Şimdi Ara

HTC Wildfire (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.848
Cevap
9
Favori
379.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akay635

NDrive uygulamasını bir önceki sayfada paylaşmıştım. Buraya da kopyalayayım.

Not: Daha önce NDrive kurmaya çalıştıysanız; Ndrive uygulamasını telefondan kaldırın. Ndrive ile ilgili telefona herhangi bir şey kopyaladıysanız silin. Ondan sonra aşağıdakileri uygulayın.
    NDrive v10.1.15 GPS uygulamasını yüklemek isteyen arkadaşlar aşağıdaki linkten indirebilir. Gerekli olan her şey indireceğiniz klasörün içinde var. Uygulamayı kurarken internetten herhangi bir şey indirmeye gerek yok. Harita, ses dosyaları ve uygulama klasörün içinde mevcut. İndirdiğiniz klasörü winrar ile açın. Nasıl kuracağınız kurulum dosyasında yazıyor. Oldukça basit bir kurulumu var.

http://www.4shared.com/file/w6DylICD/Ndrive_v10115.html

Hocam çok teşekkür ederim.
    Ne kurmakta, ne de kullanmakta sıkıntı yaşadım. Oldukça güzel bir program mış.

• quote:

Orijinalden alıntı: oist

Arkadaslar benim soruma kimse cevap vermedi ben bır daha soruyorum.. Şimdi bu android sisteminin çökmesi veya çok program yuklemekten dolayı şışmesı gıbı bır sey olabılıyormu bunun ıçın yedegını veya windows gıbı bır sey oldugunda format gıbı bır sey mumkunmudur?

bu saydıkların olabilirde olmaya bilirde...şişme donma yavaşlama ama bunlardan dolayı sıkıntı yaşarsan format olayını daha önce anlattım 3-4 sayfa geride,,ama sistem yedekleme olayını bilmiyorum (takvim,kişiler felan hariç onları outlook ile eşleştirirsen hallaolur)...
  • andexplorer la uygulamayı attığım yere girip kuruyorum

quote:

Orijinalden alıntı: erkin8

quote:

Orijinalden alıntı: lilyvalley

ben şimdiye kadar htc sync yi hiç kullanmadım.
    telefonu bilgisayara bağlayınca gelen ekranda disk sürücüsü olarak bağla yı seçiyorum ve telefonu bilgisayarda çıkarılabilir disk olarak görüyorum. telefonun içine girip direk sd karta atıyorum her şeyi. siz böyle yapmıyor musunuz?

programları nasıl kuruyorsun
  • quote:

andexplorer la uygulamayı attığım yere girip kuruyorum

quote:

quote:

telefonu bilgisayara bağlayınca gelen ekranda disk sürücüsü olarak bağla yı seçiyorum ve telefonu bilgisayarda çıkarılabilir disk olarak görüyorum. telefonun içine girip direk sd karta atıyorum her şeyi. siz böyle yapmıyor musunuz?

andexplorer i nasıl kurdun htc sync olmadan

• quote:

quote:

andexplorer la uygulamayı attığım yere girip kuruyorum

quote:

quote:

andexplorer i nasıl kurdun htc sync olmadan

Dostum telefonun tarayıx,cısından google gir arat bul indir kur.

• Wildfire için Root yetkisi kazanma ve Custom Rom Yükleme

Yapılacak işlemler telefonu garanti dışı bırakacaktır, riski göze alıyorsanız bu işlemleri yapın (ancak daha sonra orjinal roma geri dönebilrisiniz).

Düzenleme: Bilgisayarda HTC Sync varsa kaldırın telefonu rootlarken sıkıntı çıkarıyormuş ,ben kaldırmadan yapmıştım sonradan gördüğüm için ama kaldırmakta fayda var.

İndirilecek Dosyalar:

Unrevoked 3:
    http://www.multiupload.com/Q6ULPSHL2O

Windows için driver:
    http://www.unrevoked.com/rootwiki/lib/exe/fetch.php?hash=908951&media=http%3A%2F%2Fwww.unrevoked.com%2Frecovery%2Fandroid-usb-driver.zip

Romun kendisi:
    http://www.multiupload.com/FGAV8NYUER

App2Sd eklentisi
    http://www.multiupload.com/CLS2B7QDGP

Kernel Dosyası
    http://www.multiupload.com/FUSLZKYSPZ

Dosyaları indirdikten sonra sd kartınızın yedeğini alın, daha sonra romu sd kartın içinde bi klasör oluşturup içine atın.

Custom rom yüklemek için önce root yetkisi gerekiyor bunun için unrevoked 3 aracını kullanacağız, yanlız önce driver kurulumu gerekiyor:

http://www.unrevoked.com/rootwiki/doku.php/public/windows_hboot_driver_install linkinde resimli anlatım var.

Driver yüklemek için telefonumuzu kapatıyoruz, sonra güç ve ses kısma tuşuna beraber basarak telefonu açıyoruz. Usb kablonsundan bilgisayara bağlanıyoruz ve HBOOT USB PLUG ekranı gelene kadar bekliyoruz. Bilgisayardan aygıt yöneticisini açıyoruz (Bilgisayarım simgesine sağ tıklayın Yöneti seçin sol tarafata listede göreceksiniz), Android 1.0 olarak simge göreceksiniz, sağ tıklayın ve sürücü yazılımını güncelleştiri seçin, indirdiğiniz driver klasörünü gösterip güncelleyin.

Driver yüklendikten sonra usb kablosunu çıkarın ve telefonu normal şekilde açın, telefon ayarlarından uygulamalar/geliştirme/usb hata ayıklamayı açın.

Usb kablosunu tekrar telefona bağlayın ve unrevoked 3 ü çalıştırın, unrevoked işlemleri tamamladıktan sonra reset atacak ve recovery menüsüne gelecektir, şimdi root yetkisi kazandık sıra rom yüklemede.

Ses tuşlarıyla nandroid menusu üzerine gelin telefonun altındaki touch pad le içine girin Backup ı seçin (Yedek alma işlemi daha sonra bu yedekten orijinal roma dönebilirsiniz). Yedek alma bittikten sonra recovery menüsüne döneceksiniz, şimdi "install zip from sdcard" ı seçin, sd kartınızdaki 0001_WildPuzzleROM_v6.zip dosyasını seçin ve yükleyin. Yükleme bittikten sonra recovery menusunden reboot system nowı seçin, telefon reset atacaktır, uzun bir süre "quietly brilliant" yazan yerde bekledikten sonra sistem açılacaktır. Romumuzu yükledik, market , youtube vs kendiliğinden geliyor, şimdi app2sd kuracağız.

Ondan önce sisteminizin yedeğini bilgisayara kopyalayın zira sd kartı formatlayacağız

Telefonun menüsüne "Rom Manager" adlı bir uygulama gelecek, uygulamayı açın menuden Partition SD Card ı seçin birşey yüklemek için soru soracak evet deyin, partition boyutunu belirleyin (Uygulamaları yükleyeceği alan için boyut, seçtiğimiz alanı daha sonra normal olarak kullanamacağız ona göre seçin) swap içim 0 seçin, telefon resetleyecektir. sd kartımız formatlanaktır telefon açıldıktan sonra app2sd ve kernel dosyasını sd karta yükleyin.

Rom Managera tekrar girin, reboot into recovery i seçin, telefon resetleyip recovery e girecek install from zip seçin app2sd ve ardından kerneli yükleyin. telefonu resetleyin. telefona bir uygulama yükleyin sd-ext klasöründe dosyalar varsa app2sd çalışıyor demektir. Hadi kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylcnsntrk -- 13 Eylül 2010; 21:05:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ylcnsntrk

Wildfire için Root yetkisi kazanma ve Custom Rom Yükleme

Eline sağlık.
  • Çok teşekkürler arkadaşlar hallettim sonunda.
    quote:

NDrive uygulamasını bir önceki sayfada paylaşmıştım. Buraya da kopyalayayım.

Not: Daha önce NDrive kurmaya çalıştıysanız; Ndrive uygulamasını telefondan kaldırın. Ndrive ile ilgili telefona herhangi bir şey kopyaladıysanız silin. Ondan sonra aşağıdakileri uygulayın.
    NDrive v10.1.15 GPS uygulamasını yüklemek isteyen arkadaşlar aşağıdaki linkten indirebilir. Gerekli olan her şey indireceğiniz klasörün içinde var. Uygulamayı kurarken internetten herhangi bir şey indirmeye gerek yok. Harita, ses dosyaları ve uygulama klasörün içinde mevcut. İndirdiğiniz klasörü winrar ile açın. Nasıl kuracağınız kurulum dosyasında yazıyor. Oldukça basit bir kurulumu var.

http://www.4shared.com/file/w6DylICD/Ndrive_v10115.html

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: e.n.3.s

Yapamadım nedense. Ndrive klasörünü hafıza kartı dizinine çıkarınca kurulum yapmak gerekmedi mi? Nerden doğru açtın ki? Beceremedim bir türlü?
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: e.n.3.s

Yazılanları okudum hep fakat biri daha benimle aynı sorunu yaşamış. Ndrive ı kurdum. Programı açtığımda ekranda "loading" simgesi çıkıyor ve bir türlü gitmiyor. Nedir bu? Nasıl çalıştırabilirim bir türlü çözemedim.
    İyi bayramlar.

banada olmuştu, ben hafıza kartında program klasörü içine atıp kurmuştum açılmadı öyle bu sorunu yaşadım sonra direk NDrive klasörünü hafıza kartı dizinine çıkardım açıldı program sorunsuz çalışıyor

yaptıım şeyi anlatayım önce önceki verilen linkteki ndrive ı indirdim ses dosyaları türkiye haritası fln dışındaydı NDrive klasöründe topladım, hafıza kartında Programlar diye klasör açtım ndrive ı içine attım sonra and explorerla kurup çalıştırdım loading ekranında kaldı sonra NDrive ı Programların içinden kesip direk hafıza kartı dizinine çıkardım programı tekrar fln kurmadım kurulu olandan tekrar girdim sorunsuz açıldı söylemek istediim buydu kardeş

• quote:

iMoviesoft Total Video Converter Pro Portable hem ücretsiz hemde hızlı arkadaşlar
    profile>common video>XVid avi seçeneğine gidip sağdan 320*240 yapıp video çevirince ernick arkadaşımızın vermiş olduğu yxflash programında güzel görüntüler elde ettim

Orijinalden alıntı: ernick
    http://hotfile.com/dl/68142375/7dd72b9/YxFlash_(1.2.9).rar.html

iMoviesoft Total Video Converter Pro Portable
    http://hotfile.com/dl/68353068/bc34b32/IMOTOVICON_Portable.rar.html

Hem sana hemde ernick e çok teşekkürler güzel bir olay oldu hem oynatıcı hemde çeviricisi :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

quote:

GPS ve benzeri uygulamaların wi-fi ve GSM şebekesini kullanmaması için;
    Ayarlar/konum' a girin. İki seçenek göreceksiniz. Üstteği seçeneği pasif yapın. Alttaki seçeneği aktif edin. Bu ayarları yaptığınız da GSM şebekesini kullanmamış olursunuz; dolayısı ile ücret ödemezsiniz. Sadece uydular üzerinden ücretsiz olarak navigasyon yapmış olursunuz.

Ayrıca çeşitli uygulamaların GSM şebekesi üzerinden veri almasını engellemek istiyorsanız; ''ayarlar/kablosuz özelliği ve ağlar/mobil şebeke'' seçeneğinin pasif olduğundan emin olun.

Ben böyle yapınca googlemaps e giriyorum ve konumuma tıkladığımda GPS uydusuna sinyal gönderme işareti çıkıyor, konum bekleniyor diyor.Ama biraz sonra "geçerli konumunuz geçici olarak kullanılamıyor" diyor ve de bağlanamıyor. Ancak burada wireless seçeneğini açarsam konumumu bulabiliyor. Başka bir ayar daha var mı? veya aynı durumda olan var mı?

Bahsettiğin durum tamamen normal. Google Maps uygulaması herkeste senin bahsettiğin şekilde çalışıyor. Google Maps uygulaması hem internet bağlantısını hem de uyduları kullanır. İnternet bağlantısı olmadığı zaman yerinizi tespit etmez ve navigasyon yapamazsınız. Konum ayarlarındaki o üstteki seçeneği aktif ettiğiniz de ya wi-fi ya da GSM şebekesi üzerinden internete bağlanarak konumunuzu bulur ve navigasyon yapabilirsiniz. İnternet bağlantısı wi-fi üzerinden sağlanmışsa ücret ödemezsiniz ama GSM şebekesi üzerinden sağlanmışsa ücret ödersiniz. Peki hangisinden bağlanır derseniz; emin değilim fakat eğer wi-fi yayını varsa doğrudan wi-fi üzerinden interneti kullanır. Ama wi-fi yayını yoksa GSM şebekesi üzerinden internete bağlanır.

Bİr sorum olacak eğer 3g yada mobil şebeke açıksa ve mobil şebeke üzerinden haritaya bağlanıyorsa o zmn GPS i açmasanda konum tespiti yapabiliyor olması lazım bu sayede sürekli 3g kullanıcıları (cepnet gibi) GPS i kapatarak şarj süresini uzatabilir.

• Google Maps uygulaması ile, wi-fi veya GSM üzerinden internet bağlantınız varsa, GPS kapalı bile olsa konumunuzu bulabilir, yol tarifi alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 14 Eylül 2010; 3:19:19 >
  • Teşekkürler bu iyi oldu o zmn GPS i açmayız aynı şey ndrive içinde geçerlimi acaba? Bu arada sanırım siz desire kullanıyorsunuz bende desire almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz yada başka model? Ben amerikanadan getirtebilirsem almayı düşünüyorum ama türkiyede alma olanakları nasıl acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

Teşekkürler bu iyi oldu o zmn GPS i açmayız aynı şey ndrive içinde geçerlimi acaba? Bu arada sanırım siz desire kullanıyorsunuz bende desire almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz yada başka model? Ben amerikanadan getirtebilirsem almayı düşünüyorum ama türkiyede alma olanakları nasıl acaba?

NDrive uygulamasını kullanıyorum. Gördüğüm kadarı ile NDrive' da internet üzerinden konum belirleme desteği yok. Sadece uydu üzerinden konum buluyor ve yol tarifi yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 14 Eylül 2010; 5:23:08 >
  • slm arkadaslar. dün itibariyle telefonu almıs bulunmaktayım. aksam sim kartı takmadan sarjı bitirmek için wifi ile int.e girdim, face te videolar sorunsuz izlenebiliyor. sarjı bitirdim ve taktım doluyo. suan da ewde sabah sarjdan cıkardım bıraktım oyle. Sizlerden ilk olarak yardım istedigim birkaç konu war.
    1- tel.e ilk olarak cok gerekli dediğiniz hangi progrmları kurmalıyım. ( wifi yokken ya da wifi ile baglıyken wifi koptugunda sebekeden dewam ediyomus bu önlemek, gps için nDrive diyolar, programları kurmak - kaldırmak.)
    2-vodafone kullanıcısıyım 7.99tl ye sınırsız int. paketi war 100mb snrası sadece hız düşüyomus kullanan arkadaslar varmı nasıldır?( bu paketle ndirve,2ı ya da google map'ı werimli kullanabilirmiyim?

Şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sem1023

slm arkadaslar. dün itibariyle telefonu almıs bulunmaktayım. aksam sim kartı takmadan sarjı bitirmek için wifi ile int.e girdim, face te videolar sorunsuz izlenebiliyor. sarjı bitirdim ve taktım doluyo. suan da ewde sabah sarjdan cıkardım bıraktım oyle. Sizlerden ilk olarak yardım istedigim birkaç konu war.
    1- tel.e ilk olarak cok gerekli dediğiniz hangi progrmları kurmalıyım. ( wifi yokken ya da wifi ile baglıyken wifi koptugunda sebekeden dewam ediyomus bu önlemek, gps için nDrive diyolar, programları kurmak - kaldırmak.)
    2-vodafone kullanıcısıyım 7.99tl ye sınırsız int. paketi war 100mb snrası sadece hız düşüyomus kullanan arkadaslar varmı nasıldır?( bu paketle ndirve,2ı ya da google map'ı werimli kullanabilirmiyim?

Şimdiden teşekkürler...

1-öncelikle 13 sayfayı okusan işine yarayan veya yaramayan programları,bu forumda wildfire kullanan arkadasların kullandıkları programları öğrenebilirsin ve içlerinden seçebilirsin hangisi işine yarayacaksa..zaten programlarla ılgılı gereklı lınkler sureklı paylaşılılıyor....
    bi notpad programı,sd kartının içine ulaşabileceğin esfilemanager programı,bide task killer programı şahsen yeterlıdir... ama tercih senin...
    2-google maps için internet ve gps gerekli,, Ndrive içinse sadece gps gereklii ndrive gps ile ücretsiz,google map nete baglandıgı için ücretli..şahsen benim için ndrive yeterde artıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakoolook -- 14 Eylül 2010; 11:07:12 >

• burakoolook cok teşekkür ederim. forumu ilk sayfasından beri takip ediyorum zaten. ilk oncelikli olarak belirttiğin pro. kurarım. nt. paketi almadan sadece wifi ile baglanmak istiyorum. gsm'i kapatmak istiyorum nereden nasıl hallederiz...
  • Sanırım internete sadece wifi ile bağlanmak istiyorsunuz? Edge vs. değil.
    Menü->Ayarlar->Kablosuz özelliği ve ağlar->Mobil şebeke seçeneğindeki tiki kaldırın.

quote:

Orijinalden alıntı: sem1023

burakoolook cok teşekkür ederim. forumu ilk sayfasından beri takip ediyorum zaten. ilk oncelikli olarak belirttiğin pro. kurarım. nt. paketi almadan sadece wifi ile baglanmak istiyorum. gsm'i kapatmak istiyorum nereden nasıl hallederiz...
  • Wildfire ile ilgilinen, almayı düşünen, alan veya almış arkadaşlara şu an için 13 sayfadan ibaret başlığa kabaca bir göz gezdirmelerinin faydalı olacağını düşünüyorum. sorular ve merak edilenlerin cevapları defalarca verildi.
  • Arkadaşlar forumda baktım belki gözümden kaçtı ama
    .okia 58.. Xpre.. modelinde Angle Meter (Açı Ölçer) olarak kullanılan programın wildfire versiyonu varmı?
    Bu arada notepad gibi bir program arıyorum ancak bulduklarımın hepsinin linkleri kırık.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hilmitaranci

Arkadaşlar forumda baktım belki gözümden kaçtı ama
    .okia 58.. Xpre.. modelinde Angle Meter (Açı Ölçer) olarak kullanılan programın wildfire versiyonu varmı?
    Bu arada notepad gibi bir program arıyorum ancak bulduklarımın hepsinin linkleri kırık.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_42149445/mpage_2//tm.htm#43001096 @akay635 nickli arkadasım kullandıgı programları yazmıs ve lınkını paylaşmıs ıcınde notpad de var bi dene istersen....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakoolook -- 14 Eylül 2010; 11:57:34 >

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.