Şimdi Ara

Huawei Watch GT3 [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.945
Cevap
233
Favori
341.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Huawei Watch Gt3 konusu bundan başlasın arkadaşlar. ön sipariş verenlere cihazları 30 Kasım 2021 tarihi itibariyle gonderilmeye başlanacak.

    GT3 4 versiyonu olacak. Huawei Watch GT3 [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xlarge -- 24 Kasım 2021; 20:14:27 >



  • Saati bugün koluma taktım. Herzamanki gibi döviz çıkıyor hemen alıyım paniği ile 3495 TL'den sipariş verdikten sonra fiyatlar 3350'lere kadar düştü ama iade et yenisini bekle filan uğraşmak istemedim. Zarar büyük gibi duruyor ama artık 100 liraya tuvalet kağıdı alınıyor paranın değeri kalmadı.

    Neyse konumuza gelelim. Buraya zaman zaman yorumlarımı ekleyeceğim, 5-6 yıldır severek kullandığım ama sesli görüşme, batarya, dış görünüm gibi yeni gereksinimler nedeniyle onun çok sevdiğim bazı özelliklerinden istemeyerek uzak kalacağım Sony Smartwatch3 ile kıyaslamalar yapacağım ve hiçbiryerde olmayan şeyler ekliyeceğim ki benim gibi merak edenler ya da almak isteyenler faydalansın.

    Ben açık ekran kullandığım için açık ekrana önem veriyorum ama malwsef yeni model saatlerde açık ekranlar çok fakir bırakılıyor. Mesela ben açık ekranımda tarih, batarya (saat ve telefon), okunmamış bildirim varmı ve sayısı, takvim, adım sayısı, bluetooth bağlı/kopuk tüm bilgileri görebiliyordum. Düşünün fakirliğin boyutunu. Bunları özel bir arayüz yazılımı ile yapıyordum (Omega Engine). Bu konu bu saatte de devam ediyor, şimdilik buna yakınını bile henüz bulamadım, inşallah birileri böyle bir açık ekran tasarlar diye bekleyeceğiz.

    Bir defa saatin görünümü harika. Büyük saat hiç sevmeyen bana bile sevdirdi kendini. Çok hafif değil, ama ağır da değil. Almadan önce mutlaka mağazada denemenizi öneririm zira kutuda açıldıktan sonra iadesi yok yazmışlar. Halbuki 2 sene önce amazfit alıpk olayca iade etmiştim. Hayat gittikçe zorlaşıyor.

    Bu tarz metal kordonlar gömlek kazak uçlarını yemesiyle ünlüdür, gençliğimde az yememişti saatim. Acaba bu saat de yapar mı bilmiyorum.

    En fazla 5 alarm nedir yahu? Binlerce lira veriyoruz, 10 yıllık akıllı saatimde belki sınırsız alarm kuruyordum, koca saatte 5 alarm. Utanç resmen. Benim gibi alarm manyağıysanız mesela sabah namazına 2 alarm, evden çıkmaya 2 alarm, ögle arasına alarm, akşam servisine alarm vs. kuranlar iyi düşünsün. Bu detayı güncellemeye akıl edeceklerini pek sanmıyorum.

    Alarm titreşimi bilek şekline göre ya çok az hissediliyor ya da beyninize kadar tireştiriyor. Sanırım eski saatimi artık yastık altı gece alarmı olarak kullanmam gerekecek. (Sesle uyanmayı sevmiyorum zıplatıyor.) İlk gece uykumdan uyandırdı, sanırım sorun yaşamam gibi duruyor. Düzenleme: gece uyandırmada yeterli görünüyor, 3. günde de sorun yaşamadım.

    Alarmda günleri seçerken isimleri ortaya koyup kutucuklarını ta en sağa yerleştirmek akıl karı değil. Kare değil ki bu saat, gün önümde, ama kutucuk görünmesi için yinede kaydırıyorsunuz.

    Sürekli kullanılacak eylemler için..valla mı? Emin misin? Devam edilsin mi? Gibi sorular getirmek bana saçma geliyor. Rahatsız etmeyin'e bunu koymuşlar.

    Gece yatarken rahatsız etmeyin'i seçiyorsun. Uyku bastırmış, 2 tıkla olması lazım. 5 yıl geçse de bana emin misin diye soracak. Ben ezberlemişim saati, hala ne soruyorsun? En azından otomatik zaman ayarlı seçeneği güzel olmuş.

    Tüm saatlerin açık ekran yüzleri yok. Henüz bataryayı gösteren bir hep açık ekran yüzü bulamadım. Bilen varsa ücretli de olsa alabilirim. Alışkanlık kötü birşey.

    Saat yüzleri seçerken açık ekran özelliği varsa onu da görebilsek, belki ücretli de olsa alırız ama bunu nasıl düşünemezler hayret. Geçici indirmeye izin veriyor evet ama saatleri habire indir-vazgeç yapmaya gerek olmamalı.

    Müzik kontrolü için illaki sağlık uygulamasının telefonda açık olmasını istiyor ki bu çok kötü. Telefonda tüm açık uygulamaları silerek memoryde temizlik yaptıran xiaomi gibi telefonlarda daha da kötü. Bu şekilde Radyokulesi gibi radyo uygulamalarını da yönetebiliyorsunuz çok şükür. İyi tarafı yan düğmeyi çevirerek de ses ayarı yapabilmek.

    Bağlantı kesildiğinde titreme ve ekran yazısı ile hemen uyarıyor ama ekranda bir ibare çıkarmıyor, hemen bakmayınca bildirim geldi sanıyorsun, ekranda bunu sürekli göstermiyor. Saat yüzlerinde farklılık olur mu onu bilemem.

    Gece rahatsız etmeyin seçince açık ekran kararmıyor. Ne anladıkki? Hem batarya için, hem de göze ışık gelmemesi için tam kararması gerekmez mi? Şu an mecburen yatarken açık ekranı kapat, sabah tekrar aç...öyle gidiyoruz. Bir sıkıntı olarak duruyor kenarda bakalım.

    Boşta iken yan düğmeyi çevirmeye hiçbir işlev eklememişler. Boşta dönüyor. Ne diye eklenmez ki? Müzik ya da telefon konuşurken ses ayarı yaptırılamaz mıydı?

    Bildirimler konusunda çok yetersiz. Evet bildirimler geliyor ama dostlar alışverişte görsün misali. Okuyup geçiyorsun. Bu konuya pek eğilmemişler. Kaç yıllık sony saatimde bildirimleri sağa kaydırıyordum, içeriğini tam okuyordum, okundu olarak işaretle, telefonda aç, bildirimleri blokla, sesle ya da seçimle cevapla, hatta ekrana emoji çizme, youtube için telefonda aç izle, daha sonra izle, gelen yorumu cevapla vs. bir sürü eylem sunuyordu bana....

    Yukarıdaki bunca gerekli şey dururken gereksiz işler yapmışlar. radyoyu mesela durdurunca saate bildirim geliyor "radyo durduruldu", kutu bu gereksiz mesajlarla doluyor, benim yaptığımı bana bildiriyor. Silmezsen saate bakınca ekranda bildirim var gösteriyor.

    Bildirim demiştik. Gelen bildirimi okuyorsun, siliyorsun da, ama halen telefonda okunmamış olarak kalıyor. Telefonda okuyorsun, saatte okunmamış olarak kalıyor. Sony burada büyük iş çıkamıştı, her ikisinde okuyinca diğerinde de kalkıyordu. Umarım güncelleme ile düzeltilir.

    Alarm çalınca erteleme/durdurma ekranda çıkıyor ama yan düğmeyi bu konuda iyi düşünmüşler. Tek tık erteliyor, basılı tutunca kapatıyor. Sony saatimde ekranı elimle kapatınca hatta yüzüme dayayıp bile yapabiliyordum neyse bu kadarıda yeterli.

    Ekranın her tarafında dokunmatik aynı hassasiyette, buna bayıldım. Yuvarlak ekran olduğu için seçimler bazen yarım görünebiliyor ama yine de seçim yapılabiliyor. Harika bir şey.

    Batarya olarak, öyle 10 gün 14 gün falan beklemeyin. Gündüzleri ekran hep açık AOD ile (gece kapatıyorum ışıklı bir ekranı var kolum yaklaşınca uyandırıyor), adım, uyku ve nabız ölçer açık olarak saatte %1 düşüyor gibi düşünebilirsiniz. %54 ile %30 arasında tam 24 saat geçti. Diğer yüzdelerde de aynı mı değişir bilmiyorum göreceğiz. (Toplam 100 saat demeki 4 gün gibi birşey olacak. Burayı güncellerim).

    2 gündür her ne yaptıysam ya da güncellemeden sonra mı oldu bilmiyorum saatte müzik kontrolü kayboldu. Fabrika ayarlarına da döndürdüm, telefondaki radyo ya da müzik hiçbirşeyi göstermiyor. Ne güzel yan tuşuna da ayarlamıştım. İşte yeni teknoloji böyle birşey. Bu zamanda yeni bir cihazı 1 yıl geçmeden almamak lazım. Hızlı giyilen elbise gibi, adamlar koştur koştur piyasaya çıkarıp sürekli güncelleme basıyorlar biryeri düzelirken öbür tarafı kayıyor.

    Devam edecek...
    Kendimi bildim bileli iphone Apple kullanıyorum

    Apple watch da kullandım, en son 7 serisini…

    Ama ekosistem falan filan bunlar hepsi bahane bence, hiçbir şekilde apple watch kullanışlı değil.

    Tabii bunlar kişisel tercihler, bir akıllı saatten ne beklediğinizle alakalı…

    Bir kere apple watch kolda çocuk saati gibi duruyor, maskülen tarzı yok.
    Saat kayışları tasarımları hiçbiri güzel değil.

    (herkesin kolunda da çakma apple watchlar dolanıyor)

    Kadranları falan tasarım olarak çok kötü, watch gt 3 gibi her mekana uyumluluğu yok.

    Ayrıca apple watch ile her gün elde şarjla gezmek büyük ızdırap, bir spor yapacaksın bakıyorsun saatin şarjı yok.

    İşten geç çıktın, eve geç dönmek zorundasın, mecburen dışardayken saatin şarjı bitmiş kapanmış, kolda süs yerine geçiyor artık…


    Eğer uyku, spor, adım takibi, kalori yakımı, belli başlı sağlık uygulamaları, gelen aramaların mesajların görüntülenmesi, aramaların cevaplanması konuşma falan gibi temel şeyler sizin için yeterliyse;
    GT 3 PRO gayet de güzel çalışıyor.

    Şarjı en az 1 hafta gidiyor
    kolda tam erkek saati gibi duruyor
    hem de apple watch’lara göre de en az 3000 TL ucuz

    Ama siz bir saatten abartıp canlı insan gibi her şeyi bildirsin, telefonu köşeye atayım her işimi saatten yapabileyim diyorsanız apple watch sizin için uygun olabilir.
    Tabii her şeyi de saatten alayım derseniz günde 2 kere şarj etmeye hazır olun.

    dediğinize katılmıyorum, galaxy watch 4 çıkmadan önce android ekosisteminde galaxy watch active 2 kullanıp apple'a geçtikten sonra igerçekten iphone ile uyumsuz diye satıp yaklaşıp 1 ay kadar apple watch se kullanıp son olarak şuan da huawei watch gt3 kullanıyorum.


    saydığınız özellikler doğru ve huawei watch gt3'ün kesinlikle apple watch kadar veya samsung galaxy watch 4-5 kadar akıllı olmadığı aşikar, bunu kabul etmemek ahmaklık olur. Ama gt3'e bileklik demek de doğru değil, özellik olarak bileklik ve "gerçek" akıllı saatler arasında deseniz anlarım.


    Katılmadığım kısma geleyim, evet iphone ile apple watch se'nin yaşattığı deneyim ilk 2 hafta rüya gibi geliyor ki özelliklerini kullanırsanız çok da kullanışlı. Ama ben kendi kullanımımdan fark ettim ki 2. haftadan sonra neredeyse o süslü özelliklerin çoğunu kullanmadığımı sadece spor takibi ve nadiren siri yardımıyla birini aramak için kullandığımı bunun dışında genel olarak kolumda "pahalı" bir aksesuar olarak durduğunu, bütün bunlarla birlikte özellikle spor yaptığım günler şarjının 1 günü çıkarması için çabalayıp, gece şarja takarak uyku takibini hiç kullanamadığımı, bütün bunların üzerine bana uygun bir cihaz olmadığını fark ettim, spor konusunda sensörlerinin doğruluğu açısından apple zaten zirvede bunu da biliyoruz, ama hemen arkasından huawei gt3 serisnin de geldiğini görebilirsinzi araştırırsanız.


    Sonuç olarak bütün bunları değerlendirince huawei watch gt3 42mm modelinin benim için uygun bir cihaz olduğuna karar verdim ve ciddi şekilde özellikle koşu anlamında apple'dan daha iyi veriler sunduğunu söyleyebilirim.


    Kısaca direkt iphone kullanıyorsanız kesinlikle apple watch'dan başkasını almayın demeniz sadece saçmalık. Tamamen kişinin isteklerine ve beklentilerine yönelik bir tercih duruyor ortada.

    ilk galaxy watch kullanıcısı olarak söyleyebilirimki samsung pişmanlıktır, bir müddet sonra kesinlikle huawei saatlere geri döneceksiniz, samsung saatte her türlü fanteziyi yaptım, tarayıcı, youtube, film izleme, wifi arama, klavye, gps koordinat vs.vs. ama sarj bir saatte olmazsa olmazdır, telefonda zaten herşeyi yapıyorsunuz, saatte bu dediklerimi yapmak bir müddet sonra çok gereksiz ğeliyor insana, huawei saatlerde saatten beklenen kullanıcı deneyimi sunuluyor, fazlası inanın saçma geliyor, naçizane benim düşüncelerim tabiki bunlar, not:donanım arızası da yaşadım 1 yıl sonra barometre bozuymuştu samsung watch da.
  • Aldik bakalim hayirlisi

    Huawei Watch GT3 [ANA KONU]
  • bende aldım Kasım sonu siparişler gönderilecek diyor sabırsızlıkla bekliyorum
  • xmrtx kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun öncelikle. İyi günlerde kullanın hocam. Şu an Samsung watch 3 kullanıyorum. Watch GT 3 ü bende sepete eklemiştim ama bende ödeme sayfasında 3099 lira görünüyordu. 200 lira kuponu seçme kısmı da aktif değildi. Cihaz bedelinin tamamını öderken mi aktif oluyor acaba? Elimdeki saatten memnunum açıkçası özellikle bildirimlere cevap verme kısmından ama GT 3 te hoşuma gitti.

  • Evet hocam tamamini oderken kupon kullaniliyor
  • xmrtx kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam

  • Tasarimi gercekten müthiş olmuş. Ben burdayim diyor. 200 tl de ilk alışveriş indirimi varmis birlestirip alacagim. Hele bu dolar kurunda yurt dışından ucuz
  • yurt dışı satış fiyatı 250 Euro
  • Ön siparişi oluşturdum heyecanla bekliyorum.Harmony Os geçilmesi ekranın akıcılığının geliştirilmesi şarjı zaten malum çok uzun gidiyor beni cezbetti.Aod de geliştirilmiş diğer akıllı


    saatlerde olduğu gibi yüklenen bazı kadranlarda da kullanılabiliyor en azından izlediğim videolarda öyleydi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdm6 -- 26 Kasım 2021; 16:15:43 >
  • ön siparişler bugün itibariyle gonderilmeye başlanmış arkadaşlar
  • benim saat geldi bugün resimleri şuan atamıyorum sonra atarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xlarge -- 27 Kasım 2021; 15:2:35 >
  • Xlarge kullanıcısına yanıt
    Hangi tarihte almiştiniz siz
  • xmrtx kullanıcısına yanıt
    22 sinde sipariş vermiştim
    Huawei Watch GT3 [ANA KONU]
  • İphone kullanan biri bu saati aldığında deneyimlerini aktarırsa sevinirim.

    Çalışan, çalşmayan özellikleri neler olacak? Sağlık ve spor uygulamaları İOS ile uyumlu ve doğru çalışacak mı merak ediyorum.

  • yolcum kullanıcısına yanıt
    Ben iphone ile kullanicam,acikcasi saati gorsel olarak cok begendigim icin aldim öyle her özelligini eksiksiz kullanayim diye bir derdim yok ama genede ney çalisip çalismiyor burda söylerim
  • Biraz önce huaweiden aradilar sistemlerindeki bir hata sonucu elite model siparislerini iptal ediyolarmis zaten şu an stok yok yaptilar,ptesi tekrar bastan alim yapmanizi rica ediyoruz vs dediler sacma sapan isler
  • xmrtx kullanıcısına yanıt

    Evet şimdi siteye baktım siyah versiyonu satılıyor. Saçmalıktan başka bir şey değil. Kurumsal bir firmaya yakışmamış.

  • xmrtx kullanıcısına yanıt

    Ptesi ayni fiyattan verceklerse sorun yok ama zamlı fiyat koyarlarsa pesini birakma

  • 2.kez satin aldim busefer kargoya verildi saat,ilk iptal edilmesinin benim icin bir guzel yani hediye olarak keske kirmizi kordon secenegi olsaydi demistim simdi kirmiziyi eklemisler o sekilde aldim :)

    Huawei Watch GT3 [ANA KONU]
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.