Şimdi Ara

hukuk fakultesi dogru karar mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ben hayalimin meslegi avukatlik icin sayisaldan ea'ya gectim. Ama su aralar hukukcularin is bulmakta sikinti cektiklerini duydum. Acaba hukuk okumali mi?

• arkadas bi adaminda mi bilgisi yok bu konuda?!
  • Hukuk fakültesi mezunu da iş sıkıntısı çekiyorsa artık diğer bölümlerdekiler hiç okumasın.Her söyleneni ciddiye alma,hukuk fakültesinde okumak istiyorsan kimseyi dinleme,seni etkilemelerine izin verme.
  • konuyla ilgili bilgim yok ama googleda şunu gördüm:
    forum.memurlar.net
    İşsiz avukatlar - Memurlar.Net - Forum
    http://forum.memurlar.net/konu/260290/?page=1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis
    konuyla ilgili bilgim yok ama googleda şunu gördüm:
    forum.memurlar.net

evet, simdi okudum 500tlye calisanlar varmis.

• Galatasarayda hukuk okumak var KATÜde hukuk okumak var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cardiacus
    Hukuk fakültesi mezunu da iş sıkıntısı çekiyorsa artık diğer bölümlerdekiler hiç okumasın.Her söyleneni ciddiye alma,hukuk fakültesinde okumak istiyorsan kimseyi dinleme,seni etkilemelerine izin verme.

zaten kendimi orda mutlu hissederim sadece. Ama internetten biraz arastirinca korkutucu sonuclar cikabiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: globetrotter04

quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis
    konuyla ilgili bilgim yok ama googleda şunu gördüm:
    forum.memurlar.net

evet, simdi okudum 500tlye calisanlar varmis.

ama o sitedekileri çok ciddiye alma,bu adamlar en başarısız kısım..

bende bi ara mühendislik bölümüne girdim adam makine müh.mü gardiyanlık mı diye konu açıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: emre3458
    Galatasarayda hukuk okumak var KATÜde hukuk okumak var.

galatasaray benim harcim degil, ankara yine ulasilabilir bi hedef ama.
  • gardiyan meselesi superdi :D o zaman hedefe tam gaz devam...
  • www.tumgazeteler.com
    Apache HTTP Server Test Page powered by CentOS
    http://www.tumgazeteler.com/?a=1767592

www.turkhukuksitesi.com
    Hukuk mezunu şoför aranıyor!
    http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=8051

İşin acı yanı 2.000'den fazla hukuk fakültesi mezunu bu iş için başvuruda bulunmuştu diye hatırlıyorum...
    Ayrıca her sene Hukuk Fakültelerinin 10.000 civarı öğrenci aldığını ve bu sayının ileri tarihlerde artabileceğini göz önüne almak lazım.
    Ancak çok para kazanan Hukukçularda mevcut tabii ki.Yani biraz kişinin kendisinde bitiyor.Dikkatini çektiyse okuduğu okul demedim kişinin kendisi dedim
    Okuduğun okulun iyi bir okul olması iyi bir eğitim vermesi yönünden tabii ki artı puan ancak tek başına hiç bir anlam ifade etmiyor
    Sen kendini geliştirmedikten sonra,çalışma azmin,başarma isteğin ve azda olsa yeteneğin olmadıktan sonra istersen en iyi okulları bitir...
    Diyorsan ki bu mesleği seveceğim,sıkı çalışacağım tabii ki git ancak bu soruların cevaplarından emin değilsen vasat bir hukukçu olursun...
    İlk soru için sende gördüğüm kadarıyla cevap "Evet bu mesleği seveceğim!".Bu durumda 2. soruyu kendine sorman gerekiyor dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vuque -- 6 Mart 2011; 6:35:12 >

• quote:

* En fazla işsizlik, sosyal hizmetler alanı mezunları. 11 bin sosyal hizmet mezununun yüzde 31'i, sanat dalları mezunlarının yüzde 24'ü, ulaştırma ve çevre koruma mezunlarının yüzde 21'i, bilgisayar bölümü mezunlarının ise yüzde 20.1'i işsiz. Gazetecilik mezunlarının yüzde 19'u iş bulamıyor.

* İş bulma sıkıntısı çekmeyen mesleklerin başında ise güvenlik hizmetleri, sağlık, hukuk ve veterinerlik alanları geliyor. Güvenlik hizmetleri mezunlarının sadece yüzde 1.6'sı, sağlık mezunlarının yüzde 4'ü, hukuk mezunlarının yüzde 4.3'ü ve veterinerlik mezunlarının yüzde 6.8'i işsizlik mücadelesi veriyor. MEB, bu verilere karşılık, 'Hukuk ve sağlık dallarında bir dereceniz varsa işsiz kalmıyorsunuz. Veterinerler de yüksek oranda istihdam ediliyorlar, artan oranlarda, büyük market zincirlerinde de işe girebiliyorlar' tavsiyesinde bulundu.

* Öğretmenlerin yüzde 12'si, iktisatçı ve işletmecilerin yüzde 17'si , mühendislerin yüzde 13'ü halen işsiz.

Sosyal bölümlerin kaldırılması gerektiğini daha önce de söylemiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: vuque
    www.tumgazeteler.com
    Apache HTTP Server Test Page powered by CentOS
    http://www.tumgazeteler.com/?a=1767592

www.turkhukuksitesi.com
    Hukuk mezunu şoför aranıyor!
    http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=8051

İşin acı yanı 2.000'den fazla hukuk fakültesi mezunu bu iş için başvuruda bulunmuştu diye hatırlıyorum...
    Ayrıca her sene Hukuk Fakültelerinin 10.000 civarı öğrenci aldığını ve bu sayının ileri tarihlerde artabileceğini göz önüne almak lazım.
    Ancak çok para kazanan Hukukçularda mevcut tabii ki.Yani biraz kişinin kendisinde bitiyor.Dikkatini çektiyse okuduğu okul demedim kişinin kendisi dedim
    Okuduğun okulun iyi bir okul olması iyi bir eğitim vermesi yönünden tabii ki artı puan ancak tek başına hiç bir anlam ifade etmiyor
    Sen kendini geliştirmedikten sonra,çalışma azmin,başarma isteğin ve azda olsa yeteneğin olmadıktan sonra istersen en iyi okulları bitir...
    Diyorsan ki bu mesleği seveceğim,sıkı çalışacağım tabii ki git ancak bu soruların cevaplarından emin değilsen vasat bir hukukçu olursun...
    İlk soru için sende gördüğüm kadarıyla cevap "Evet bu mesleği seveceğim!".Bu durumda 2. soruyu kendine sorman gerekiyor dostum

insan sevdigi isten bikmiyor :) siki calisacagim

• İşsizlik oranlarına bir göz attığında her meslek dalından illaki bir kısım işsizdir.Bu öğretmeninde de böyledir,mühendisinde de,avukatında da.Buna bir çok şey sebep olabilir.Okuduğun üniversite,sınavla atanma ya da maaş durumu..

Sen eğer ben hukuğu istiyorum,ileriye dönük çalışmalarımda ve hayallerimde hukuk var diyosan hiç durma oku.İşini sevdiğin ve onun uğrunda koştuğun sürece mutlaka iş bulacaksındır ki işini de iyi yapıyorsan hele maaşında dolgun olacaktır merak etme.
  • Valla dostum ben İstanbul Üniversitesi'nde ingilizce İktisat okudum.3. sınıfta ticari hukuk dersi alıp kalmıştım lanet dersten.Hukukçuların işi bana göre en zor bölümden daha zor.Bence sen önce gerçekten bu bölümü isteyip istemediğine karar ver.Hukuktan bazı arkadaşlarım vardı kitaplarını görürdüm min. 1000 sayfadan başlıyor :) adamlara çalışmak için 24 saat yetmiyordu.Herhalde bir gün 24 saat değilde 25 saat olsaydı diye en çok keşkeyi onlar çekmiştir
  • şöyle düşün son iki senede hukuk kontenjanları neredeyse iki kat arttı.belki daha fazla.yeni mezun olanlarda pek sorun olmaz ama son iki senedir girenler mezun olunca zorlanacak.her taraf avukat kaynayacak.diğer mesleklerden farkı kalmayacak.tabi senin istediğin meslekmiş.bence hukuğu seç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

quote:

* En fazla işsizlik, sosyal hizmetler alanı mezunları. 11 bin sosyal hizmet mezununun yüzde 31'i, sanat dalları mezunlarının yüzde 24'ü, ulaştırma ve çevre koruma mezunlarının yüzde 21'i, bilgisayar bölümü mezunlarının ise yüzde 20.1'i işsiz. Gazetecilik mezunlarının yüzde 19'u iş bulamıyor.

* İş bulma sıkıntısı çekmeyen mesleklerin başında ise güvenlik hizmetleri, sağlık, hukuk ve veterinerlik alanları geliyor. Güvenlik hizmetleri mezunlarının sadece yüzde 1.6'sı, sağlık mezunlarının yüzde 4'ü, hukuk mezunlarının yüzde 4.3'ü ve veterinerlik mezunlarının yüzde 6.8'i işsizlik mücadelesi veriyor. MEB, bu verilere karşılık, 'Hukuk ve sağlık dallarında bir dereceniz varsa işsiz kalmıyorsunuz. Veterinerler de yüksek oranda istihdam ediliyorlar, artan oranlarda, büyük market zincirlerinde de işe girebiliyorlar' tavsiyesinde bulundu.

* Öğretmenlerin yüzde 12'si, iktisatçı ve işletmecilerin yüzde 17'si , mühendislerin yüzde 13'ü halen işsiz.

Sosyal bölümlerin kaldırılması gerektiğini daha önce de söylemiştim

mühendislerle öğretmende durum biraz farklı ama

mesela bi matematik öğretmeni işsizlik sorunu fazla yaşamaz aynı şekilde elektrik elektronik,makine,inşaat,bilgisayar mühendislerinin de fazla işsizlik sıkıntısı çekeceğini düşünmüyorum..

he aldıkları maaş iyi mi,ortalama üstü ama çok da iyi değil..yeni mezun mühendis bin tl'den başlıyor deneyim kazandıkça 2-2.5'a çıkıyor maaşı..

ama mesela bi fizik öğretmeni ya da ziraat,su ürünleri mühendisi için iş bulmak bile çok zor..

• Kardeş, sana tavsiyem top 3 üniversitenin iktisat bölümüne girmeye çalış hukuk okuyacağına. Boğaziçi/Koç/Bilkent, bunlardan birini kazan, SIRTIN YERİNE GELMEZ. Kendini geliştirirsen ortalama bir avukattan çok daha fazla paralar kazanabilirsin finansal analist olarak. Bu 3 üniversitede tutmuyorsa puanın git taşra nın hukuğunu yaz o zaman oda iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

Kardeş, sana tavsiyem top 3 üniversitenin iktisat bölümüne girmeye çalış hukuk okuyacağına. Boğaziçi/Koç/Bilkent, bunlardan birini kazan, SIRTIN YERİNE GELMEZ. Kendini geliştirirsen ortalama bir avukattan çok daha fazla paralar kazanabilirsin finansal analist olarak. Bu 3 üniversitede tutmuyorsa puanın git taşra nın hukuğunu yaz o zaman oda iyidir.

iktisatın tam olarak neyle ilgilendiğini bilmiyorum :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.