Şimdi Ara

HUKUK VS PDR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alpfbmns

hukuk vs psikoloji olsa sana direk PSİKOLOJİ derim bence pdr yerine psikoloji yaz

hocam pdr ile psikoloji arasındaki farkları biraz açarmısın.Hangi yönden psikoloji pdr den daha iyi veya kötüdür?

Orijinalden alıntı: artı bir

14binle marmara pdr gelir. ege pdr'ye düşmezsin... pdr garanti meslek. bitirir bitirmez iş sahibi olursun. 8-9 yıl daha pdr'ye hiç bişey olmaz.
    öte yandan hukuk'ta iş alanı da çok çeşitli. ama pdr'ye göre çok daha fazla mezunu var. ve hukukta yükselmek için çok ciddi çaba sarfetmen lazım. okuması zor. pdr'de yata yata bitirirsin.

konya hukuk yerine marmara veya istanbul hukuk olsaydı hukuk yaz derdim. bu okullar köklü okullar çünkü. ama bu durumda pdr'yi öneriyorum.

edit: tm2 16bine konya hukuktan daha iyi hukuklar da gelebilir diye düşünüyorum. tabi bi de sen hangisini istiyosun? o çok önemli.

dostum marmara 2.öğretim çok ufak bir umut yazıcam onun altına ne yazarsam oraya düşeceğim uludağ psikoloji marmara pdr konya hukuk 3ünden hangisini yazsam kafam patates haklısın konya hukuk anadoludakilerden 1 tık ötede ama sağlam üniversitelerden elbette düşük sen ne düşünüyorsun kaç binincisin ne yazıcaksın psikoloji yazsam büro açıcağım hukuğa benziyor

• quote:

Orijinalden alıntı: hipponoes

quote:

14binle marmara pdr gelir. ege pdr'ye düşmezsin... pdr garanti meslek. bitirir bitirmez iş sahibi olursun. 8-9 yıl daha pdr'ye hiç bişey olmaz.
    öte yandan hukuk'ta iş alanı da çok çeşitli. ama pdr'ye göre çok daha fazla mezunu var. ve hukukta yükselmek için çok ciddi çaba sarfetmen lazım. okuması zor. pdr'de yata yata bitirirsin.

konya hukuk yerine marmara veya istanbul hukuk olsaydı hukuk yaz derdim. bu okullar köklü okullar çünkü. ama bu durumda pdr'yi öneriyorum.

edit: tm2 16bine konya hukuktan daha iyi hukuklar da gelebilir diye düşünüyorum. tabi bi de sen hangisini istiyosun? o çok önemli.

dostum marmara 2.öğretim çok ufak bir umut yazıcam onun altına ne yazarsam oraya düşeceğim uludağ psikoloji marmara pdr konya hukuk 3ünden hangisini yazsam kafam patates haklısın konya hukuk anadoludakilerden 1 tık ötede ama sağlam üniversitelerden elbette düşük sen ne düşünüyorsun kaç binincisin ne yazıcaksın psikoloji yazsam büro açıcağım hukuğa benziyor

psikoloji yazcam ben.

valla hocam okuyacak sensin, sen bilirsin. sonra beni yanlış yönlendirdin, hiç mutlu değilim hayatımdan diyerek bana kabahat bulma ama senin yerinde olsam, durumum da elveriyosa bursa psiökoloji yazardım :D

• yok dostum olurmu herkesin önerisini dinlemek istiyorum kabahat bulup sizden bilmek gibi tozutmadım daha yorumlar yapın çok isterim

Orijinalden alıntı: kratosburaq

Hukuk fatality ile bitirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am I Evil ? -- 25 Temmuz 2012; 19:07:00 >

Orijinalden alıntı: Am I Evil ?

quote:

Orijinalden alıntı: alpfbmns

hukuk vs psikoloji olsa sana direk PSİKOLOJİ derim bence pdr yerine psikoloji yaz

hocam pdr ile psikoloji arasındaki farkları biraz açarmısın.Hangi yönden psikoloji pdr den daha iyi veya kötüdür?

yukarıda yazmıştım arkadaşa tek şey söyleyeyim sanada iş imkanları ve kazanç

senin yerinde olsam hukuk okurdum.Benim sıralama çok iyi değil. hayalim hukuk okumaktı.Büyük ihtimal psikoloji veya pdr seçicem.Senin sıralama bende olsa direk hukuk okurdum.

dostum kararsızım pdr hukuk arasındaydım şimdi psikolojiyide düşünüyorum senin sıralaman kaç moralini bozma psikoloji pdrde çok güzel bölümler nice hukuk tutturan onu tercih ediyor hatta bende dahilim galiba

quote:

senin yerinde olsam hukuk okurdum.Benim sıralama çok iyi değil. hayalim hukuk okumaktı.Büyük ihtimal psikoloji veya pdr seçicem.Senin sıralama bende olsa direk hukuk okurdum.

dostum kararsızım pdr hukuk arasındaydım şimdi psikolojiyide düşünüyorum senin sıralaman kaç moralini bozma psikoloji pdrde çok güzel bölümler nice hukuk tutturan onu tercih ediyor hatta bende dahilim galiba

Ben de senin gibi kararsızım.Bu işe başlarken hep hukuk diye umuyordum olmayınca da aklımda birşey kalmadı şimdi.Hayatım boyunca kafamın bu kadar karışık olduğunu hatırlamıyorum.Ben psikoloji ve pdr ardından da ing işletme yazıcam.Eğer okumayı ve çok ağır derslerle uğraşmayı sevmiyorsan hukuktan vazgeçip pdr veya psikolojiye yönelmelisin bence.Ama ben okurum ezberim iyidir diyorsan hukuk oku derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am I Evil ? -- 25 Temmuz 2012; 19:19:06 >

• pdr rehber öğretmenlik sadece meslek tercihlerinden biridir. rahat iş olduğundan tercih ediliyor. ama pdr mezunu olup adalet bakanlığında,emniyetde tsk da çalışanlar da var. psikolojik danıimanlık merkezlerinde ve özel eğitim merkezlerinde çalışanlar da var. insan kaynaklarında .kendini geliştirmenle alaklı..hukukta daha iyi yerlere gelmes şansı var ama hukuk daha çok mezun veriyor ve iş garantisi pdr gibi değil

Orijinalden alıntı: justcalw_07

Ulke gelistikce suc orani azalir toplumsal yasam VE bireyin kendinde buldugu deger artar Buda avukatlari issiz birakir psikolog VE sosyologlari zengin Eder simdi tek dusunmem Gereken turkiyeyi nasil bir gelecegin bekledigii

Söz konusu Türkiye olunca ilerlemek kelimesi çok absürt kaçıyor hocam.

Meslek kaygıları olan biri iseniz mesleğe daha çabuk adım atacağınız ve aradan sıyrılıp çıkmasanız da sizi geçindirebilecek bir meslektir.

Psikoloji ise biraz daha farklıdır. İlk etapta iş bulma derdi olmayan mesleklerdendir ama geliri yeni bir hukuk mezununa göre daha az olacaktır. Örnekleme gerekirse yeni psikolog 1200-1800 TL arası bir işi rahatlıkla bulabilir ama hukukda bu rakam 1800-2500 TL civarı olur.

Bu iki meslek arasında fark eğer çok fazla çaba sarfetmeyen ama gündemi ve uzmanlaşmayı da seven biriyseniz mezuniyetinizden 10-15 sene sonra kendini belli etmeye başlar.

Psikologlar mezuniyetten sonra doktorlar gibi durmadan ek eğitim programları ve seminerlere katılır ve kendilerini geliştirirler ve kazandıklarının epey bir bölümü de isterlerse bu programlara gider ama uzmanlaşmış hale gelirler ve artık iyi de kazanmaya başlarlar.

Hukukçular ise kendilerine yol çizerler . Ya kamuya geçer standart bir hayat sürerler yada çok iyi avukat olup çok güzel paralar kazanabilirler. Özelde çalışacak olanların çevresi genişledikçe kazançları ile orantıları da çoğalır.

Sonuç olarak her iki meslek de tercih edilir. Ama derseniz fazla zorlanmadan bir hayat yaşayalım, yok duruşma saatiydi, yok yeni bi yasa çıktı ceza vermeden okunması şart dertleri ile uğraşmam. Ben kafama göre giderim. Canım ne zaman isterse kendimi geliştiririm. Yabancı kaynakları araştırıp yeni teknikler getirebilirim, programı başkaları değil ben yaparım, ben iptal ederim gibi bir düşüncede iseniz de psikoloji derim. Ama fazla gevşerseniz bu sefer de para kazanamazsınız unutmayın

• sağolun dostlar yorumlarınıza ihtiyacım var herkes düşündüğünü yazsın up
  • Belki eklemekde fayda vardır. Hukuk okunursa Türkçe, psikoloji okunursa ingilice eğitim daha iyi olacaktır. Zira bizede işe yarayacak olan hukuk kendi mevzuatlarımızdır ama psikolojide ne kadar çok dünyaya açılırsan o kadar gelişmeler takip edilir. İngilizce ana dil gibi olamayan bir psikolog sadece yapılan çevirileri takip edebilir ama ana dil gibi bilen birisi umulmadık yenilikleri ülkemize taşıyabilir.
  • PDR de 20 bin öğretmen açığı varmış bizzat rehber hocamdan ögrendm ve hersene 2500 kişi mezun veriyormuş bu hesaba göre uzun yıllar bitmeyecek bir bölüm kafanz rahat olur 2500 tlde maaş alıyorsun seminerlere falan giderek kendni geliştirebilirsin kpss puanı ortada 32 puanla atanmış gecen sene dersler çok kolay diyor hoca .. tam burslu veya devlette okuyabilirsiniz kalma durumu falan olmaz 4 senede biter ama hukuk 4 senede biter mi .. heryer hukukçu oldu bu durumda pdr seçmeni öneririm puanında gayet güzel 14 bine güzel pdrler gelir büyük şehirlerde okursun pdrye git bence ;)

quote:

uludağ psikoloji kesinlikle ;)

• Kariyer düşünüyorsan, ben çalışmayı severim sorun olmaz, iyi yerlere gelmek için çok çabalarım dersen hukuk; yok ben rahat bir hayat süreyim, kolay okuyum, kolay işe gireyim, ortalamanın biraz üstü maaşım olsun, tatilim çok olsun, işim rahat olsun diyorsan pdr.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.