Şimdi Ara

Hukuk ve Tıp arasında kaldım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • GeometriciÇocuk G kullanıcısına yanıt
    hocam ''kariyer'' kelimesinden ne anladığınıza bağlı. Örneğin Gönenç Gürkaynak gibi uluslar arası bir avukat olup, google'nin avukatı olabilirisniz ya da Avrupa İnsan Hakları mahkemesinde görevli türkiye temsilcisi hakim olabilirsiniz. Bunları kesin olabilirsiniz diye demiyorum 2 uç noktayı örnek verdim. Burda demek istediğim kendi büronuzu kurarak vergi rekortmenliğinde türkiye 10.su olup aylık 5milyon tl de kazanabilirsiniz (gönenç gürkaynak) ya da koç-sabancı gibi büyük holdinglerin hukuk departmanlarına da girebilirsiniz veyahut kamu (hakim-savcı) da olabilrsiniz. Hatta ve hatta kamu kurumlarında yönetici (idari hakimlik) de olabilirsiniz. Yani iyi bir okul mezunu iseniz ve kendinizi geliştirirseniz önünüzde çok seçenek var. Ancak tıpta durum daha sığ, yapacağınız şey %80 belli. Ancak şu unutulmamalı ki tıp kesinlikle kim ne derse desin garanti iş sunan bir bölümdür ve kazancı gayet iyidir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moving On

    Biraz daha yüklenip Koç - Bilkent gitsem ilk mesajdaki durumlar geçerli olmaz yani?

    Alıntıları Göster
    Geçerli olabilir zaten mesleki tecrübe arttıkça daha iyi anlarsın o metinleri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moving On

    İngilizce konusunda sıkıntım yok hocam, hatta dilden derece yapmak için de ekstradan çalışıyorum. Bilkent, Koç gelmezse, İstanbul Hukuk bitirsem dediğin gibi çok iyi iş imkanları bulabilir miyim?

    Alıntıları Göster
    Şu üniversiteyi bitirirsem çok iyi iş imkanları bulur muyum sorusunun cevabı bulamazsın. Çok iyi iş imkanları kendini çok iyi yetiştirmiş kişilere verilir. Bunun için kendini en iyi şekilde geliştirmen diplomanda yazan üniversite adından daha önemli. Kendini çok iyi geliştirdiğinde de zaten seni daha fazla geliştirebilecek üniversitelere gidebiliyorsun. Ancak kendini geliştirmezsen bu üniversiteler zor ya da üniversiteyi kazandıktan sonra her türlü diplomam bana iş bulur dersen üzgünüm ama hayata yenik başlarsın.

    Tıpı bu karşılaştırmaya eklediğine göre sayısal öğrencisi olmalısın. Bir sayısalcı olan sana şu anda hukuk eğitimi alan kendimden tavsiyem Tıp seni daha mutlu eder inan bana. Zaten her iki bölümün zorlukları farklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Water -- 8 Mart 2019; 16:1:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Danny Greene

    Hocam sen hukuk olayını çok yanlış algılamışsın. Birincilikle mezun olanla kıytırık üniversiteden mezun olan arasındaki farkı bir büroda ikisinden de varsa gayet net görürsün. İşveren de tercihini kalifiye elemandan yana yapar zaten. İyi bir doktor maaşı için en az 10 yıl demişsin ama zaten emeklilik yaşı olmuş 65, 40 yıl çalışacaksın en az 10 yıl nedir ki? Bu arada bir tıp fakültesini bitirmek 6 ve uzmanlığınla beraber 10 yılını alıyorken hukuk fakültesinden mezuniyet+stajın 5 yıl. Tıpçı bir insan mesleğine doğru düzgün adım atıp bağımsızlaşıncaya kadar sen 5 yıllık avukat/hakim/savcı olmuş olacaksın. Bu arada hakim/savcılık staj maaşı 4500TL. Meslekteki maaşları bölgeye ve terfilerine göre değişiyor ama bu terfiler de düzenli olduğu için(ki bu bir problemdir hukuk açısından) maaşın artıyor. Avukat olacaklar için staj maaşı bir sorun ancak 5 yılda çözülemeyecek bir sorun değil. Tanıdığım hiçbir avukat da (ki birçok tanıyorum) aç gezmiyor, asgari ücrete de çalışmıyor. Eğer sorunun sadece kazanılacak parayla ilgiliyse bu karşılaştırmada ikisinin birbirinden çok uzakta olduğunu düşünmüyorum.

    Ayrıca iş yoğunluklarını göze almanı öneririm. Bir hekimin nöbeti, uykusuzluğu, hastane ortamında hastalarla uğraşması gibi şeyler hukuk mezunlarına göre çok daha yüksek. Zaten bu nöbet olayı yüzünden diğer memurlardan daha fazla maaş alıyorlar bildiğim kadarıyla. İleride kendi işini kurmak istersen de avukatlık daha avantajlı. Bir muayenehane için türlü türlü ekipman gerekirken avukat asgari 1 masa, 1 sandalye, 1 bilgisayar, 1 yazıcı ile bürosunu kurabilir.

    Filtreleme demişsin ancak bu filtreleme iş hayatında kendini gösteriyor. Bu arada işini layığıyla yapamayan avukatlar bile müvekkil topluyor. Bunun nedeni vatandaşların hukuku "benim psikolojim bozuk ceza almam" ve "ben borcumu ödeyeceğim, sözüm senet"ten ibaret sanmaları. Ama karşındaki avukat ve kürsüdekiler anlar senin işini nasıl yaptığını, zaten ona göre davan sonuçlanır. Bu da sana gelen davaların değerini ve miktarına etki eder.


    Hocam bu video hakkında ne düşünüyorsunuz?




  • Moving On kullanıcısına yanıt
    Güzel video, farklı bakış açılarını görebilirsin avukatlar arasındaki.

    Bu videodaki 2 kişiyi biliyorum. Birisi Mehmet Gün, Gün+Partners'ın kurucu ortağı. Kendisinin 2000-2500 TL'ye çalışan avukat tanıyorum demesi bence gerçeği yansıtmıyor, çevresinde aylık 2500 TL bandında bir kişi olacağını sanmıyorum. Kendisi çalışanlarına o kadar maaş veriyorsa bilemem tabi. Yıllık stajyer alımı çok az ama seçimleri konusunda çok titiz davrandıklarını biliyorum. 3000 başvuru olması da gayet doğal, çok tanınan bir hukuk bürosunu yönetiyor. İkinci kişi ise Bahadır Erdem, İÜHF'de hoca kendisi. Onun da bürosunun internet sitesine girersen ne kadar seçici olduğunu görebilirsin. Zira stajyerleri Fransız, Alman vs. liselerinden mezun. Bu kişiler avukat seçerken "Ya bu bilmem nereden mezun ama az paraya çalışır" diyerek avukat almıyorlar.

    Bir avukatlar gece 1'de gidip sabah 6,7'de geliyorum işe demiş. Bu yaygın bir uygulama değil. Bu uygulamaya sahip bir yere giren her arkadaşıma da çıkmalarını tavsiye ediyorum zaten. Çünkü harcadıkları efor, bunun yanında kazandıkları hiçbirşeye değmiyor bence.

    Stajer-avukat ilşkisine gelince,bu konuda söyleyecek bir çok şeyim var. Fakülteye girdiğimden beri bazı arkadaşlar görüyorum, hoca dersi iyi anlatamıyor, o dersi hocasından ötürü sevemiyorum ve yapamıyorum diyen. Böyle cümleler kurmak bir hukukçuya yakışmıyor bence. Anlatamıyorsa, gidip kendin araştıracaksın ve öğreneceksin. Hukukçuluğun özü araştırmayı iyi yapmak, birşeyleri kendin bulmaktır. Sonuçta yorum gerektiren bir meslek. Bu araştırmayı yapabileceğin koca bilgi okyanusu da elinin altında. Bu söylediklerim stajyer-avukat açısından da geçerli. Orada kendini zorlayıp işlerin nasıl yapılacağını öğrenmezsen kimse gelip sana bak dava da böyle açılıyor, dilekçe düzeni böyle oluyor demez. Bunları çalıştığın büro içinde/dışında araştırarak öğreneceksin. Tüm bunları geçtim, zaten mezun olduğun anda sen bir hukukçusun. Zaten genel olarak hakim olman lazım temel hukuki problemlere. (Bu arada deneyim kazanmaktan bahseden hukukçular duruşmaya girip izlemekten bahsediyorsa, orası yapacağın işin %5'i bile değil. Bizde davalar dilekçe üzerinden yürür genel olarak.)

    Avukatlar arasında da müvekkilin avukata nasıl baktığı konusunda fikir ayrılığını görüyorsun videoda. Benim de çalışmış olduğum büroda müvekkillerimiz hep çok olumlu yaklaşıyorlardı bize karşı. Tabi bu tavrı takınmalarının sebebi yanında çalıştığım avukatın kendini onlara o şekilde kabul ettirmesiydi. Bunu da zorla yapmıyordu, kendisine ve etrafındakilere saygı duyan bir adamdı ve kendisiyle çalışan, staj yapmış olan herkesin de saygısını kazanmıştı.

    Son olarak: Burada yazdıklarım benim kendi tecrübelerim sonucu gördüğüm ve yorumladığım şeyler. Bunlar tamamen benim bakış açım. İlla böyledir, böyle olacaktır demiyorum. Ama hukuk dünyasının dışarıdan bakıldığı gibi kötü, ahlaksız ve adaletsiz olduğunu düşünmüyorum. Pm'im açık, tıpla ilgili olarak da soruların varsa arkadaşlarıma yönlendirebilirim seni.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonmohikan oturanboğa

    O neden hocam?
    Birbiriyle zırnık kadar bağlantısı olmayan iki alanı karşılaştırıp arada kalacak tek milletiz de ondan o da eğitim sistemimiz sağ olsun.

    İktisat vs hukuk anlarım işletme vs hukuk anlarım hukuk vs tıp'ı anlamamı beklemeyin lütfen.

    Bu benim şahsi fikrim kimse üzerime saldırmasın.

    Ama parağda kazanmömüz lözüm gibi saçma bir nedenle hele hiç arada kalınmaması gerek sanki tıpta para havadan yağacak konuyla bağımsız örnek veriyrum tıpa ilgisi olmayan fakat hukuka ilgisi olan biri iyi bir hukuk okuyup kendini geliştirirse yine tıpçıya denk kazanır zaten ama tıpa ilgisi olmayan biri istediği kadar uğraşsın kazansa da ilerde sorunlar çekecektir.hukukta çok para kazanmak istiyorsan avukat olmak zorundasın diğer alanlarında çok para kazanmak imkansız çok paradan kastım bir tıpçı kadar avukat olmakta yetenek ister sırf zeki ve tıp kaznaabilecek düzeyde diye herkes avukat olabilecek diye bir şey yok insanlarla konuşmak insanlara hitap etmek ayrı bir şey bu arada çok para kazanabilecek zeki iletişim becerisi yüksek avukatlardan bahsediyorum 2 kelimye bir araya getiremeyen ayda 2k para kazanabilenlerden değil yani kısacası her tıp kazanabilecek seviyede olacak insanda avukatlık yapamaz bu nokta da kişinin biraz yeteneklerini ölçüp biçip ona göre hareket etmesi gerekir. Neyse beni ilgilendirmiyor tabii sordunuz diye cevap verdim yoksa kimsenin ilgisini üzerime çekip tartışma çıkarmak istemem tekrrar söylemek gerkirse konuyu okumadım bile sadece kafamdaki bir profili eleştirmek adına yazdım konu sahibinin tam olarak neden arada kaldığını bilmiyorum ama her ne olursa olsun bence hukuk ve tıp karşılaştırılamayacak ve çok bağımsız alanlardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeometriciÇocuk -- 10 Mart 2019; 20:2:21 >




  • GeometriciÇocuk G kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam ikisi de çok ayrı alanlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Louie-Andy Anderson kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize katılıyorum ama su 4-5 yılda 30 yıllık hakimin parasını kazanma olayı artık zor. İyi bir avukat zaten kazanıyor ama pasta belli sürekli o pastaya dahil olanlar var eskiden olsa dediğinize katılırdım ama artık sadece isim yapmış avukatlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.