Şimdi Ara

Huawei HG253'ün kronik sorunları. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
2
Favori
6.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kronikmi bilmiyorum ama 2 gündür modem üzerindeki VOICE ışığı kendiliğinden sönüyor ve telefonumuz kesiliyor. Modemi resetleyince ışık geri yanıyor ve herşey normale dönüyor ama aradan birkaç saat geçince yine aynısı oluyor.

Sorun hakkında bilgisi olan varmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxtreme

HG253 modelleri Wi-Fi performansı/çekim gücü dışında gayet yeterli ve güzel çalışan cihazlar.
    HG253 ve HG253s arasında pek bi fark yok. HG253s olan gigabit porta sahip ve daha yeni yazılıma sahip bi üst revizyon.
    Bu farkın bahsettiğiniz sorunlarla alakası olmayacaktır.

Yukarıda ki mesajlarda SOL çalışanı olduğunu söyleyen bi arkadaş upload ve download kısıtlaması olmadığını söylemiş.
    Ancak forumda bu konuda sorunlarını dile getiren birçok arkadaş mevcut. Özellikle port açma konusunda TeamSpeak sorunlarından bahsedilmişti.
    Kısıtlama konusunda kendim henüz bi sonuca varamadım fakat bazı kullanıcılarda olduğunu düşünmemek elde değil. Paylaşılan sonuçlar ortada...

En azından, sizi de ilgilendiren upload konusunda kısıtlama olabilir diye düşünüyorum. Özellikle bazı kullanıcılarda...
    Kontrollerinizi bence bu yönde yapmalısınız.
    Firewall, port açma, UPnP ve Windows ayarlarınızın düzgün/yapılandırılmış olduğunu varsayarak söylüyorum.

Teknik bi sorununuz yok ise çok nadir de olsa ara sıra bağlantının kendisinde de sorunlar olabiliyor.
    Yüksek ping, yurt çıkısı bağlantı sorunları, yanıt verememe ve yüksek jitter gibi.
    Bunu; Stabil bir bağlantı buluncaya kadar, modeme yeni IP aldırıp ve hız testi yaparak kolayca halledebilirsiniz.
    Hız ölçümünde kesin kanıya varmak için TR'den speedtest.vodafone.com.tr sunucusunu kullanırsanız, sonuçlar daha kesin oluyor.

Bende super online 50 megabit internet var huawei hg253s modem var bilgisayarım 10 11 metre uzaklıkda 2 -3 oda var arada internet hızı 10 - 17 megabit civarı geliyo arada 20 25 megabit geldiği o aralıkta olduğu da oluyo ama hız bi yükseliyo bi azalıyo modem yanındada wifi 40 ile 48 megabit oluyo. siz "Bunu; Stabil bir bağlantı buluncaya kadar, modeme yeni IP aldırıp ve hız testi yaparak kolayca halledebilirsiniz." diye bi cümle yazmışsınız ben nasıl yeni ıp alınacağını yani bu hızı stabil yapıp yapamayacagımı söylermisiniz, teşekkürler

• Arkadaşlar merhaba,

Ben uzun zamandır 100mbit fiber kullanıyorum, normalde kablosuz olarak 89-90 mbit hız alırdım, özellikle son 10 gündür, alakalı olması mümkün gelmiyor ama Turkcell TV+ bağlattıktan sonra kablosuz performansı 35-55mbit arası değişiyor. Sizce neden olabilir? Maalesef Superonline'dan sağlıklı bir cevap alamıyorum. Modem 8 yıldır aynı yerde, aynı ortamda, aynı şartlarda duruyor ve modem ile mesafem 1-2 metre.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirism -- 17 Şubat 2015; 21:01:37 >
  • Hİç bir şekilde canlı yayın yapamıyorum. Sanki 5mb upload değilde 5kb upload hızım varmış gibi.

Daha önce HG253 vardı. 1 hafta önce HG253s bağlandı ama yine aynı. Kafayı sıyırmak üzereyim arkadaş. Biz kendimiz modem alıp bir şekilde bağlanamazmıyız olmayacak böle.
  • Güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: By Asphyxia

Hİç bir şekilde canlı yayın yapamıyorum. Sanki 5mb upload değilde 5kb upload hızım varmış gibi.

Daha önce HG253 vardı. 1 hafta önce HG253s bağlandı ama yine aynı. Kafayı sıyırmak üzereyim arkadaş. Biz kendimiz modem alıp bir şekilde bağlanamazmıyız olmayacak böle.

Yukarıdaki mesajların birinde bir arkadaş bahsetmişti konsol üzerinden yayın yapamadığını. Acaba sizde direk konsol üzerinden mi yayın yapmaya çalışıyorsunuz yoksa PC de Obs veya türevi programlar ile mi?
  • Bende hg253s var ama hala oyundan dusme ts3 den dusme devam ediyor acaba kendimiz modem alsak baglayamazmiyiz asus dsl-n66u falan ?

• OBS bazen ilk açıldığında uploadı tamamen kullanamayabiliyor, hatta yayını birkaç kere açıp kapamak gerekebiliyor yeri geldiği zaman uploadın tamamını kullanana kadar. Fakat biraz uğraştırsada ben HG253s'de 60FPS, 1080p yayın yapabiliyorum sorunsuz olarak. 3500bitrate sonrasına gerek yok zaten.

Huawei HG253'ün kronik sorunları.

Görüldüğü gibi hiçbir frame atlanmıyor. Fakat ben kendi yayınımı izlerken donma sorunu yaşıyorum. Heralde 3500 bitrate bile fazla geliyor. Hem upload hemde seyretmek için downloaddan çekerken.

OBS'in 64bit sürümünü denemediyseniz bu sürümü deneyin ve programı yönetici olarak çalıştırın. killer ethernet gibi programlar kullanıyorsanız devredışı bırakıp deneyin.

Teamspeak için ne desem bilemiyorum. HG253s'de ben bi sıkıntı yaşamadım. Eğer sorun yaşadığınız odayı benle paylaşırsanız gelir denerim bende sıkıntı varmı yokmu diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 19 Şubat 2015; 12:52:14 >

• Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Konsoldan da yapamıyorum PC den de hocam. İkisi de berbat durumda.
  • Merhaba arkadaşlar. Ben de şubat ayı ortasında SO fibere geçiş yaptım. Eve gelen ekip HG253 router bağladı. Ancak bu cihazla kablolu bağlantıda, video stream sitelerinde donma ve yavaşlama problemi oluyordu. Pcyi wireless usb adaptör ile kablosuz bağlayınca sorun düzeliyordu. Öncesinde kullandığım TTnet adslde ise böyle bir sorun yoktu.

Bunun üstüne AKK sonrası 3 mb'e düşen hızın, 1 mart gelmesine rağmen yükselmemesi sorunu da eklendi. Arıza kaydı alındı. Eve gelen teknik servis router cihazı HG253S ile değişti ve sorunlar çözüldü.

Şu an kablolu bağlatıda HG253 ile yaşadığım video stream sorununu artık yaşamıyorum. Ayrıca HG253S'in kablosuz sinyal seviyesi çok daha iyi...

Görünen o ki; HG253'ün LAN portunda kronik bir arıza var. Sizler de sorun yaşıyorsanız cihazınızın HG253S ile değişmesini talep edin. Müşteri hizmetleri her ne kadar sizin talebinizle cihaz değişimi yapılamdığını söylese de, eve gelen ekipler kendi insiyatifleri ile cihaz değişimi yapabiliyor. Bizim eve gelen personelin söylediğine göre artık tüm teknik servislerde HG253S varmış zaten. Değişim gerektiği zaman direk onu takıyorlarmış.

Cihazın bir kaç resmini de paylaşayım. Belki merak edenler olur. HG253'ten farkı, kenarlarının yuvarlatılmış olması ve usb girişinin yanda yer alması.

• Modem birazda şans işi mesala bende yıllardır kimsenin beğenmediği pirelli modem vardı. Canavar gibiydi yıllarca kullandım hiç bir sorun yaşamadım. Ne zaman ki servis gelerek modemimi HG 253s modemle değiştirdi. 480p ve üzerindeki hiç bir vedeoyu izleyememeye başladım. 1 aydır sorun yaşıyordum dün aynı modelden yeni bir modemle değişim yapıldı tüm sorunlar düzeldi. Sanrım bazı modemlerin Ethernet çıkışlarında problem var veya başka bir sorun eger bir sıkıntı seziyorsanız mutlaka modem değişim talebinde bulunun
  • Modemde upload sorunu var ben müşteri hizmetleriyle konuştuğumda firmware yapıldı düzeltildi dedi yani kendileride sorunlu olduğunu biliyor ama updatele de düzelmiş bir şey yok sorunlu diyip değiştirmiyorlarda.
  • Upload sorunu bendede vardı eskiden halledememişlerdi ama son 1 senedir yok.
  • rtsbora R kullanıcısına yanıt
    HG253s kötü demiyorum tabi ki iyi olacaktır üst model sonuçta ama HG253 de kötü bir model değildir. Sizin modemde arıza vardı sanırım ondan böyle sıkıntılar yarattı. Çünkü bende HG253 kullanıcısıyım ve modeme apartmanın önünden geçen yoldan bile bağlanabiliyorum. Video streaming yapmadım ama o da upload hızıyla ilgili bir sorundu sanırım. Yine modemdeki arızaya çıkıyor kapı. Neyseki sorunlar çözümlenmiş. Superonline'ın teknik ekip hizmeti cidden kaliteli
  • maxser M kullanıcısına yanıt
    elinde router modem varsa onu ap olarak tak huaweinin kablosuz ağını tuşla kapat tuşa 10sn bas bırak... 1 ay kapattım nasıl olduysa düzeldi... şuan dandik şeyin wifi açık...

http://www.speedtest.net/my-result/4132988763

unutmuşum... HG253 ile HG253s farkı HG253s gigabit portlu... 1000Mbps abonelerin kullandığı modem ( SOL Servis elemanının iddiası... :P )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuyu0kazici -- 15 Mart 2015; 0:29:19 >

• Arkadaslar merhaba. Ayni sol 50/5 mbit gece kusu kampanyali 3 yillik (2yil daha sozlesme yeniledim henuz 1 ay olmak uzere) musterisiyim. Oncesinde 20mbit kullaniyordum. Apartmanima kadar gelen fiberim var. Ts3 kullanirim. Yillardir 5. Kisi veya daha fazla kisi ts3 e girdigi anda cat diye dusuyorum. Bu sorundan hic haberim yoktu. Taki google da aratana kadar. Bir de baktim ki ovvv yuzlerce kisi ayni sorundan muzdarip. Hemen aradim cok sevdigim sol mh ni. Degisim dedim. Port actiniz mi dedi. Actim tabi dedim. Bakti acilmamis dedi. Kendisi 50 port acti. Nedemek oldugunu bilmiyorum. Port acmayi da ilk kez duydum sorunu incelerken. Neyse. Mh ne dedim ki hanimefendi memnunum ben ama modeniz sorunlu. Degisim yapalim. Zaten yillarin eskitmesi normaldir modemi dedim. Port acalim dedi. İsrarla degisim kaydi yapmadi. Simdilik port acti sabah. Deneme imkanim henuz olmadi ama sorun tabiki yine devam edecektir. Ben de sosyal medyalari iyi kullanan biri olarak sikayetimi yazacagim. Sonucu bildiririm. Bu arada butun konuyu tek tek okudum. 253s in dezavantajini bula bilen goren var midir. Diger merak ettigim sey onlarca pc parcasina milyarlar harcayan bizler neden bir router almayalim ki? Bu soruna saglam bir cevabi olan(model marka yazip oneride bulunacak) biri var midir?

Not: mh deki kadin bana ip adresi satin almayi teklif etti. Bir diger not: ben torrent vb yasakli sitelere girmek icin ip4 kullaniyordum bunca zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorukMactoo -- 28 Mart 2015; 16:47:38 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.