Şimdi Ara

HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
8.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence Marvel'ın en güçlü kahramanıdır , sentry değildir

    Önce kimdir Hulk, nasıl ortaya çıkmıştır kısaca bakmak gerek.

    Hulk, Marvel Comics’in “The Incredible Hulk 1” sayısında mayıs 1962 tarihinde okuyucularla tanışmıştır. Yaratıcıları yazar Stan Lee ve çizer Jack Kirby’dir.

    Dr. Robert Bruce Banner bir gamma bombası deneyi sırasında radyasyona maruz kalır ve kısa bir süre sonra sinirlenince Hulk adlı yaratığa dönüşmeye başlar. Ordu ve polis onu yok etmek üzere peşine düşer. Hulk, bombaların ve silahların patladığı bir gürültüyle çizgi roman dünyasına girmiş olur.

    Sinirlendikçe güçlenen Hulk primitif bir beyne sahiptir. Bunu küçük bir çocuğun beynine de benzetebiliriz. Her şeyi yalın ve basit olarak algılamaktadır. Karmaşık konular Bruce Banner’in işidir ancak o kurban’la canavara ev sahipliği yapan bedenin sahibi olarak işbirlikçi arası biridir herkesin gözünde.

    Hulk kovalandıkça kaçar ve dünyayı gezer ilk başlarda. Savaşların, ön yargıların, tahammülsüzlüklerin, sevgisizliklerin olduğu her ülkeye gider Hulk. Her seferinde de kovalanır, kovalanır. Ancak bu arada gerek Banner olarak gerekse Hulk olarak insanlara yardım eder, iyilik adına mücadele eder. Ama tabii bu kısımlar hep gözden kaçırılır. İnsanlar korktukları dış görünüş, açıklayamadıkları durum ve yenemeyecekleri güçten korkmayı tercih ederler hep. Bu da sıradan insanları “yok etmeye” iter.

    Hulk bu kaçışları sırasında Marvel evreninin tüm süper kahramanlarıyla karşılaşır. Defalarca kavga eder ve bir çok kez diğer kahramanların “acaba bu yaratık kötü değil mi?” diye sormalarına neden olacak iyiliklerde bulunur.

    Betty, hayatının aşkı olur ve onu hep destekler. Ancak Betty sonunda ölür. Hulk, Jarella’ya aşık olur bir ara. Başka bir boyutta onu olduğu gibi kabul eden karısı olur ancak ondan da kopar. Son olarak Hulk’u uzaya atıp yok etmeye karar veren Black Bolt, Dr. Strange, Iron Man, Dr. Xavier, Dr. Richards ittifakı yüzünden başka bir gezegende Caiera’a aşık olur, evlenir ve çocuk sahibi olur ancak bir patlamada o da ölür ve Hulk yine yalnız kalır.

    Hulk, çoğunlukla primitif beyinli olurken kimi zaman Banner’ın aklıyla da hareket eder. Vücut Hulk, beyin Banner oldukça hoş bir değişikliktir. Ancak bir defasında sinirlenince Hulk’a dönüşen Banner yerine, sinirlenince aptal Banner’a dönüşen akıllı Hulk’a tanık oluruz.

    Bu arada Hulk uzaya çıkar, Avengers ve Defenders gruplarının üyesi olur. Sihirli dünyalara ve boyutlara yolculuk eder. Yer altında ve yer üstünde kötüleri döver. Pantheon gibi mitolojiden uyarlanan özel bilimsel teçhizatlı organizasyonlara katılır. Özetle Hulk yarı akıllı yarı yarım akıllı aklıyla dünyayı defalarca yok olmaktan kurtarır.

    Ama bunları yapması yine de onun neden okunduğunu anlatmaya yetmez gibi geliyor bana. Başka bir şeylere, daha derine bakmak lazım Hulk’un neden okunduğunu saptamak için.

    önce fiziksel özelliklerinden bahsetmek istiyorum,yeşildir

    Hulk tamamen kas gücüne dayalı bir enerji patlaması bildiğiniz üzere.

    Saatte 300 km ye kadar hızla koşabilir, devasa ağırlığına rağmen ( 1 tona yakındı sanırım ) çok çeviktir, çok çok hızlı iyileşir. Wolverine den daha hızlı bir iyileşme yeteneği vardır ama nedense Wolvie'nin iyileşme yeteneğinin gölgesinde kalır bu, pek göze batmaz.

    Teorik olarak gücünün sınırı yoktur, sinirlendikçe güçlenir. Ama başlangıç seviyesi, normal kızgın hali diyelim yani 100 ton civarını kaldırabilecek kadardır.

    hulk aslında griydi, ama bir sayıdaki baskı hatası yüzünden yeşil oldu. yazarlar yeşilin hulka yakıştığını düşündüler ve yıllarca hulk yeşil çıktı.bir ara hulk tekrar gri denendi ama çok kısa bir süre sonra sonsuza dek yeşil rengine büründü,ülkemizde marmara çizgi tarafından gri hulk basılmıştır.D&r da 30 tl gibi bir fiyat karşılığında koleksiyonunuza katabilirsiniz.
     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)


    pantolonu esnektir,sanki %100 licralı esnek kumaştan yapılmadır,bruce banner hulk a dönüştüğünde sadece pantalonunun özel kısmı yırtılmaz

    ne kadar sinirlenirse,gücü o kadar artar.banner a dönüşmeden durdurulması çok zordur

    kendisinden 3. tekil şahıs olarak bahseder,iyice zekileşti yumurcak.Önceden "hulk! smash! hulk! smash!" derken şimdi "hulk smash bug man" demektedir!
     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)


    FRANKESTEİN, DR. JEKYLL MR HYDE, GOLEM, FARELER ve İNSANLAR

    Hulk’u anlamak için ve neden okunduğunu çözmek için yayımlanan öykülerinin dışına bakmakta yarar var bence. Hulk’un yaratılmasında rol oynayan faktörler nelerdi onlara bakmak belki de yeterl, olacaktır.

    Hulk için çeşitli kaynaklarda çeşitli alt yapı iddiaları ortaya atılmıştır. Boris Karloff’un 1930’larda çektiği “Frankenstein” filminin etkili olduğu savı var örneğin. Gri olmasının sebebi de buymuş ilk başlarda ve Stan Lee “daha sıcak, dostça olur, rengini yeşil yapalım” diye Jack Kirby’ye öneride bulunduğu da verilen bilgiler arasında. Tabii o dönemin baskı tekniklerinde griyle renklendirme sorunları yaşandığı da söyleniyor.

    Sonra Dr. Jekyll ve Mr. Hyde romanına atıfta bulunanlar vardır. İnsan ve onun
    dönüştüğündeki canavar hali falan.

    Çekoslovak Yahudilerinin mitindeki Golem de bu noktada giriyor devreye. Hulk’un yaratıcıları Jack Kirby ve Stan Lee’nin Yahudi oluşları bu tezi destekliyor gibi. Çaresiz kalan insanlar bilim-sihir karışımı bir yaratıkça savunulurlar.

    Benim inatla üzerinde durmak istediğim bir başka eser de Steinbeck’in “Fareler ve İnsanlar” romanıdır. Stephen King’in “Yeşil Yol” olarak yorumladığı hikaye Hulk’un alt yapısına çok uymaktadır. Saf ve iyi niyetli ama yarım akıllı iri kardeşle akıllı ama yetersiz ağabeyin toplum karşısındaki durumlarını anlatır roman.

    Yukarıda saydığım eserlerin tümünde ortak nokta iri yaratıkların olması görüldüğü üzere. Ancak tek ortak nokta bu değildir. Her birinde toplumların sığlıkları var. Her birinde sıkışmış, arayış içinde olan, hayatta kalmaya çalışan insanlar var. Bilim var. Ama en önemlisi: Sevgi eksikliği var!


    Bir sürü hulk var,benim bildiklerim

    the hulk
    incredible hulk
    mindless hulk
    savage hulk
    professor hulk


    DOSTLARI;
    Rick jones
    Betty rose
    Doc samson
    Jeniffer walters
    Jarella
    The avenger

    DÜŞMANLARI:
    The leader
    the abomination
    rhino
    sandman
    juggernaut
    absorbing man
    zzzax
    general thaddeus rose

    TEK MESAJ SEvGİ

    Mary Shelley’in Frankenstein romanında Dr. Frankenstein çaresizlikten bilim vasıtasıyla Frankenstein canavarını yaratır. Ancak yaratık canavar değildir ve yaratılmasına anlam bulmaya çalışan bilinçli bir bireydir. Dahası babası tarafından sevilmeyi arzularken soğuk kutupta sevgisiz bir dünyada yaratıcısıyla birlikte ölür.

    Golem, Haham’ın çabalarıyla dirilir ancak onu yaratana saldırır.

    Dr. Jekyll bilimin soğukluğundan kurtulmak isterken içindeki canavarı çıkarır ve sevgi açlığını sadistlik düzeyinde tatmin eden Mr. Hyde’a dönüşür.

    Fareler ve İnsanlar’daki küçük kardeş de hep anlaşılmayı, sevilmeyi ister. Fareyi de kızı da severken öldürmüştür. Niyeti kötü değildir.

    Peki ya Hulk… Bilimsel bir deney sonucu yaratılan canavarın tek isteği sevgi değil mi?

    Bruce Banner, tarafını bir kenara bırakırsak Hulk’un ilişkilerine ve acı kayıplarına ulaşırız. Betty, Jarella, Caiera sevdiği ve kaybettiği kadınlardır. Ülkemizde yayınlanan sayılarında sürekli farelerle, küçük kız çocuklarıyla, doğayla iç içe çizilen Hulk’un arayışının sıcak ve sevgi dolu bir dünya olduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım. Sevdiği kadınlar göz önüne alındığında da onun aşk ve sevgi arayışının sürekli kesintiye uğradığını, ister akıllı ister primitif beyinli olsun Hulk’un arayışının hiç değişmediğine şahit oluruz.

     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)


    Marvelın çok kurcaladığı karakterlerden biridir,yazık lan ,herkese saldırır.

    HULK “TEMAN NE SENİN?”

    Genel olarak sanatta, özellikle de dramatik sanatlarda her metin karşıtların çatışmasından oluşur. Bu çatışmada iki farklı bakış açısı, farklı dünya görüşü, duruma karşı tepki gibi karşıtlıklar mücadele ederler, yazarın bakış açısına uygun bir finale kadar okuyucu-izleyiciye bu karşıtlıkları sunarlar. Burada çatışma, kavram olarak bu karşıt tarafların karşı karşıya gelişini ve dramatik sanatların temelini anlatmaktadır ve doğrudan “şiddet”i çağrıştırsa da teknik bir terim olarak karşıtlıktan doğan durumu anlatır.

    Gelelim “tema”ya. Öncelikle yazarın bir söyleyeceğinin olması gerekmektedir. Bu “tema”dır. Bugün daha çok konsept olarak adlandırılan bu kavram yaratılan eserin “ne söylemeye çalıştığını” ve “neyin üzerine kurulduğunu” belirler. Böylece yazar yarattığı karakterin yaşayacağı öykülerin tümünü sınırlar ve akla yatkın bir yola sokar. Mesela, hümanist bir kahraman en zor durumda bile kimseyi öldürmez. Karakter bütünlüğüdür bu. Ana tema da “insanı sevmekse” eğer olaya tepki temayla uyumludur.

    Bu kadar teknik yazarlık bilgisine girmek şart mıydı?
    Şarttı!

    Alfred Hitckok, kötü adamı iyi olan filmlerin başarılı olduğunu söyler. Tersi durumlarda da filmlerin başarısız olacağını. Ustanın sözlerini yukarıdaki bilgilere eklersek çizgi romanların “karşıtlıklarıyla var olduğu” sonucuna ulaşabilir miyiz?

    Örümcek Adam – Doktor Ahtapot
    Dr. Richards – Dr. Doom
    Batman – Joker
    Superman – Lex Luthor

    Kahramanın temsil ettiği görüşün karşı köşesinde bulunan karakter kahramanı güçlendiriyor. Kahramanı anlatabilmek için düşmanını anlatmak yeterli olabilmektedir.

    Ancak yukarıdaki tezi Hulk’u anlatmak istediğimizde uygulayamıyoruz. Elbette Hulk çok kişiyle dövüşür, döver, yener v.s. ama Hulk’un “tam karşıtı” olabilecek düşmanı yoktur!

    Peki Hulk’a sormak lazım “Hulk senin teman ne ve seni neden okuyoruz?”


    Ben size aklıma gelenleri yazıyım.

    spidey le
     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)


    red hulk la
     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)


    abomination la da savaşır
     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)


    asghard a gider
     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)


    Thor çok güçlü bir karakter evet ama aslında THOR un gücü daha çok MJOLNİR' e ve büyüsel güçlerine dayanır.

    Şöyle diyebiliriz ki THOR, belt of strenght olmadan ( gücünü 2 ye katlayan bir kemer ), Warrior Madness moduna girmeden ( bu da gücünü 10 a katlayan çok ender girdiği yarı deli bir öfke hali ) Mjolnir olmadan elinde, büyü güçlerini ( zibilyon farklı gücünüde ) kullanmadan sırf bedensel gücü ile HULK' u yenmekte oldukça güçlük çeker.

    HULK zamanla güçlenip böyle bedensel bir dövüşte THOR' u ciddi anlamda zorlayabilir yani.

    THOR kendisini frenlemesiyle, güçlerini kısıtlı kullanmasıyla meşhur biridir. HULK' un da iyi biri olduğunu bildiği için, belli bir seviyede gücünü kullanır ona karşı çoğu zaman.

    Ayrıca savaşçı anlayışına ve felsefesine göre HULK la kapışmaktan büyük keyif alır, onu kendisi ile boğuşacak değerde görür, bundan keyif alır. Thor' a göre Hulk pes etmeyen, inatçı, dövişken ve güçlü bir varlıktır ve bunu bir anlamda hoş bir rekabet gibi görür, HULK öfkeden delirirken THOR kendi tam potansiyelini de bildiğinden keyif alır daha çok bu mücadeleden.

    AVENGERS filmini hatırlayın, çekiç eline gelmeden önce, burnundaki kanı silen THOR nasılda keyif alıyordu dövüşten, gülümseyerek bekliyordu Hulk' u.

    Ama sırf bedensel mücadeleye yukarıda saydığım şeylerden tamamen mahrum şekilde girseler HULK bir süre sonra THOR' u alt edebilir.

    THOR' un gücü çekici Mjolnir de, büyüsel güçlerinde ve farklı farklı yeteneklerinde dir daha çok.

    Tabii klasik haliyle elinde Mjolnir ile HULK' u safdışı bırakmak isterse bunu yapar, o ayrı.

    superman'le sevişir

     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)

     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)

    THOR hakkında bana göre yanlış algılanan bir durum da SUPERMAN kıyasında ortaya çıkıyor.

    THOR' un fiziksel güç olarak SUPERMAN' e oldukça yakın olduğu zannediliyor. ( elde mjolnir yok, yumruk yumruğalar )

    Oysa güç olarak SUPERMAN oldukça güçlüdür THOR dan bedensel anlamda.

    THOR' un Superman' e karşı avantajları tamamiyle çekici Mjolnir ve yetenekleri üzerindendir.

    Superman çok daha hızlıdır mesela, çok daha güçlüdür.

    Thor' un bedensel gücüyle yapabildiği maksimum şeyden sayısız kat daha fazlasını yapagelmiştir Superman.

    Burada da Rune King Thor dan dem vururlar insanlar, eh o zamanda Silver Age Superman' i var diyesi gelir insanın. Kingdom Come Superman' i var...

    Bu farklı versiyonları bir kenara koyalım Superman Thor dan daha güçlüdür ve hızlıdır.

    Thor da Mjolnir ile Superman' i durdurabilecek güçlere, yeteneklere büyülere sahiptir.

    Bu arada Superman büyüye karşı, hatta beyin kontrolüne karşı oldukça dayanıklıdır onu da belirteyim. Sanıldığı gibi büyü = yenilgi, kriptonit = yenilgi kesinlikle değildir, uzun süre dayanabilir bu faktörlere.

    Dayanıklılık olarak da Supes' un yanına yaklaşamaz Thor da Hulk da.

    Bir ara bir yazı yazmıştım THOR, ASGARD lılar ve TANRI kavramı kelimesi üzerine. Aslında tanrı falan değildir ne Thor ne de Asgardlılar tam olarak. Tanrısal güçlerinden dolayı lakap gibi söylenegelir bu durum.

    THOR da ölebilir yani.

    Doğal yollardan ölmezler değil mi Asgardlılar, sınırsız mıdır yaşam süreleri, emin olamadım şimdi ama şundan eminim.

    Buda pek bilinmez yine.

    SUPERMAN ( öldürülmedikçe ) ölümsüzdür. Yaşayan en yoğun enerji kütlesidir Supes o cüssede ve zerre yaşlanmaz. Teorik olarak ölümsüzdür, doğal yollardan ölmesi imkansızdır.

    FLASH de öyle ölümsüzdür, Speed Force' a hükmettiği için.

    E bu durumda kim tanrı, neye göre tanrı oldukça havada kalıyor değil mi ?

    Son olarak Superman moleküler ayrıştırma gibi güçlere ( disintegrate ) oldukça dirençlidir moleküler ve hücresel yoğunluğundan ve hızından dolayı.

    Bilinen her şeyi uzay zamandan silebilen DARKSEİD' ın OMEGA BEAM lerine direnebilmesi bundandır.

    100 milyon atom bombasının gücüne eşdeğer koca koca gezegenleri tek atışta toza çevirecek kadar güçlü enerji silahlarına dayanabilmesi bundandır.

    Bunlar THOR ile Hulk un dayanıklılık seviyelerinin çok çok üzerinde şeylerdir.

    Yani THOR Superman' i yenerse bunu dayanıklılığından, hızından, gücünden, tanrı manrı olmasından değil, Mjolnir' in ona bahşettiği yeteneklerden dolayı yapabilir ancak.

    Ben şahsen THOR' un Supes' u yenebileceğini de sanmıyorum açıkçası. Belt of Strenght, Warrior Madness falan da işin içine girerse daha adil bir karşılaşma olur. Eh tabii Thor un bu durumları varsa Superman' in de sundipped olayı var, yani güneşin çekirdeğinde aşırı enerji yüklemesiyle sarj olma durumu. Bloodlusted ( kana susamış, gözü dünmüş. ) bir Superman' in de DARKSEİD' ı ölümüne pataklayabildiğini de söyleyelim yeri gelmişken. DARKSEİD MArvel' ın Thanos' u dur. Hatta bence daha güçlüdür THANOS tan.

    Özetle bence standart Thor standart Superman' i kolay kolay yenemez.

    HULK a gelirsek eğer saf dışı bırakılmazsa Superman' in de Thor' un da başına bela olabilir bir süre sonra güçlene güçlene. Tabii Thor da Superman de sağlam tek bir darbeyle ( oldukça güçlü bir darbeyle ) HULK' u sersemletip Banner' a dönüşmesini sağlayabilirler.

    HULK un güç olarak Superman' e yaklaşması çok çok zordur ne kadar sinirlenirse sinirlensin. THOR' u geçebilir ama orada da THOR un Mjolnir' i var sonuçta, işini bitirecektir HULK' un THOR.

    Dikkat ettiyseniz HULK' un en büyük güç gösterisi olan WORLD WAR HULK da THOR dünyada yoktur. Özellikle o sıralar THOR ortalarda gözükmemektedir. Çünkü herkes bilir ki THOR oralarda olsa tüm gücünü kullanıp HULK' u alaşağı edebilir.

     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)


    GHOST RİDER da HULK' u öldürebilecek güçtedir ama Johhny BLAZE den kontrolü geri alan ZARATHOS meleği HULK ta masum bir insan görüp onu durdurmaktan vazgeçer ve gider.
     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)


    Tüm bunlar HULK un potansiyelinden ve gücünden bir şey alıp götürmüyor aslında, HULK her daim önemli ve çok güçlü bir karakterdir. Sadece THOR gibi Superman gibi karakterler istedikleri halde fazla zorlanmazlar HULK' u bayıltıp BANNER' a çevirmek konusunda.
     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)


    wolverine le savaşır
     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)

     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)

     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)


    planet hulk ta
    silver savage(Silver surfer) la kapışır
     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)


    ve sıra world war hulk ta

    Dünya' daki kahraman arkadaşları tarafından, yaratık gezegeni Sakaar' a gönderilerek sürgün edilen Hulk; öfkelendi... Acı çekti... ve fethetti... Bir gladyatör köleden, bir krala yükseldi. Şimdiyse Dünya' ya geri dönüyor ve ona yaptıklarının intikamını acı bir şekilde almak için Iron Man, Reed Richards, Doctor Strange ve Black Bolt' un peşinde !! Yoluna çıkacak olanların da !! Her zamankinden daha güçlü ve bu kez yanında da Gladyatör ekibi Warbound' da var. Hulk bu kez, bu gezegeni bile ortadan ikiye ayırabilir !!
     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)

     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)

     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)

     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)


    marvel ın en güçlü kahramanlarından biri olan sentry...
    şizofren SENTRY üzerinden verilmiştir asıl büyük kapışma. Orada da ne olduğu tam belli değildir aslında.

    SENTRY VOİD modundayken Superman e benzer bir güç ( bedensel güç ) seviyesinde olur ( Superman kadar var mı emin değilim ) ama tek farkla, kötü Superman. Ve kontrolü oldukça zayıftır gücü üzerinde ki.

    SENTRY nin yaptıkları ( güç olarak yada ASGARD' ı mermi gibi sayısız defa delip geçerek parçalaması gibi, ARES' i ortadan ikiye yarması gibi ) aslında MARVEL tarafından SUPERMAN' in güçlerini özgürce ve hesapsızca kullanmasının yorumlanmasıdır SENTRY karakteri üzerinden.

    SUPERMAN de aynen SENTRY gibi alıp ortadan ikiye yarabilir ARES' i de Herkül' ü de.

    HULK' a bile yapabilir bunu. HULK' un Wolvie ye yapması gibi.

    Ama işte Superman öyle şeyler yapmaz ve o da THOR gibi gücünün çok küçük bir kısmını kullanır, sürekli kontrol eder kendini.

    SENTRY yi biraz da bu şekilde değerlendirebiliriz. SUPERMAN in karakterinden dolayı yapamadığı şeyleri VOİD in ( kendi ruhsal sorunları aslında ama o kadar güçlü bir varlık ki SENTRY hayalleri gerçek gibi oluyor, VOİD kendi gücünden korkmasının ürünüdür aslında ) etkisiyle yapar.

     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)

     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)


    SENTRY gücünün üzerinde kontrol sahibi olamadığı için gerçek potansiyeli tam olarak bilinemiyor.


    Hulk’ta Tema ve Çatışan Taraflar

    Hulk’un teması için “sevgi önyargılardan uzak ve beklentisiz olmalı” diyebiliriz. 1962 yılından beri yayınlanan tüm öykülerinde Hulk sevginin arayışında olmuştur ve okuyucular hep bu temanın destekçisi olmuşlardır okudukça. Hulk, seri boyunca dünyada, uzayda, başka boyutlarda onlarca maceranın içinde hiç değişmeyen bir alt yapının üzerine kurulan öyküler yaşamıştır. Açıkçası bu konsepte bağlı kalarak öyküler yaratılması çok zor olmakla birlikte başarılı olunmuştur. Bu noktada seride görev alan tüm yazarları ve editörleri tebrik etmek gerekir. Bu kadar basit ama insansal olarak temel bir ihtiyaç olan sevgi üzerine yüzlerce sayı yazabilmek gerçekten olağanüstü bir başarıdır.

    Peki ama karşıtlık ne Hulk’ta? Kimler karşı karşıya geliyor da bize bu tema okutuluyor?
    “sevgi önyargılardan uzak ve beklentisiz olmalı” temasının karşıtı “sevgi önyargılı ve beklentili olmalı” ise bu karşıt temayı temsil eden kötü adam kim?

    Öyle bir karşıt tema, öyle bir kötü adam yok!

    Sevgi’nin sıcaklığına karşıt olarak “ordu ve bilim” konulmuş Hulk’ta. Mutlak ve duygulardan uzak anlayışların temsilcisi olan ordu ve bilim elbette doğaçlama yaşayan, duygularla beslenen, kimi zaman fırtınaya tutulmuş gibi savrulan sevgi’yi anlamasını beklemek uygun olmaz. Nitekim seride öyle de oluyor. Ordu, Hulk’u anlamak yerine yok etmeyi, bunun için de bilimi kullanmayı tercih ediyor.

    Bir baş kötü var mıdır peki? Bence General Ross, The Leader, Abomination, Tyrannus gibi onlarca kötü adamdan hiç biri tek başlarına “baş kötü” olamazlar Hulk’ta. Ancak hepsi bir araya gelirlerse üstte dile gelen ordu ve bilimin elemanları olarak bir karşıt grubun birer küçük temsilcileri olabilirler. Bu durumda Hitckok ustayı yalancı mı çıkarmış oluyoruz? Hayır, kötü adam yerine kötü kavram konulmuş ve çok daha zor bir düzlemde çok daha büyük başarı sağlanmıştır.

    Özetle, Hulk’u neden okuyoruz sorusunun yanıtı galiba doğrudan veya dolaylı yoldan anlatılan “sevgi arayışı”dır. İnsan olarak hepimizin içimizde yaşadığımız yalnızlık duygumuz, bütün iyi koşullara rağmen doyurulamayan sevgi açlığımız, en iyi günlerimizde bile zaman zaman hissettiğimiz çirkinliğimiz hep Hulk’ta vücut buluyor. Ne onu örnek alıyoruz, ne yapamadığımız şeyleri yapmasından mutlu oluyoruz, ne dünya görüşümüzü savunuşunu izliyoruz ne de maceralarını merak ediyoruz. Sadece “sevgi arayışını” takip ediyoruz.

    Hem okuyucuları bilirler, Hulk, o cüsse ve gücüne rağmen yalnız kaldığında en çok ağlayan kahramandır çizgi roman aleminde. Bunun da sebebi sulu gözlü olması değildir!

     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)

    Figürümüz de gelmiş bulunmakta, kotobukiya harika bir firma


     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)
    Bu imza konusunda tecrübesizim, en kısa zamanda ayarlayacağım.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/954145/eeb78602-3a20-4ea8-8db4-73a646c5f5db.png

     HULK Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)


    Hayran Listesi


    regalangel


    EfendiAdam


    croplatform


    urazs


    MadHulk


    SonictheHedgehog-MZ



    croplatform'a verdiği paylaşım için ,
    urazs dostumuza ise üşenmeyip uzun uzun yazdığı ve desteklediği için teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grasshoppertr -- 26 Şubat 2015; 6:31:17 >







  • Çok abartılmış durumda bu aralar, yok neymiş thor u yenmişmiş yav he he

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EfendiAdam

    Çok abartılmış durumda bu aralar, yok neymiş thor u yenmişmiş yav he he

    aynen dostum,sırf thor olsa iyi.herkes
  • Katkım olursa ne ala :) Bu yazı daha önce gölge e-dergi'de paylaşılmıştı:

    Hulk

    Çizgi Roman Kahramanı Neden Takip Edilir?


    Çizgi romanın çok eleştirildiğini gören bir çok okur-araştırmacı ellerine geçen her fırsatta çizgi romanı savunmak zorunda kalmışlardır. Bunu yapmak için de çizgi roman okuma alışkanlığının gerekçelendirilmeye çalışıldığını görüyoruz bir çok yazıda. Belki sanat dünyasında en çok savunulan sanatlardan biridir çizgi roman.

    Çizgi roman okuma alışkanlığı için “okumaya teşvik eder” diyen de var, “resim-yazı ilişkisinin faydalarından” bahseden de, “çocukların algı ve hayal gücüne katkısını” dile getiren de, “macera ihtiyacının giderilmesi” olarak gören de var bu savunucular arasında. Oysa sanat sanattır ve savunulmaya değil doğrudan desteğe ve geliştirilmeye ihtiyacı duyar. İşin komiği savunmaya da gerek yoktur sanatı, takip eden kazanır önyargıyla uzak duran kaybeder.

    Ancak yine de üzerinde durulması gereken bir nokta var ki o da “bir kahramanın neden takip edildiği”dir. Hani bu alışkanlığı mitolojik olaylarla açıklamak mümkün olabilir veya insan doğasıyla. Dedikodu alışkanlığı, örnek alma ihtiyacı, yapılamayanı birilerine yaptırarak tatmin olma v.s. yardımcı başka başlıklar olabilir.

    Bir kahraman örnek olabilir. Örümcek Adam gibi mesela. Kabaca okuyucuyu, genç okuyucuyu iyi insan olmaya teşvik ediyor olabilir Örümcek. Swing, vatanseverliğe itiyor olabilir okuyucuyu. Martin Mystere araştırmacılığa özendirebilir. Conan, hayatta kalmaya, mücadele etmeye itebilir. Bunlar tabii bardağın dolu tarafı. Boş tarafına bakanlar kesinlikle çizgi romanların insanı hayalperestliğe, batıl inançlara, boş itikatlara iteceği yorumunu yapabilirler o ayrı. Ancak sinema, dizi, roman, tiyatro gibi çizgi roman okuru da mesaja, en altta akan verilere bakar ve ders çıkarır.

    Ders çıkarmak şart mıdır? Punisher, Wolverine, Ghost Rider, Dampyr, Lobo gibi çizgi romanları okuyan kişiler ders mi çıkarır yoksa kendi yapamadıklarını birileri yapıyor diye mutlu mu olur? Her ne kadar iyilik için şiddet kullanıyor da olsalar şiddet dozları çok yüksektir ve insanların gerçek hayatta kaçındığı bir seviyedir bu. Buna ek olarak tembel okuyucular araştırmalar yapan kahramanlardan kendileri yerine koşuşturmasını mı bekler?

    Yoksa çizgi roman okuru sadece kendi dünya görüşüne uyan felsefeyi sayfalarına taşıyan çizgi roman kahramanlarını mı takip eder?

    Doğrusu, çizgi roman ve kahramanı seçiminin okuyucularda subjektif seçimlerle gerçekleştiği kesindir. Yukarıda sayılan ve sayılmayan bir çok gerekçe sunulabilir çizgi roman kahramanı seçimi için.

    Ancak bu noktada sorum şu olacak: HULK neden okunur?

    TARİHÇESİ

    Önce kimdir Hulk, nasıl ortaya çıkmıştır kısaca bakmak gerek.

    Hulk, Marvel Comics’in “The Incredible Hulk 1” sayısında mayıs 1962 tarihinde okuyucularla tanışmıştır. Yaratıcıları yazar Stan Lee ve çizer Jack Kirby’dir.

    Dr. Robert Bruce Banner bir gamma bombası deneyi sırasında radyasyona maruz kalır ve kısa bir süre sonra sinirlenince Hulk adlı yaratığa dönüşmeye başlar. Ordu ve polis onu yok etmek üzere peşine düşer. Hulk, bombaların ve silahların patladığı bir gürültüyle çizgi roman dünyasına girmiş olur.

    Sinirlendikçe güçlenen Hulk primitif bir beyne sahiptir. Bunu küçük bir çocuğun beynine de benzetebiliriz. Her şeyi yalın ve basit olarak algılamaktadır. Karmaşık konular Bruce Banner’in işidir ancak o kurban’la canavara ev sahipliği yapan bedenin sahibi olarak işbirlikçi arası biridir herkesin gözünde.

    Hulk kovalandıkça kaçar ve dünyayı gezer ilk başlarda. Savaşların, ön yargıların, tahammülsüzlüklerin, sevgisizliklerin olduğu her ülkeye gider Hulk. Her seferinde de kovalanır, kovalanır. Ancak bu arada gerek Banner olarak gerekse Hulk olarak insanlara yardım eder, iyilik adına mücadele eder. Ama tabii bu kısımlar hep gözden kaçırılır. İnsanlar korktukları dış görünüş, açıklayamadıkları durum ve yenemeyecekleri güçten korkmayı tercih ederler hep. Bu da sıradan insanları “yok etmeye” iter.

    Hulk bu kaçışları sırasında Marvel evreninin tüm süper kahramanlarıyla karşılaşır. Defalarca kavga eder ve bir çok kez diğer kahramanların “acaba bu yaratık kötü değil mi?” diye sormalarına neden olacak iyiliklerde bulunur.

    Betty, hayatının aşkı olur ve onu hep destekler. Ancak Betty sonunda ölür. Hulk, Jarella’ya aşık olur bir ara. Başka bir boyutta onu olduğu gibi kabul eden karısı olur ancak ondan da kopar. Son olarak Hulk’u uzaya atıp yok etmeye karar veren Black Bolt, Dr. Strange, Iron Man, Dr. Xavier, Dr. Richards ittifakı yüzünden başka bir gezegende Caiera’a aşık olur, evlenir ve çocuk sahibi olur ancak bir patlamada o da ölür ve Hulk yine yalnız kalır.

    Hulk, çoğunlukla primitif beyinli olurken kimi zaman Banner’ın aklıyla da hareket eder. Vücut Hulk, beyin Banner oldukça hoş bir değişikliktir. Ancak bir defasında sinirlenince Hulk’a dönüşen Banner yerine, sinirlenince aptal Banner’a dönüşen akıllı Hulk’a tanık oluruz.

    Bu arada Hulk uzaya çıkar, Avengers ve Defenders gruplarının üyesi olur. Sihirli dünyalara ve boyutlara yolculuk eder. Yer altında ve yer üstünde kötüleri döver. Pantheon gibi mitolojiden uyarlanan özel bilimsel teçhizatlı organizasyonlara katılır. Özetle Hulk yarı akıllı yarı yarım akıllı aklıyla dünyayı defalarca yok olmaktan kurtarır.

    Ama bunları yapması yine de onun neden okunduğunu anlatmaya yetmez gibi geliyor bana. Başka bir şeylere, daha derine bakmak lazım Hulk’un neden okunduğunu saptamak için.

    HULK “TEMAN NE SENİN?”

    Genel olarak sanatta, özellikle de dramatik sanatlarda her metin karşıtların çatışmasından oluşur. Bu çatışmada iki farklı bakış açısı, farklı dünya görüşü, duruma karşı tepki gibi karşıtlıklar mücadele ederler, yazarın bakış açısına uygun bir finale kadar okuyucu-izleyiciye bu karşıtlıkları sunarlar. Burada çatışma, kavram olarak bu karşıt tarafların karşı karşıya gelişini ve dramatik sanatların temelini anlatmaktadır ve doğrudan “şiddet”i çağrıştırsa da teknik bir terim olarak karşıtlıktan doğan durumu anlatır.

    Gelelim “tema”ya. Öncelikle yazarın bir söyleyeceğinin olması gerekmektedir. Bu “tema”dır. Bugün daha çok konsept olarak adlandırılan bu kavram yaratılan eserin “ne söylemeye çalıştığını” ve “neyin üzerine kurulduğunu” belirler. Böylece yazar yarattığı karakterin yaşayacağı öykülerin tümünü sınırlar ve akla yatkın bir yola sokar. Mesela, hümanist bir kahraman en zor durumda bile kimseyi öldürmez. Karakter bütünlüğüdür bu. Ana tema da “insanı sevmekse” eğer olaya tepki temayla uyumludur.

    Bu kadar teknik yazarlık bilgisine girmek şart mıydı?
    Şarttı!

    Alfred Hitckok, kötü adamı iyi olan filmlerin başarılı olduğunu söyler. Tersi durumlarda da filmlerin başarısız olacağını. Ustanın sözlerini yukarıdaki bilgilere eklersek çizgi romanların “karşıtlıklarıyla var olduğu” sonucuna ulaşabilir miyiz?

    Örümcek Adam – Doktor Ahtapot
    Dr. Richards – Dr. Doom
    Batman – Joker
    Superman – Lex Luthor

    Kahramanın temsil ettiği görüşün karşı köşesinde bulunan karakter kahramanı güçlendiriyor. Kahramanı anlatabilmek için düşmanını anlatmak yeterli olabilmektedir.

    Ancak yukarıdaki tezi Hulk’u anlatmak istediğimizde uygulayamıyoruz. Elbette Hulk çok kişiyle dövüşür, döver, yener v.s. ama Hulk’un “tam karşıtı” olabilecek düşmanı yoktur!

    Peki Hulk’a sormak lazım “Hulk senin teman ne ve seni neden okuyoruz?”


    FRANKESTEİN, DR. JEKYLL MR HYDE, GOLEM, FARELER ve İNSANLAR

    Hulk’u anlamak için ve neden okunduğunu çözmek için yayımlanan öykülerinin dışına bakmakta yarar var bence. Hulk’un yaratılmasında rol oynayan faktörler nelerdi onlara bakmak belki de yeterl, olacaktır.

    Hulk için çeşitli kaynaklarda çeşitli alt yapı iddiaları ortaya atılmıştır. Boris Karloff’un 1930’larda çektiği “Frankenstein” filminin etkili olduğu savı var örneğin. Gri olmasının sebebi de buymuş ilk başlarda ve Stan Lee “daha sıcak, dostça olur, rengini yeşil yapalım” diye Jack Kirby’ye öneride bulunduğu da verilen bilgiler arasında. Tabii o dönemin baskı tekniklerinde griyle renklendirme sorunları yaşandığı da söyleniyor.

    Sonra Dr. Jekyll ve Mr. Hyde romanına atıfta bulunanlar vardır. İnsan ve onun
    dönüştüğündeki canavar hali falan.

    Çekoslovak Yahudilerinin mitindeki Golem de bu noktada giriyor devreye. Hulk’un yaratıcıları Jack Kirby ve Stan Lee’nin Yahudi oluşları bu tezi destekliyor gibi. Çaresiz kalan insanlar bilim-sihir karışımı bir yaratıkça savunulurlar.

    Benim inatla üzerinde durmak istediğim bir başka eser de Steinbeck’in “Fareler ve İnsanlar” romanıdır. Stephen King’in “Yeşil Yol” olarak yorumladığı hikaye Hulk’un alt yapısına çok uymaktadır. Saf ve iyi niyetli ama yarım akıllı iri kardeşle akıllı ama yetersiz ağabeyin toplum karşısındaki durumlarını anlatır roman.

    Yukarıda saydığım eserlerin tümünde ortak nokta iri yaratıkların olması görüldüğü üzere. Ancak tek ortak nokta bu değildir. Her birinde toplumların sığlıkları var. Her birinde sıkışmış, arayış içinde olan, hayatta kalmaya çalışan insanlar var. Bilim var. Ama en önemlisi: Sevgi eksikliği var!

    TEK MESAJ SEVGİ

    Mary Shelley’in Frankenstein romanında Dr. Frankenstein çaresizlikten bilim vasıtasıyla Frankenstein canavarını yaratır. Ancak yaratık canavar değildir ve yaratılmasına anlam bulmaya çalışan bilinçli bir bireydir. Dahası babası tarafından sevilmeyi arzularken soğuk kutupta sevgisiz bir dünyada yaratıcısıyla birlikte ölür.

    Golem, Haham’ın çabalarıyla dirilir ancak onu yaratana saldırır.

    Dr. Jekyll bilimin soğukluğundan kurtulmak isterken içindeki canavarı çıkarır ve sevgi açlığını sadistlik düzeyinde tatmin eden Mr. Hyde’a dönüşür.

    Fareler ve İnsanlar’daki küçük kardeş de hep anlaşılmayı, sevilmeyi ister. Fareyi de kızı da severken öldürmüştür. Niyeti kötü değildir.

    Peki ya Hulk… Bilimsel bir deney sonucu yaratılan canavarın tek isteği sevgi değil mi?

    Bruce Banner, tarafını bir kenara bırakırsak Hulk’un ilişkilerine ve acı kayıplarına ulaşırız. Betty, Jarella, Caiera sevdiği ve kaybettiği kadınlardır. Ülkemizde yayınlanan sayılarında sürekli farelerle, küçük kız çocuklarıyla, doğayla iç içe çizilen Hulk’un arayışının sıcak ve sevgi dolu bir dünya olduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım. Sevdiği kadınlar göz önüne alındığında da onun aşk ve sevgi arayışının sürekli kesintiye uğradığını, ister akıllı ister primitif beyinli olsun Hulk’un arayışının hiç değişmediğine şahit oluruz.

    Hulk’ta Tema ve Çatışan Taraflar

    Hulk’un teması için “sevgi önyargılardan uzak ve beklentisiz olmalı” diyebiliriz. 1962 yılından beri yayınlanan tüm öykülerinde Hulk sevginin arayışında olmuştur ve okuyucular hep bu temanın destekçisi olmuşlardır okudukça. Hulk, seri boyunca dünyada, uzayda, başka boyutlarda onlarca maceranın içinde hiç değişmeyen bir alt yapının üzerine kurulan öyküler yaşamıştır. Açıkçası bu konsepte bağlı kalarak öyküler yaratılması çok zor olmakla birlikte başarılı olunmuştur. Bu noktada seride görev alan tüm yazarları ve editörleri tebrik etmek gerekir. Bu kadar basit ama insansal olarak temel bir ihtiyaç olan sevgi üzerine yüzlerce sayı yazabilmek gerçekten olağanüstü bir başarıdır.

    Peki ama karşıtlık ne Hulk’ta? Kimler karşı karşıya geliyor da bize bu tema okutuluyor?
    “sevgi önyargılardan uzak ve beklentisiz olmalı” temasının karşıtı “sevgi önyargılı ve beklentili olmalı” ise bu karşıt temayı temsil eden kötü adam kim?

    Öyle bir karşıt tema, öyle bir kötü adam yok!

    Sevgi’nin sıcaklığına karşıt olarak “ordu ve bilim” konulmuş Hulk’ta. Mutlak ve duygulardan uzak anlayışların temsilcisi olan ordu ve bilim elbette doğaçlama yaşayan, duygularla beslenen, kimi zaman fırtınaya tutulmuş gibi savrulan sevgi’yi anlamasını beklemek uygun olmaz. Nitekim seride öyle de oluyor. Ordu, Hulk’u anlamak yerine yok etmeyi, bunun için de bilimi kullanmayı tercih ediyor.

    Bir baş kötü var mıdır peki? Bence General Ross, The Leader, Abomination, Tyrannus gibi onlarca kötü adamdan hiç biri tek başlarına “baş kötü” olamazlar Hulk’ta. Ancak hepsi bir araya gelirlerse üstte dile gelen ordu ve bilimin elemanları olarak bir karşıt grubun birer küçük temsilcileri olabilirler. Bu durumda Hitckok ustayı yalancı mı çıkarmış oluyoruz? Hayır, kötü adam yerine kötü kavram konulmuş ve çok daha zor bir düzlemde çok daha büyük başarı sağlanmıştır.

    Özetle, Hulk’u neden okuyoruz sorusunun yanıtı galiba doğrudan veya dolaylı yoldan anlatılan “sevgi arayışı”dır. İnsan olarak hepimizin içimizde yaşadığımız yalnızlık duygumuz, bütün iyi koşullara rağmen doyurulamayan sevgi açlığımız, en iyi günlerimizde bile zaman zaman hissettiğimiz çirkinliğimiz hep Hulk’ta vücut buluyor. Ne onu örnek alıyoruz, ne yapamadığımız şeyleri yapmasından mutlu oluyoruz, ne dünya görüşümüzü savunuşunu izliyoruz ne de maceralarını merak ediyoruz. Sadece “sevgi arayışını” takip ediyoruz.

    Hem okuyucuları bilirler, Hulk, o cüsse ve gücüne rağmen yalnız kaldığında en çok ağlayan kahramandır çizgi roman aleminde. Bunun da sebebi sulu gözlü olması değildir!

    ***

    Belki Hulk’tan az bahseden bir Hulk yazısı oldu ama galiba Hulk’u anlatmak için Hulk’un dışına bakmak gerekiyordu. Ya da da daha derine.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: croplatform

    Katkım olursa ne ala :) Bu yazı daha önce gölge e-dergi'de paylaşılmıştı:

    Hulk

    Çizgi Roman Kahramanı Neden Takip Edilir?


    Çizgi romanın çok eleştirildiğini gören bir çok okur-araştırmacı ellerine geçen her fırsatta çizgi romanı savunmak zorunda kalmışlardır. Bunu yapmak için de çizgi roman okuma alışkanlığının gerekçelendirilmeye çalışıldığını görüyoruz bir çok yazıda. Belki sanat dünyasında en çok savunulan sanatlardan biridir çizgi roman.

    Çizgi roman okuma alışkanlığı için “okumaya teşvik eder” diyen de var, “resim-yazı ilişkisinin faydalarından” bahseden de, “çocukların algı ve hayal gücüne katkısını” dile getiren de, “macera ihtiyacının giderilmesi” olarak gören de var bu savunucular arasında. Oysa sanat sanattır ve savunulmaya değil doğrudan desteğe ve geliştirilmeye ihtiyacı duyar. İşin komiği savunmaya da gerek yoktur sanatı, takip eden kazanır önyargıyla uzak duran kaybeder.

    Ancak yine de üzerinde durulması gereken bir nokta var ki o da “bir kahramanın neden takip edildiği”dir. Hani bu alışkanlığı mitolojik olaylarla açıklamak mümkün olabilir veya insan doğasıyla. Dedikodu alışkanlığı, örnek alma ihtiyacı, yapılamayanı birilerine yaptırarak tatmin olma v.s. yardımcı başka başlıklar olabilir.

    Bir kahraman örnek olabilir. Örümcek Adam gibi mesela. Kabaca okuyucuyu, genç okuyucuyu iyi insan olmaya teşvik ediyor olabilir Örümcek. Swing, vatanseverliğe itiyor olabilir okuyucuyu. Martin Mystere araştırmacılığa özendirebilir. Conan, hayatta kalmaya, mücadele etmeye itebilir. Bunlar tabii bardağın dolu tarafı. Boş tarafına bakanlar kesinlikle çizgi romanların insanı hayalperestliğe, batıl inançlara, boş itikatlara iteceği yorumunu yapabilirler o ayrı. Ancak sinema, dizi, roman, tiyatro gibi çizgi roman okuru da mesaja, en altta akan verilere bakar ve ders çıkarır.

    Ders çıkarmak şart mıdır? Punisher, Wolverine, Ghost Rider, Dampyr, Lobo gibi çizgi romanları okuyan kişiler ders mi çıkarır yoksa kendi yapamadıklarını birileri yapıyor diye mutlu mu olur? Her ne kadar iyilik için şiddet kullanıyor da olsalar şiddet dozları çok yüksektir ve insanların gerçek hayatta kaçındığı bir seviyedir bu. Buna ek olarak tembel okuyucular araştırmalar yapan kahramanlardan kendileri yerine koşuşturmasını mı bekler?

    Yoksa çizgi roman okuru sadece kendi dünya görüşüne uyan felsefeyi sayfalarına taşıyan çizgi roman kahramanlarını mı takip eder?

    Doğrusu, çizgi roman ve kahramanı seçiminin okuyucularda subjektif seçimlerle gerçekleştiği kesindir. Yukarıda sayılan ve sayılmayan bir çok gerekçe sunulabilir çizgi roman kahramanı seçimi için.

    Ancak bu noktada sorum şu olacak: HULK neden okunur?

    TARİHÇESİ

    Önce kimdir Hulk, nasıl ortaya çıkmıştır kısaca bakmak gerek.

    Hulk, Marvel Comics’in “The Incredible Hulk 1” sayısında mayıs 1962 tarihinde okuyucularla tanışmıştır. Yaratıcıları yazar Stan Lee ve çizer Jack Kirby’dir.

    Dr. Robert Bruce Banner bir gamma bombası deneyi sırasında radyasyona maruz kalır ve kısa bir süre sonra sinirlenince Hulk adlı yaratığa dönüşmeye başlar. Ordu ve polis onu yok etmek üzere peşine düşer. Hulk, bombaların ve silahların patladığı bir gürültüyle çizgi roman dünyasına girmiş olur.

    Sinirlendikçe güçlenen Hulk primitif bir beyne sahiptir. Bunu küçük bir çocuğun beynine de benzetebiliriz. Her şeyi yalın ve basit olarak algılamaktadır. Karmaşık konular Bruce Banner’in işidir ancak o kurban’la canavara ev sahipliği yapan bedenin sahibi olarak işbirlikçi arası biridir herkesin gözünde.

    Hulk kovalandıkça kaçar ve dünyayı gezer ilk başlarda. Savaşların, ön yargıların, tahammülsüzlüklerin, sevgisizliklerin olduğu her ülkeye gider Hulk. Her seferinde de kovalanır, kovalanır. Ancak bu arada gerek Banner olarak gerekse Hulk olarak insanlara yardım eder, iyilik adına mücadele eder. Ama tabii bu kısımlar hep gözden kaçırılır. İnsanlar korktukları dış görünüş, açıklayamadıkları durum ve yenemeyecekleri güçten korkmayı tercih ederler hep. Bu da sıradan insanları “yok etmeye” iter.

    Hulk bu kaçışları sırasında Marvel evreninin tüm süper kahramanlarıyla karşılaşır. Defalarca kavga eder ve bir çok kez diğer kahramanların “acaba bu yaratık kötü değil mi?” diye sormalarına neden olacak iyiliklerde bulunur.

    Betty, hayatının aşkı olur ve onu hep destekler. Ancak Betty sonunda ölür. Hulk, Jarella’ya aşık olur bir ara. Başka bir boyutta onu olduğu gibi kabul eden karısı olur ancak ondan da kopar. Son olarak Hulk’u uzaya atıp yok etmeye karar veren Black Bolt, Dr. Strange, Iron Man, Dr. Xavier, Dr. Richards ittifakı yüzünden başka bir gezegende Caiera’a aşık olur, evlenir ve çocuk sahibi olur ancak bir patlamada o da ölür ve Hulk yine yalnız kalır.

    Hulk, çoğunlukla primitif beyinli olurken kimi zaman Banner’ın aklıyla da hareket eder. Vücut Hulk, beyin Banner oldukça hoş bir değişikliktir. Ancak bir defasında sinirlenince Hulk’a dönüşen Banner yerine, sinirlenince aptal Banner’a dönüşen akıllı Hulk’a tanık oluruz.

    Bu arada Hulk uzaya çıkar, Avengers ve Defenders gruplarının üyesi olur. Sihirli dünyalara ve boyutlara yolculuk eder. Yer altında ve yer üstünde kötüleri döver. Pantheon gibi mitolojiden uyarlanan özel bilimsel teçhizatlı organizasyonlara katılır. Özetle Hulk yarı akıllı yarı yarım akıllı aklıyla dünyayı defalarca yok olmaktan kurtarır.

    Ama bunları yapması yine de onun neden okunduğunu anlatmaya yetmez gibi geliyor bana. Başka bir şeylere, daha derine bakmak lazım Hulk’un neden okunduğunu saptamak için.

    HULK “TEMAN NE SENİN?”

    Genel olarak sanatta, özellikle de dramatik sanatlarda her metin karşıtların çatışmasından oluşur. Bu çatışmada iki farklı bakış açısı, farklı dünya görüşü, duruma karşı tepki gibi karşıtlıklar mücadele ederler, yazarın bakış açısına uygun bir finale kadar okuyucu-izleyiciye bu karşıtlıkları sunarlar. Burada çatışma, kavram olarak bu karşıt tarafların karşı karşıya gelişini ve dramatik sanatların temelini anlatmaktadır ve doğrudan “şiddet”i çağrıştırsa da teknik bir terim olarak karşıtlıktan doğan durumu anlatır.

    Gelelim “tema”ya. Öncelikle yazarın bir söyleyeceğinin olması gerekmektedir. Bu “tema”dır. Bugün daha çok konsept olarak adlandırılan bu kavram yaratılan eserin “ne söylemeye çalıştığını” ve “neyin üzerine kurulduğunu” belirler. Böylece yazar yarattığı karakterin yaşayacağı öykülerin tümünü sınırlar ve akla yatkın bir yola sokar. Mesela, hümanist bir kahraman en zor durumda bile kimseyi öldürmez. Karakter bütünlüğüdür bu. Ana tema da “insanı sevmekse” eğer olaya tepki temayla uyumludur.

    Bu kadar teknik yazarlık bilgisine girmek şart mıydı?
    Şarttı!

    Alfred Hitckok, kötü adamı iyi olan filmlerin başarılı olduğunu söyler. Tersi durumlarda da filmlerin başarısız olacağını. Ustanın sözlerini yukarıdaki bilgilere eklersek çizgi romanların “karşıtlıklarıyla var olduğu” sonucuna ulaşabilir miyiz?

    Örümcek Adam – Doktor Ahtapot
    Dr. Richards – Dr. Doom
    Batman – Joker
    Superman – Lex Luthor

    Kahramanın temsil ettiği görüşün karşı köşesinde bulunan karakter kahramanı güçlendiriyor. Kahramanı anlatabilmek için düşmanını anlatmak yeterli olabilmektedir.

    Ancak yukarıdaki tezi Hulk’u anlatmak istediğimizde uygulayamıyoruz. Elbette Hulk çok kişiyle dövüşür, döver, yener v.s. ama Hulk’un “tam karşıtı” olabilecek düşmanı yoktur!

    Peki Hulk’a sormak lazım “Hulk senin teman ne ve seni neden okuyoruz?”


    FRANKESTEİN, DR. JEKYLL MR HYDE, GOLEM, FARELER ve İNSANLAR

    Hulk’u anlamak için ve neden okunduğunu çözmek için yayımlanan öykülerinin dışına bakmakta yarar var bence. Hulk’un yaratılmasında rol oynayan faktörler nelerdi onlara bakmak belki de yeterl, olacaktır.

    Hulk için çeşitli kaynaklarda çeşitli alt yapı iddiaları ortaya atılmıştır. Boris Karloff’un 1930’larda çektiği “Frankenstein” filminin etkili olduğu savı var örneğin. Gri olmasının sebebi de buymuş ilk başlarda ve Stan Lee “daha sıcak, dostça olur, rengini yeşil yapalım” diye Jack Kirby’ye öneride bulunduğu da verilen bilgiler arasında. Tabii o dönemin baskı tekniklerinde griyle renklendirme sorunları yaşandığı da söyleniyor.

    Sonra Dr. Jekyll ve Mr. Hyde romanına atıfta bulunanlar vardır. İnsan ve onun
    dönüştüğündeki canavar hali falan.

    Çekoslovak Yahudilerinin mitindeki Golem de bu noktada giriyor devreye. Hulk’un yaratıcıları Jack Kirby ve Stan Lee’nin Yahudi oluşları bu tezi destekliyor gibi. Çaresiz kalan insanlar bilim-sihir karışımı bir yaratıkça savunulurlar.

    Benim inatla üzerinde durmak istediğim bir başka eser de Steinbeck’in “Fareler ve İnsanlar” romanıdır. Stephen King’in “Yeşil Yol” olarak yorumladığı hikaye Hulk’un alt yapısına çok uymaktadır. Saf ve iyi niyetli ama yarım akıllı iri kardeşle akıllı ama yetersiz ağabeyin toplum karşısındaki durumlarını anlatır roman.

    Yukarıda saydığım eserlerin tümünde ortak nokta iri yaratıkların olması görüldüğü üzere. Ancak tek ortak nokta bu değildir. Her birinde toplumların sığlıkları var. Her birinde sıkışmış, arayış içinde olan, hayatta kalmaya çalışan insanlar var. Bilim var. Ama en önemlisi: Sevgi eksikliği var!

    TEK MESAJ SEVGİ

    Mary Shelley’in Frankenstein romanında Dr. Frankenstein çaresizlikten bilim vasıtasıyla Frankenstein canavarını yaratır. Ancak yaratık canavar değildir ve yaratılmasına anlam bulmaya çalışan bilinçli bir bireydir. Dahası babası tarafından sevilmeyi arzularken soğuk kutupta sevgisiz bir dünyada yaratıcısıyla birlikte ölür.

    Golem, Haham’ın çabalarıyla dirilir ancak onu yaratana saldırır.

    Dr. Jekyll bilimin soğukluğundan kurtulmak isterken içindeki canavarı çıkarır ve sevgi açlığını sadistlik düzeyinde tatmin eden Mr. Hyde’a dönüşür.

    Fareler ve İnsanlar’daki küçük kardeş de hep anlaşılmayı, sevilmeyi ister. Fareyi de kızı da severken öldürmüştür. Niyeti kötü değildir.

    Peki ya Hulk… Bilimsel bir deney sonucu yaratılan canavarın tek isteği sevgi değil mi?

    Bruce Banner, tarafını bir kenara bırakırsak Hulk’un ilişkilerine ve acı kayıplarına ulaşırız. Betty, Jarella, Caiera sevdiği ve kaybettiği kadınlardır. Ülkemizde yayınlanan sayılarında sürekli farelerle, küçük kız çocuklarıyla, doğayla iç içe çizilen Hulk’un arayışının sıcak ve sevgi dolu bir dünya olduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım. Sevdiği kadınlar göz önüne alındığında da onun aşk ve sevgi arayışının sürekli kesintiye uğradığını, ister akıllı ister primitif beyinli olsun Hulk’un arayışının hiç değişmediğine şahit oluruz.

    Hulk’ta Tema ve Çatışan Taraflar

    Hulk’un teması için “sevgi önyargılardan uzak ve beklentisiz olmalı” diyebiliriz. 1962 yılından beri yayınlanan tüm öykülerinde Hulk sevginin arayışında olmuştur ve okuyucular hep bu temanın destekçisi olmuşlardır okudukça. Hulk, seri boyunca dünyada, uzayda, başka boyutlarda onlarca maceranın içinde hiç değişmeyen bir alt yapının üzerine kurulan öyküler yaşamıştır. Açıkçası bu konsepte bağlı kalarak öyküler yaratılması çok zor olmakla birlikte başarılı olunmuştur. Bu noktada seride görev alan tüm yazarları ve editörleri tebrik etmek gerekir. Bu kadar basit ama insansal olarak temel bir ihtiyaç olan sevgi üzerine yüzlerce sayı yazabilmek gerçekten olağanüstü bir başarıdır.

    Peki ama karşıtlık ne Hulk’ta? Kimler karşı karşıya geliyor da bize bu tema okutuluyor?
    “sevgi önyargılardan uzak ve beklentisiz olmalı” temasının karşıtı “sevgi önyargılı ve beklentili olmalı” ise bu karşıt temayı temsil eden kötü adam kim?

    Öyle bir karşıt tema, öyle bir kötü adam yok!

    Sevgi’nin sıcaklığına karşıt olarak “ordu ve bilim” konulmuş Hulk’ta. Mutlak ve duygulardan uzak anlayışların temsilcisi olan ordu ve bilim elbette doğaçlama yaşayan, duygularla beslenen, kimi zaman fırtınaya tutulmuş gibi savrulan sevgi’yi anlamasını beklemek uygun olmaz. Nitekim seride öyle de oluyor. Ordu, Hulk’u anlamak yerine yok etmeyi, bunun için de bilimi kullanmayı tercih ediyor.

    Bir baş kötü var mıdır peki? Bence General Ross, The Leader, Abomination, Tyrannus gibi onlarca kötü adamdan hiç biri tek başlarına “baş kötü” olamazlar Hulk’ta. Ancak hepsi bir araya gelirlerse üstte dile gelen ordu ve bilimin elemanları olarak bir karşıt grubun birer küçük temsilcileri olabilirler. Bu durumda Hitckok ustayı yalancı mı çıkarmış oluyoruz? Hayır, kötü adam yerine kötü kavram konulmuş ve çok daha zor bir düzlemde çok daha büyük başarı sağlanmıştır.

    Özetle, Hulk’u neden okuyoruz sorusunun yanıtı galiba doğrudan veya dolaylı yoldan anlatılan “sevgi arayışı”dır. İnsan olarak hepimizin içimizde yaşadığımız yalnızlık duygumuz, bütün iyi koşullara rağmen doyurulamayan sevgi açlığımız, en iyi günlerimizde bile zaman zaman hissettiğimiz çirkinliğimiz hep Hulk’ta vücut buluyor. Ne onu örnek alıyoruz, ne yapamadığımız şeyleri yapmasından mutlu oluyoruz, ne dünya görüşümüzü savunuşunu izliyoruz ne de maceralarını merak ediyoruz. Sadece “sevgi arayışını” takip ediyoruz.

    Hem okuyucuları bilirler, Hulk, o cüsse ve gücüne rağmen yalnız kaldığında en çok ağlayan kahramandır çizgi roman aleminde. Bunun da sebebi sulu gözlü olması değildir!

    ***

    Belki Hulk’tan az bahseden bir Hulk yazısı oldu ama galiba Hulk’u anlatmak için Hulk’un dışına bakmak gerekiyordu. Ya da da daha derine.


    çok teşekkür ederim dostum,gerçekten güzel yazılmış.

    Konuya eklememde bir sakınca var mı?




  • Tepe tepe kullanın :)
  • Dikkat edin beyler ercan_ylın gelmesin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blackest Night

    Dikkat edin beyler ercan_ylın gelmesin

    Merhaba,

    Yeniyim ve sanırım espriyi anlamadım
  • Yukarıda paylaşılan yazı HULK' u çok güzel anlatmış, croplatform arkadaşımızı bulup da paylaştığı için teşekkür ediyorum.

    Regalangel kardeşimizde güzelce derleyip yayınlamış yazıyı, HULK gerçekten de derinliği olan bir karakterdir.

    Çok severim kendisini, beni de alınız efenim hayran listesine.
  • Birde aslında şöyle bir durum var HULK' un gücü ile ilgili.

    Hulk tamamen kas gücüne dayalı bir enerji patlaması bildiğiniz üzere.

    Saatte 300 km ye kadar hızla koşabilir, devasa ağırlığına rağmen ( 1 tona yakındı sanırım ) çok çeviktir, çok çok hızlı iyileşir. Wolverine den daha hızlı bir iyileşme yeteneği vardır ama nedense Wolvie'nin iyileşme yeteneğinin gölgesinde kalır bu, pek göze batmaz.

    Teorik olarak gücünün sınırı yoktur, sinirlendikçe güçlenir. Ama başlangıç seviyesi, normal kızgın hali diyelim yani 100 ton civarını kaldırabilecek kadardır.

    Thor çok güçlü bir karakter evet ama aslında THOR un gücü daha çok MJOLNİR' e ve büyüsel güçlerine dayanır.

    Şöyle diyebiliriz ki THOR, belt of strenght olmadan ( gücünü 2 ye katlayan bir kemer ), Warrior Madness moduna girmeden ( bu da gücünü 10 a katlayan çok ender girdiği yarı deli bir öfke hali ) Mjolnir olmadan elinde, büyü güçlerini ( zibilyon farklı gücünüde ) kullanmadan sırf bedensel gücü ile HULK' u yenmekte oldukça güçlük çeker.

    HULK zamanla güçlenip böyle bedensel bir dövüşte THOR' u ciddi anlamda zorlayabilir yani.

    THOR kendisini frenlemesiyle, güçlerini kısıtlı kullanmasıyla meşhur biridir. HULK' un da iyi biri olduğunu bildiği için, belli bir seviyede gücünü kullanır ona karşı çoğu zaman.

    Ayrıca savaşçı anlayışına ve felsefesine göre HULK la kapışmaktan büyük keyif alır, onu kendisi ile boğuşacak değerde görür, bundan keyif alır. Thor' a göre Hulk pes etmeyen, inatçı, dövüşken, korkusuz ve güçlü bir varlıktır ve bunu bir anlamda hoş bir rekabet gibi görür, HULK öfkeden delirirken THOR kendi tam potansiyelini de bildiğinden keyif alır daha çok bu mücadeleden.

    AVENGERS filmini hatırlayın, çekiç eline gelmeden önce, burnundaki kanı silen THOR nasılda keyif alıyordu dövüşten, gülümseyerek bekliyordu Hulk' u.

    Ama sırf bedensel mücadeleye yukarıda saydığım şeylerden tamamen mahrum şekilde girseler HULK bir süre sonra THOR' u alt edebilir.

    THOR' un gücü çekici Mjolnir de, büyüsel güçlerinde ve farklı farklı yeteneklerinde dir daha çok.

    Tabii klasik haliyle elinde Mjolnir ile HULK' u safdışı bırakmak isterse bunu yapar, o ayrı.

    THOR hakkında bana göre yanlış algılanan bir durum da SUPERMAN kıyasında ortaya çıkıyor.

    THOR' un fiziksel güç olarak SUPERMAN' e oldukça yakın olduğu zannediliyor. ( elde mjolnir yok, yumruk yumruğalar )

    Oysa güç olarak SUPERMAN oldukça güçlüdür THOR dan bedensel anlamda.

    THOR' un Superman' e karşı avantajları tamamiyle çekici Mjolnir ve yetenekleri üzerindendir.

    Superman çok daha hızlıdır mesela, çok daha güçlüdür.

    Thor' un bedensel gücüyle yapabildiği maksimum şeyden sayısız kat daha fazlasını yapagelmiştir Superman.

    Burada da Rune King Thor dan dem vururlar insanlar, eh o zamanda Silver Age Superman' i var diyesi gelir insanın. Kingdom Come Superman' i var...

    Bu farklı versiyonları bir kenara koyalım Superman Thor dan daha güçlüdür ve hızlıdır.

    Thor da Mjolnir ile Superman' i durdurabilecek güçlere, yeteneklere büyülere sahiptir.

    Bu arada Superman büyüye karşı, hatta beyin kontrolüne karşı oldukça dayanıklıdır onu da belirteyim. Sanıldığı gibi büyü = yenilgi, kriptonit = yenilgi kesinlikle değildir, uzun süre dayanabilir bu faktörlere.

    Dayanıklılık olarak da Supes' un yanına yaklaşamaz Thor da Hulk da.

    Bir ara bir yazı yazmıştım THOR, ASGARD lılar ve TANRI kavramı kelimesi üzerine. Aslında tanrı falan değildir ne Thor ne de Asgardlılar tam olarak. Tanrısal güçlerinden dolayı lakap gibi söylenegelir bu durum.

    THOR da ölebilir yani.

    Doğal yollardan ölmezler değil mi Asgardlılar, sınırsız mıdır yaşam süreleri, emin olamadım şimdi ama şundan eminim.

    Buda pek bilinmez yine.

    SUPERMAN ( öldürülmedikçe ) ölümsüzdür. Yaşayan en yoğun enerji kütlesidir Supes o cüssede ve zerre yaşlanmaz. Teorik olarak ölümsüzdür, doğal yollardan ölmesi imkansızdır.

    FLASH de öyle ölümsüzdür, Speed Force' a hükmettiği için.

    E bu durumda kim tanrı, neye göre tanrı oldukça havada kalıyor değil mi ?

    Son olarak Superman moleküler ayrıştırma gibi güçlere ( disintegrate ) oldukça dirençlidir moleküler ve hücresel yoğunluğundan ve hızından dolayı.

    Bilinen her şeyi uzay zamandan silebilen DARKSEİD' ın OMEGA BEAM lerine direnebilmesi bundandır.

    100 milyon atom bombasının gücüne eşdeğer koca koca gezegenleri tek atışta toza çevirecek kadar güçlü enerji silahlarına dayanabilmesi bundandır.

    Bunlar THOR ile Hulk un dayanıklılık seviyelerinin çok çok üzerinde şeylerdir.

    Yani THOR Superman' i yenerse bunu dayanıklılığından, hızından, gücünden, tanrı manrı olmasından değil, Mjolnir' in ona bahşettiği yeteneklerden dolayı yapabilir ancak.

    Ben şahsen THOR' un Supes' u yenebileceğini de sanmıyorum açıkçası. Belt of Strenght, Warrior Madness falan da işin içine girerse daha adil bir karşılaşma olur. Eh tabii Thor un bu durumları varsa Superman' in de sundipped olayı var, yani güneşin çekirdeğinde aşırı enerji yüklemesiyle sarj olma durumu. Bloodlusted ( kana susamış, gözü dünmüş. ) bir Superman' in de DARKSEİD' ı ölümüne pataklayabildiğini de söyleyelim yeri gelmişken. DARKSEİD MArvel' ın Thanos' u dur. Hatta bence daha güçlüdür THANOS tan.

    Özetle bence standart Thor standart Superman' i kolay kolay yenemez.

    HULK a gelirsek eğer saf dışı bırakılmazsa Superman' in de Thor' un da başına bela olabilir bir süre sonra güçlene güçlene. Tabii Thor da Superman de sağlam tek bir darbeyle ( oldukça güçlü bir darbeyle ) HULK' u sersemletip Banner' a dönüşmesini sağlayabilirler.

    HULK un güç olarak Superman' e yaklaşması çok çok zordur ne kadar sinirlenirse sinirlensin. THOR' u geçebilir ama orada da THOR un Mjolnir' i var sonuçta, işini bitirecektir HULK' un THOR.

    Dikkat ettiyseniz HULK' un en büyük güç gösterisi olan WORLD WAR HULK da THOR dünyada yoktur. Özellikle o sıralar THOR ortalarda gözükmemektedir. Çünkü herkes bilir ki THOR oralarda olsa tüm gücünü kullanıp HULK' u alaşağı edebilir. GHOST RİDER da HULK' u öldürebilecek güçtedir ama Johhny BLAZE den kontrolü geri alan ZARATHOS meleği HULK ta masum bir insan görüp onu durdurmaktan vazgeçer ve gider.

    Tüm bunlar HULK un potansiyelinden ve gücünden bir şey alıp götürmüyor aslında, HULK her daim önemli ve çok güçlü bir karakterdir. Sadece THOR gibi Superman gibi karakterler istedikleri halde fazla zorlanmazlar HULK' u bayıltıp BANNER' a çevirmek konusunda.

    Bu yüzden görece gücünün kontrolüne sahip olamayan, kişilik bölünmesi sorunları yaşayan, şizofren SENTRY üzerinden verilmiştir asıl büyük kapışma. Orada da ne olduğu tam belli değildir aslında.

    SENTRY VOİD modundayken Superman e benzer bir güç ( bedensel güç ) seviyesinde olur ( Superman kadar var mı emin değilim ) ama tek farkla, kötü Superman. Ve kontrolü oldukça zayıftır gücü üzerinde ki.

    SENTRY nin yaptıkları ( güç olarak yada ASGARD' ı mermi gibi sayısız defa delip geçerek parçalaması gibi, ARES' i ortadan ikiye yarması gibi ) aslında MARVEL tarafından SUPERMAN' in güçlerini özgürce ve hesapsızca kullanmasının yorumlanmasıdır SENTRY karakteri üzerinden.

    SUPERMAN de aynen SENTRY gibi alıp ortadan ikiye yarabilir ARES' i de Herkül' ü de.

    HULK' a bile yapabilir bunu. HULK' un Wolvie ye yapması gibi.

    Ama işte Superman öyle şeyler yapmaz ve o da THOR gibi gücünün çok küçük bir kısmını kullanır, sürekli kontrol eder kendini.

    SENTRY yi biraz da bu şekilde değerlendirebiliriz. SUPERMAN in karakterinden dolayı yapamadığı şeyleri VOİD in ( kendi ruhsal sorunları aslında ama o kadar güçlü bir varlık ki SENTRY hayalleri gerçek gibi oluyor, VOİD kendi gücünden korkmasının ürünüdür aslında ) etkisiyle yapar.

    SENTRY gücünün üzerinde kontrol sahibi olamadığı için gerçek potansiyeli tam olarak bilinemiyor.

    Yav nereden nereye gitmiş konu, neyse.

    Son olarak THOR da SUPERMAN de kendilerini sınırlamadıkça ve öldürme niyeti taşıdıkça farklı farklı yöntemlerle HULK' u öldürebilirler. E ama işte buda imkansız gibi bir şey, ne THOR ne Superman kıyamet kopmadıkça böyle bir şey yapmazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 22 Ağustos 2012; 23:07:19 >




  • @urazs

    dostum gene yapacağını yaptın,öncelikle üşenmeden yazdığın için tebrik ederim.istanbulda yaşasam senin gibi biriyle kesin buluşmuştum

    Güzel yazının farklı kısımlarını alıp konuya ekledim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: regalangel

    @urazs

    dostum gene yapacağını yaptın,öncelikle üşenmeden yazdığın için tebrik ederim.istanbulda yaşasam senin gibi biriyle kesin buluşmuştum

    Güzel yazının farklı kısımlarını alıp konuya ekledim

    Teşekkür ederim kardeşim, aslında İstanbulluyum da Eskişehir de yaşıyorum ben, ailem orada yani. Eskişehirde oldukça uzun bir öğrencilik döneminden sonra... ( 8 sene gibi ) yeniden öğrenci oldum !

    Yüksek lisans diye gidiyoruz du bakalım. Katkım olduysa ne mutlu. Yeşil devimiz gerçekten de alt metni sağlam bir çr karakteridir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 22 Ağustos 2012; 23:19:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: urazs

    Yukarıda paylaşılan yazı HULK' u çok güzel anlatmış, croplatform arkadaşımızı bulup da paylaştığı için teşekkür ediyorum.

    :)

    urzs merhaba,

    Elimden geldiğince kendi yazılarımı paylaşmaya çalışıyorum. Altında kaynak notu olmayan yazılar bana aittir.

    teşekkür ederim olumlu görüşün için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: urazs

    quote:

    Orijinalden alıntı: regalangel

    @urazs

    dostum gene yapacağını yaptın,öncelikle üşenmeden yazdığın için tebrik ederim.istanbulda yaşasam senin gibi biriyle kesin buluşmuştum

    Güzel yazının farklı kısımlarını alıp konuya ekledim

    Teşekkür ederim kardeşim, aslında İstanbulluyum da Eskişehir de yaşıyorum ben, ailem orada yani. Eskişehirde oldukça uzun bir öğrencilik döneminden sonra... ( 8 sene gibi ) yeniden öğrenci oldum !

    Yüksek lisans diye gidiyoruz du bakalım. Katkım olduysa ne mutlu. Yeşil devimiz gerçekten de alt metni sağlam bir çr karakteridir.

    dostum sırf senle tanışmak,sohbet etmek için eskişehir e taşınabilirim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: regalangel

    quote:

    Orijinalden alıntı: urazs

    quote:

    Orijinalden alıntı: regalangel

    @urazs

    dostum gene yapacağını yaptın,öncelikle üşenmeden yazdığın için tebrik ederim.istanbulda yaşasam senin gibi biriyle kesin buluşmuştum

    Güzel yazının farklı kısımlarını alıp konuya ekledim

    Teşekkür ederim kardeşim, aslında İstanbulluyum da Eskişehir de yaşıyorum ben, ailem orada yani. Eskişehirde oldukça uzun bir öğrencilik döneminden sonra... ( 8 sene gibi ) yeniden öğrenci oldum !

    Yüksek lisans diye gidiyoruz du bakalım. Katkım olduysa ne mutlu. Yeşil devimiz gerçekten de alt metni sağlam bir çr karakteridir.

    dostum sırf senle tanışmak,sohbet etmek için eskişehir e taşınabilirim

    Dostum çok sağolasın, belki yolun düşer buraya bir gün belki benim oraya, konuşuruz bir güzel.




  • arkadaşlar size hiç kimenin blmediği bişey sölem


    Hulk sinirlendikçe hem büyüyen hemde güçlenen bir kahramandır.Ama MarveL ın en güçlüsü olamaz. Bunların nedeni

    1-thor'un çekici
    2-Odin'in asası
    3-Kaptan amerikanın kılıcı (pek emin deilim )
    4- Ironman'ın silahları uçabilmesi(fazla etkili olmaz ama hulku oyalar)
    5-Superman
    6- Flash çok hızlı


    Ama şuda varki hulk ölmüo.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarveL61

    arkadaşlar size hiç kimenin blmediği bişey sölem


    Hulk sinirlendikçe hem büyüyen hemde güçlenen bir kahramandır.Ama MarveL ın en güçlüsü olamaz. Bunların nedeni

    1-thor'un çekici
    2-Odin'in asası
    3-Kaptan amerikanın kılıcı (pek emin deilim )
    4- Ironman'ın silahları uçabilmesi(fazla etkili olmaz ama hulku oyalar)
    5-Superman
    6- Flash çok hızlı


    Ama şuda varki hulk ölmüo.

    aslında hulk öldürecek bir kahraman var..kadir inanır bakışı..:))) dizilerini bağı çözülüyor ipnn.. ARKDAŞLAR kendimize ait ing yayınlayacağımız çizgi roman karekteri yaratalım mı..? fikirlerinizi bekliyorum..eğer bu konuda ciddiyseniz bu konu hakkında know-how yapalım..:)) bende birkaç fikir var..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M-A-R-S -- 28 Ağustos 2012; 7:53:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarveL61

    arkadaşlar size hiç kimenin blmediği bişey sölem


    Hulk sinirlendikçe hem büyüyen hemde güçlenen bir kahramandır.Ama MarveL ın en güçlüsü olamaz. Bunların nedeni

    1-thor'un çekici
    2-Odin'in asası
    3-Kaptan amerikanın kılıcı (pek emin deilim )
    4- Ironman'ın silahları uçabilmesi(fazla etkili olmaz ama hulku oyalar)
    5-Superman
    6- Flash çok hızlı


    Ama şuda varki hulk ölmüo.

    Aynen öyle lan herif ölmüyor bir türlü o kadar sahnesini izledim bir kere bile yenildiğini görmedim.




  • Ekle marveldeki tum kahramanlari seviyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dc yi marvele göre daha iyi bulsam da favori kahramanım öfkeli adam hulk. Sonra da flash tabi. Ama hulkun yeri bir başkadır. [ve bunları hep yazıldığı gibi okuyorum evet]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.