Şuan İÜHF 2.sınıf öğrencisiyim. Hukuk tercih etmeyi düşünenler sorularını sorabilir. Elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım. |
HUKUK TERCİH EDECEKLER

-
-
istanbul üniversitesi mi ankara üniversitesi mi sizin iü seçme nedeniniz nedir?
herkes kalabalıktan kütüphanede yer bulamamaktan sınavların çok zor olduğundan şikayet ediyor bu konuda görüşünüz nedir
istanbul üninin aylık bursu olduğunu duymuştum ne kadar siz alıyor musunuz
iüde okumak üni hayatımız sonrasında bize ayrıcalık kazandırır mı yani herhangi bir taşra ünisinden daha tecrübeli daha iyi eğitim görmüş ya şekilde mi mezun oluru aynı şekilde mi
son olarak sizin iü için + ve - gördükleriniz nedir iühf seçmek isteyen birine verebileceğiniz bir tavsiye var mı çünkü okuduğum zaman direkt seçmeyin diyenler oluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim İÜHF seçme nedenim İstanbul'un özel sektör açısından daha fazla olanak sağlaması düşüncesiydi. Sınavlar çok zor mu derseniz bu zorluk kişiden kişiye değişmekle beraber kolay olmadığını söyleyebilirim. Ama bu zorluk 4 senelik eğitim hayatınızda size çok şey katıyor. Bir dersi verdiğinizde o dersten kesinlikle bir şeyler öğrenmiş olarak veriyorsunuz bunda şüphe yok. Okul çoğu öğrenciye burs veriyor, ben almıyorum. Burs imkanları gayet iyi. Hukuktan İÜHF mezunu olarak mezun olmanın bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Özel sektörde çalışacaksanız eğer bu çok büyük bir avantaj sağlar. Yoksa herkes ruhsatını aldıktan sonra avukat olabiliyor. Eğitim olarak İÜHF çok şey katıyor.
-
UP
-
elbette proflardan ders almak ayrıcalık ama mesela deü hukuk ile erzincan hukuk(sıralaması geri diye örnekledim çok takılmayın)mezunu arasında çok fark olur mu çünkü deü hukukta evet bir sürü prof var ama derse girenler çok azmış.soru kısaca iühf aühf olmadıkça 9k daki üni ile 30k daki üni arasında fark olur mu
bu arada baz alacağınız öğrenci çalışkan bi öğrenci olsun iki okul içinde.
-
4 yıllık bölümdeyim bu sene 1. sınıfa geçtim. sayısaldım. hukuğu çok istiyorum ama sıralamayla gelmiyor. sence 2 yıllık bölüme geçip DGS ile hukuk okuyabilir miyim? okuyabilirsem önerir misin? çalışıp tutturamamışlar dgs den gelecekler diye üstünlük psikolojisine girmeden cevaplarsan çok memnun olurum genelde böyle bir durum var
-
quote:
Orijinalden alıntı: unılıgencBenim İÜHF seçme nedenim İstanbul'un özel sektör açısından daha fazla olanak sağlaması düşüncesiydi. Sınavlar çok zor mu derseniz bu zorluk kişiden kişiye değişmekle beraber kolay olmadığını söyleyebilirim. Ama bu zorluk 4 senelik eğitim hayatınızda size çok şey katıyor. Bir dersi verdiğinizde o dersten kesinlikle bir şeyler öğrenmiş olarak veriyorsunuz bunda şüphe yok. Okul çoğu öğrenciye burs veriyor, ben almıyorum. Burs imkanları gayet iyi. Hukuktan İÜHF mezunu olarak mezun olmanın bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Özel sektörde çalışacaksanız eğer bu çok büyük bir avantaj sağlar. Yoksa herkes ruhsatını aldıktan sonra avukat olabiliyor. Eğitim olarak İÜHF çok şey katıyor.
Bu burs işi İstanbul'a özel mi Ankara'da da var mı acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
tam burslu kıbrıs gibi hukuklardan ,yarı burslu medipol veya erzincan gibi hukuklardan yatay geçiş yapmak çok mu zor yatay geçiş yapan tanıdığınız var mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamga -- 26 Temmuz 2021; 23:34:22 >
bende merak ediyorum takipteyim
-
Ben daha önce 33k'lık bir hukuk fakültesinde okuyordum. Çok fazla fark olduğunu söyleyebilirim eğitim açısından. Her ne kadar çalışkan olursanız olun iyi bir hukuk fakültesinin öğrencisine kazandırdığı şey çok daha fazla.
-
DGS ile hukuk okuyanlar var. Bu tamamen size kalmış bir durum. Kazanabilirim, okuyabilirim diyorsanız tabii ki okursunuz. Ben hukuku tavsiye ederim lakin öncelikle bu soruyu kendinize sormanız, ''acaba ben hukuk okumak istiyor muyum'' sorusunda kendinizden emin olmanız gerek. Çünkü bu bölüm iyi bir muhakeme yeteneği, iyi bir ezber ve iyi bir konuşma becerisi istiyor. Teşekkürler.
-
Ankara ile ilgili bir bilgim yok maalesef. Ancak İÜHF'te burs verilen öğrenci oranı ve burs miktarı oldukça iyi seviyede.
-
Bildiğim kadarıyla yılda 4 kişi alıyor AGNO ile yatay geçişten. Geçen senenin listesinde yanlış hatırlamıyorsam yatay geçiş yapanların ortalaması 3.90 ve üzeriydi. Hem iyi bir YKS puanı hem iyi bir AGNO ile olabilir ancak. Ben bu ihtimali çok düşük bulduğumdan kırık obp ile girip İÜHF'ü kazandım, başka bir yerde hukuk okumama rağmen. Kısaca düşük bir olasılık diyebilirim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: unılıgencBildiğim kadarıyla yılda 4 kişi alıyor AGNO ile yatay geçişten. Geçen senenin listesinde yanlış hatırlamıyorsam yatay geçiş yapanların ortalaması 3.90 ve üzeriydi. Hem iyi bir YKS puanı hem iyi bir AGNO ile olabilir ancak. Ben bu ihtimali çok düşük bulduğumdan kırık obp ile girip İÜHF'ü kazandım, başka bir yerde hukuk okumama rağmen. Kısaca düşük bir olasılık diyebilirim.
Teşekkür ederim hocam,özel okullarda malum not bol 4.0yapanlar bile olmuş Kıbrıs'ta da notlar daha boldur diye düşünüyorum iühf olmasa bile İstanbul medeniyet DEÜ gibi okullara geçiş umarım bu kadar zor değildir
faydalı up
-
-hocam daha önce hangi hukuktaydınız?
-yatay geçiş için çabalamak mı yoksa kırıkla yeniden yks ye girmek mi?
-agno 3,50+ yapmak zor mu?(30k bandındaki bir ünide)
-
Trabzon hukuktaydım.
Yatay geçiş çok çok zor. Hem iyi bir YKS puanı hem de AGNO istiyor. Yeniden YKS'ye hazırlanmanın daha kolay olduğunu düşünüyorum.
3.50+ AGNO yapmak elbette zor. Çok çalışırsanız tabii ki yapabilirsiniz lakin yatay geçiş için YKS puanı da dikkate alınıyor genelde. Bu da büyük bir etken.
-
hocam o zaman şöyle sorayım garanti hukuka devam edip(ama 30k bi hukuk)derslerine çok verimli çalışmak mı yoksa büyük kumar oynayıp iyi hukuk için mezuna kalmak mı?
hukuk okurken üni sınavına çalışmak ikisini de sekteye uğratır o yüzden sordum.
-
Aslında sorunuzun yanıtı tamamen kişisel. Herkesin idealleri ve hayalleri farklıdır. Ben iyi bir hukuk için mezuna kalmadım ve iühf kazandım. İÜHF kazandığım sene 1.sınıf olmama rağmen 3.05 gibi bir ortalamam vardı sene sonunda. Bu tamamen sizin kişisel kararınız olacaktır. Mezuna kalın kalmayın, okurken çalışın diyemem. Her tercih kendince zorludur.
-
Hukukta öğretilen ders hep aynı X yasasının 1. Maddesini en kötü ünidede öğretseler gene aynı madde en iyi ünidede öğretseler gene aynı maddeyi ezberliyorsun iyi ve kötü ünileri birbirinden ayıran nedir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X