Şimdi Ara

Hukuk Fakültesinde Okuyup Da...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MHP'li veya AKP'li olanları anlamıyorum. Fakültemdeki insanların çoğu (kız erkek farketmiyor) ya ülkü ocaklarına üye ya da AKP'li. Nereden biliyorsun derseniz, 1 kasım akşamı Whatsapp durumuna ampul işareti koyan mı dersiniz, facebook'a ülkü ocaklarında çekildiği fotoğrafı koyanlar mı dersiniz, öğrenci temsilcisi seçimlerinde İslamcı birinin seçilmesi mi dersiniz... Konuştuğum ya da gördüğüm herkes böyle fakültede.

Tabii ki herkes istediği görüşü benimseyebilir, bunda sorun yok; ama benim düşündüğüm şey bu insanlar adaleti sağlamaya çalışacaklar mezun olunca. İnsanları milliyetine ya da mezhebine, dinine göre ayırıp nasıl adaleti sağlayacaklar? Ya da sizce ben mi kuruntu yaptım? Sizle paylaşmak istedim, amacım ayrım yapmak kesinlikle değil, her görüşe açık ve saygılıyım sadece gözlemlediğim şeyi söylemek istedim.

Not: Konu dışına açmıştım ama konuyu sildiler anında. Buraya açmam gerekiyordu sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ajan Poğaça -- 9 Mayıs 2016; 2:22:03 >

• Biraz kuruntu yapmışsın insan ekmeğini kazandığı mesleğe ihanet etmez yapan var mıdır mutlaka ama bunları işine karıştaracak karakterlerin çoğunlukta olduğunu pek zannetmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite neresi
  • Asil Türk Kanı kullanıcısına yanıt
    Batıda bir devlet üniversitesi.
  • Boynunda 3 hilal kolyesi ile gelen var sınıfa. Dersin ortasında, "Çıkabilir miyiz? Mescide gideceğiz." diyen kız arkadaşlar var.

Sabah-akşam kahvede pinekleyenler ile, sokaklarda modifiyeli arabalarla boş boş dolananlar ile aynı tarafta olmaları gerçekten ilginç.

Şimdi birileri gelir, "Komünist mi olsunlar?(!)" der. Ben öyle bir şey demiyorum. Ancak, bu tarz bölümlerdeki kişilerin, biraz daha spesifik olmaları gerektiğini düşünüyorum.

• Siz de mi hukuk okuyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Everybody Dance Now

Siz de mi hukuk okuyorsunuz?

Genetik okuyorum ben.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oo nerede? Tercihlerde İTÜ Mol. Bio. Gen.'i alta yazdım, üste yazsam geliyordu sanırım.

Benim bölüm direk insanla uğraştığı için bu konuyu açtım. Genetik okusam düşünmezdim bile.
  • quote:

Oo nerede? Tercihlerde İTÜ Mol. Bio. Gen.'i alta yazdım, üste yazsam geliyordu sanırım.

Benim bölüm direk insanla uğraştığı için bu konuyu açtım. Genetik okusam düşünmezdim bile.

İTÜ değil. Benim üniversite de Batı şehirlerinden birinde.

İyi ki hukuğa yerleşmişsin. Genetik iyi bölüm, ama iş olanağı yok denebilir Türkiye için. İleride ne olur bilemem tabii.

• quote:

Hukuk felsefik,ideolojik bir bölüm zaten. Kişilerin bir tarafa yönelmesi normal , avukat olduklarında da istedikleri gibi takılabiliyorlar fakat yargıçlık biraz daha farklı .Bu tür siyasi fanatizmi olan kişiler hukuktan sonra serbest mesleğe yöneliyorlar . (Torpili olanlar hariç , onlar direkt yandaşlar tarafından atanıyor zaten )

Ben de 2 sene hukuk okudum , her görüşten tanıdığım oldu.Cemaat yurtlarından hukuk kazanıp fetocu olanı mı ararsın , chp li olanı mı ararsın , ırkçı olanı mı ararsın ...

Yargılama yetkisini almak zordur hukuk mezunları için , genelde devlette daha alt kademe memur olarak çalışıyorlar ya da avukat oluyorlar .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asil Türk Kanı

quote:

Hukuk felsefik,ideolojik bir bölüm zaten. Kişilerin bir tarafa yönelmesi normal , avukat olduklarında da istedikleri gibi takılabiliyorlar fakat yargıçlık biraz daha farklı .Bu tür siyasi fanatizmi olan kişiler hukuktan sonra serbest mesleğe yöneliyorlar . (Torpili olanlar hariç , onlar direkt yandaşlar tarafından atanıyor zaten )

Ben de 2 sene hukuk okudum , her görüşten tanıdığım oldu.Cemaat yurtlarından hukuk kazanıp fetocu olanı mı ararsın , chp li olanı mı ararsın , ırkçı olanı mı ararsın ...

Yargılama yetkisini almak zordur hukuk mezunları için , genelde devlette daha alt kademe memur olarak çalışıyorlar ya da avukat oluyorlar .

Neden bıraktın?

• Almanya'da, ABD'de yaşasam direk yazardım valla, tam istediğim şey biyolojiyle ilgilenmek.

Hukuk da Türkiye için iyi bir bölüm değil bence. Bırakacağım büyük ihtimal, 1. sınıfım. ABD'de hukuk okumak için önce lisans yapmak gerekiyor, baya prestijli orada; burada bakıyorsun 150 bininci adam 100 bin TL verip diploma alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SixSixSix

quote:

quote:

Neden bıraktın?

Kafama uymadı .

Süpermarket vardı zaten pederin o da bahane oldu .

---

Ona sınırlama getirdiler bildiğim kadarıyla tıpla birlikte . Parayla olsa bile artık 150 bin ile hukuk okuyamıyorsun . 70 bine girmek mi ne gerekiyor galiba tam emin değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 9 Mayıs 2016; 2:51:51 >

• quote:

Almanya'da, ABD'de yaşasam direk yazardım valla, tam istediğim şey biyolojiyle ilgilenmek.

Hukuk da Türkiye için iyi bir bölüm değil bence. Bırakacağım büyük ihtimal, 1. sınıfım. ABD'de hukuk okumak için önce lisans yapmak gerekiyor, baya prestijli orada; burada bakıyorsun 150 bininci adam 100 bin TL verip diploma alıyor.

Maalesef durum bu. Kuzenim de iyi bir özel üniversitede tam burslu hukuk okuyor. Aynı sınıftan arkadaşları, ondan binlerce kişi geride olmalarına rağmen; kuzenim ile aynı sınıfı paylaşıyorlar. 20-22 bin lira gibi bir ücret veriyorlar her yıl ve hukuk mezunu oluyorlar.

• Asil Türk Kanı kullanıcısına yanıt
    Hukuk 150 bin, tıp 40 bin. 70 bin olsa iyi yine.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SixSixSix

quote:

quote:

Neden bıraktın?

Kafama uymadı .

Süpermarket vardı zaten pederin o da bahane oldu .

---

Ona sınırlama getirdiler bildiğim kadarıyla tıpla birlikte . Parayla olsa bile artık 150 bin ile hukuk okuyamıyorsun . 70 bine girmek mi ne gerekiyor galiba tam emin değilim

Hukuk ve bazı mühendislik bölümlerine 150 bin zorunluluğu getirdiler. Tıp bölümüne %25 burslu girmek için bile neredeyse tam burs ile kazanan kadar puan almak gerekiyor.

• Leaderjack1 kullanıcısına yanıt
    Bu neyin kafası ya? Fakültede terörist yanlısı görmedim hiç. Görsem onları da eleştirirdim rahat ol.

"Ermeni soysuzu" nedir? Nasıl bir ırkçı olduğunu kanıtlıyor bu tanımlama.
  • Sorunun cevabı bu kafaya sahip olanların üniversitelere nasıl giriyor olduğudur? Kötü işleyen bir eğitim sistemini daha da beter hale getirdiler. İyi eğitimli biri zaten böyle bir mantaliteye sahip olmaz, ama MHP ve AKP kadrolarına bakınca, devlet kurumlarında çalışan insanları görünce, eğitime yön verenleri seyredince en başa dönüp eğitim sistemini sorgulamalıyız. Üniversite mezunu biri, okuduğu bölümün teknik kısmını öğreniyor ama bunu hayata uygulayacak vicdanı yok sayıyor, başka bir vicdana başvuruyor.

Profesör, doçent olup da AKP ve MHP'ye destek olan kanlı canlı tonla adam var, takip edin o profesörlerin sosyal mecra hesaplarını liseli ergen gibi parti paylaşımlarında bulunuyorlar, midem bulanıyor. Zamanında ders aldığım profesörlere olan saygımlığım bir anda yitip gidiyor, gözümde değersizleşiyorlar. Kimse kusura bakmasın, MHP ve AKP parti politikaları iyi bir Türkiye inşa etmedi, etmiyor, etmeyecek. Bizi daha da bataklığa sürükleyecekler, ve bu bataklığa alet olanların statüleri hiç değişmeyecek. Sıkıldım artık sosyolojik konuşmaktan, bu oluşumları tartıp siyaseti nasıl biçimledireceklerinden bahsetmekten bıktım.

• Ben tıp okuyorum. Sınıfın en az %70'i paralelci.

• Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    Nerede okuyorsun? Şifa, Fatih falan mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.