Şimdi Ara

HUAWEİ P20 LİTE [ANA KONU] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.444
Cevap
53
Favori
335.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _RaGoN_

LG G6 fiyatı 1999 TL'ye düşmüş.
    Ciddi bir alternatif. Ben bunu almamış olsam düşünürdüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: namre3kutuk

Ciddi bir alternatif. Ben bunu almamış olsam düşünürdüm.

Alıntıları Göster
    G6 kullandım bunun yanında çöp yakmayın kendinizi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyazefe B kullanıcısına yanıt
    fotolari whatsapp dan cekmeyin. telefonun kendi kamerasi ile cekin. ve ekrana donunarak odakla cekmeyi kullanin.

• Arkadaşlar kilit ekranında bildirim içeriği gizli çıkıyor onu nasıl değiştirebilirim?

• _RaGoN_ _ kullanıcısına yanıt
    Bence lgden uzak dur g4 ve sonrasinda kronik bootloop ve ghost screen sorunlari devam ediyormus oyuzfem riskli ayrica xz1 cok iyi ozellikleri olmasina ragmen onunda wifi baglantisinda kopmalar ve sebeke problemleri gibi kronik sorunlari varmis

• beyazefe B kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar monitörlerinde karşımıza 30 Hz, 60 Hz, 75 Hz, 85 Hz, 120 Hz, 144 Hz gibi farklı Hertz değerleri çıkar. Bu Hertz değerleri aslında ekranın yenileme hızıdır. İngilizce Refresh Rate denilen bu değer ekranın bir saniyede kaç kez tazelendiğini belirtir. Aynı zamanda gösterilen FPS'yi sınırlar.

Monitordeki bir gorunuyu kamerayla kayit yaptiginizda gordugunuz cizgiler bundan dolayi olusur

• Merhaba,

P20 lite almayı düşünüyorum. Birkaç kafamda soru işareti var yardımcı olur musunuz?

1. Telefonun ısınma problemi var mı?
    2. Hızlı şarj işlevsel mi? Ne kadar sürede 0'dan 100' e telefon şarj oluyor?

Yardımcı olursanız sevinirim.
  • ozkankrdrl kullanıcısına yanıt
    Hizli sarj hakkinda bir cok sikayet var mesela benim p20 lite 3 saattte sarj oluyordu servise yolladim para iadesi istedim tamam dediler suan iadeyi bekliyorum. Bu fiyata bu telefonu alirsan hata edersin daha iyi alternatifler var cunki.

• quote:

Orijinalden alıntı: sawash35

Hizli sarj hakkinda bir cok sikayet var mesela benim p20 lite 3 saattte sarj oluyordu servise yolladim para iadesi istedim tamam dediler suan iadeyi bekliyorum. Bu fiyata bu telefonu alirsan hata edersin daha iyi alternatifler var cunki.
    Benim cihazım da 2.5 saatte şarj oluyor. Servisi nerede? Yedek cihaz vermiyorlar sanırım. Bir de para iadesi için sıkıntı yaratıyorlar mı, cihazı değiştirelim diye diretiyorlar mı?
  • namre3kutuk kullanıcısına yanıt
    Benim cihazim daha yeniydi 16. gun gondeerdim servise yasal olarak ayipli malin para iadesini isteme hakkimi kullandim fixsmart huawei merkeze bildirdi merkezde onayladi fatura ve iban no istediler gonderdim bekliyorum hesaba yatirmalarini suan 18 gun oldu servise gideli

• Taahhütlü cihaz aldığımda para iadesi nasıl oluyor acaba?

• seffa S kullanıcısına yanıt
    Fatura uzerindeki tutar iade ediliyor ama tahhut devam eder

• sawash35 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam.

• Chrome ana sayfa butonu ayarlayamadım yok mu acaba?

• Bende bugün telefonu yeni alarak araniza katıldım, sormak istediğim yüz tanıma çok iyi çalışıyor ama power tuşuna basıp ekranı açmak gerekiyor, ekran kapalıyken direk çalışıyor mu baktım ayarlayamadım.

• Full wifi, kapalı ortam kullanımı parlaklık otomatik.

• O şekilde olmuyor sanırım fakat cihazı elinize aldığınızda uyandırma seçeneğini aktif ederek kullanabilirsiniz.

Ayarlar>Akıllı Yardım>Hareketle Kontrol>Cihazı elinize alarak kaldırmak>Cihazı uyandır

• fasson kullanıcısına yanıt
    %10dan %100 e nekadar surede sarj tamamlaniyor denedinizmi hic

• sawash35 kullanıcısına yanıt
    Hocam kutudan çıkınca %52 idi şarja taktım 80dk da doldu, fakat sürekli elimde uygulamaları kurmaya uğraştım kapalı şarj ne kadarda olurdu bilmiyorum ama deneyince paylaşırım, cevabınız için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: quasimodo32

Uzmanlık alanım Endüstriyel Tip Kurşun Asit Aküler. Diyeceksiniz elma ile armut olayı ama değil, batarya kimyasal direnç esası ile çalışıyorsa Kurşun-Asit/ Lİtyum-İyon/ Nikel-demir/ Nikel-kadmiyum v.b. hepsi bataryadır ve çalışma prensipleri benzerdir.
    Lityum-İyon teknolojiside aynı kurşun-asit mantiğı ile şarja tabi tutularak Lİtyum iyonlarının bakır negatif kalıptan aliminyum pozitip folyo kısma toplanması sağlanarak direnç elde edilir. Elektrikten çekildiği andan itibaren lityum iyonları pozitif kutuba hücum ederek enerji elde edilir. Mısır döneminde sirke testileri ile bulunan ilk batarya da kullanılan fiziksel ve kimyasal teknoloji, yıl olmuş 2018 olmasına rağmen hiç bir zaman homojen bir yapıda işlememiştir.
    Basit bir örnek vermek gerekir ise denizde kullanılan yuvarlak bir simit şişirilirken bile hava simit içerisinde her yere aynı oranda birikmez, bir taraf fazla diğer taraf az şişer, ne zamanki son hamle de son nefesinizde tümüyle şişirene kadar.
    Farklı bir örnek vermek gerekir ise artık uzay çağı arabalar yapılmakta en son teknolojiler kullanılmakta, motor ne kadar gelişirse gelişsin mekanik aksam için olmazsa olmaz motor yağı uzun süre kullanılmadığı taktirde yer çekimine teslim olur, dolayısı ile hacımurat'ı da mercedesi de ilk çalıştırdığınızda motorun kendine gelmesi için en az 1dk rolantide çalıştırılması tavsiye edilir.
    Çağ dışı dediğiniz bu iyonların negatif yada pozitif kısımda takılı kalmasını ve batarya ömrünü azaltmasını önlemek için ilk sarj önemlidir. Kaldı ki sıfır telefon almış olsanız bile batarya kimbilir ne zaman alınmış ve üreticinin deposunda saklanmıştır bilemeyiz, yapıları gereği üretildikleri anda çalışmaya başlayan bataryalar için ilk sarj her zaman önemlidir.
    Burada önemli bir nokta bunu belirli zaman aralığında yapmaktır. Kurşun-asit aküler sarj'ı ne kadar çok seviyorsa da lityum-iyon piller çok sevmezler, dolayısı ile uzun süre elektrikte kalmayı istemezler, ayrıca hafıza etkileri olmadığından illa %100 sarj yapmanız gerekmez. Telefonu uzun süre kullanmayacak olanlar ise %40 oranında şarj edip saklasınlar.
    Batarya ömrü için tavsiyem ayda bir tam deşarj ve tam şarjdır. Aradaki süre için ise %25'in altına inmeden ve istediğiniz şekilde şarj edilebilir.

Hızlı şarj kısmına gelir isek;
    Hızlı şarj için telefonunuzun açık şekilde şarj edilmesi gerekiyor. Telefonun hızlı şarj protokolü varsa yazılım şarj'a takıldığı anda telefonun uygulayacağı sistematiği yerine getirir. Hızlı şarj için öncelikle işlemcinizin yüksek amper değeri ile şarj edilmesine izin veriyor olması gerekir, gerisi basittir.
    Örnek vermek gerekir ise 5tonluk bir su bidonu var diyelim, en altta bir çeşme ile giderimiz var, aynı havuz problemi gibi bidon'u dolduran çeşme 5 saat'te dolduruyor, lakin altta 10 saat'te bidonu boşaltan bir çeşme daha var, toplamda kaç saat'de tam dolar. Mantık gereği alt kısımda ki çeşmenin tanziğini ne kadar azaltabilirsek o kadar hızlı dolar. Aynı şekilde siz telefonunuzu elektriğe taktiğınızda telefonunuz çalışmaya devam ediyor, bir yandan doldurmaya çalışırken wi-fi açık, konum açık, arka plan uygulamalar açık, bildirimler açık, mesajlar açık, hatta dolmuşmu diye 10dk'da bir bakıp ekran açılıyor falan filan, telefon şarjda iken ne kadar az elektrik harcar ise o kadar hızlı şarj olur.

Şimdi bu anlatılanları uygulamak o kadar da kolay değil sanırım, mesela oğlum şarjdan çıkardığı gibi oyuna başlar ve telefon sıfırlanana kadar elinden bırakmaz, ne zaman ki pil bitti oğlanın yüzünü o zaman görürüz. Batarya ömrü için yanlış olan bu alışkanlık bozulursa yenisi ile değiştirisin mantığından dolayı umurunda olmaz! Bazen anlatmaya çalışıyorum, pil tam bittiğinde şarj olması oldukça uzun sürer, lakin %40 çivarı olduğunda şarj edersen ve %90 gibi çıkarısan çok çok daha hızlı şarj süresi alacaksın, günde 2 defa şarja takmasındansa 4 defa kısa aralıklar ile takması aslında görece olarak daha fazla kullanım zamanı yaratacaktır.

P20 Lİte kısmına geri dönersek ilk şarj işlemini bir kere yaptım ve gerçekten uzun sürdü, lakin günlük kullanımda %50 altına hiç inmediğim için hep kısa sürelerde full doldu, dolayısı ile iyi bir gözlem yapamadım. Karşılaştırma siteleri hızlı şarj özelliği var demesine rağmen Kirin 659 işlemcisinin hızlı şarj özelliği yok diye biliyorum.

Hocam öncelikle iyi günler bu telefonu babamın zorlamasıyla aldım normalde zenphone 5 alacaktım ancak telefonun stabilite sorunları var ve içinde gsmarena dan baktığıma göre lityum polimer pil varmış hayatımda en çok korktuğum pil türü bu bir sorun çıkarırmı ha birde unutmadan telefonun içini açmışlar bataryanın üzerinde lityum iyon yazıyor youtube da p20 lite teardown yazarsanız izleyebilirsiniz ancak resmi kanallarda içinde lityum polimer pil var diyor sizin düşünceleriniz neler bu konuda bilgilisiniz diye soruyorum
    Hayırlı akşamlar dilerim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.