Şimdi Ara

Huawei telefonlara Google darbesi - Güncellendi (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
6
Favori
31.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gördüğüm kadarıyla ülkelerin dış politika seçenekleri bilmeyen bazı arkadaşlar konuyu çok oturtamıyor o yüzden ben bilgi olsun diye yazayım. Politikada özellikle de dış politikada duygusallığa yer yoktur. O yüzden salt gerçekleri yazıyorum. İster kabul edin ister etmeyin.

Öncelikle Samsung ve Lg'nin Huawei'nin yanında olmasını unutun.

1. sebebi Güney Kore Amerika'nın bir eyaletinden farksızdır ve Kuzey Kore ile aralarında amansız bir gerginlik var. Kuzey Kore'nin arkasında Çin, Güney Kore'nin arkasında Amerika var. Yani mümkünatı yok Güney Koreliler Çin ile iş birliği yapsın.

2. sebebi Samsung Android'teki en büyük rakibine neden yardım etsin? Deli mi adamlar? Ticari olarak en büyük rakipleri bu adamlar. Samsungta şuan kutlama havası vardır.

Gelelim Çin ve Abd konusuna.

Çin evet büyük bir ülke dünyanın en kalabalık nüfusu büyüme hızı muazzam ama şu unutuluyor. Kalabalık nüfus her zaman güzel değildir. İnsanlara iş vermek zorundasınız. Düşünün tüm Amerikan kaynaklı şirketler ve Amerika'nın zorladığı diğer ülkelerin şirketleri kısa vadede tüm ilişkileri keserser. Çin büyük bir kapalı cezaevi olur. Ve o büyük nüfus sefalet içinde kalır.

Diğer bir nokta uzun vade. İşte Bence Çin'in esas korkması gereken bu. Amerika karar aldı diyelim. Tüm Amerikan şirketleri 10 yıl içindeki Çin'deki üretim operasyonunu X ülkesine taşıyacak. İşte bu onlar için felaket olur. Sadece teknoloji firmalarını da düşünmeyin. Bir sürü tekstil vs firması da var işin içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 21 Mayıs 2019; 5:38:13 >

• Karar 3 aylığına ertelendi
    Yeni Soluk
    Huawei'ye müjde: 3 ay daha Android kısıtlaması yok
    https://yenisoluk.com/huawei-ye-mujde-3-ay-daha-android-kisitlamasi-yok

Huawei telefonlara Google darbesi - Güncellendi

• ABD resmen Çin’i istediği anda bitirebileceğini gösterdi. Şaka maka Çin’in üretim yaptığı bütün firmalar ABD ya da iş ortaklarına ait. Dahası Çin de üretim yapan yerli firmaların kullandıkları lisanslar da ABD’ye ait. Bu saatten sonra Çin markası olan herhangi bir cihazı almak çok büyük risk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İnsanlık değerlerini bile gerektiğinde hiçe sayan hamleler.
    "demokrasi getirme" vaadi ile askeri müdahale yapılması gibi..
    Siz tutup bu tür insanlık dışı eylemleri "kaçınılmaz sonuç" diye,
    "napalım işte, mecburuz, süper güç olmak bunu gerektirir, omlet yapmak için yumurta kırmak lazım" vb
    cümlelerle sevimli göstermeye çalışırsanız,
    sonrada da bana "Kaynak paylaşımını savunuyorum" derseniz,
    Size en kibar ifade ile tutarsızsınız derim.
    İkisi birden olmaz, inandırıcı değil,
    Sizin neye inandığınız bariz belli..
    En azından samimi olun; ABD sempatizanıyım deyin geçin.

Bu konuda yeni gelişmeler olamadığı sürece ifadem nettir doğru anlayamama sorununu kendinde ara ...

Kır zincirlerini.

• Haydut Amerika iş başında

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Çok kaçamak cevap olmuş.
    Üst perdeden konuşup,
    "zaten anlatsam da anlamazsın" manasında bir üslup.
    Hem yakışıksız, hem bayat bir yöntem.

Anlat bakalım, belki anlarız.
    Belki sayende senin bilinç seviyene ben de ulaşırım.
    "Vatana ve millete" bir katkın olur.
    Fena mı?

Tek bildigim birsey var o da hicbirsey bilmedigimdir ...

Polemik yapmaya devam etmesen ...
  • HMD Global Çinli değildir. Eski Nokia çalışanlarının bir araya gelerek kurduğu oluşumdur. Kurulduğunda da başında Finli bir CEO vardı. Merkezi de Finlandiya'dadır. O halde Apple da Çinli çünkü üretimi Çin'de yapılıyor.
    Goruldugu uzere Huawei samimi ise sans verilmistir tum pisliklerini toparlama adina hem de 19 Agustos 2019 a kadar mevcut cihazlarda hizmet aksamasinin onune gecilmistir. Dikkat 19 Agustos a kadar. 19 Agustos 2019 sonrasi isteneni yapmazsa mevcut karara gore yaptirimlar baslayacak yani mevcut cihazlar da nasiplenecek yaptirimlardan ...

VE direk indirme adresi de :
    https://s3.amazonaws.com/public-inspection.federalregister.gov/2019-10829.pdf

Polyannacilik yapmamak gerekir.

Huawei acik kaynak kodlu alternatif bir isletim sisteme de ozellikle Cin harici hicbir urununu ve hizmetini calistiramaz pazarlayabilecek mi ? Sahsen sanmam. Cunku Cin hukumeti ve Huawei emelleri kapali sistemlerle emellerini asikar olmustur ona devam edeceklerdir.

Sonucta onceki cikan kararlara gore blobal uygulamalarin altyapilari donanimsal altyapilari vs uzerine kendileri bir civi dahi cakamazlar :) ...

Hatta kendi ic pazarinda bile kisir donguyle kitlenecektir...

• quote:

Orijinalden alıntı: xml-arif

bu savaştan huawei başarılı çıkarsa apple biter.
    Ortada savaş yok veri hırsızlığı ve casusluk yapan bir firma var.Kuralları ihlal etmekten vazgeçmezse de işletim sisteminin fişi çekilecek .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    HMD Global - The home of Nokia Phones
    https://www.hmdglobal.com/zh/about

Nokia Huawei in yerini almali bence .

Orijinalden alıntı: ozgur79

Apple zamanında iOS'u geliştirdiğinde Huawei'den büyük müydü, megazeka?
    öncelikle ios 2007'de çıktı, şuan yıl 2019'dayız yani 12 yıl öncesinin istekleriyle bugünün istekleri bir değil,bugün sıfırdan bir işletim sistemine girip android 9'u ya da ios 12'yi yakalamak çok zor, teknik olarak yakaladı diyelim birkaç yılda peki uygulama mağazası ne olacak? instagram facebook uygulama geliştirmezse kim alır o telefonları? Kısacası şuan dünya teknoloji olarak abd'ye bağlı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam işletim sistemi geliştirmek basit bir iş diye yazınca demediklerini bırakmamışlar.
    Üretmek nedir bilmeyen kişiler için elbette zor gelir ama Huawei'nin ne olduğunu azıcık bilenler için işletim sistemi yapmanın çok da büyük bir şey olmadığını anlar.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.