduğu kesin değil der?

Orduları Türk, kıyafetleri Türk, Kültürleri, yönetim biçimi Türk, dilleri Türkçe. O zaman Hunlar Japondur hatta aborjinlerin atalarıdır.

Ya, iki üç aşağılık kompleksli europalının aptal iddialarını destekleyeceğim diye bu kadar çaba göstermeyin.

Sen dinle milliyeti karistirmisin. Bosnaklar müslüman ama slav asillidir. Sirp ve hirvatlarla ayni millettir. Ama dinleri degisik oldugundan birbirlerine dusman olmuslardir. Mesela arnavutlarda tûrk degildir ama bize bosnaklardan bile daha yakindir. Zira yuzyillar boyu beraber yasamisizdir. Oralarda çok az turk azinligi vardir. Lûtfen bir sey yazarken oradan buradan duydugunuzu degil arastirdiginizi yazsaniz!

Daha yazılanı anlamamışsın. Örnek vermek diye bir olguyu öğrendiğin zaman insanları cahillikle suçlayabilebilirsin belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39

Kim neye isterse ona inansın.
    İsteyen uluslararası akademik literatüre bakar Hunlar kimmiş diye? İsteyen de fason milliyetçiliğe inanmaya devam etsin.
    Her zamanki gibi Türkler dışında bizim çizdiğimiz tarihe inanan az kişi var. Hunlar konusunda da öyle.

Türk kültürü ve Avrupa kültürü karşılaştırması da harika olmuş
    Türk kültürü Avrupa kültürü karşısında diz çöker tövbe ister

O son sozu soyledin ve benim icin bittin. Hicbir lafina itimad etmem artik.
    Bu durum, batılı kimi devlet adamlarının bile, zamanında itiraf ettiği; "Türkleri yerme Avrupayı yüceltme" projelerinin menfi sonucu belli ki. Yazık! Ya kendi değerlerinin farkında olmayan, cahil, özenti, yalaka bir Türk kardeşimizsin, ya da bir ajan...
    Hangi Avrupa kültüründen bahsediyorsun sen, birkacyuzyillik millet olma gecmisi olan avrupalilarinkinden mi... Turklerin ne kadar cok cesitli muzik kulturu oldugunu(kac tane enstrumanimiz oldugunu bile bilemezsin), sayilmasi zor miktarda dans kulturunu, tartisilmaz derinlikteki edebiyatini bilmiyorsun tabi, nasıl bileceksin, ozentilikten bu tarafa bakamamissindir. Elbette ki onlarin da kendilerine münhasır, takdir ettiğimiz kültürel yapıtları var. Ama: Avrupadaki butun ulke kulturlerini, zenginligini(!) toplasan, tek başına Türk kültürünün yanına bile yaklaşamaz. Aksini iddia edeni KÜLTÜRümle döverim.
    Boş ve cahilce konuşulmasın...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: birturk

HUN, tersten okursanız NUH

Jean-Paul Roux
    Türklerin Tarihi, sayfa: 75

"papa Attila (Leon)'nın karşısına çıkar ve kendisini ÇEKİLMEYE ikna eder. O da Loup gibi, Aignan gibi AZİZ BÜYÜK LEON ADIYLA ermişler listesine eklenmiştir..."

M. S. 325'de Attila ölmüş mü olur, LEON' mu olmuş olur.

Leon ilk Bizans imparatorudur!

Roma (Hun) imparatorluğu ikiye bölünmdedi mi? Roma ve Bizans

Roma'nın başına Belâd geçti, Bizans'ın başına da Attila (LEON) olarak geçti.

Belad (Akhunlar) Hindistan'da BUDA (Katolik, Ata erkil) oldu,
    Attila Hindistan'da Brahman (Müslüman, Ana erkil) oldu.

BİZ TÜRKLER ise İKİSİ birin İÇİNDE,
    Tanrı Türk'ü YARATTI!
    Tanrı, TEK BİRDİR/ tekbir'dir,
    Ahad'dir. İkisi birin içindedir.

Türk'ü inkar eden, KENDİNİ inkar edendir!

Nisa Suresi
    1. "Adem (erkek)'i yarattık, ondan da eşini yarattık..." diyor! İkisi BİRİN içinde!

J.P.Roux dışında kaynak gösterir misin ? Gidip gelip aynı kitaptan farklı cümleleri yazıyorsun. Sana daha önce de tarihi kayıtlar ile belge göster demiştim ama aynı şeyleri yazmaya devam ediyorsun.

Kitabı yalanlayacak ben değilim. Geniş tarihi bilgilere sahip olanların yalanlaması gerekiyor.

Belge isterseniz: İstanbul Fransız kültür derneğinden isteyebilirseniz. Onların desteğiyle kitap hazırlanmış.

Bir diğeri ise, Türk tarihçisiyiz diye geçinen tarihçilere sormanız gerekir.

Önemli olan doğru olarak tarihimizi öğrenmemiz değil mi?

• quote:

Sen sinirden okumamışsın yazdıklarımı
    Türklük dil ve kültürden oluşuyorsa kazaklar Türk değil yazdım, nitekim dilimizde kültürümüz de çok farklı
    Fakat Kazakların da Türk olduklarını düşünüyorum bu konu da hemfikiriz
    Ya rica edicem şu 3. sınıf cahil yaftalarını da bırakın, konuşmak istemeyen konuşmaz, söyleyecek birşeyi kalmayan birşey bilmiyorsun diyor

Hunlar Türk olup kendilerine Hun diyebilir demişsin, katılıyorum.Fakat durum bu şekilde değildir, Türk adının hiç geçmemesidir. Osmanlı bu konuda yanlış bir örnektir.
    Kaldı ki bunun olması için Türk isminin Hunlardan önce tarih sahnesine girmesi gerekirdi. Fakat böyle bir durum söz konusu değil. Çin kaynaklarına baktığınızda Kuzeydeki topluluklara verilen isimlerde Hunların Türklerden daha önce olduğunu görürsünüz.
    Sadece hatırladığım kadarıyla yusuf halaçoğlu diyordu Türk diye bir imparator varmış hunlardan eski sanırım. O da millet olarak değil, kişi ismi
    Asurlularda Turukku geçiyor Türkler var demek Galyalılara Türk demekten pek de uzak değil sanırım (vercingetorix)
    Millet bir insanın kendini nitelendirdiği en yüksek sıfattır. Ben Terekemeyim diyebilirim, Artvinliyim diyebilirim, fakat en genel ifade olarak hep Türklüğü kullanırım.
    Ya Hunlarda bu yok işte olsa bilirdik ama bilmiyoruz, adamların kendine Türküz dediği bir kaynak yok

Turk ismi geçmeyebilir ama kalan dil örneklerinden Turkce olduğunu anlamak zor değil. Muncuk-Boncuk Uldiz-Yıldız Atilla-Etil Alp. "Susi sulegen yağı tutugan" "Kurikandan cikin Muncuku tutun". Daha yazardim da şarjım bitiyor.

İnsanın niyeti kötü olunca senin gibi konuşuyor iste.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.