Şimdi Ara

Huawei Matebook 13

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üniversite için hala fena olmasa da oldukça yavaşlamış 6 yıllık laptopumu bırakmak istiyorum. Oyun kesinlikle oynamıyorum, bolca yazı yazarım, bir şeyler okur ve video/film izlerim. Tek kullanım amacım budur ancak pratik ve küçük bir şeyler de istiyorum. Araştırdığıma göre Matebook 13 gerek fiyatı gerek özellikleriyle oldukça ideal bir bilgisayar ancak emin değilim. Sizce alırken iyisini alıp yıllarca kullanmalı mantalitesiyle 5000 tl vermeli miyim yoksa ucuz alternatiflere mi yönelmeli? Ancak Matebook'u oldukça sevdim ve ısındım, diğer alternatifler onun kadar kuvvetli yahut kompakt değil. 3:2 oran ve 13 inç filmlerde vesaire bir sıkıntı yaratacak bir özellik mi sizce?

Teşekkürler ilgi ve cevaplar için şimdiden.

• Huawei Matebook X Pro (13.90", UHD, Intel Core i7-8550U, 16GB, 512 SSD, MX150 Nvidia GPU) modelini geçen perşembe günü satın aldım.

Model farklı fakat benzerlikler taşıyor. Bu yüzden bu modelden size biraz bahsedeyim.

+ Ekran ve görüntü kalitesi oldukça iyi.450 nid parlaklık ve 3K çözünürlük var. Çerçeveler çok ince. %91 ekran kasa oranı var. Panel dokunmatik ve çok iyi çalışıyor. Ama geriye doğru katlanmadığı için dokunmatik ekranın çok fazla kullanılacağını düşünmüyorum.
    + Dolby atmos ses sunuyor. Hoparlörler sıradan bir kullanıcı için gayet yeterli.Müzik dinlerken ve film izlerken çok keyifli.
    + Ciklet klavye tasarımına sahip. Yazmak ve tuşların hissi güzel. Arkadan aydınlatmalı 2 seviye ayarlanabiliyor.
    + Trackpad oldukça geniş. Trackpad'ler hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığım için bir yorum yapamayacağım. (Genellikle mouse ile kullanıyorum)
    + Batarya kullanımı yeterli seviyede kullanım senaryolarına bağlı olarak 10 saate kadar çıkabiliyor.

Fakat benim için eksileri de var. Bu yüzden ürünü yarın iade edeceğim.

- Cihaz şarja bağlı çalışırken çok ısınıyor. Yani yumurta koy pişir o derece. Bu yüzden Fan sürekli çalışıyor.Boşta bile çalışıyor. Ve sessiz bir yerde gürültüsü çok rahat duyuluyor. Sinir bozucu bir durum.Bana kalırsa soğutma çözümü yetersiz bu cihaz için.(ilk subnetbook cihazım, subnetbook'ların genelinde bu ısınma problemi var mı bilmiyorum.)
    - Trackpad'de boşluk var. Kronik bir sorun. Birazcık oynuyor. Tamiri kolay fakat cihazı sökmek lazım ve garanti dışı kalabilir. Hem bu kadar pahalı bir cihaz da olmaması gereken bir durum.
    - Ekran tazeleme hızıyla ilgili veya harici ekran kartından kaynaklanan bir sorun var. Tam sorunu çözemedim. Yüksek çözünürlüklü videolar da dalgalanma ve buna bağlı olarak ses de bozulma oluyor. Belki sürücülerle de ilgili olabilir. Dahili grafik biriminde bu sorunla karşılaşmadım.

Cihazı sıfırlayıp kutuladım. Yarın iade edeceğim.
    Aklıma gelenler bunlar. Sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

• KızgınHokkabaz K kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam.

Ben üniversiteye yeni başlayacağım, işim yüksek güç isteyen programlarla olmayacak ama. Daha çok browse için düşünüyorum yani.
    Maksimum 5500 lira civarı verebilirim herhalde ki oralara da çıkmayı hiç ama hiç istemiyorum açıkçası.

Küçük olmasını istiyorum doğrusu ama Macbook gibi olmasına da gerek yok incelik açısından. Ekranı da 13 yahut 14 inç olsa yeterli. Matebook birçok bakımdan çok hoşuma gitti ama acaba benim ihtiyaçlarım için fazla mı, o kadar para vermeye değer mi şeklinde düşünmeden edemiyorum açıkçası.

Oyun oynamam dediğim gibi, o yüzden harici gpuları hiç düşünmüyorum. SSD de 128 ya da 256 GB yeterli. Fakat çok fazla da opsiyon bulamıyorum öyle. Sizin bilgisayar çok güzel duruyor ama o kadar yüksek fonksiyonlu olmasına hiç gerek yok benimkinin. Bildiğiniz model var mı anlattığım tarzda?

Teşekkürler şimdiden cevap için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bandobrass

Çok teşekkür ederim hocam.

Ben üniversiteye yeni başlayacağım, işim yüksek güç isteyen programlarla olmayacak ama. Daha çok browse için düşünüyorum yani.
    Maksimum 5500 lira civarı verebilirim herhalde ki oralara da çıkmayı hiç ama hiç istemiyorum açıkçası.

Küçük olmasını istiyorum doğrusu ama Macbook gibi olmasına da gerek yok incelik açısından. Ekranı da 13 yahut 14 inç olsa yeterli. Matebook birçok bakımdan çok hoşuma gitti ama acaba benim ihtiyaçlarım için fazla mı, o kadar para vermeye değer mi şeklinde düşünmeden edemiyorum açıkçası.

Oyun oynamam dediğim gibi, o yüzden harici gpuları hiç düşünmüyorum. SSD de 128 ya da 256 GB yeterli. Fakat çok fazla da opsiyon bulamıyorum öyle. Sizin bilgisayar çok güzel duruyor ama o kadar yüksek fonksiyonlu olmasına hiç gerek yok benimkinin. Bildiğiniz model var mı anlattığım tarzda?

Teşekkürler şimdiden cevap için.
    Hp Envy x360 convertible serisini inceliyebilirsiniz. Geçen gün incelemiştim. Hem notebook hem tablet formun da bir cihaz tasarım ve malzeme kalitesi de gayet iyiydi.

• KızgınHokkabaz K kullanıcısına yanıt
    Görmüştüm hocam da çok pahalı maalesef. Ben 5000lere dahi çıkmak istemiyorum zira işim sadece sörf, video ve yazı yazı yazmak olacak.

Ama teşekkürler öneri için.
  • Bandobrass kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aldınız mı acaba

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Huawei Matebook 13 AMD
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Daha almadım hocam, çok kararsızım henüz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bende aynı ihtiyaçlar doğrultusunda 2017 model 5. Nesil işlemcili macbook air alacağım gib görünüyor. İsterseniz profilimden bir balık son konularıma şuan mobildeyim, orada da 1-2 model yazdım ayrıca belki işinize yarayabilir. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kaand12@

Bende aynı ihtiyaçlar doğrultusunda 2017 model 5. Nesil işlemcili macbook air alacağım gib görünüyor. İsterseniz profilimden bir balık son konularıma şuan mobildeyim, orada da 1-2 model yazdım ayrıca belki işinize yarayabilir. :)
    Macbook alemine girmeyi ben de çok istiyorum esasen de Türkiye'de ateş pahası hepsi. Ya ikinci el ya biraz eski model ya da yurt dışından almak en akıllıca yol gibi. Acelesi yok zaten, biraz daha araştıracağım. Teşekkürler bilgi için, sizin modelleri de inceleyeyim o halde.

Mutlu günler diliyorum.
    Teşekkürler, olurda alırsanız unutmazsınız buraya yazar mısınız

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.