Şimdi Ara

★★★★Huawei Mate 9 Ana Konu/Kullanıcı Kulübü [9.0 Pie Geldi]★★★★ (454. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.289
Cevap
83
Favori
607.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 452453454455456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladım hocam. Musait bir zamanda bende goturecegim, bakalım nasil bir sonuc alacagiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rwb-PopSecret

quote:

Orijinalden alıntı: -Sniper-

quote:

Orijinalden alıntı: resmihesap

Aslında aynı durumda sayılırız, tek fark benim twrp biraz daha güncel ama oreo değil. Alman forumunda anlatımlar c636 ya rebrand ederek oraoya geçme ve sonrasında rebrand ile c432 b361 e geçme şeklinde, nougat tan direk b361 e geçişi anlatan görmedim. Ama mantıken hwota ile sorunsuz geçiş yapılması gerekiyor. Umarım öğreniriz yakın zamanda.

Nougattan Oreoya direkt hwota ile geçen birçok kullanıcımız var forumda da. Sanırım hiç bir sorun olmadan geçilebilir ancak şunu da düşündüm işi garantiye almak açısından: HWota ile B198e geçeyim direkt. Sonra da factory reset atayım cihazıma. Ardından OREO ya geçeyim. Ve yine bir factory reset atıp huawei backupa koyduğum yedeklerimi restore edeyim?

O kişilerden birisi benim. C432B198'den HWOTA ile oreo'ya geçtim. Hocam sıkıntım şu oldu.Nougat'ta iken backup yaptığım Huawei'nin kendi programı Oreo'da restore yaparken tanımadı. Tekrardan downgrade yapıp nougata dosyaları farklı şekilde kurtarıp tekrar oreo yu yüklemek zorunda kaldım. Dikkat edin hocam.

RomAur sahibi auras76 ile konuştum da kendisi şuan ki cihazımla (C432B182 tabanlı romaur V1.5 twrp 3.0.2-2) direkt hwota ile c432b361 i flaslamanin sorun olmayacagini söyledi. Sizce doğru mudur?

• Ek olarak 2. Denemede hangi programı kullanıp backup alıp restore ettiniz hocam bende o şekilde yapayım?

• -Sniper- kullanıcısına yanıt
    ★★★★Huawei Mate 9 Ana Konu/Kullanıcı Kulübü [9.0 Pie Geldi]★★★★

Hocam tavsiye etmem nedeni ise funkyhuawei, b198 veya yüklü oreo üzerine kurun demiş. Zahmet olabilir ama önce B198 sürümüne temiz kurulum yapıp üstüne kurun isterseniz.
    Backup için özel bi yöntem kullanmadım. Google driveî kullandım, fiziksel olarak alınabilecek dosya, resimleri pc'ye attım. Arama kayıtları, mesajlar onları kurtaramadım.

• Ben ana sayfadaki 361 olan dosyalar ile denedim benim versiyon 198 idi ama patladı güncelleyemedim.
    internetten indirip denedim yine aynı oldu güncelleyemedim.
    twrp 3.0.2 denedim olmadı.
    3.0.3 denedim oda olmadı.
    Sıfırdan rebrand yaparak denedim oda olmadı.
    Olmayınca olmuyor demek ki :D
    3.1.1 denedim o bile olmadı hep hata aldım C432198 den 3 kere denememe rağmen oreo ya geçemedim.
    Hocam senin indirdiğin update dosyaları hangi linkten ve kurarken farklı bir yol izledin mi rebrand yaptın mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: merdum

Ben ana sayfadaki 361 olan dosyalar ile denedim benim versiyon 198 idi ama patladı güncelleyemedim.
    internetten indirip denedim yine aynı oldu güncelleyemedim.
    twrp 3.0.2 denedim olmadı.
    3.0.3 denedim oda olmadı.
    Sıfırdan rebrand yaparak denedim oda olmadı.
    Olmayınca olmuyor demek ki :D
    3.1.1 denedim o bile olmadı hep hata aldım C432198 den 3 kere denememe rağmen oreo ya geçemedim.
    Hocam senin indirdiğin update dosyaları hangi linkten ve kurarken farklı bir yol izledin mi rebrand yaptın mı?

Baktığım kadarıyla @sniper hocamın anasayfadaki dosyaların linki ile benim indirdiğim aynı. Farklı bir şeyde yapmadım. Yüklerken HWOTA yöntemini kullandım.
    -Oem kilidini açtım.
    -Dosyaları hatasız bir şekilde inip inmediğini kontrol ettim.
    -İnen dosyaların adlandırmasını yaptım. örn.(update_data_full_public.zip ----> update_data_public.zip)
    -Kaynak yolu olarak sdcard yerine bilgisayarımı tercih ettim. (Script update directory)
    -Son olarak Same update brand seçeneğini seçtim.
    Genel olarak bunlar elzem diye hatırımda kaldı.

• Bunların içerisinden sadece script update yapmadım bide onu deneyeyim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vavienist

Arkadaşlar merhaba, bugün android 8.0 rom attım da eski romu geri yüklemek istiyorum ama oem kilidini bir türlü açamıyorum yardım edebilir misiniz acaba... telefondan deniyorum ama açmıyor

Nougat'a geri dönmek için bilgisayardan Hisuite ile oem kilit açmak ile uğraşmadan kolayca dönebilirsiniz.

Bunu nasıl yapabilirim, yardımcı olur musunuz? Yedekte bir dosyam da yok...
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba, bugün android 8.0 rom attım da eski romu geri yüklemek istiyorum ama oem kilidini bir türlü açamıyorum yardım edebilir misiniz acaba... telefondan deniyorum ama açmıyor

Nougat'a geri dönmek için bilgisayardan Hisuite ile oem kilit açmak ile uğraşmadan kolayca dönebilirsiniz.

Bunu nasıl yapabilirim, yardımcı olur musunuz? Yedekte bir dosyam da yok...

Dosyayı programın kendisi indiriyor ama internet bağlantısı lazım.
    Hisuite programını açıp "1-Update(güncelleme)" kısmına basıp çıkan pencereden "2-Switch to other version(Başka versiyonu yükle)" tıklarsanız kendisi halleder. 2 küsür gb dosya indiriyor.
    Telefonu bilgisayara bağlamak için ayarlardan HDB modu aktive etmeni lazım.

• Oreo tam olarak düzgünce geldi mi

• Dosya isimlerini doğru değiştirdiğinizden eminmisiniz _? Ben hwota ile tek seferde yaptım. Dosya linklerini telefondaki FF dan aldım.

Dosya linkleride şu şekilde (c432) Eu için linkler
    http://update.hicloud.com:8180/TDS/data/files/p3/s15/G2307/g1699/v107978/f1/full/public/update_data_full_public.zip
    http://update.hicloud.com:8180/TDS/data/files/p3/s15/G2307/g1699/v107978/f1/full/MHA-L29_hw_eu/update_full_MHA-L29_hw_eu.zip
    http://update.hicloud.com:8180/TDS/data/files/p3/s15/G2307/g1699/v107978/f1/full/update.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PRoDi -- 29 Aralık 2017; 5:7:48 >

• Dostlar merhaba.

Oreodaki stok kamera ile nougatdaki stok kamerayi kiyaslar misiniz?

Bana nougatda portre modlari daha basarili geldi oreoda çok komik bir parlaklik oluyor. Bu psikolojik mi acaba :)

Var mi boyle birsey gozlemleyen

• quote:

Hocam tavsiye etmem nedeni ise funkyhuawei, b198 veya yüklü oreo üzerine kurun demiş. Zahmet olabilir ama önce B198 sürümüne temiz kurulum yapıp üstüne kurun isterseniz.
    Backup için özel bi yöntem kullanmadım. Google driveî kullandım, fiziksel olarak alınabilecek dosya, resimleri pc'ye attım. Arama kayıtları, mesajlar onları kurtaramadım.

O zaman şöyle yapıyorum. Durumum belli C432B182 tabanlı RomAur v1.5 deyim Twrp sürümüm 3.0.2-2.

İlk olarak TWRPden ve uyugulamalarım için sistemden bir şekilde yedek alıyorum.

Ardından HWOTA ile C432B198e update yapıyorum.

B198deyken cihaz kurulumunu yapıp hemen ardından factory reset yapıyorum. Herşey bi silinsin temizlensin.

Sonra yeniden HWOTA ile C432B361 in dosylarını flashlıyorum ve cihazımı kullanmaya OREO ile devam ediyorum.

Sanırım en stabil ve doğru yol bu olacak gibi ne dersiniz arkadaşlar?

• PRoDi P kullanıcısına yanıt
    B198den Oreo B361 e mi geçtiniz hocam? Şuan merak ettiğim herkes mi B198den geçti acaba farklı bir versiyondan geçen varsa bende direkt B182 tabanlı RomAurlu cihazımı HWOTA ile direkt olarak B361 e geçirmeye çalışıcamç
  • -Sniper- kullanıcısına yanıt
    C432B361 indirin ve hwota ile direkt oreo flashlayın, twrp üzerinden işlem yaparken system, data, cache, art/dalvik wipe yapmayı unutmayın ki temiz kurulum olsun ;) :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabilgic -- 29 Aralık 2017; 14:26:43 >
  • Sniper, güncelleme yapar ve başarılı olursan dosyalar ve adım adım yaptıklarını bir not alır mısın bende aynı şekilde deneyeyim.
  • merdum M kullanıcısına yanıt
    Tabiki hocam
  • Hocamlar telefonuma hard reset atıp son stabil sürüme yükseltmek istiyorum beta falan istemiyorum ama internette bir sürü yol va kafam karıştı hangisini yapmalıyım çözemedim yardımcı olur musunuz
  • kmesne kullanıcısına yanıt
    Hwota hocam.

• Arkadaşlar çok değerli üstat @CodeRed on yardımıyla C432B182 tabanlı RomAur V1.5den C432B361 romuna doğrudan hwota ile geçtim. Açıkçası: SD kart değilde Pc üzerinde update dosyalarını yüklemeyi secince işlem hata verdi.

Not olarak: Yeni bir sisteme geçeceğimkz için Twrp yükleme adımı sonrasında : dalvik cache system product vendor dosyalarını wipe etmiştik.

Bu hatadan sonra, CodeRed hocam kendi yazdığı hwota scriptini benim için düzenledi ve cihazimi bu şekilde kurtarıp başarıyla C432 B361 Oreo romuna update ettik. Kendisine bir kez daha buradan teşekkür ederim. Ben nasıl başka arkadaşlara yardım ederken çaba ediyosam. O da çok daha fazlasını gösterdi eminim.

TeamViewerin karşı tarafında olmak nasılmış bende bu şekilde görmüş oldum. Açıkçası çok sevdiğim telefonumu brick ettim napicam şimdi derken ki heyecanımla bildiğim her şeyide unutmuş kadar oldum ancak önemli olan telaş yapmayıp düzgünce düşünüp uygulama yakmak en iyisi arkadaşlar.

Bir kaç gün cihazı oreo ile kullanıp deneyimlerimi aktarıcam. Şimdiden oreo daha hızlı ve daha yenilikçi geldi bana

Herkese iyi forumlar dilerim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 452453454455456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.