Şimdi Ara

Huawei telefonlara Google darbesi - Güncellendi (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
6
Favori
31.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma ironi yaptığını düşünmüştüm. Çünkü hâlâ Çinli olduğunu söyleyen bazı arkadaşlar var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Google'ın kendi isteğiyle hareket etmediği barizken bu söylediğinin bir anlamı yok, kaldı ki öyle bile olsa herşey yasal. Bu ve benzeri şeyler daha önce otomotiv sektöründe de oldu...

Android senin olsa millet onu evirip cevirip baska biseye donusturup kullansa sana sormadan

Sen ne yapardin

Orijinalden alıntı: Guest-9DE6A5ECA

Senin pro 30 lvl düştü pro 20 mi oldu hocam

Alıntıları Göster
    Gokhan bak benimle ugrasma

Bir devletlerinin olup olmaması neyi değiştirirki, hedef aynı, Uygurların statüsü Kürtlerin bir tık üstü yani özerk yönetim, burda anlatmak istediğim abd tüm dünyada oyunlar oynuyor, Rusyada Çeçenleri, Çinde Uygurları ve Türkiye'de Kürtleri kışkırtıp ellerine silah veriyorlar hemde parayla,bu durumda Çinlilerin Uygurlara sempatiyle bakmalarını bekleyemeyiz öyle değil mi?Yani Uygurlar ve Çinliler tuzağa düşüyorlar. bunu görüp ona göre değerlendirmemiz lazım, bu arada benim eşim Uygur Türkü Almatada yaşıyoruz
    Şunuda ilave etmek istiyorum Uygur Türklerinin rahat yaşamasını istiyorsak Çini yanımıza almalıyız, akıllı dış politikadan yanayım ama maalesef bugünkü iktidar dış politikayı iç politika malzemesi olarak kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtiöz -- 22 Mayıs 2019; 12:41:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Huawei'nin sadece telefon üretmedigini bilmeyenler 15 sene önceki Telekom tarafından verilen modellerinin arkasına baksınlar..su anda 5G altyapısını kuran firmaya baksınlar..

Kaldı ki Huawei'nin de eli armut toplamiyor.. Huawei'nin bomba etkisi yaratacak hamlesi..

Eğer kısıtlama ve tamamen erişim kesilirse, Satılmış ve Güncelleme alması gereken tüm Huawei ve Hiçbir markalı Android ürünlerin ücret iadesi yapılarak geri verilmesi.. bilin bakalım bu durumda anlaşma ve sözleşmeyi sebepsiz fesih yoluna giden ve tüm sorumluluğu üstlenecek firma kim..

• Eski cihaz güncelleme takvimi devam edecek mi mesela p20 lite hazirana kadar pie güncellemesi alacaktı noldu o

• quote:

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Gokhan bak benimle ugrasma

Alıntıları Göster
    İşin gücün yalan dolan hocam.

Senin oynadığın oyunları söylediğin yalanları yeni yeni anlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Peki sana bir soru dostum. Google sistemlerinin olmadığı bir işletim sistemini kim kullanacak? Çin'den bahsetmiyorum. uluslararası arenada gmail youtube google fotoğraflar gibi uygulamalar olmadan ne yapacaksın?örneğin benim google fotoğraflar ve youtube olmadan telefon kullanmamın pek bir anlamı kalmıyor. İkisini de çok aktif kullanan biriyim. Ayrıca huawei nin kendi store'unda ki uygulama çeşitliliği, google play store gibi bol olabilecek mi? Çok zor işler bunlar ve google'sız işler çok zor. acayip şekilde tekel adamlar. Her şey ellerinde.

• Cihaz üreticilerinin bu konuda birlik olması lazım. Yarın aynısı kendilerine yapılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: WaylandIZMIR

Peki sana bir soru dostum. Google sistemlerinin olmadığı bir işletim sistemini kim kullanacak? Çin'den bahsetmiyorum. uluslararası arenada gmail youtube google fotoğraflar gibi uygulamalar olmadan ne yapacaksın?örneğin benim google fotoğraflar ve youtube olmadan telefon kullanmamın pek bir anlamı kalmıyor. İkisini de çok aktif kullanan biriyim. Ayrıca huawei nin kendi store'unda ki uygulama çeşitliliği, google play store gibi bol olabilecek mi? Çok zor işler bunlar ve google'sız işler çok zor. acayip şekilde tekel adamlar. Her şey ellerinde.
    Sadece Google servisleri (Google Haritalar, Google Earth, YouTube, Gmail, Google Drive, Google Fotoğraflar, Google Translate, vs.) değil. Google Play Store vitrininde duran ABD menşeli Android uygulamaların tamamı çalışmayacak. Çünkü, Cumhuriyetçiler bununla ilgili yasa çıkardılar ve şirket merkezi ABD içinde bulunupta Android işletim sistemi için uygulama geliştiren tüm şirketlerin bu yasaya uymasını bekliyorlar. Aslında batı bloğu ülkelerinin uygulama geliştiricilerinin tamamından bunu bekliyorlar ama o iş öyle kolay değil.

İşin özü, sadece Google servisleri değil, ABD menşeli oldukları için Facebook, Twitter, Instagram ve nice ABD merkezli uygulama Huawei ürünlerinde çalışmayacak. Zaten, Google Play Store çalışmayacağı için resmi olarak yüklenmek istenen hiç bir Android uygulaması çalışmayacak. Uygulamalar APK olarak yüklenip bir şekilde çalıştırılsalar bile Google Play Store bağlantıları olmadığı için güncelleme alamayacaklar.

Google servisleri ve bir çok ABD'li uygulama Çin'de yasaklı olduğu için, bu uygulamaların Çin pazarı için oluşturulmuş alternatifleri var ama global pazarda rağbet görür mü? Bence görmez. Örneğin; IOS ve diğer Android telefon kullanıcıları ABD'li Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Haritalara, vs. girerken Huawei kullananlar bunların Çinli alternatiflerine mi girecek? Bu durumda ortak sosyal platfomda buluşmadıkları için iletişim kuramayacaklar, birbirlerini takip edemeyecekler.

Çin hükümeti ve Huawei, ABD'deki Cumhuriyetçiler ile masaya oturmazsa işleri çok ama çok zor. Öncelikle, Google servislerinin Çin'deki yasağının kaldırılması gerekiyor. Senin uygulama geliştiricilerin ABD'de hizmet sunabilsin ama ABD'nin uygulama geliştiricleri senin ülkende hizmet sunamasın, öyle bir dünya yok. Madem komünizmi bırakıp serbest piyasa ekonomisine geçti, madem küreselleşme hoşuna gitti, o zaman oyunu kuralına göre oynamalı.

İşin casusluk boyutuna karışmayacağım. Mobil sektörde herkes casusluk yapıyor. Casusluk mobil sektörün fıtratında var. ABD'li şirketler Çin'de Çinli şirketler ABD'de casusluk yapmaya devam edecektir. Çin, ülkesinde Google Servislerini yasaklayarak bunun önüne geçemedi. ABD'de GSM altyapısını Huawei'ye teslim etmeyerek bunun önüne geçebileğini zannetmiyorum.

Bir de Çin'in telif hakları ve patentlere saygı göstermemesi durumu var ki. Şahsen bu durum bizim gibi dar gelirli ülkelerin işine geliyor. Çin'in telif ve patentleri ihmal etmesi sonucu ucuza ürün alabiliyoruz. Zaten, patent ve telif haklarına saygı gösterseydi Çin bugün ki Çin olmazdı ve batı bloğu bizim gibi ülkeleri iliğine kadar sömürmeye devam ederdi.

• stoke lardaki telefonlar bundan etkilenecekmi?

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.