Bildirim
★★★★Huawei Mate 9 Ana Konu/Kullanıcı Kulübü [9.0 Pie Geldi]★★★★ (451. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: vaskin77
S.a üstad
Mekan sahibi olarak senden bir ricam olacak... Telefonu aldığım günden beri güncelleme gelmiyor. Cihaz Huawei Türkiye garantili bölge kodu C432 ve sürüm B182 şimdi. Firmware finder ile denedim yine olmadı. Ya birşeyler eksik ya da yanlış yapıyorum. Yardımcı olabilirsen minnettar olurum.
Hayırlı akşamlar hocam.
Bu güncelleme konusunda Huaweinin değişik parametreleri var. IMEI ye göre bir sırası var bulundğunuz sürüme göre sırası var vs vs diye uzuyor...
Benim tavsiyem güncellemeniz mi geldi? Açın HWOTA ile dilediğiniz roma geçin beklemeden hocam. Er yada geç OTA ile güncelleme geliyor ancak benimde henüz çözemediğim ilginç bir sıra prensibi var bazı cihazlara standardın dışında ulaşıyor bu güncelleme maalesef.
-
Yok hocam en son b198 geldi ama gec geldi 3 gun once geldi. Tahminen oreo ota olarak ocak sonu subat basi gibi gelir. Bide hocam oreo surumunden memnun musunuz bir sikintisi var mi?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: -Sniper-
quote:
Orijinalden alıntı: ysf.ckr
quote:
Hwota ile b198 sürümüne geçin kurtulun hocam. Ff ve B138 romu pek stabil değil.
hocam beceremedim valla. b198 sürüme gecmek için kilit açma kodunu aldım yazılan gibi yaptım FRP LOCK Phone UNLOCKED ibaresi yer aldı.
fastboot oem get-bootinfo dediğmidede
bu şekilde kalıyor işlem yapmıyor.
Tamam hocam açmışsınız yani kilidi. HWOTAyı denediniz mi? Orada da zaten kilitliyse cihaz açtırıyor kilidi sizden kod isteyerek
hocam
Öncelikle tüm yedeklerinizi alın çünkü bootloader kilidi açıldıktan sonra dahili hafızadaki herşey silinecektir. Geliştirici seçenekleri içindeki oem kilit açma(frp lock) mutlaka açık olmalıdır. İşinizi sağlama almak için hafıza kartı edinin. İndirdiğiniz sıkıştırılmış (zip`li) dosyaları bozuk olup olmadıklarını kontrol edin.
frp lock açık değil bende öyle hata veriyor ama geliştirici secenekelre girincede üstüne basılmıyor sönük görünüyor. şuan klavye ve google play falanda cıkmıyor telefon gitti yani :( ne yapacam bilmiyorum
-
suanda frp lock açık değil açmak içinde uğrasıyorum ama geliştirici seçeneklerdende açılmıyor. telefonda hersey gitti klavyesi bile çalışmıyor google play yok sadece açılıyor o kadar :( -
Hocam bence ilk olarak hwota yoluyla temiz bir kurulum yapın, özelliklede twrp sırasında wipelarınızı yaparsanız yeni yüklediğiniz romda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Diğer cihazım mate 9 ile @sniper hocamında dediği gibi b216 dan beri bildirim sorunu yaşamadık.
Ayrıca titanium backup yerine huawei backup kullanmanız daha mantıklı ;) Bildirim sorunu yaşadığınız uygulamaları yedekten dönmek yerine sıfırdan kurulum yapın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabilgic -- 26 Aralık 2017; 13:51:11 > -
quote:
quote:
quote:
quote:
Hwota ile b198 sürümüne geçin kurtulun hocam. Ff ve B138 romu pek stabil değil.
hocam beceremedim valla. b198 sürüme gecmek için kilit açma kodunu aldım yazılan gibi yaptım FRP LOCK Phone UNLOCKED ibaresi yer aldı.
fastboot oem get-bootinfo dediğmidede
bu şekilde kalıyor işlem yapmıyor.
Tamam hocam açmışsınız yani kilidi. HWOTAyı denediniz mi? Orada da zaten kilitliyse cihaz açtırıyor kilidi sizden kod isteyerek
hocam
Öncelikle tüm yedeklerinizi alın çünkü bootloader kilidi açıldıktan sonra dahili hafızadaki herşey silinecektir. Geliştirici seçenekleri içindeki oem kilit açma(frp lock) mutlaka açık olmalıdır. İşinizi sağlama almak için hafıza kartı edinin. İndirdiğiniz sıkıştırılmış (zip`li) dosyaları bozuk olup olmadıklarını kontrol edin.
frp lock açık değil bende öyle hata veriyor ama geliştirici secenekelre girincede üstüne basılmıyor sönük görünüyor. şuan klavye ve google play falanda cıkmıyor telefon gitti yani :( ne yapacam bilmiyorum
@SiYaH Bu olayı sizde yaşamıştınız hocam hatırladınız mı?
Öncelikle sakin olun hocam. Bootloaderınızı kilitleyin ve geliştirici seçeneklerinden oem kilit açmayı aktif edin ve yeni düzenlediğim hwota işlemini uygulayın. Zaten o size kilidinizi açmanız için kod isteyecek. Dilerseniz bunu kendiniz de HWOTAdan önce yapabilirsiniz yinede. Anlatımı ilk sayfada güncelledim buradayada ekleyeyim görmeyenler için.
Yapamazsanız sorun hocam. Kısaca işlem böyle.
-
hocam kilitlemeyi nasıl yapacağım anlatımı var mı valla tel kaldı böyle hicbirsey yapamıyorum -
İlk sayfada HWOTA anlatımını güncelledim arkadaşlar umarım herkes için daha kullanışlı olmuştur. İlk mesaja bakmayanlar için hatrılatma amaçlı olarak buarayda iliştireyim:
quote:
======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o
★★★HWOTA ile Rebranding ve Update (!!Yeni yöntem!!)★★★
Arkadaşlar bildiğiniz gibi Huaweinin yeni cihazlarında (nougat ile beraber) Huawei yeni sürümleri yayımladıktan sonra direkt update edemiyor yetkilendirme (authorized) sorunu yaşıyorduk. Ayrıca dload yöntemide çalışmadığı için güncelleme çıksa yetki sorunu olmasa bile bir süre sonra yine yükleyemiyorduk. Ayrıca uzun bir süre bölge kodu değişimi mümkün değildi sonradan sadece C636 ve C432 ye geçmek mümkün hale geldi. Ancak şuan tüm bu sorunlar ortadan kalktı ve yeni HWOTA yöntemi ortaya çıkmış oldu...
Anlatımlardan dolayı çok karışım ve göz korkutucu bir işlem gibi dursada bir kere yaptıktan sonra işlemin 5-10 dakikadan fazlasını almadığını göreceksiniz arkadaşlar. Son derece açık olmak açısından özet olarak işlem şöyle yapılıyor:
1- Geçmek istenilen rom'un (yazılımın) dosyaları indirilir
2- Bu dosyalar gerekilen şekilde yeniden adlandırılır.
3- HWOTA nın update.bat aracı açılıp araçda söylenenler uygulanarak update yada rebrand işlemi gerçekleştirilir.
Şimdi gelelim detaylı anlatıma:
* Öncelikle tüm yedeklerinizi alın çünkü bootloader kilidi açıldıktan sonra dahili hafızadaki herşey silinecektir. Geliştirici seçenekleri içindeki oem kilit açma(frp lock) mutlaka açık olmalıdır. (Eğer eçık değilse HWOTA aracının bazı sürümlerinde boot kilidini otomatik açıyor ve bunun için kilit kodunuzu sizden istiyor.) İşinizi sağlama almak için hafıza kartı edinin. İndirdiğiniz sıkıştırılmış (zip`li) dosyaları bozuk olup olmadıklarını kontrol edin.
1- update.zip, update_data_full_public.zip, update_full_hw_spcseas.zip indirip yeniden adlandırın.
buradan yüklemek istediğiniz bölge koduna ait yazilimi update linkine tıklayarak (FullOTA-MF) update.zip dosyasını bilgisayarınıza indirin. indirdiğiniz update.zip in dosya linkinin hemen yanında filelist linki var ona basarsanız size indirmeniz gereken 3 dosyanında linkini verir. Eğer bu şekilde update.zip haricindeki diğer 2 dosyanın linkini aşağıdaki anlatıma göre kendinizde oluşturabilirisiniz.
Manuel update.zip, update_data_full_public.zip, update_full_hw_spcseas.zip linkleri oluşturma:
c432 için manuel link oluşturma;
******.hicloud.com:8180/TDS/data/files/p3/s15/G1366/g104/vXXXXX/f1/full/update.zip
******.hicloud.com:8180/TDS/data/files/p3/s15/G1366/g104/vXXXXX/f1/full/public/update_data_full_public.zip
******.hicloud.com:8180/TDS/data/files/p3/s15/G1366/g104/vXXXXX/f1/full/hw/eu/update_full_hw_eu.zip
c636 için manuel link oluşturma;
******.hicloud.com:8180/TDS/data/files/p3/s15/G1366/g104/vXXXXX/f1/full/update.zip
******.hicloud.com:8180/TDS/data/files/p3/s15/G1366/g104/vXXXXX/f1/full/public/update_data_full_public.zip
******.hicloud.com:8180/TDS/data/files/p3/s15/G1366/g104/vXXXXX/f1/full/hw/spcseas/update_full_hw_spcseas.zip
c185 için manuel link oluşturma;
******.hicloud.com:8180/TDS/data/files/p3/s15/G1366/g104/vXXXXX/f1/full/hw/meafnaf/update_full_hw_m
Özetle update.zip dosyanızı indirdiğiniz linkin sonu: ..full/update.zip yerine ...full/public/update_data_full_public.zip ve ...full/hw/meafnaf/update_full_hw_m olucak arkadaşlar
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ek olarak:
Bu dosyaları indirmekte sorun yaşayanlar için Frimware Finder Team MT uygulamasını cihazınıza indirip update yada rebrand yapmak istediğiniz rom'a uygun dosyaları romun üzerine basınca çıkan download aracı ile indirebilirsiniz:
----------------------------------------------------------------------------------------------------
2- Ardından indirdiğiniz dosyaları bu şekilde adlandırın:
- update.zip----> yine update.zip olarak kalıcak.
- update_data_full_public.zip ----> update_data_public.zip olarak yeniden adlandırın.
- update_full_hw_spcseas.zip ----> update_all_hw.zip olarak yeniden adlandırın. (bu dosyanın ilk indirdiğinizdeki orijinal adı yüklemek istediğiniz bu yazılımın bölge koduna göre farklılık gösterebilir.)
* dosya isimlerinde hata yaparsanız yükleme başlamaz hata verir. update.zip.zip yada update_full_hw gibi adlar olmayacak dikkat edin.
3- Eğer hafıza kartınız varsa ---> hafıza kartında HWOTA diye bir klasör oluşturup yeniden adlandırdığınız dosyaları Cihaz sdcard/HWOTA klasörüne kopyalayın.
- hafıza kartınız yoksa eğer hwota scriptin içindeki update klasörüne yeniden adlandırdığınız dosyaları kopyalayın.
4- programı çalıştırıp yönergeleri takip edin
Bu yönergeler hazırlayan kişinin scirptine göre bazı farklılıklar içersede genelde şu şekilde oluyor:
-> İlk olarak eğer kilitliyse bootloader kilidini açmak için kilit kodu isteyecektir. Bunun için recovery modunda pcye bağlamanız gerekecek (tıpkı bootloader kilidini açma işlemindeki gibi). Vol - (ses kısma) tuşuna basılı tutarak cihazı pcye bağlayın cihazınızı ve recovery modunda cihazınızı pcye bağlamış olucaksınız.
-> Kilit kodu girdikten sonra telefon ekranında onay isteyecek, ses açma tuşu ile yes kısmını seçip güç tuşuna basıp onaylamalısınız.
-> Cihaza twrp yazdırmak için yine fastbootta başlatmanızı isteyecektir. Bunuda Vol - ve Power tuşuna basılı tutarak yapacaksınız
-> Cihazı twrp ile başlatmanızı isteyecektir. (Vol- ve Power tuşu ile)
-> TWRP modunda olan cihazınız pcye bağlandıktan sonra yüklemek istediğiniz romun dosyalarını çekmek için sizden lokasyonu seçmenizi isteyecektir: 1- hafıza kartı, 2- script içindeki (bilgisayardan) update klasörü. Nereye attıysanız orayı seçiceksiniz.
-> Güncelleme şeklini soracaktır : 1-aynı bölge kodu güncelleme(update) 2- farklı bölge kodu değişimi (rebranding)*
-* Rebrand seçildiğinde tekrar rakamlı seçenekler gelecektir. Burada dikkat edilmesi gerekenler; MHA-L29 bizlerin kullandığı çift sim kartlı modeldir. MHA-L09 tek sim kartlı modeldir.
-* Oeminfo dosyası yüklendikten sonra bootloader tekrar kilitlendiği için cihaz yeniden başlayacaktır
-* Bootloader kilit açma kodunuzu tekrar girmenizi isteyecektir.
-* Cihaz tekrar twrp ile başlayacaktır.
-* Programdan herhangi bir tuşa bastığınızda cihaz yeniden başlacak ve yükleme başlayacaktır.
-> Updateyi seçtiğinizde yükleme işlemi başlayacak ve EMUI installing ekranı gelecek ve cihazınız yükleme bittikten sonra açılacaktır.
** Genelde olmaz ama olursa: Cihaz bootloop yaparsa wipe factory data reset & wipe cache yaptığınızda cihazınız açılacaktır.
Rebrand ve update işlemi yaptıktan sonra iyi bir batarya performansı için batarya kalibrasyonu yapmanızı öneririm.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
[b]Diyelimki herşey kötü gitti[/b] C636 için oeminfo yükledik ama (dosya adlarındaki hata gözden kaçtı, yanlış bölge kodlu firmware indirdik yada indirirken hata oluştu bozuk dosya indirdik, dikkatsizlik yüzünden farkedemedik) bir türlü c636 firmware yüklenmiyor.[b] Telaş etmeyin;[/b]
- cihazı fastboot modunda başlatıp hwota scriptini çalıştırıp bootloader kilidini açıp twrp yüklendiğinde
- cihazı twrp ile başlatıp usb kabloyu cihaza bağladığımızda
- bilgisayar cihazı mtp modunda tanıdığı için size sdcard içeriğini açacaktır.
- isterseniz doğru/sağlam dosyaları hafıza kartına HWOTA klasörüne kopyalar yüklemeye devam edebilirsiniz.
- eğer c636 bölge koduna bir şekilde geçebildiniz ama hwota scripti ile yükleme yapamıyorsunuz.
- [link=https://drive.google.com/file/d/0B9GG_Oe0gQDyUWlCS3lTRm5IOUE/view]buradan[/link] offline/dload c636b110 service firmware indirip
- rar lı dosyayı açtıktan sonra içinden çıkan dload klasörünü hafıza kartına kopyalayıp
* dload klasörü içeriğinde olması gerekenler; 2 dosya, 1 klasör (update.app, update_vendor.app ve hw klasörü) olacak.
- telefonu ses kısma + ses açma + güç tuşlarına basılı tutup yüklemeyi başlatabilirsiniz.
[i]Kaynak: [link=https://forum.xda-developers.com/mate-9/how-to/guide-mate-9-flash-update-package-t3593108]Xda[/link][/i]
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Not: Bu anlatımda uygulanan işlemler cihazınızı brick etme riski taşır, işlemler sırasında oluşan bozulma arıza vs. gibi durumlar için sorumluluk kabul etmiyorum. Eğer customize işlemlerine yeterince hakim değilseniz, hakim olan birisine yaptırınız. Tarafımca C636, C185, C432 bölge kodları arası geçiş, yükseltme ve sürüm düşürme aşamaları için denenmiştir.
====>@Hayaletx 'in hazırladığı HWOTA resimli anlatım ve videolu anlatım dosyaları:
- Videolu Anlatım
- Resimli Anlatım
====>Son olarak ingilizce bilemseniz dahi nasıl bir işlem olduğunu izlemek ve yaptılarınızı teyit etmek amacıyla video:
HWOTA Linkleri:
====>HWOTA TR
====>HWOTA ENG
Öncelikle Hayaletx'in hazırladığı Türkçe içerikli HWOTA yazılımını tavsiye ederim. Aynı şeyleri yapsada ingilizce sürümünde linkini ekliyorum. Duruma göre bu araç geliştikçe linkleri yenilicem ancak sizde yazılıma geçmeden önce bir araştırma yapıp sorun soruşturun arkadaşlar. Yeni birşeyler duyarsanız bizi habersiz bırakmayın
Tüm bu anlatım ve sistemlerin oluşturulmasına katkı sağlayıp emek harcayan tüm üyelerimize (@CodeRed, @bariscevik, @Hayaletx...) canı gönülden teşekkür ediyorum. Herhangi sorununuzda bize sormayı unutmayın arkadaşlar.
======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o======o
- Videolu Anlatım
-
quote:
Orijinalden alıntı: CodeRed
Hocam bence ilk olarak hwota yoluyla temiz bir kurulum yapın, özelliklede twrp sırasında wipelarınızı yaparsanız yeni yüklediğiniz romda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Diğer cihazım mate 9 ile @sniper hocamında dediği gibi b216 dan beri bildirim sorunu yaşamadık.
Ayrıca titanium backup yerine huawei backup kullanmanız daha mantıklı ;) Bildirim sorunu yaşadığınız uygulamaları yedekten dönmek yerine sıfırdan kurulum yapın.
hocam bildirim sorunu yaşadığım uygulamaları huawei backupdan da mı restore etmiyim, el ile mi kuruyum? -
hcoam düzenleme için teşekkür ederim de bir tavsiyem var,
cihazı kullananları en baştan alıp en sona ekleseniz daha doğru olmaz mı?
-
quote:
hocam kilitlemeyi nasıl yapacağım anlatımı var mı valla tel kaldı böyle hicbirsey yapamıyorum
kilid açma prosedüründeki son adıma:
"fastboot oem unlock *******" (*: kilit kodunuz) kod satırı yerine;
"fastboot oem relock *******" yazarak hocam. -
quote:
Orijinalden alıntı: DevrimSeven60
Aslında en baştan iki üç mesaj parsellenseydi daha düzenli olurdu ancak maalesef çok bilgi olunca ne yapsanız biraz karışık duruyor, ancak hem fikirsek bu konuda sona da alabilirim tabiki -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: CodeRed
hocam bildirim sorunu yaşadığım uygulamaları huawei backupdan da mı restore etmiyim, el ile mi kuruyum?
hayır hocam huawei backup ile restore ederseniz yeniden kurar hepsini CodeRed hocamız onu demek istemiştir hocam
-
hocam valla kafam allak bullak oldu uzaktan bağlanıp baksanız minettar olurum valla -
quote:
quote:
Aslında en baştan iki üç mesaj parsellenseydi daha düzenli olurdu ancak maalesef çok bilgi olunca ne yapsanız biraz karışık duruyor, ancak hem fikirsek bu konuda sona da alabilirim tabiki
hocam oreo sürümüne twrp kurmak içinde bir not düşerseniz iyi olur.
ramdiskli komut gerekiyor ya hani, bir cümlelik not iyi olur.
-
quote:
quote:
hocam kilitlemeyi nasıl yapacağım anlatımı var mı valla tel kaldı böyle hicbirsey yapamıyorum
"fastboot oem relock *******" yazarak hocam.
hocam uzakmasa üstü versem bir baksanız yanlış birsey yapmayaım valla yapim derken telefon gitti :) -
quote:
quote:
quote:
Aslında en baştan iki üç mesaj parsellenseydi daha düzenli olurdu ancak maalesef çok bilgi olunca ne yapsanız biraz karışık duruyor, ancak hem fikirsek bu konuda sona da alabilirim tabiki
hocam oreo sürümüne twrp kurmak içinde bir not düşerseniz iyi olur.
ramdiskli komut gerekiyor ya hani, bir cümlelik not iyi olur.
Tam açıklarmısınız hocam neymiş o? Anlayamadım
-
quote:
quote:
quote:
"fastboot oem relock *******" yazarak hocam.
hocam uzakmasa üstü versem bir baksanız yanlış birsey yapmayaım valla yapim derken telefon gitti :)
Bakalım hocam müsaşt sayılırım pmden bana teamviewer için ip ve password gönderin
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X