Şimdi Ara

Hukuk ve Tıp arasında kaldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şu ana kadar hep Hukuk isteyen birisiydim, yıllarca bunun hayalini kurdum, fakat son zamanlarda hep hukuk mezunlarının durumlarını araştırıyorum, çeşitli sitelerden tecrübelerini okuyorum ve umutsuzluğa kapılıyorum, beni düşündüren başlıca etkenler şunlar;

    * Hukukçu sayısı nedeniyle iş imkanının çok az olması, her yere hukuk fakültesi açılması, on binlerce boş gezen avukat olması, çoğu kişinin asgari ücrete çalışırsan şanslısın demesi, hakim ve savcılıkta ise yine torpil geçmesi, tanıdığı olanların atanması. Ben avukatlık düşünüyordum fakat ortalık avukattan geçilmiyor, ve bunları filtrelemek için belirli bir sınav da yok, birincilikle bitiren mezun da, zar zor kazanıp bir vakıf üniversitesini bitiren mezun da aynı durumda şu an.

    * Türkiye'de Hukuk hak ettiği değeri görmüyor, Tıp da aynı şekilde, doktorlar şiddete maruz kalıyor ve bunun hiçbir yaptırımı yok, fakat Hukuk tamamen bitirilmiş durumda, doktorların en azından her zaman iş imkanı var, ve bu ülkede kalmak zorunda değiller, yurtdışında da çalışabilirler. Fakat Türkiye'de alınacak olan Hukuk diploması yalnızca Türkiye'de geçerli, hakim ve savcılık tanıdığa bağlı, avukatlık da şans işi, ortalama bir doktor ile aynı maaşı almak için en az 10 sene durmadan çalışman hatta hukuk bürosu açman gerek.

    * İş imkanı ve yaşam kalitesi, elbette bu kişiye de bağlı, fakat doktor arkadaşlar her zaman bir adım daha önde, doktorlar mantar gibi çoğalmadığı için ve yüksek bir sıralama ile girildiği için doktor açığı bile var, rahatça iş bulup çok iyi bir maaşa çalışabilirler, hukukçu maaşları ise rezalet durumda, hakim ve savcılar bir doktor maaşı alabilmek için mesleğinde 15-20 sene geçirmek zorunda. Elbette uzman doktorlardan bile kat kat daha fazla kazanan avukatlar var, fakat bunlar bir elin parmağını geçer mi ki? milyonlarca liralık davaları alan avukatlara ne kadar sık rastlanır ki?

    Belki de hayalin neyse onu oku diyeceksiniz, fakat işsiz gezdikten sonra hayalin gerçekleştirilmesi ne kadar önemli? yurtdışında bu iki bölüm de oldukça prestijli iken, ve kelimenin tam anlamıyla kişiye bağlı iken; örneğin ABD'de bir doktorun da, bir avukatın da alacağı para kendisini ne kadar geliştirdiğine bağlıdır. Türkiye'de hukukun her yere hukuk fakültesi açılarak ve torpil ile atama yaparak tamamen bitirilmesi. Doktorların da şiddete maruz kalması ve hiçbir yaptırımın uygulanmaması; Yine de şanslılar, bu ülkedeki geri kafalı insanları çekmek zorunda değiller, sabır edip bir süre sonra yurtdışına giderek harika bir hayat sürebilirler, fakat eğer hukuk okursan ve şansın yaver gitmez ise kelimenin tam anlamıyla bittin demektir.

    Bu dediklerimi uzun süredir düşünüyordum ve sürekli karmaşa içerisindeydim, avukatlık sınavı fikri beni hukuka bağlayan tek şeydi, hukuku gerçekten istediğim için bir sınav sistemi gelirse o sınav aracılığıyla istediğim yere geleceğimi ve hayallerime kavuşacağımı düşlerdim. Fakat son yapılan açıklamaya göre bu sınav yalnızca benim gibi sonradan hukuk fakültesine başlayacak olanları kapsayacakmış; hukuku sırf adı var diye yazıp işsiz gezen on binlerce avukat kaldığı yerden devam edecek, sınava girenler ise yalnızca bir sınava girmiş olacak ve aynı durumda olacaklar. Özetle bu sınavın hiçbir önemi yok, sorun zaten çok fazla avukat olmasından dolayı geldiğimiz rezalet durum, avukat sayısı aynı kalacaksa, yalnızca bundan sonra hukuk okuyanlar
    sınava girecekse, ki çok büyük ihtimal sınava girenlerin de bir ayrıcalığı olmayacak, işsizlik katlanarak devam edecek.







  • Hocam sen arada felan kalmamışsın bildiğin Hukuk fakültelerini linç etmişşin tamam dediklerinin yüksek oranda doğru ama Avukatlıkta iş kendinde bitiyor çevren ve birazda sermayen varsa asgari ücret kazanılmadığını sende gayet iyi biliyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savcınız -- 3 Mart 2019; 15:31:30 >
  • Dostum senin dediğin mantıkla da her yerde doktor var bu insanlar enayi mi tıp yazıyor. Veya aynı şekilde bir sürü mühendis var onu da yapmayalım. Ortada bir pasta var ve herkes bir pay alacaksa senin o payı arttırmak için mesleğinde başarılı olman lazım. Mesleğinde başarılı olmak için de o mesleği severek yapman gerekiyor.

    Hukuk çok geniş bir alanı kapsıyor. İster siyasetçi oluyorsun ister avukat oluyorsun. Ayda 50k kazanan avukat da var 2-3k kazanan da. Aynı şekilde ayda 7-8k kazanan doktor da var 1 ameliyattan 20k kaldıran plastik cerrahı da. Bu iş tamamen senin başarına bakıyor o yüzden umutsuzluğa kapılman yanlış bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam Türk alman ve Galatasaray da çift diploma verdiklerini okumuştum bir yerde Türkiye de ve Avrupa da geçerli diploma veriyorlarmış baktınız mı ona ?
  • gs hukukta okuyan bir abinin videosunu izlemiştim üniversiteyi okurken bile 2-3k arasında burs alıyordu. Bu 2-3 sene önceki olay. Şuan daha da yüksektir(4-5k) . Bilkentte galatasarayda okumaya bak. En kötü istanbul veya ankarada oku ki işsizlik diye bir sorunun olmasın.
  • coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    Aynı yorumu yapacaktım

    Durum böyle. Arkadaş da haklı dediklerinin birçoğunda ama iyi "top" üniversitelerden çıkıp da işsiz kalmazsın. Gerçekten hukuk istiyor ve geleceğinden bu kadar endişe duyuyorsan böyle dereceler yapmak zorundasın. (Maalesef ve nalet olsun ki...)

    Tıp kazanabileceğini düşünüyorsan Tm'de derece yapmak senin için vız gelir zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asasasasasasasa

    Hocam Türk alman ve Galatasaray da çift diploma verdiklerini okumuştum bir yerde Türkiye de ve Avrupa da geçerli diploma veriyorlarmış baktınız mı ona ?
    Maalesef bu durum yalnızca İktisat ve adını hatırlayamadığım başka bölümler için geçerliymiş hocam, zaten benim bildiğim Türkiye'de öyle bir hukuk fakültesi yok ve olması da imkansız, zira her ülkede hukuk sistemi farklı olduğu için alınacak olan diploma yalnızca aynı hukuk sisteminin olduğu ülkelerde geçerli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp için hangisi
    3 yıl önce açıldı
    2 Mühendislik Arasında Kalmak
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu ülkede "hukuk vs tıpın" bittiği gün bilin ki eğitim sistemi düzelmiş beyler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeometriciÇocuk -- 3 Mart 2019; 19:41:52 >
  • Up
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coreturk4

    gs hukukta okuyan bir abinin videosunu izlemiştim üniversiteyi okurken bile 2-3k arasında burs alıyordu. Bu 2-3 sene önceki olay. Şuan daha da yüksektir(4-5k) . Bilkentte galatasarayda okumaya bak. En kötü istanbul veya ankarada oku ki işsizlik diye bir sorunun olmasın.
    Bildiğim kadarıyla bu burslar genelde derece yapanlara veriliyordu, ki Galatasaray veyahut Bilkent kazanmak için zaten derece yapmak gerek, bu durumda neye göre burs veriliyor?
  • Moving On kullanıcısına yanıt
    hocam çevreniz uygunsa kesinlikle hukuk. Daha çok kariyer imkanı var. Ben ankara hukuktayım kız arkadaşım ankara tıpta. Ancak keşke ankara hukuk yazsaydı (gelebiliyor) çünkü eniştesi hakim, amcası savcı. Yani bu kız çok yükselebilirdi. Ankara tıp yazdı ama o da çok iyi sonuçta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9162BF8FE

    hocam çevreniz uygunsa kesinlikle hukuk. Daha çok kariyer imkanı var. Ben ankara hukuktayım kız arkadaşım ankara tıpta. Ancak keşke ankara hukuk yazsaydı (gelebiliyor) çünkü eniştesi hakim, amcası savcı. Yani bu kız çok yükselebilirdi. Ankara tıp yazdı ama o da çok iyi sonuçta
    En fazla torpille hakım savcı(küçümseme amaçlı demiyorum ülkenin en prestijleri mesleklerinden maşallah bir sözüyle tüm halı sahayı içeri aldırtabiliyor sorgusuz sualsiz savcının biri yan bakanın gözü çıkıyor
    hangi mesleğin elinde böyle bir güç var siyasiler dışında) olacaktı çokta şeyğ yapmamağ gerek hukukta çevre önemli ama tek etken değildir. Sevmeyen birisi istediği kadar torpili olsun avukatlıkta yükselemez hakim savcı olur maks. o da torpil varsa zaten.

    Arkadaşın o kadar hukukçunun olduğu bir ortamda zatne torpilim var diye hukuk yazmamışsa muhtemelen okuduğu bölümü çok severek yazmıştır aile baskısı yoksa tabii ki.

    Kariyer imkanına gelince de o da tam bir fiyaskodur internete yazdığın zaman bir hukukçunun çalışamayacağı yer nerdeyse yok tonla şey çıkıyor ama bir çoğu zaten fazlasıyla dolu alım yok kariyerden kastın bunlarsa pek iş yapılabileceğini düşünmüyorum.

    Bu arada götümden element uydurmuyorum çok yakından tanıdığım hakim savcıda var ve birkaç avukatla da görüşme imkanım oldu

    Edit: Hukukçulara düşman değilim bu arada veya kötü bir mesletke demiyorum zaten beni de ilgilendirmiyor sadece fikrimi,gözlemlerimi ve özellikle 1.ağızdan dinlediklerim bunlar. İsteyen istediğini okusun zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeometriciÇocuk -- 7 Mart 2019; 14:47:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9162BF8FE

    hocam çevreniz uygunsa kesinlikle hukuk. Daha çok kariyer imkanı var. Ben ankara hukuktayım kız arkadaşım ankara tıpta. Ancak keşke ankara hukuk yazsaydı (gelebiliyor) çünkü eniştesi hakim, amcası savcı. Yani bu kız çok yükselebilirdi. Ankara tıp yazdı ama o da çok iyi sonuçta
    Hocam çevrem uygun değil maalesef, yaşadığım yerde neredeyse hiç hukukçu yok fakat burada bir çocuk var, babası bayağı zengin, çocuk 2 sene hukuk kazanamadı en sonunda düşük sıralamalı bir özele yazdırdılar, muhtemelen mezun olunca babasının parası sayesinde yükselecektir, beni hakim-savcı yapabilecek tanıdığım da yok ki zaten hedefim avukatlık, ileri seviyede yabancı dilim de var fakat konuda anlattıklarım dolayısıyla bu tür zenginlerin gölgesinde kalacağımı düşünüyorum.




  • Hukuk ama Bilkent,Koç,Yeditepe gibi ingilizce hukuk bilgisinide öğrenebileceğin yerler olması şart.Ankara,İstanbul çok köklü ama hala %100 türkçe eğitim veriyorlar haliyle mezunu avukatlık yaparken ingilizce hukuki sözleşmelere,belgelere tam hakim olamıyor.
    Hakim savcılık ise tam bir ideal meselesi öyle herkes 2 senede bir tayin ile uğraşmaz ki gideceğin yelerde medeniyetten eser bulamazsın maaşıda başlangıçta iyi gelebilir ama sen iyi bir avukat olursan 4-5 senede 30 senelik hakimin kazandığı parayı haftada kazanırsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Louie-Andy Anderson

    Hukuk ama Bilkent,Koç,Yeditepe gibi ingilizce hukuk bilgisinide öğrenebileceğin yerler olması şart.Ankara,İstanbul çok köklü ama hala %100 türkçe eğitim veriyorlar haliyle mezunu avukatlık yaparken ingilizce hukuki sözleşmelere,belgelere tam hakim olamıyor.
    Hakim savcılık ise tam bir ideal meselesi öyle herkes 2 senede bir tayin ile uğraşmaz ki gideceğin yelerde medeniyetten eser bulamazsın maaşıda başlangıçta iyi gelebilir ama sen iyi bir avukat olursan 4-5 senede 30 senelik hakimin kazandığı parayı haftada kazanırsın.
    İngilizce konusunda sıkıntım yok hocam, hatta dilden derece yapmak için de ekstradan çalışıyorum. Bilkent, Koç gelmezse, İstanbul Hukuk bitirsem dediğin gibi çok iyi iş imkanları bulabilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moving On

    İngilizce konusunda sıkıntım yok hocam, hatta dilden derece yapmak için de ekstradan çalışıyorum. Bilkent, Koç gelmezse, İstanbul Hukuk bitirsem dediğin gibi çok iyi iş imkanları bulabilir miyim?

    Alıntıları Göster
    Hukuki İngilizce farklıdır üstad normal İngilizcenin işini göreceğini sanmam bu iş şuna benzer yeni Türkçe öğrenmiş birisinin önüne ağır ve eski Türkçe-Osmanlıca-Fransızca kelimeleriyle yüklü bir metin koyarsan o metni tam manasıyla anlayıp yorumlayabilir mi bu şekilde düşün.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Louie-Andy Anderson

    Hukuki İngilizce farklıdır üstad normal İngilizcenin işini göreceğini sanmam bu iş şuna benzer yeni Türkçe öğrenmiş birisinin önüne ağır ve eski Türkçe-Osmanlıca-Fransızca kelimeleriyle yüklü bir metin koyarsan o metni tam manasıyla anlayıp yorumlayabilir mi bu şekilde düşün.

    Alıntıları Göster
    Biraz daha yüklenip Koç - Bilkent gitsem ilk mesajdaki durumlar geçerli olmaz yani?
  • Hocam sen hukuk olayını çok yanlış algılamışsın. Birincilikle mezun olanla kıytırık üniversiteden mezun olan arasındaki farkı bir büroda ikisinden de varsa gayet net görürsün. İşveren de tercihini kalifiye elemandan yana yapar zaten. İyi bir doktor maaşı için en az 10 yıl demişsin ama zaten emeklilik yaşı olmuş 65, 40 yıl çalışacaksın en az 10 yıl nedir ki? Bu arada bir tıp fakültesini bitirmek 6 ve uzmanlığınla beraber 10 yılını alıyorken hukuk fakültesinden mezuniyet+stajın 5 yıl. Tıpçı bir insan mesleğine doğru düzgün adım atıp bağımsızlaşıncaya kadar sen 5 yıllık avukat/hakim/savcı olmuş olacaksın. Bu arada hakim/savcılık staj maaşı 4500TL. Meslekteki maaşları bölgeye ve terfilerine göre değişiyor ama bu terfiler de düzenli olduğu için(ki bu bir problemdir hukuk açısından) maaşın artıyor. Avukat olacaklar için staj maaşı bir sorun ancak 5 yılda çözülemeyecek bir sorun değil. Tanıdığım hiçbir avukat da (ki birçok tanıyorum) aç gezmiyor, asgari ücrete de çalışmıyor. Eğer sorunun sadece kazanılacak parayla ilgiliyse bu karşılaştırmada ikisinin birbirinden çok uzakta olduğunu düşünmüyorum.

    Ayrıca iş yoğunluklarını göze almanı öneririm. Bir hekimin nöbeti, uykusuzluğu, hastane ortamında hastalarla uğraşması gibi şeyler hukuk mezunlarına göre çok daha yüksek. Zaten bu nöbet olayı yüzünden diğer memurlardan daha fazla maaş alıyorlar bildiğim kadarıyla. İleride kendi işini kurmak istersen de avukatlık daha avantajlı. Bir muayenehane için türlü türlü ekipman gerekirken avukat asgari 1 masa, 1 sandalye, 1 bilgisayar, 1 yazıcı ile bürosunu kurabilir.

    Filtreleme demişsin ancak bu filtreleme iş hayatında kendini gösteriyor. Bu arada işini layığıyla yapamayan avukatlar bile müvekkil topluyor. Bunun nedeni vatandaşların hukuku "benim psikolojim bozuk ceza almam" ve "ben borcumu ödeyeceğim, sözüm senet"ten ibaret sanmaları. Ama karşındaki avukat ve kürsüdekiler anlar senin işini nasıl yaptığını, zaten ona göre davan sonuçlanır. Bu da sana gelen davaların değerini ve miktarına etki eder.




  • GeometriciÇocuk G kullanıcısına yanıt
    O neden hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.