Şimdi Ara

Huawei telefonlara Google darbesi - Güncellendi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
6
Favori
31.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tayvanda üretir. illa dandik iş gücü düşük olan ülkelerin bir tanesinde üretir. Ama Çin'in işine gelmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepultura99 -- 21 Mayıs 2019; 3:22:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Global olarak düşünmek ile avrupa pazarına bakmak arasında çok fark var. Apple bile çin sayesinde pazar birincisiydi, avrupada zaten ülkemizdeki kadar iphone kullanımı yok. Saydığım firmalardan tek oneplus için avrupa pazarı kritik. Diğerleri yani samsung huawei xioami çin haricinde ortadoğu ve diğer asya ülkelerinde özellikle hindistanda da çok rağbet görüyor. Özellikle hindistan çok ilginç bir pazar, windows phone lu cihazlar bile ciddi satışlar yapabildi. Önemli olan uygun fiyata cihaz sunmak, cihazınızın arkasında durmak. Müşteriye önem verince satıyorsunuz, google yüzünden huawein iki ayağı bir papuca girecek. Playstore çok kritik, uygun hamleler yapılmazsa ciddi kayıplar olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the.crack.man -- 21 Mayıs 2019; 0:53:25 >

Orijinalden alıntı: Skylined

Trollüyorsun sanırım. Çin Abd ye ambargo koysa hiç bir şey olmaz.
    Çin tahvillerine güveniyor. Amerika da tahvillerin yalan oldu der Çin iflasa doğru gider.

Amerika üretimi iphone çok pahalı olabilir ama piyasaya yön verende iphone maalesef ki

Alıntıları Göster
    Yalnız dolar fiyatı yüksek olsun diye çin merkez bankasında inanılmaz miktarda abd doları tutulduğuna dair bişeyler okumuştum.
    Böyle bir durum da abd ekonomisini sarsmaz mı?

Simdi Google ambargo uyguluyor, kendi isletim sistemlerini yaptiklarinda diger firmalar (facebook vs) de gelistirilen isletim sistemini %99 destek vermeyeceklerdir. Al buyur burdan yak.

ABDnin zaten elindeki en buyuk koz bu yazilim teknolojileri. Gelistirilen isletim sistemine kesinlikle hicbir ABD firmasi destek veremez, veren de Truphin gazabina ugrar.
  • Yapmayın yav, her cihaza kök erişimini açarlar, OTAdan Custom rom gönderirler sorun çözüldü. Adı üstünde açık kaynak kodlu bir işletim sisteminden bahsediyoruz. GAPPS pakedi yükler yolumuza devam ederiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: edgar1899

Mevcut cihazlar bundan etkilenmeyecek hocam, Huaweinin bugünden sonra üreteceği telefonlara lisans verilmeyecek.
    Anladım teşekkürler

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    haklısın iyiki xiaomi - huawei - oneplus almadım tarih cahiliyim ama şimdiye kadar özmedim çinlileri. Birkere mi9 varken s10 alan enayidir demiştim duyurulduklarında, ama fiyatları ve performansı görünce kendimden utandım. S10e bile mi9'u ağlatabilir. Bu haberde iki taraf da suçlu, türkler olarak çinlilerin soy kırımına tepkimizi göstermeliyiz amerika da tekel olmak istiyor her konuda. ios'a gelen steam link kaldırıldı. Apple music ile spotify savaşı büyük. Google açık kaynak işletim sistemi maskesiyle korsanlık/casusluk yapıyor.

• Bakalim sonuc ne olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ki ekonomi biliminin kurucuları da batili ABD li ekonomistlerdi

Çin'de o zaman ekonomi diye birşey yoktu

Orijinalden alıntı: Apple_M1

Doların sahibi sence trilyon dolarlık tahvil den korkar mı

Ki ekonomi biliminin kurucuları da batili ABD li ekonomistlerdi

Çin'de o zaman ekonomi diye birşey yoktu
    Ekonomi yok muydu? Çin tarihi abd tarihinden eski. Ticari yollar çin topraklarindan geciyordu hatta basliyordu

Ekonomi veya herhangi bir bilim dalinin kurucusu bir Çinli var mi

• Burda kendi işletim sistemini yapsın hemen alırım diyorsunuzda yapacakları sistem android'i muteber yapacak çinliden ios bekliyorsunuz yanlış bir kafa bu ki tepkilerin sebebide kısıtlılık ve her şeyin google tarafından takibi bu konuda huawei veya bir çinli firma derman olmaz. Her şeyi google android'inin çakması ve sıkı takip altında olan bir işletim sistemi çıkacak ortaya çok az destek görecek ve belli bir süre sonra bütün dünya da huawei gibi ban yiyecek. Eşyanın tabiatı misali çin çakma ve ajanlık yapar abd kendisine tehdit gördüğünü ezer aynı hesap bu arada bu yükselen tansiyon işin ucunda bize patlayabilir çünkü akıl olarak pek muteber devlet adamlarımız yok. Bu tip büyük devlet sürtüşmeleri genelde üçüncü bir bölgede kapışma ile patlama noktasına erişiyor, bunun için bu tarz ortamlarda tepkiyi kendine çekecek bir enayi devlet aranır bu derken kast ettiğim olmayız inşallah.

• Çünkü biri iç işleri birisi global bir durum.

• Iphone gibisi yok Android telefonları hediye versen kullanmam.

Yinede bu durumun kalıcı olduğunu düşünmüyorum. ABD'nin geleneğine ters. Google'ın da ateşi körükleyeceğini pek sanmıyorum.

Ford yada General Electrics gibi markalar olsa mümkün ama Google için sanmıyorum. Hatta Apple markasının dahi bu milliyetçiliğin içine girmesine pek ihtimal vermiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: anomaly

Kesinlikle katılıyorum. Bootloaderları da açsınlar xda da custom rom çıksın. Kendi işletim sistemleri gibi bir maceraya girmesinler şimdilik insanlar bu tarz değişiklikleri kısa sürede kabullenemez.

Alıntıları Göster
    Bootloader kilidini acmak icin bir patch yayinlasalar krizi direkt firsata cevirmis olurlar. Yeni cihazlarda da direk acik olarak satarlar. Islemci olarak da mediatek bile kullansa peynir ekmek gibi satilir. Siradan kullanıcılar icin kendinden root edilebilir bi rom da fena olmaz. Hem satislar patlar hem de google a iyi bir kapak olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: anomaly

Kesinlikle katılıyorum. Bootloaderları da açsınlar xda da custom rom çıksın. Kendi işletim sistemleri gibi bir maceraya girmesinler şimdilik insanlar bu tarz değişiklikleri kısa sürede kabullenemez.

Alıntıları Göster
    Bootloader kilidini acmak icin bir patch yayinlasalar krizi direkt firsata cevirmis olurlar. Yeni cihazlarda da direk acik olarak satarlar. Islemci olarak da mediatek bile kullansa peynir ekmek gibi satilir. Siradan kullanıcılar icin kendinden root edilebilir bi rom da fena olmaz. Hem satislar patlar hem de google a iyi bir kapak olur.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.